Daha önce evinde hiç tavşan besledin mi? Eğer bir bilgin yoksa tavşanlar hakkında kendini boşuna üzmemelisin. Sonuçta sen ona sahip çıkmak istedin ve evinde yanıbaşında beslemek,bakmak istedin. O kadar çok canın yanmış ki tavşanını baban alınca, aklının hala onda olması zaten senin ona yeterince sahip çıktığın anlamına geliyor. Canını kesinlikle sıkma..Çünkü o başka tavşanların yanında inan daha mutlu olacak. Yeşillik hayvanı sonuçta etrafta zıp zıplayacakKendini kesinlikle üzmemelisin...
Just ilk tavsan alayim mi diye sordugunda alma ben zamaninda baktim evde, eziyetten baska bir sey olmuyor onlara, eve uygun hayvanlar degil demistim, cok uzgunumki dogru cikti...
Bir de o kadar atak geciren hayvanin tek derdi evde durmak miymis? Epilepsi vs. ise orda daha mi iyi olur? Durumundan bir iki veterinere gidip emin olup adim atsaydiniz keske, umarim onun icin en iyisi budur, gecmis olsun...
Seni cok cok iyi anliyorum.haklisin endise etmekte.ama vicdanin rahat olsun.yaptiginiz cok dogru olmus onun icin.epilepsi deildir gonlunu ferah tut.oyle bisey olsa veteriner boyle bi suphe var derdi en azindan.bu arada yasin kac acabacanım orası öyle de ya epilepsi ise tek başına mı geçirecek krizlerini ? gerçi doğada kendi başına evdekinden daha iyi halleder gibime geliyor sonuçta toprak üstünde geçirecek ama yanında değilim ya ondan bu paniğim
hiç beslememiştim ama baya araştırmıştım aşısından tutun birçok şeyiyle uğraştım çabaladım ama noldu anlamadım ergenliğe girdiğinden mi bu kadar kötüledi bilemiyorum ya gerçekten epilepsisi varsa ve yalnız başına geçirecekse o krizlerikim bakacak ona orada
Seni cok cok iyi anliyorum.haklisin endise etmekte.ama vicdanin rahat olsun.yaptiginiz cok dogru olmus onun icin.epilepsi deildir gonlunu ferah tut.oyle bisey olsa veteriner boyle bi suphe var derdi en azindan.bu arada yasin kac acaba
Gozleri donuyordu, kasiliyordu vs. diye anlatinca sen benim aklima epilepsi geldi, tavsanlarda yaygin cunku...
Neyse justcim seni yermek uzmek tabii ki istemem, ben sadece bir hayvan alinca onun icin optimum en iyisi icin zorlanmali sartlar, buna inaniyorum, baban tabii ki iyi niyetinden diyor ama kac kere tavsan besledi ya da epilepsiyi biliyor... Hayvan alinca tum sorumlulukla almak lazim... Umarim haklisinizdir ve orda cok mutlu olur... Sen de bunu istiyorsun biliyorum... En azindan bir iki git bakin, kriz vs. gercirmis mi sor, ona gore bakarsin ne yapacagina
Şöyle bir şey yapsan..Bir sürü sahiplendirme siteleri, forumlar,sayfalar vs. var. Tavşanın geçici orada kalana kadar sen bu tür yerleri araştırsan. Mesele bir sürü tavşan besleyen onun sağlığına kadar bakan araştıran,bilen insanlar var.. Kendini üzeceğine bunları araştırsan bi canım.. Sonrada tavşanını alır yeni tatlı sıcak kalpli sahibine götürürsünÇok güzel çiftlik yerleri var alıp bakan. Baya bir ilan veriyorlar. İçin daha çok rahat etsin diye diyorum. Eğer istiyorsan böyle bir şey yapabilirsin.. Çok düşkünmüş sün belli insan alışır ama çok...
Bak gor o tavsan cok saglikli ve mutlu olacak.eminim.sende daha fazla yipratma kendini git sen onun mutlu oldugunu gor rahatla.allah daha kotu ayriliklar verip sevdikleriyle sinamasin kimseyiben de onu düşünüyorum veteriner bir yerden düşmüş ve travma geçirmiş dedi ya da kendini vurmuş sağa sola sıkıntıdan sonra muayene etti baktı görünürde bi sıkıntısı yok travma yaşamış dedi bir de yazık yavruma evde nasıl körelmiş dedi vicdan azabı çok büyük değil mi canım insanda ya
Bak gor o tavsan cok saglikli ve mutlu olacak.eminim.sende daha fazla yipratma kendini git sen onun mutlu oldugunu gor rahatla.allah daha kotu ayriliklar verip sevdikleriyle sinamasin kimseyi
Anliyorum, iste ben o vicdani cekmemek icin uc kedimle hayatimda toplu elime gecmemis paralari vererek, gece gunduz veterinerlerde gecirip sonunda yurtdisina geldim, donus apayri zatenSen yarin ugra, hatta 2-3 gun sonra tekrar ugra atak durumu varsa veterinere gotur, en olmadi orda durur sen ilacini verirsin, uzaktan bakmis olursun...
Suçluluk duygunu anlıyorum ama ne kadar iyi yürekli birisin ki aklın hâla o yavrucaktaaraştırdığım pet shop bunları bi çiftlikten almış hayvanlar orada yeşillik ot içinde doğuyorlar tabii ki sonra petshop travması 10 yavru bi arada sonra ben aldım ve hiç dışarı çıkarmadım ama ne suçluluk hissediyorum bilsen şu an kendime çok yükleniyorum neden aldım diye ortamın yoksa almamalısın demek ki işte aptallık ettim yapabilirim sandım ama parkeleri taşları kazmaya çalıştı sürekli gerçekten çok kötüydü son anları ya hiç böyle tepkiler vermezdi ense damlasından sonra oldu desem kucağıma alınca sakinleşmez zehirlenmiş olsa dışarıda öyle zıp zıp zıplamaz epilepsisi varsa tedavisi yok ki canım burada kendini oraya buraya vuruyor sonra kutusuna tıkıyorum onun içinde of yavrum ya nasıl özledim nasıl kahroluyorum ama çaresizdim bu arada gittiği yer lokanta dediğim kısım çok küçük bir kısmı bildiğiniz ufak bir çiftlik gibi tavuskuşlarından tutun tavuklara kadar hayvanlar var epilepsisi olsa bile toprağa düşmesi daha iyi değil mi ev içinde olmasındansa of onu yüz üstü bırakmış gibi hissediyorum ama son ana kadar bırakmak istemedim her seferinde öyle çırpınması kaçmaya çalışması allahım çok üzülüyorum affetsin beni gerçekten terk etmek değildi amacımepilepsisi olsa bugüne kadar çıkmaz mıydı ki veteriner anlamaz mıydı
ek: benimki erkek canım
Anlattıkların epilepsiyi işaret ediyorhexe bebişim o hali gözümün önünden gitmiyor ya nasıl tarif edeyim yerleri tırmalıyor kapıları tırmalıyor salınca koşuyor ya hayvana gerçekten eziyet etmiş gibi hissediyorum ben kendimi sen de demiştin bunu olmuyor işte evde olacaksa da toprağı çimi olmalı bahçeşi olmalı parası mühim değil ya tek derdim iyi olması bakalım orada iyi olacak mı ...
ek: sen yüzüstü bırakmışım gibi konuşunca kötü hissettim ben vermek istmedim son ana kadar ama iki gündür her iki üç saatte bir o kendini yere atmalar çığlıklar ... bırakmadım sonra gelip babam aldı elimden
hexe bebişim o hali gözümün önünden gitmiyor ya nasıl tarif edeyim yerleri tırmalıyor kapıları tırmalıyor salınca koşuyor ya hayvana gerçekten eziyet etmiş gibi hissediyorum ben kendimi sen de demiştin bunu olmuyor işte evde olacaksa da toprağı çimi olmalı bahçeşi olmalı parası mühim değil ya tek derdim iyi olması bakalım orada iyi olacak mı ...
ek: sen yüzüstü bırakmışım gibi konuşunca kötü hissettim ben vermek istmedim son ana kadar ama iki gündür her iki üç saatte bir o kendini yere atmalar çığlıklar ... bırakmadım sonra gelip babam aldı elimden
Suçluluk duygunu anlıyorum ama ne kadar iyi yürekli birisin ki aklın hâla o yavrucaktaEpilepsinin tedavisi yok ama yaşam standardı iyi bir tavşanın epilepsi krizleri minimuma düşüyor.Haftada -ayda 1 ,2 gibi.Evde beslemeni önermiyorum canım çünkü çiftlikten geldiği için tabiatta yaşamak ister. Sen yarın git bak ilgilen birazcık zaten evi özlemişse kur yapar sana, etrafında döner vs. Ama orda mutluysa ilgilenmez bile İçini ferah tut tavşanın çok şanslı senin gibi bir sahibi olduğu için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?