İyi mi yaptım kötü mü nolur bir şey söyleyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Anlattıkların epilepsiyi işaret ediyor Her muayene de anlaşılmaz. İyi bir veterinere muayene olmak şart derim ben just, en azından bilirsin sorun ne

peki arkadaşlar soruyorum merak ettim şimdi doğada kendiliğinden epilepsisi olan tavşanlar nasıl başa çıkıyorlar çiftlikte falan mesela belli ki genetik bu

peki arkadaşlar soruyorum merak ettim şimdi doğada kendiliğinden epilepsisi olan tavşanlar nasıl başa çıkıyorlar çiftlikte falan mesela belli ki genetik bu
Genetik ya da sonradan olabiliyormus, ona gore de tedavi sureci var, aslinda tedavi oldu bitti bir hastalik degilmis, yani sadece durumu minimize ediyorlar.... Benim aklima takilan orda eger musteri ceksin diye varsa hayvan, hasta bir hayvandan rahatsiz olmazlar di mi?
En iyisi burda sormak yerine veterinerle konus just, illa yakininda bir yer olmasina gerek yok, isinde iyi olan birine mail at ya da ara sor, konus, biz yanlis yonlendirmeyelim... Ama dedigim gibi bir sure gozlemle kesin, umarim atak matak hicbir seyi kalmaz...

değil mi bak bunu iyi akıl ettin eğer öyleyse zaten haber vermelerini isteyebilirim nasılsa fark edilir hasta hayvansa biri illa ki görür sonuçta insanların olduğu bir yer
zaten gidip bir bakıcam bakalım mutlu mu ne yapıyor ama beklemek öyle zor ki gerçekten bu kadar vicdanımın üzerine kalacağını düşünmezdim canım ..

ek: canım ben sordum veterinere izmirdekini aradım izmirin en iyisi kendisi çok güveniyorlardı neyse hayvanı yıkamamı söyledi büyük ihtimalle toksik bi durum dedi yani o ilaç ona ağır gelmiş vücudu onu atmak istiyor olabilir serum takabiliriz "belki" iyi gelir dedi yani epilepsi konusu geçmedi tabii toksikse 60 gün süresi var vücuttan atılıyor

ek2: ama diyorum ya olay toksiği epilepsiyi geçti ben artık vicdan azabı duymaya başladım eve kapadığım için ne kadar bunaldığını da görmüş oldum...

Eger bir rahatsizligi yoksa, varsa bile sen onun tedavisini saglarsan orda daha bile mutlu olur just merak etme...
Sen sadece bir sure takipte kal, iyi oldugundan emin olmak icin...

Eger bir rahatsizligi yoksa, varsa bile sen onun tedavisini saglarsan orda daha bile mutlu olur just merak etme...
Sen sadece bir sure takipte kal, iyi oldugundan emin olmak icin...

almayayım değil mi bir daha oradan... sonuçta 60 gün içinde kesin atıcak bunu vücuttan ama işte o travmayı atlatamadı evden kaçmaya yer arıyordu sanırım travmayla evde kapalı kalmayı bağdaştırdı beyninde ve sürekli korkuyordu

Bence en iyisi bu, hiç kendinizi üzmeyin. Zaten sizinle de huzurlu degildi hayvacik, bari kendi dogal ortamina dönsün. Hem orada baska tavsanlarda varmis ne güzel

Bence en iyisi bu, hiç kendinizi üzmeyin. Zaten sizinle de huzurlu degildi hayvacik, bari kendi dogal ortamina dönsün. Hem orada baska tavsanlarda varmis ne güzel

evet bisürü tavşan var ama tek başına yapabilir mi kriz geçirir mi diye kendimi kemiriyorum onun orda mutlu olduğunu göreyim dünyalar benim olur

Ben zaten en basindan beri dedim eve tavsan alma, ev hayvani icin uygun degiller diye...
Tek istegim eger epilepsisi varsa sahip cik yeter

Eğer anlattığınız gibi başka tavşanlar falan varsa o kır lokantasında en iyisini yapmıssınız diyebilirim :) Kendinizi kesinlikle üzmeyin özlersiniz ama onun için en iyisini yaptıınız için kendinizle gurur da duymalısınız. Keşke herkes sizin gibi düşünceli olsa :)

Canım doğadayken kriz geçirseler yine ellerinden bir şey gelmez , çünkü o an bilinçsizse davranış gösteriyorlar. Doğada olmasının faydası şu ; kendi ortamında olup , günlük rutinlerini yaptığı için ( toprak kazma, bitki kökü yeme, sürekli açık havada durup temiz oksijen tüketme vs) psikolojik olarak daha iyi hisseder , bunun sonucunda da sağlıksal sorunları kendini eskisi kadar göstermez Tavşanın çiftlikte yetişmiş, onu eve kapatman inan çok daha kötü , sen doğru olanı yaptın. Sadece bu alışma sürecinde elini hemen tavşanının üstünden çekme, ara ara git bak , sor bakalım kriz geçirmiş mi :) Yarın iyi haberlerini bekliyorum Konunun takipçisiyim..

Ben zaten en basindan beri dedim eve tavsan alma, ev hayvani icin uygun degiller diye...
Tek istegim eger epilepsisi varsa sahip cik yeter

anlarız canım yarın bakalım mutlu mu orada değil mi
gerçi epilepsisi varsa bile ilacı uzaktan vermek daha iyi tekrar eve girmek istemez o minnak biliyorum..
çok acı bir şekilde tecrübe etmiş ve anlamış bulundum evcil olmadıklarını...

aslında hiç de düşünceli değildim. egoist ve bencil olmuşum ki öyle bir yavrucağı eve kapamaya çalıştım camlara parmaklarını dayayıp baktığını hatırlıyorum o zaman neden hiç bunu önemsememişim. eğer babam o sarsıcı konuşmayı yapmasaydı bırakmazdım da. kendimi uzun bir süre affetmeyeceğim ama sağolun...

epilepsi krizi yüzünden ölmez değil mi ya da ömrü kısalmaz?
bir de cins bir şey ablası görsen eminim çok sevmişlerdir ki alan amca çok sevmiş onu hollanda lopu löp gibi maşallah tüh tüh..

işte tam da onu kastediyordum bunlar ilaçtan daha iyi gelir belki de ona ya da ne bileyim serumlardan eve kapanmaktan evet çok tatlı evet mükemmel güzel yaratıklar ve bayılıyorum ama o mutsuzken onu okşayıp kendimi ay bıcı bıcı diye tatmin ettiğim için kendime kızıyorum. babam da sizinle aynı şeyi söyledi doğada kendi içgüdüleriyle daha iyi hisseder ve daha sağlıklı olur dedi.. ben onu orada zıplarken göreyim de o beni görmese de olur ya

teşekkür ederim mutlaka yazıcam..

evde tavsan beslenir ama gercekten bahce olmazsa cok kotu...eger bahcesiz bir evdeyseniz kediler daha uygun mesela...ya da kopekler...

bana kalirsa iyi yapmissiniz...tavsan icerde orayi burayi disler zaten...hayvanin dogasinda evde durmak yok. bahcede kosmak topragi kazmak cok hoslarina gidiyor...bizimde tavsanimiz vardi ordan biliyorum.

ne oldu sonra o bıdığa
yok canım aman aman uzun bir süre ben evcil hayvan işine girmem daha yurtdışına gidip döneceğim zaten anladım ki ben bu konularda katı olamıyorum yani o kadar hassasım ki her gece yatmadan ordan eser mi burdan üşütür mü suyu azalmamış içmemiş mi vs evladım gibi sahipleniyorum sonra acısı böyle büyük oluyor kıyamıyorum hayvanlara ben

Epilepsi olduğundan emin değiliz canım, hemen üzülme o yüzden ama genel konuşmak gerekirse atakların sayısı arttıkça vücut daha çok yıpranıyor tabi :/ Mutlu , huzurlu ve kendini iyi hissettiği bir ortamda bu ataklar neredeyse söz konusu bile olmuyor
Oyy ufaklık hollanda lop cinsi mi :)) Tatlılığını tahmin edebiliyoruum Yarın dokunma fırsatı bulursan benim için de öpüver o tatlı kulaklarını :)

araya bi takim sebepler girdi ve cocuklu baska bir aileye verdik.

Aynen oyle oluyor insan..evladi cocugu kardesi gibi sahipleniyor..ve ozluyor..

Bizde mesela iceri getirirdik evde mutfakta filan dolasirdi…ama geride disari cikabilirdi bahceye..bu yuzden sansliydi…onu cok ozluyorum zaten. Ilerde kismet olurda bahceli bir evim olursa cocugumada almak isterim bir tane.

ya içimi öyle rahatlattınız ki benim onun alışmasına yardımcı olmam lazım belki de unutmuştur bile beni eşşek sıpası görsen çok tatlıydı ablası kulakları kahverengiydi her yeri beyaz gözler masmavi zaten yanaklarına düşmüş tombik tombik yok ben bu yakışıklılığa kıyamam en doğrusunu yapmışım. elimde ölmemeliydi o bu her ne kadar acıtsa da bu fedakarlığı yapıcam

bir de iki çift al onları bence aynı cinsten arkadaş olsunlar tek başına çok sıkılıyorlar böyle depresyona giriyorlar ya hep birisi onunla ilgilenmeli yanında olmalı ya da kendi gibi tavşanlar olmalı ben bunu anladım tek başına çok kötü oluyor

Onuda yaptik zaten…disiydi bizimki yanina bi erkek aldik..sonra yavrulari oldu onlarin cok guzel aile oldular..tavsanin bile ihtiyaclari oluyordu cunku mecbur kaldik almaya…ama cok fazla olunca cocuklu olan ailelere verdik…iki tane veya fazla olunca her yeri kaziyorlar..evi tarumar ediyorlar..cok tatlilar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…