Anket İYİ YAPMIŞ MIYIM?

Haklı mıyım?

• Evet

OY: 45 26,3%
  • Hayır

OY: 126 73,7%

• Ankete Katılan
    171

powerpoint

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
211
104
53
İyi akşamlar,

Ben 24 yaşında üniversite okuyan biriyim. Ailemle aynı evde yaşıyorum. Dolayısıyla bazı tartışmalar kaçınılmaz oluyor babamla. Ben haftasonları dışarı pek çıkmam. Haftaiçileri de bir kaç gün 8 de en geç 9 da evde olurum. Evimiz çok merkezi bir yerde ve babam da evin çevresinde olduğumu biliyor. Yani bir araç bile kullanmıyorum eve gelirken. Maksimum 10 dakika yürüme mesafesi her yer. Ve etrafta insanlar var geceye kadar.

Bu bilgileri verme sebebim şu. Bazen kendimi abartıyor gibi hissediyorum yani acaba eve geç mi geliyorum, böyle olmamalı mı acaba gibi şeyler soruyorum içten içe. Çünkü babam sürekli bana ders çalış, sürekli geziyorsun çalıştığın yok vs diyor. Yani bu yaşa geldim hala hesap sorması imalı konuşmalar yapması çok sinir bozucu değil mi?

Bugün de bir arkadaşıma gittim ve arkadaşım bizim karşı apartmanda oturuyor. 9 da evdeydim. Gündüz babam beni arayıp kardeşine ders çalıştır demişti. Ben de tamam dedim. Biraz çalıştırdım falan. Her zamanki gibi kardeşim istekli değildi, annemle dışarı çıkması falan gerekiyordu. Öyle kaldı ders. Ben de arkadaşıma gittim. Eve geldiğimde de kardeşim uyumuştu. Uyumasaydı yine çalıştırırdım ama tabiki ortada yok kendisi.

Akşam eve geldim. Babam imalı bir şekilde “Nerdesin kızım sen?” dedi. (Sanki bilmiyor.) Ben de arkaşımdaydım dedim. Dediki kardeşine ders çalıştır demiştim. Sen yine dışardasın dedi.

O an çok sinirlendim. “Kendi derslerimin sorumluğu yetmiyor, bir de kardeşimin derslerinin sorumluluğu için mi başladın oraya gitme buraya gitme diye” dedim ve odadan hızlıca çıktım. Şuanda da çok sinirliyim. Bağırıp çağırmak istiyorum.

Sizce ben haksız mıyım?

Neredesin kızım sen, kötü bir cümle değil. Ebeveynler bazen bizi daraltan müdahalelerde bulunabilir. Dokuzda geldiniz diye sitemle karışık uyarıda bulunmuş. Bir baba olarak hakkı var diye düşünüyorum. Siz arkadaşınıza gittiğiniz için ya da diğer sebeplerden haksız duruma düşmezsiniz. Ama babanız da o kadar söz hakkına sahip bence. Yani haklı haksız durumu yok. Ailemizin o kadar hakkı olsun artık

Babanız sizin iyiliğiniz için sizi darlıyor. Yoksa babanızın haksız olduğu bir konu göremedim. Herhalde içinizde biriktirdiniz bir anda patladınız. Babanıza ters cevap vermek hoş olmamış ne olursa olsun

Marifet degil ama 18 yaşımdan sonra eve gece yarisi cok sık gelirdim, eve sabah geldigim de oluyordu nadiren, sehir disina cikiyor, arkadaslarla tatile de gidiyorduk. Iyi ki kisitlanmamisim, bunun icin aileme minnattarim, basima birsey de gelmedi.

Cocuk yaptiysan bokunu da temizleyeceksin, 9 ay tasiyacaksin da, besleyeceksin de arkadas, kimse zorla cocuk tutuşmuyor kimsenin kucagina, bok temizlemek zorsa yapmasaydin cocuk. Hem bile isteye cocuk yapip hem lutfediyor gibi şunu bunu yaptim diyip cocugun hayatini kafeslemeye hakki yok kimsenin.

Ha ailenin hicbir hakki yoktur demiyorum yine de ama böyle herseyde " onu yaptim, bunu ettim" önüne çikaran tipler asiri itici.

En güzel yaşlarin, tam gezecek yaşlarin ama ailenin gonlunu kirmaaya degmez konular bunlar yine de artik kendi parani kazaninca gezersin ya da güvenleri için ugraşman gerek, bagirmayla olmaz.

ben 28 yasimda evlendim evlenene kadarda neredesin diye hep soruldu sorulmasinida hic yadirgamadim eve giris saatiniz ailenize fazla geliyor olabilirmi acaba

Belli bir yastan sonra aile ile yasamak cok zor gercekten.o yuzden hakli da olsalar haksiz da olsalar ailenin soyledigi hersey insana batiyor.onlar karsisinda hala cocuk var zannediyor. 38 yasindayim annem hala onu yapma bunu yapma bogulacak gibi oluyorum ya sabir cekiyorum dinlerken:)
Evlenmek ya da ayri eve cikmak tek cozum hic biri olmazsa da he he deyip gecmek yani baska care yok.

Bazı insanların bozuk zihniyetini bilince
Gözünü kırpmadan insan evladına zarar verince
Özgürlük denilen şey canına birşey gelecek biri zarar verecek düşüncesinin için de
Başlarım özgürlügüne dizimin dibinde otursun dedirtiyor.
Bok temizlemek magrifet mi bilmem ama
Evladım olunca tek güvendigim kendim oluyorum

Ne var iki laf ettiyse baban? 24 yasindaynissin tebrikler. Dusarda neler olabiliyo farkindamisin? Cok mattah bisey oldum saniyosan sana bi soru dahi sormaya hakki yoksa o babanin madem kendi basina evine cik hem calis hem oku. Bakalim o seyrettiginiz dizilerdeki gibi mi hayat? Yemin ediyorum gebertesim geliyo bazen sizin gibi cocuklari

Kardeşim oldugunda 13 yasindaydim.liseden kostur kostur gelir halamdan alır mamasini yapip yedirip uyuturdum.Cunku annem vardiyalı calisiodu.Nereye gitsem kucagimdaydi.hatta tanimayanlar bizi, benim cocugum sanirmis.Hey gidi günler...Yine olsa yine bakarım.Hala ewliyim hala kardesime ders calistiririm ilgilenirim.Bence hata yapmissinz.

Guzrl bir dil kullansaydin haklisin derdim.. ama hakliligini dilinle bozmusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…