Anket İYİ YAPMIŞ MIYIM?

Haklı mıyım?

• Evet

OY: 45 26,3%
  • Hayır

OY: 126 73,7%

• Ankete Katılan
    171
keşke aynı şehirde olmasaydınız ben kardeşimin sorumluluğunu almamak için şehir dışında okudum. bilmedikleri için üzerimize bırakıyorlar büyük çocukların derdi bu. keşke baba ben anlattım daha sonra annemle ilk onlar dışarı çıktı deseydin şuan haksız olan sen olmuşsun.

Konunuzda haklısınız; kardeşinizin sorumluluğu için hesap vermeniz gerekmiyor fakat güzelce anlatsanız daha hoş olurmuş.

Efendi gibi derdinizi anlatsaydiniz bu ne siddet bu ne celal?
Babaniz adamcagiz keyfinden mi boyle davraniyor ortalik cok kotu.
Babanizin evinde yasiyorsaniz kurallarina uymaya calisin.
Çatışmak bir fayda sağlamaz.

Haklısınız ama iyi yapmamişsınız

Haklısın. Kardeşinin özel hocası değilsin.
Sürekli tekrar tekrar aynı şeyi duymak insanın asabını da bozar bağırabilirsin de. Olabilir aile içinde.
Babanız da "Nerelerdesin kızım sen?" diye soracağına biraz da "Günün nasıl geçti kızım?" diye sormayı bilsin.

su an gozumde ogrencilerim canlandi onlara da bisey diyince boyle yapiyorlar.bence babaniz da bagirip cagirmak istemistir.sorunuza gelecek olursaniz guzel.bi dille konusmak varken bu sekilde davranmaniz hic iyi olmamis.babaniz buyudugunuzu kabul etmiyor peki siz bu davranisla buyumus oldugunuzu kabul edebilir misinix

2 çocuğum var hala liseye giden kardeşime ders calistiriyorum.
Bu kadar sinirlenmeden ne var ?
Rica etmiş babanız.
Abartmayın.

Baba olarak merak etmesi normal, sürekli gözünün önünde istemesini, çok geç olmasa da 9-10 gibi meraklanmaya başlamasını anlayabiliyorum. 70 yaşına da gelsen bu böyle olacak. Ama 24 yaşına gelmiş üniversite öğrencisi birine ders çalış demesini doğru bulmuyorum. Öğrenim hayatım boyunca ne İlkokul ne lise ne Üniversitesi, bir kere bile ders çalış demedi ailem. Ben de hep çalıştım. Kaldı ki okuyan insanı darlamanın bi mantığı da yok, bırak gezsin stres atsın.
Verdiğin tepkiye de abartı diyemem, belli ki dolmuşsun artık. Yine de alttan almalısın, o evde anne babanın kuralları geçerli. Yapacak bir şey yok.

Kaç yaşında babanı idare edemediğin için haksızsın. Güzelce konuşmak, açıklamak varken içinde biriktirip patlamanın alemi yok.
Ha konuştun anlamadı, o zaman he diyip geçeceksin, baban o senin, büyüğün. Biraz toleranslı olmayı öğrenmelisin.

Bu durumlarda hep meşhur olan şu cümleyi duyarsin:
"Anne,ebeveyn olunca anlarsın!"
O kadar sık duymamdan sebep anlamını yitirmişti.
Anne değilim ama artık anlayabiliyorum.
Özgürlüğün kısıtlanması hoş birşey değil.
Ama ya hayatimda olmasalardi ya umurlarinda olmasaydim? sorusunu kendine sorarak bir nebze sakinleşebilirsin.
Yani umarım..

Kardesine ders calistirmak zorunda degilsin
Doguran dogururken dusunecek bunu

Calistirmak yardimci olmak sana kalmis
Yaparsan iyi olur tabi
Bu konuda haklisin

Ama babanin soyledigi cok da zoruna gidecek birsey degil
Abartma

Zaten adam sizelindeki sadece kiziyormus gitmenize engel değil ki ders calismanizi istemesi sizi dusundugunden benim fikrim bu anne baba oldugunuz zaman anlicaksiniz 26 yaşındayım bende anneme çok kizardim ama suan anlıyorum yani tamam haklı olabilirsiniz ama kalp kırmaya gerek yok bağırıp çağırma isteginizi bence içinizde tutun çünkü birgun kaybederseniz çok pişman olursunuz

Kim ne derse desin haklisin hem de %100 kardeşin senin sorumlulugun değil. Büyüdüğünü kabul edemiyor baban. Hala üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyor. Alttan aldikca da bu böyle devam edecek.

Ama konu önemli degil ufak tefek tartismalar ailelerde olur. Böyle boyle baban senin üzerinde hakimiyetinin bittigini anlayacak. Kafana takma.

Haksızsınız ne olursa olsun o sizin babanız.Tabikide düşüncek sizi .Anne baba bulunmaz nimetler.

Keşke üniversiteyi ailenin yanında okumasaydın.Sen bir yetişkinsin,ailen ise senin bir yetişkin olduğunu anlamamakta ısrar ediyor.Üniversiteye geçtiğini idrak edememişler.Seni hala liseli küçük bir kız sanıyorlar maalesef.Para kazanmaya başlayınca evleri hemen ayır yoksa çok daha kötü durumlar ortaya çıkabilir.

Dışarda kötülükler var diye gezmeyelim mi ? Araba çarpacak diye dışarı çıkmayalım o Zaman

Yahu ikiniz de haklısınız. Baba bu telaşlanır sitem eder müdahale etmeye çalışır. Sen de genç bir yetişkinsin babana afra tafra yaparsın, özgür olmak istersin. İkiniz de son derece normalsiniz. Birbirinize saygısızlık etmediğiniz müddetçe gayet normal bir baba-kız ilişkisi. Kardeşine de ister ders çalıştır ister çalıştırma. Ama bence çalıştır ya yazık çocuk iyi not alsın, ablasın sen :)

Biri de şu sırta taşan b.k örneği vermiş ya hani “bu adam senin b.kunu temizledi senin ona yaptığına bak, nankör evlat!” der gibi Amma abarttınız ha kaka temizlemek her ebeveynin kaderidir, her çocuk da kendi yolunu seçer kendi hayatını yaşar ya bu yazılan ne alakaysa. Kaka temizleyince çocuğun ruhunu mu satın almış oluyoruz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…