Anket İYİ YAPMIŞ MIYIM?

Haklı mıyım?

  • Evet

    OY: 45 26,3%
  • Hayır

    OY: 126 73,7%

  • Ankete Katılan
    171
Dışarda kötülükler var diye gezmeyelim mi ? Araba çarpacak diye dışarı çıkmayalım o Zaman
sen gez...baban sana nerdeydin diye sordugunda tersleyeceksende tersle madem. gezme mi yazmisim? baba ya bu baba ata...senin dunyaya gelmene vesile olmus insan. saygisizligin luzumu yok
 
kotu durum dedigin bu mu? : ) hic mi haber izlemiyon bacim sen, kotu dedigin seye bah hele
 
ben anlamiyorum simdiki gencleri arkadas. evlendim cocuklarim oldu. hala danismam gereken seyleri danisirim babama, aileme kardeslerime. kendim karar veremedigimden degil cogu zaman..ama fikirleri onemli benim icin. ne demis atalar..1000 bilsende 1 bilene sor haci. anayi babayi yabana atmayin cok pisman olursunuz.
 
Baban seni eve kitleyip disari cikmicaksin okumicaksin dese hakli olurdun. Okul okuyorsun, sicacik evinde yasiyorsun, neredesin sorusuna cevap vermek cok mu zor? Baban emekli mi, calisiyor mu acaba anne ve baba olarak sizler icin nelerden feragat ettiler bu zamana kadar hic dusunuyor musun?

Bende 24 yasimdayim annem babam hâla bazi konularda bana mudahale ederler, duzgun bi dille anlatirim bundan hoslanmadigimi, ustelik ben evliyim.
 
Kardeşin derste anlamadiği konularda da yardim edilebilir.Bu onun sorumlulugunu almak degildir,sadece yardimci olmaktir.

Yalniz ders konusunda da degil her alanda kardeşler birbirine yardimci,destek olmali (bana göre) . Kardeşimin yardima ihtiyaç duyduğu bir durumda yapacagim bir sey varsa yaparim,bu da beni mutlu eder.
Tabi "banane,benim sorunum degil,başkasindan iste" demekte bir seçenek.
 
sen gez...baban sana nerdeydin diye sordugunda tersleyeceksende tersle madem. gezme mi yazmisim? baba ya bu baba ata...senin dunyaya gelmene vesile olmus insan. saygisizligin luzumu yok
Ana babaya diklenmeyi asilik etmeyi bir özgürlük bir meziyet olarak gören tipler genelde sevgililerinin karşısında el pençe divan olurlar attıkları adımı dahi bildirirler, hayatlarının merkezinde ilişkileri olur... ama ana baba iki laf ettmi ben yetişkin bir bireyimci olurlar...
Çok defa gördüm bunu.
Oldukça ironik...
 
komik yani..anaya babaya saygisizlik diz boyu elin ussagina hizmette sinir yok. afferin boyle devam. gercekten gelecek nesiller icin cok endiseliyim. hapi yuttuk bizler
 
Buraya yazarken vicdan yaptığınız için oylamaya sunmuşsunuz ki aslında siz zaten kendinize çoktan haksız oyu vermişsiniz.
 
Cok haklisin kardesinin bir ders çalistırilma sorumluluğunu da alma oda hergun degildir heralde .
18 yasini gecmissin evini ayir diyebilirler o zaman .Bir hesap et bakalım kira elektrik giderler .O zaman birde çalısma sorumlulugu almalısın .Bunun yaninda kardeşinin ki bayaa hafif bence .
Hicbirsey icin minnettar olmayın ne guzel dünya .
 
Durum hoş olmayabilir ama biraz ergen ateşiyle tepki vermişsiniz. 24 yaşında ailenizle beraber yaşamanız yetişkin karakteri oluşturmanızı engellemiş olabilir mi?

Ben de 24 yaşındayım ailemden uzakta yaşıyorum. Tatil için gittiğimde yine eve 9-10 gibi gelsem laf çarpıyorlar. Onların alıştıkları düzen bu şekilde çünkü. Önceden beraber yaşarken çok sinirime giderdi. Ama artık anladım 50-60 yaşına gelmiş insanların düşüncelerini değiştiremezsin. Onların yanındayken çok geç gelmemeye çalışıyorum. Nerede kimle olduğumu her zaman haber veriyorum. Gel diye aradıklarında koşa koşa geliyorum. Eve mutluluk saçarak giriyorum ki negatiflikleri kalmasın. Arkadaşlarımla görüştüm, eğlendim mutlu oldum ve onlara da yansıtıyorum bunu. Sonradan laf çarpınca da şakaya vuruyorum onların da gülmesini sağlıyorum. Benim anne babamla ilişkim onların yanından taşınınca çok daha iyi bir hal aldı. Sırf uzağa gideyim diye gitmedim üniversite dolayısıyla taşındım ama tahmin edemeyeceğim kadar iyi geldi.
 
Verdiğiniz tepki sizi haksız duruma düşürdü benim gözümde. Kendinizi daha güzel ifade edebilirdiniz.

Ben de 24 yaşındayım ve ailemle yaşıyorum. Annem artık git bu evden diyor Ay neyse ki yüzsüzüm
 
Daha sakin olabilirdiniz ama olaylarin oncesinide bilmiyoruz devamli bunlari duymakdan bunalmisda olabilirsiniz o yuzden babanizla daha duzgun bicimde sikintinizi konusabilirsiniz saniyoeim ki anlamayacak biride degil yoksa bu tavri yapamaz tepkisinden korkardiniz..
 
sen gez...baban sana nerdeydin diye sordugunda tersleyeceksende tersle madem. gezme mi yazmisim? baba ya bu baba ata...senin dunyaya gelmene vesile olmus insan. saygisizligin luzumu yok
Bu ne sinir bu ne Uslup ? Saygıyı sizden öğrenecek değilim.Kadınlar istediği gibi gezip dolaşacak tabi ki onun orda ne işi varmış zihniyetine sonuna kadar karşıyım.
 
Konu sahibi bence burda yapılan yorumların çoğuna aldırma hatta konuyu kapattır.Babana ufak bir sitemde bulunmanı bile hoşgörüyle karşılamayan insanlar var belli ki.Saygısız falan değilsin hayatı doyasıya yaşamak isteyen genç bir kadınsın sadece bunu bil.
 
Öyle bir zamandayizki ebeveynler fırça yer olmuş ...tatlı dilin yilani bile deliginden çıkardığı dönemler bitmis malesef...
Saygı insanın hayatında olmazsa olmazı o yoksa hersey anlamını yitirir...
peygamber bile demiski...insanlar efendilerini dogurdugunda kiyamet alemeti...
 
24 yasindasin ama ergenlikten cikamimissin ne zamn kendi ayaklarinin uzerinde durup calisip kimseye muhtac olma o zamn kimse hesab sormaz keskr benm babamda az babalik yapsaydi ama ben kizim kelimesini bile agzindan duymadim cok sanslisin
 
Kardeşinizi çalıştırmanız daimi bir sorumluluğunuz değilse biraz alttan alabilirmişsiniz. Ama devamlı istiyorlarsa haklısınız, kardeşinize yardım edebilirsiniz ama bu sizin asli göreviniz, mecburiyetiniz değil. Biraz daha sakin bir şekilde konuşsaymışsınız üsluptan dolayı da sorun yaşamamış olurmuşsunuz.

Ayrıca saat 9da eve gelmenize rağmen devamlı "neredeydin" diye sanki geç kalmışsınız gibi sorulması sinir bozar, o konuda haklısınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…