İzmir'de Bebek Oyun Grubu

sapişim 6ay kınası kız çocuklara yapılıyor ama bende hiç bilmem bizim aile geleneklerimizde ailede hiç diş buğdayı yapan olmadı mert tede yapmadım ama annem ardada özendi belkide benim temmuz anneleri hep yapıp facebook a koymuşlar ben de anneme resimlerini videolarını gösterdim diş buğdayını yapması biliyom ama hiç yapmadık biz ama onun tadı çirkin olur dedi hatta
bende bunları hep kk dan öğrendim izmirlilere ait bi genenek değil sanırım 6ay kınası diş buğdayı

bugün dr gittik daha mert ayında hepatit 2ci doz için çağardı okadar birdaha ilk okulda dedi :)))

sapişim sana geçmiş olsun geçenlerde bende oldum ilaç kullanmadım ama ağrısı fena

banusumm bende ekodosta geçiyim diyom aile akrabaya satam diyom eğer sende istersen tabi bana ister özelden ister buradan içeriğini yazarmısın bu işin ilk girişte para ödüyozmu en az sıpariş ne kadar olmalı kargo için ekstera nekar ödüyoz gibi kusura bakma ogün konuşuldu ama sesten anlayamadım tam

en önemlisi parasını bankayamı elden peşinmi ödüyoz

Son düzenleme:
Krikitoscum ben diş buğdayı yaptım ama annem yaptı ve bizde ailecek oturup yedik o kadar başka neler yapılır bende bilmiyorum,biz yazlıkta can sıkıntısıyla aktivite olsun diye yapmıştık:)

tunayekta krikitos nabersiniz kızlar?
aşı takvimi herkesin farklı oluyor tatlımm endişelenme zeynebin bundan önceki aşısında minikprensesle bende telaşlanmıştık niye farklı diye ama dru arayınca rahatladık.seninde farklıdır.

27. ay da pnömokok var bizim takvimde 30.ayda hepatit A bizimkimi farklı acaba bilmem

devletin aşı takviminde kısa sürece bır degısıklık olmustu .öyle bırsey okudugumu hatırlıyorum.acaba onu gordun ondan mı karıştı:26:
neyse yarın belli olur.

ben aslında kına mına değilde,mevüt yapamadım çocuğuma..dogdugunda yapacaktık bazı problemler cıkmıstı ertelemiştik.sonrada nasip olmadı bidaha..zaman olmadıgından...
inş isteğim geçte olsa mutlaka yapmak.hem ev içinde okunmuş olur diyorum,bakalım,nasip..

bizim mevlüt kayınvalidenin evinde oldu benim uğraşacak hiç halim yoktu anneminse vakti yoktu,kayınvalide ille yapalım dedi,zaten sırf o tanıdıklarını akrabalarını çağırmak istedi,o zaman onun evinde olsun dedim.Ben misafir gibi gidip oturup geldim.Ama yeni anne olma olayındanmıdır nedir millet kucağına alıp fotoğraf falan çektirmişti hiç hoşuma gitmemişti,ay ben bu konuda pek kıskançtım,kimse kucağına alsın istemedim ama sesimide çıkarmadım.Normal bir düşünce olmadığının farkındaydım
Ama bu sene bende nasipse Şubat sonunda mevlüt yapıcam kızlar...

ben mertin mevlüdünü tam istediğime göre yaptım içime sindi ama ardada ablamın kızı nazlı ile araları 25 gün olunca annemin evinde arda ile nazlıya beraber yaptık mevlüt yinede güzeldi ben böle şeyleri özeniyorum aslında büyüyüp gidince yapamıycam içimde kalıcak die yapmak istiyorum elimden geldiğince

tuna yektacım bende çok kıskançtıım herkez gelir öperdi severdi ben ayy gripmidir elleri pismidir derken iyice pranoyak olmuştum ardada daha rahattım yaz bebeğiydi belkide ondan yada mert kıskanmasın die herkez onunla ilgilenirken ardayı seven pek olmadı açıkçası hem üzüldüm hem rahat ettim diyebilirim

iyi akşamlar hanımlar yemeklerimi yaptım şimdi soframı kurucam evde ama güzel bir akşam diliyorum hem kendim hem sizin için bu akşam muhteşem yüzyıl var digitürk ü olanlar show tv hd kanılı 322 dizi orada hd olarak yanınlanıyor

ev mi,,sofra mıı,aile mii,,dizi miii,tv miii,güzel bir akşam mıııııı????????
çok uzağım çokkk

ördek ailesi..
bu anne ördek(sağ baş parmak oynatılır.)
bu baba ördek(sol el baş parmak oynatılır)
bunlar da yavruları(her iki elin diğer parmakları oynatılır)
vak vak vak vak vak derler(iki el üst üste açıp kapama hareketi)
derede yüzerler(yüzme hareketi)
bir balık görünce(gözleri pörtletip bakma hareketi :) )
yakalayıp yerler(ham yapma hareketi...:)

kardan adam şarkısı

kardan adam yapalım
burnuna havuc takalım
üşüyor bu havada
boynuna atkı saralım
atkıyı ver atkıyı al
süpürge nerde süpürge burda
atkıyı sar boynuna
koy süpürgeyi koluna..

unutmayalım,unutturmayalım hanımlar,,bol bol tekrarr..

ev mi,,sofra mıı,aile mii,,dizi miii,tv miii,güzel bir akşam mıııııı????????
çok uzağım çokkk

yaa kıyamam çıtırım sana yaaa((

Kızlar aşımızı olduk bugün,dr a sordum sağlıkocağında 3 doz yapıyorlar ama 4 doz yapılması gerekiyor dedi,tam koruma için bu şarttır dedi.Kİlosu ve boyu iyi dedi,ama hafif öksürük nedeniyle boğazını kontrolde hafif kızarıklık var dedi ve düşük doz antibiyotik verdi(125 mg)verdim.Ama uyandığından beri pek huysuz ve tuhaf tuhaf yürüyor,neyin var diyince uff yok diyor ve bize kızıyor.Oyunmu yapıyor anlamadım,biraz önce arabalarıyla oynarken gayet iyiydi...
Bu arada kızlar ablam bugün dr a gitmişti,rahimde hafif kanama varmış ve dr istirahat,iğne vermiş,moralim çok bozuldu,risk varmış

geçmiş olsun canım tunacığımaa..ağladı mı aşı olurkenn:26:
belki ağrı yapmaya başlamıştır o yüzden huysuzlaşmıştır.
moralini bozma canım hemen ablan için.bazı hamileliklerde olabiliyor böyle.kendini yormasın hatta hiç kalkmasın yataktan şu rısklı donemı atlatana kadar.allahın izniyle birşey olmaz inş kalbini ferah tut sen.

ÇITIRIM sistitim geçti gibi ama antibiyotiğime devam ediyorum unutmadığım sürece,teşekür ederim geçmiş olsun dileklerin için.
krikom nereye ait bir adet 6 ay kınası ve diş buğdayı bilmiyorum ama kınaya ben çok şaşırmıştım ilk duyduğumda hatta bak sadece kız bebeklere özgü bir şey olduğunu bile düşünmemiştim :) Diş buğdayını küçüklüğümden beri annemlerden filan duyarım ama hiç bir diş buğdayına gidipte bulunmuşluğum da yok,yemişliğimde.ama aynen senin gibi ben de çok özeniyorum o tür şeylere.Zamanında özenmiyorum ama..çok ilginçtir ki zamanı geçince özeniyorum :)) Bundan dolayı yeğenime kızımda yapmadığım herşeyi yapasım var :))
mevlüt olayına gelince bencede çıtırım geç de olsa bi okuma yaptır canım.Bizim mevlütte güzeldi.Benim yine çok kızdğım ve kırgınlar yaşadığım şeyler de oldu tabi ama sağlık olsun.He bir tane foto yoktur o güne dair o da ayrı bir konu.Kimse çekmemiş.Sadece video var.Tavuklu pilavımı,lohusa şerbetimi kendim yapmıştım..çok kalabalıktık,benim küçücük evde.Bizim hoca kimseye elletmedi çocuğu,kış mevsimindeyiz çocuğu hasta etmeyelim dedi
tunayektam aldın mı cicim katoloğumu.Cumartesi günü bir güne götürmek istiyorum aslında ama o güne kadar görüşme şansımız olur mu ki?aslında bugün kargo bekledim,kargom gelecek olmasa ben de bugün ekodosta gidip bir görünecektim ama olmadı
minikprensesten haber yok mu kızlar hala

Banucum benim ablamda düşük tehlikesi vardı canım hatta hala düşük önleyici bir ilaç kullanıyor.doktoru 12 haftalığa kadar kullan demiş.Allah korusun ablalarımızı ve yeğenlerimizi,hemen moralini bozma.Ablanda yatsın,hiç kalkmasın canım,wc harici kalkmasın
Tunişime geçmiş olsun kuzum benim

çıtırım hariç hepinize teesüf ederim ayrıca.hani TARİFLERRRRRR?????????

canım ıyı olmana sevindim..

minikciğimle geçen gün konuştuk..iyilermiş.
hafta sonu döneceklermiş nasip olursa..

yırttıımmm bennnn

selam kızlar yatıyorum bi bakayım dedim benim kuzuşlar bugün daha iyi mert ten ardaya geçti ama atlatıyoruz şükür ilk defa iki çocuğun zorluğunu yaşadım diyebilirim ikisi birden hasta olunca mertim birde nazlı bebeim benim çok üzdü bizi arda garibim ilaçlarını içti uyudu az huysuzluğu oldu mert canarının yanında

ben de hep kk dan duydum bu ilginç gelenekleri kısmet olursa yaparız o güne kadar eşimin maaş almasıyla ilgili hiç umudum kalmadı ya herkeze mahçup olduk elimiz çok açıldı yıprandım iyice sinirlerim laçka

işte bukadar öküyorum hepinizi sapişim çıtırın tariflerini bloğuna koydunmu ciciş bakayım oradan
fellah köftesi

Köftesinin Malzemesi:

•2 su bardağı kısırlık bulgur(200 gr lık bardak)
•2 su bardağı sıcak su
•2 yumurta
•1 yemek kaşığı salça
•yeterince tuz
•yarım su bardağı un
•karabiber,kimyon, yenibahar ve istadiğiniz köfte baharatlarıda olabilir
•2 kilo kadar köfteyi haşlamak için su

Sos malzemesi:

•3 tane domates
•4 diş sarımsak
•1 türk kavesi fincanı zeytinyağı
•1 yemek kaşığı domates salçası ,biber salçasıda olabilir
•1tatlı kaşığı kuru nane,pul biber,tarifte yoktu sumakta ekledim
•2 yemek kaşığı nar ekşisi
•köftelerin üzerine serpmek için ince kıyılmış maydanoz
Tarif:

•Bulguru yoğurma kabıma alıp, üzerine sıcak suyu döktüm, diğer köfte malzemelerini ekleyerek, iyice yoğurdum.
•Kaseye bıraz su koyup elimi batırarak malzemeden minik parçalar alarak yuvarladım,her parçayı koparmadan önce mutlaka elinizi suya batırmalısınız yoksa köfteler çatlıyor,bu işlemi köfte harcı bitene kadar uyguladım.
•Kaynattığım suda köfteleri 25 dakika pişirdim, köfteleri kevgirle servis tabağıma aldım.
•Yağı tencereye koyup küp şeklinde doğradığım sarımsağı içine atıp bir iki defa çevirdim,ardından küp şeklinde doğradığım domatesleri, salçayı ekledim, domatesler koyu kıvam alana kadar kavurdum.
•Baharatını tuzunu ilave edip ocağı kapattım, kavurduğum sosu köfteleri sosun içinde dikkatlice karıştırdım, servis tabağıma aldım,ince kıydığım maydonazları serpiştirdim, üzerine yogurt döküp servis yaptım.Afiyet olsun.

mutfak penceresi adlı siteden alıntıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…