k.v ve doğumgünü sendromu

pasta doğum günü biraz bahane gibi belki ilgi görmek içindir.birdahakine alın pastanızı siz gidin bari.

benim k.v.dede hiç unutmaz ararda aranmakta ister ama illa pasta mum istemez.banada saçma geliyor belli bir yaştan sonra çocuklara daha çok yakışıyor mum üflemek .biz 3 kişilik bir aileyiz bütün pastaları kızım üflüyor

doğru söylüyorsun ilgi peşinde özelliklede eşimden kocası bişeyi umursamadığında bize sarıyor.dediğin gibi doğum günü pasta üflemek çocuklara daha çok yakışıyor

Bana göre doğumgünü kutlamasının yaşı olmaz sizde o yaşa geleceksin ne gerek var bu yaşta demezsiniz çocuklarınız hatırlasın kutlasın diyebilirsiniz. Zaten siz onlara gidecemişsiniz ama eşiniz istememiş gitmeyi o çağırmış kadın zorla getirtmemiş yani kendini. Siz de eşinize söyleseydiniz o zaman yiğenimin yanında kaldım diye yiğeninizin durumu çok mu ciddiydi. Hem hepi topu bir pasta kesmişsiniz büyütülecek en var senede bir kere oluyor bunlar. Benim kaynanam 75 yaşında 6 senelik evliyim hiç aksatmadan kutlarım. Bir oğlu var yurtdışında o da zate yani hoşuna gidiyor muylu oluyor gönlünü yapıyoruz kayınpderim ile aynı ayda doğmuşlar onunda ay sonu onu da kutlarız yine yeni kutladık demeyiz. Evlilik yıldönümlerine kadar hatırlar pasta alırım kendi oğlu bile tarihi bilmez hiç yani kutlamak istemesem eşime söylemem kutlamayız unutmuşuz derim ama gün önceden hatırlatırım eşime pasta alıcaz gidicez diye zaten hediye filan da istemez. Bazen alırım bazen almam. Bir saat oturup pasta yemekten ne çıkar maksat mutlu etmek. Kendi annenize naslsınız peki onun doğumgününü kutlamıyor musunuz pasta almıyor musunuz ya da hediye. O da eşinizin annesi. Bimiyorum ben böyle düşünüyorum. Kaynanam benim doğumgünümü sadece telefon açar kutlar yemeğe filan gideriz diye daha bir pasta filan da görmedim ama sorun etmiyorum yine de eşim bilsi doğumgünümü yeter diyorum.

doğru söylüyorsun ilgi peşinde özelliklede eşimden kocası bişeyi umursamadığında bize sarıyor.dediğin gibi doğum günü pasta üflemek çocuklara daha çok yakışıyor

Pasta üflemek çocuklara daha çok yakışıyora bizde çocuk değiliz eşimizde hatırlamasın pasta almasın kutlamasın ne yapıyoruz hemen burada konu açıp eşim hatırlamadı bir pasta bile almadı diyoruz bence 30 yaş ile 70 yaş arasında hiç fark yok artık çocuk değiliz sonuç olarak ama siz bu yaşta bir pasta beklemez misiniz ya da yemek eşinizden insanlarda yaşlanınca çocuklarından bekliyor işte. Amaç pasta üflemek filan değil bunlar bahane karşınızdaki insana önem verdiğinizi, hatırladığını belli etmek ve mutlu etmek yanii benim annem 53 yaşında başka şehirde bazen yanında olamam ama geldiğinde mutlaka kutlarım çok mutlu olur ama kaynanamı neden mutlu edeyim banane demem kaynanama da aynısını yaparım çok mutlu oluyor. Yoksa pasta yemeyen insan mı o işin bahanesi gelenek işte pasta kesip mum üflemek.

herkesin düşüncesi farklı tabi o yaşa gediğimde hatta şimdii de telefonla hatırlanmak bana yeter maytap mum söndürmeye gerek duymam ki zaten şimdide duymuyorum .yeğenimin durumu ciddi değildi ama akşama kadar hastanede kaldım (annesi eve gitti bi süreliğine)yoruldum kendim zaten hastayım bi de k.pederimin ve kaynımın olmamasına da anlam veremedim açıkcası. annem doğumgünlerini kutlamıyor uzuuunca bi zamandır istemiyor anneler günü v.s kutlarız. yani bi doğum günüde atlansa kos koca kadına bişey olmazdı diye düşünüyorum

hatırlanmak güzel ama yine söylüyorum bazı zamanlarda kutlama şart değil kaldı ki kutlanacaksa k.peder ve kaynımda olmalıydı saçma geldi

Son düzenleme:

inşallah bir an evvel kendi yavrunu kucağına alırsın canım
kv ye gelince
uslanmaz kıskanç anne modeli,kocasıyla yapamadığını oğluyla yapmaya çalışan bir tip

Bence nazı oglusuna gecıyorda ondan
3 sene once gorumcemın dogumgununde bızımde aynı zamanda evlenen eltısınınde hamıle oldugunu ogrenmıstım ve cok kotu olmustum bızım cocugumuz olmuyodu ve doktor olmayabılır demıstı cunku polıkıstıkover sendromu vardı ve ben ogun cok uzulmustum bızımle aynı zamanda evlenen herkezın ya cocugu vardı ya hamıleydı bunu bıle bıle herkez ogun hamıle dıye o kızın uzerıen tıtrıyodu bende hamıle kalamamamın ezıklıgıyle o pıskolojıyle uzaktan onları ızlıyordum kız sureklı naz yapıyordu yok canım sunu ıstıyor yok bunu ıstıyor dıyebenımde ıcım ıcımi kemırıyordu ona yok sunu ye yok bunu ye dıyolardı butun aıle, bebek sahıbı olmayanlar o duyguyu ıyı bılır
aglamamak ıcın kendımı zor tutmustum,[COLOR=""][/COLOR] belkı kasıtlı yapılmıyordu ama bız bayanlar bu konuda cok hassas oldugumuz ıcın o an oyle algılıyoruz.
Biz 5 senemızde evlat sahıbı olduk sukurler olsun kı ve o bebek ısteyıpte bebek sahıbı olamamak nedemek mıs ben ıyı bılırım
sureklı rabbıme dua edıyorum RABBIM olmayanlarada ver dıye yemın edıyorum bebek ısteyıpte bebegı olamyan bırısının yazısını okudugumda gozlerımden yaslar suzuluyor cok kotu oluyorum.
CANIM rabbım sanada bır evlat nasıp etsın en yakın zamanda inşallah sana ve isteyen herkeze nasıp etsın amin...

inşallah bir an evvel kendi yavrunu kucağına alırsın canım
kv ye gelince
uslanmaz kıskanç anne modeli,kocasıyla yapamadığını oğluyla yapmaya çalışan bir tip
amin. çok sağol. dediğin gibi kocası neyi reddetse eşime geliyor oraya gidelim,bunu yapalım v.s insanın her zaman psikolojisi iyi olmayabiliyor yorgun oluyor dün ondanda sinirim bozuldu

Son düzenleme:
amin çok sağol bebeğini güle güle büyüt.bu psikolji insanı çok yıkıyor bunu ancak yaşayanlar anlar çok zor benden sonra evlenenler bile şu an ya hamile yada bebek büyütüyor ben de k.validemin saçma kaprisleriyle uğraşıyorum.millet bebeğine doğum günü yapıyor ben koca kadını avutuyorum

Son düzenleme:
amin. çok sağol. Dediğin gibi kocası neyi reddetse eşime geliyor oraya gidelim,bunu yapalım v.s insanın her zaman psikolojisi iyi olmayabiliyor yorgun oluyor dün ondanda sinirim bozuldu

boş ver güzelim oralı bile olma
ama çizgiyi de çekmeyi ihmal etme
sinirlerini yıpratacak kadar da katlanma böyle sorunlu tiplere

valla kimseyi eğlendirmeye mecbur değilim
o eşimin annesidir herkes kendi annesini memnun etmelidir
bu ne kapris yaaa mum üflemek nedir ki
ben artık kocaman insanların d. gününü kutlamıyorum
saçma valla benim gibi düşünmek zorunda değilsiniz
ama ben doğum günümü kutlamıyorum

boş ver güzelim oralı bile olma
ama çizgiyi de çekmeyi ihmal etme
sinirlerini yıpratacak kadar da katlanma böyle sorunlu tiplere
bazen cidden çok daralıyorum.evime gelmişle suratımı asmayım saygıda kusur etmeyim diyorum kendimi tutuyorum

evet resmen kapris benim annem uzun zamandır doğum günü falan kutlamıyor hatırlamıyorum bile en son ne zaman kutlandığını bende mum falan üflemeyi yakıştıramıyorum artık kendime çocukca geliyor(benim fikrim)

bazen cidden çok daralıyorum.evime gelmişle suratımı asmayım saygıda kusur etmeyim diyorum kendimi tutuyorum

anlıyorum seni canım
düşüncesizler,ya belki hastayım,canım sıkkın yada ikramlığım yok vsvs
ama anlatamazsın ki çıkıp çıkıp soluğu sende alırlar

anlıyorum seni canım
düşüncesizler,ya belki hastayım,canım sıkkın yada ikramlığım yok vsvs
ama anlatamazsın ki çıkıp çıkıp soluğu sende alırlar
inan saydığın şeylerin hepsini dün yaşadım:) hastaydım ikramlığım yoktu gün boyu hastane olduğum için yorgundum ama katlandım dediğin gibi anlayış sıfı

inan saydığın şeylerin hepsini dün yaşadım:) hastaydım ikramlığım yoktu gün boyu hastane olduğum için yorgundum ama katlandım dediğin gibi anlayış sıfı

hadi kv falan bilmiyor anlamıyor halinden
ben kocalara daha çok kızıyorum
ya aynı evde yaşıyosun bilmiyomusun karının evinin o anki vaziyetini

Sizin bu dogum gunu sendromunu ilk yillar anneler gunu sendromu olarak yasadimHani yasini basini almis onemli olan hatirlamak mutlu etmek falan diyoruz ama hicte degil amaclari nedir daha henuz cozmus degilim ama sade bi hatirlanmak olmadigi kesin ki bizde unutmus degildik Sabah erkenden gittik elini optuk hediyesini verdik biraz oturduk kalktik.Ogleden sonra disari ciktilar kocasiyla donunce acti agzini yumdu gözünü neden onu yemege davet etmemisizsok oldum resmen(O zamanlar beraber oturuyoduk)Esim biz seni kutladik hem X daha kendi annesiyle bile konusamadi dedi(Yurtdisinda yasiyorum annem tr de birakin yemege gitmeyi elini bile opemiyorum)Banane konusmadiysa konusmadi o onun sorunu ben kendi kendimi yemege davet ettim diyo kadin halasonraki sene yine baska bi Problem cikardi yani anliycaniz Allah razi olsun hatirlamislar mutlu oldum degil exra bi ilgi ,Sevgi gösterisi falan bekliyolar cocuk gibi .Ben sizi cok iyi anliyorum sorun onun dogum gununu kutlamak Pasta almak falan degil pastayi alip evlerine gitseydiniz hep beraber yenir kutlanirdi ama esiniz gelemem sen gel demekle yanlis yapmis oda dogum gunu diye size Pasta uflemeye gelmekle sacmalamis.

hadi kv falan bilmiyor anlamıyor halinden
ben kocalara daha çok kızıyorum
ya aynı evde yaşıyosun bilmiyomusun karının evinin o anki vaziyetini
eşimde düşüncesiz bişey söylesem ben kötü duruma düşcem o yüzden ses çıkarmadım sadece anneannenin doğum günü ne zaman onu da kutlayalım dedim manidar bi şekilde

sagol canım benım ben senı anlıyorum da herkez anlamazkı?
canım ılgı beklıyor demekkı ıhtıyacı vardır:44:bız kadınlar hep ılgı sevı beklemezmıyız kı?gelınler kayınvalıdesını kayınvalıdeler gelınlerını pek sevmez tamam ama bır kadının evladından kac yasına gelırse gelsın ılgı beklemesı bence normal bısey,asırıya kacıp b.kunu cıkaranlar ıcın oyle soylemıyorum,nebıleyım bende ozel gunlere cok deger verırım bugun 30 yasıma bastımesım bugun calıstıgı ıcın dun pasta kestık aılecek gorumcem zaten sureklı bana dogumgunu cocugu dogum gunu cocugu dedı durdubende kendımı bı tuhaf hıssettım
zaten
canım bıde yarın oburgun sende koca kadın olucaksın ya sende evladından aynı sekıl ılgı beklersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…