k.v ve doğumgünü sendromu

Benim de evladım olmadı.Bunun yaşayan anlarla anlamazla alakası yok.Bir anneye doğum gününde pasta üfletmekle evladımın olmamasının bağını anlayamıyorum.Burda önemli olan bir anneyi mutlu etmek.
o anda içimden öyle geçti burda paylaştım

aslında benim de anlamadığım can atmaları,önceden baskı yapmaya başlamaları ortam uygun olur herkes gelmeyi ister kutlanır ama illa olsun diye direnmenin anlamı yokki.sizinkilerde benim k.v de betermiş böyle görev gibi olunca insanın yapacağı varsa bile yapmak istemiyor

amin amin amin.benimkine sadece eşim olsun yeter gerisi olsa da olur olmasada. hastanede olmasam börek çörek olayınıda girilirdi ama eve akşam 7 de geldim ondan börek kusur kaldı:)bu arada yorumlarına bayıldım ingiliz düşesi :))))) valla öyle hissediyorlar galiba

kv den egoları tatmın edılsın ıstıyor,esınde anacıgının egolarını tatmın edıyor...olan bıten bu...
yanı hepımızde oldugg gıbı...
evet aynen öyle... k.peder gelmemiş kaynım gelmemiş umru olmaz eşim olsun onun egolarına hiizmet etsin yeter

sadece bu olaysa abartmışsın derdim ama önceki konularından kayınvalidenin garip davranışları olduğunu biliyoruz. idare et yaşlı dicem malesef, başka ne yapılaiblir ki... bir dahaki doğumgününe de onun evine gidin tek başına siizn eve çağırmayın çünkü çok saçma gerçekten çocuk gibi çatapatlar mumlar falan

zaman zaman oluyor tuhaf davranışları.onu eve ç
çağıran eşım
o da itiraz etmemiş hiç mumunu maytabını yakıp üflettık pastasını

Anladığım kadarıyla yiğeninizn allah vermesin ölümcül bir hastalığı yoktu sizin de öyle. Kayınvalideniz de neticede yaşlı da olsa bir insan. Doğum gününde hatırlanmak istemesi, hele ki evladı gelini tarafından her insanı mutlu eder. Eşiniz hastaneye yiğenininizi görmeye gelmiş. Önce sizin gönlünüzü yapmış, ailenize saygısını göstermiş. Ardından onun annesine geçmişssiniz.

Tamam bazı kayınvalideler gelinlere eziyet ediyor ama maalesef bazı gelinlerde gerçekten gelinlik yapıp kayınvalideyi zıt belliyor. Kadının kasıtlı olmadan yaptığı hersey rahatsız ediyor gelini.

Ne var siz kayınvalidenizi sevindirmişşiniz, gün gelir evladınız da inşallah sizi sevindirir.

yapmayın allah aşkına allah korusun illa ölümcül hasta mı olmamız gerekiyor. ben gelinlik falan yapmıyorum ama doğum günü diye günler öncesinden tutturan bi kadın bana biraz garip geliyor kaldı ki k.peder ve kaynım gelmiyor o bize geliyor tuhaf bence

Ben bisey yapmıyorum düşüncelerimi sormuşsunuz ben de kendi dusuncelerimi açıkladım. Ben çok anormal bir durum görmüyorum. Anlayışla çözülebilecek bir durum oldupunu düşünüyorum. Yatak döşek yatamadığım sürece ne evime gelen insandan ne de doğum gününden rahatsız olurum. Kp ve kaynınız gelmiyorsa sizin için daha iyi değil mi ? Belki dediğiniz gibi bu durum size tuhaf gelebilir ancak biliyorsunuz kv denizde bir insan kocası ve diğer evladı belki sizler kadar değer vermiyordur kadına. Hem bir insanının yaşlı başlı olması onun doğum gününün kutlanmayacağı anlamına gelmez bence. Ben de evliyim kv ve annem uzaktalar her ikisininde doğum gününde ya onları çağırırım ya giderim hiç birini yapamıyorsam bir buket çiçek gönderirim. Bence bir anne olarak bu kadar şımarmaya hakları var diye düşünüyorum...

Ayrıca sizin gibi düşünmeyen kimselerin fikirlerini duymak istemiyorsanız buraya yazmayabilirisiniz....

iyi tamam o da anne hatırlanmak ister hoş da bunu insanların gözlerine sokmaya ne gerek var,zaten içinden gelen insan hatırlar oğlu olsun gelini olsun. içinden gelmedikten sonra zoraki olduktan sonra oğlum da hatırlamasın gelinim de. hem diğer bekar oğlu kocası umurlamamış bile. huyunu bildikleri için aman gitsin de hevesini alsın gelsin diye düşünmüşler belli ki. niye evli oğlunun bu konuda üstüne bu kadar geliyor onu da anlamadım.

tabi ki herkesin kendi görüşü .k.validem bazı şeyleri akışına bıraksa daha sevimli olacak bişeyleri zorla günler öncesinden hatırlatma niteliğinde ayarlamak hoş değil nahoş oluyor ve ister istemez beni itiyor.halbuki böyle zorlamalara gerek yok kutlama olmasa bile gönül alıcak bi hediye alıp verilir zaten. ayrıca herkes benim gibi düşünmek zorunda değil bununda farkındayım size yazmayın yada konuma yorum yapmayın demedim zaten duymak istemiyorsanız yazmayın falan demişsiniz buna kendim karar veririm siz de takdir edersiniz ki...

zaten beni rahatsız eden de bu yani bişeyleri göze sokmak inanın buna gerek yok hatırlamak isteyen zaten hatırlar benim doğum günümü ben ne eşime ne aileme hatırlatmalar hatırlatmam kendiliğinden hatırlanması daha hoş bence.

kızı olmayan anneler bir şekilde oğullarına kendilerini hatırlatmak zorunda kalıyor.kızlar ince fikirli olduğu için annelerinin her şeyini inceden inceye düşünüyor.ama erkekler çok duyarsızlar,incelikler akıllarına gelmiyor(çevremi,kendim ve erkek kardeşimi baz alarak yazdım)

aslında haklısınız erkekler bu konularda biraz duyarsız ve kabalar belki öyle alışmıştır heralde o yüzden akışına bırakamıyor halbuki gerek yok ben hediyesini sipariş etmiştim zaten

aslında haklısınız erkekler bu konularda biraz duyarsız ve kabalar belki öyle alışmıştır heralde o yüzden akışına bırakamıyor halbuki gerek yok ben hediyesini sipariş etmiştim zaten

inşallah oğullarıma ileride kendimi hatırlatmak zorunda kalmam.şimdiki gibi aynı ilgiyi görürüm inşallah.ama kardeşim de bekarken anneme çok düşkündü.evlenince tamamen değişti

inşallah oğullarıma ileride kendimi hatırlatmak zorunda kalmam.şimdiki gibi aynı ilgiyi görürüm inşallah.ama kardeşim de bekarken anneme çok düşkündü.evlenince tamamen değişti
inşallah çünkü bişeyleri hatırlatmak bence iki taraf açısından da sevimli olmuyor.
bazı erkekler evlenince değişiyor kimi anneye daha çok düşüyor (ki benim eşim bu grupta önceden böyle değildi) bazıları da tam tersi uzaklaşıyor.bana kalırsa ne çok yapışmak ne de uzaklaşmak gerekir herşey dozunda güzel.bu biz gelinler içinde geçerli. sonuç da ben de bi annenin evladıyım anneleri umursamayalım ne halleri varsa görsünler demiyorum demem de.ama bazı k.valideler denge kurmakta çok güçlük çekiyor oğullarına karışıyorlar tabi gelinlerine de dolayısıyla itici oluyorlar

Kayınvaliden belli ki oğlundan kendisine özel ilgi bekliyor.
O yaşta bir insanın da doğumgünü kutlanır ama ailesi düşünür-organize eder bunu bir şekilde.
Hatta seve seve yapılır.
Ama kayınvalidenin bu kutlamalara bu kadar anlam yükleyip te sizleri bunaltması itici bence de.
Altı üstü bir pasta deniliyor ama ben seni anladım canım ,manevi bir eziyet gibi olmuş size artık bu.
Eğer o kadın o mumlu-maytaplı kutlamayı istemiyor olsa asla yaptırmaz size bir ikinci kez.
Kaldı ki kendi eşi filan da yokken yaptığınız kutlama da abes.
Ne o gizli gizli ,bir mecburiyeti savuşturur gibi bir kutlama yapmışsınız.
Ayrıca yeğenin hastanedeymiş ve kendin de hastaymışsın.Gerçekten abes bi zamanlama bana göre de.Var böyle kayınvalideler.
Ne yazık ki yaşla herkese aynı olgunluk gelmiyor.Çoğu zaman kişideki bazı psikoljik sıkıntılar davranışlara böyle yansıyabiliyor malesef.

tşk ederim tam olarak anlamışsın ne düşündüğümü ve hissetiğimi.cidden bu kadar zorlama ve baskı altındaymış gibi olunca insan yapıcağı varsa da yapmak istemiyor.hastalık durumlarını saymasam bile kutlama gerçekten tuhaftı ve gerçekten de gizli gibiydi kaynım için pasta koydum götür anne dedim almadı.ona falzasını da yapsak ne gerek var demez dediğin gibi belki de bi takım psikolojik sıkıntıların yansıması belki de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…