k.v ve doğumgünü sendromu

hatırlanmak güzel ama yine söylüyorum bazı zamanlarda kutlama şart değil kaldı ki kutlanacaksa k.peder ve kaynımda olmalıydı saçma geldi

Canım valla kaynanalar böyle belki de oğulları evlendikten sonra böyle oluyorlar. Benim eşim annesinin doğumgününü bir kere hatırlamamış babası pasta alır bunu çağırırlarmış öyle yani. Hele evlilik yıldönümü mümkün değil. Ama ne oldu bzi evlendik benden beklenir oldu hatırlamam ilk evlendiğim sene açıköğretim sınavına girmişim günlerce uykusuz kalmışım son hafta çok bitkinim kaynanama gittik haftaiçi meğer o günde onların evlilik yıl dönümüymüş hiç bilmiyordum, konusu bile geçmedi şu tarih diye ki dense de hatırlayacak durumda değildim. İşte bize yıldönümü için geldiniz sandım ben sizin herşeyinizi hatırlıyorum filan dedi ki hatırladığı benim doğum günüm değil evlilik günümüz ki oğlu evlenmiş tabii ki hatırlayacak ve oğlunu doğumgünü benimkinin ocakta olduğunu bilir ama gününü hiç bilmez eşim hatırlatıyor biliyorum. İşte neler neler dedi ki bu günü sadece eşi hatırlasa yeter bizi ilgilendirmez ki ama işte ondan sonra o sözü hiç unutmadım hep pasta aldım götürdüm kutladım gönlü olsun işte diye maksat senede iki ker sevinsin mutlu olsun şımarsın diye ama sözlerini de hiç unutmadım. Sanki oğlu hatırlıyor muydu hayır ama evlenince gelin hatırlamalı böyle bir durum var boşver çeşit çeşit yemek hazırlasan yorulsan tamam ama bir pasta kesilmiş tabii kaynının k.p olması gerekirdi.

Bu son yazdığın cümle ne tuhaf bir lıyaslama olmuş.Henüz 3 yıllık evlisin,Allah henüz evlat nasibetmemiş diye böyle kıyaslama,Allah'ın bu şekilde sınadığı düşüncesi çok yanlış.Elbet evladını da alırsın kucağına Allah'ın izniyle.
Eğer kayınvalidenle başka problemin yoksa,biraz fazla kafaya takmışsın bu durumu.Müsait değilsen,yorgunsan,(ki nolacak altı üstü bir pasta) eşine izah ederdin kayınvlidene gider pasta keser hastaneden geldim yorgunum der,erken kalkardın.Doğumgünü kutlamanın yaşla ne alakası var.Biz 87 yeşındaki dedeme bile kutlardık.Değişiklik olsun,kendini özel hissetsin,ona verdiğimiz değeri görsün diye.Sen ve senin ailene kutlama ters diye,eşine ve eşinin ailesine de ters olacak diye birşey yok ki?Kayınpederin kaynın çok önemsemiyordur kutlamayı gelmiyorlardır.Eşin önemsiyordur düşünüyordur kutluyordur.Zaten eşin çağırmamış diğerlerini.Yani çok büyük parti yaplımamış kiHoş bir akşam olmuş,kadının da gönlü olmuş.İçinden size dua etmiştir.Kaldı ki,kayınvaliden çokta yaşlı bir insan değil.Takılma böyle şeylere.Olmuş bitmiş.

benim eşim özel günlerden hoşlanmaz.bunu daha nişanlıyken söylediği için ben de önemsemedim,beklentiye de girmedim.ama çocuklarım benim doğum günümü kutlarlar.gece 24'de pasta keserler benim için.
eeeee ben şimdi böyle alıştım.evlendiklerinde gelin istemiyor diye bana kutlama yapmayacaklar mı:26:eşimden beklemem ama oğullarımdan her zaman beklerim bu kutlamaları

amin. çok sağol. dediğin gibi kocası neyi reddetse eşime geliyor oraya gidelim,bunu yapalım v.s insanın her zaman psikolojisi iyi olmayabiliyor yorgun oluyor dün ondanda sinirim bozuldu

Yani işte bir pasta çok bir şey değil yani sizde yalşlanınca oğlunuzdan hatırlamasını bekleyeceksiniz bir pasta almasını ama evine gittiğinizde gelininiz surat assa yapmak zorunda mıyım der gibi seninde zoruna gider. Senede bir kere yani sen gelin olarak düşünüyorsun yapmak zorunda mıyım diye ama o oğlundan bekliyor aslında. Sen kendin pastayı yapıp yorulsan yemeğe çağırsan neyse. Çok aranızda sorunlar mı oldu, hakareti ,istememezliği mi vardı. Pasta kesilir bir saat oturur giderler daha önceki sayfa da da dedim ya bırak doğumgününü evlilik yıldönümü bilmiyorum diye kaynanam neler etti ki tarihi söylemediği halde inadına kutlamayabilirdim eşim zaten hatırlamıyor ama eşimi huzursuz etmek istemedim alt tarafı k.p doğumgünüyle birlikte senede 3 kere pasta alıp gidiyoruz bir de izinli günümse börek filan yapıyorum bazen yemeğe alıyorum Allah razı olsun diyor seviniyor eşimin de hoşuna gidiyor maksat daha eşimi memnun etmek. Demek sen de bebek istiyorsun bende de aynı canım tüp tedavisi gördüm yazın negatif oldu kaynanama o zaman dedim. İki aşılama filan hiç bilmediler. Tüpte de sonucu öğrenene kadar gidemicektim ve bayram giriyordu o yüzden söylemek zorunda kaldım bayramda neden gelmedin demesin diye ama neyse ki soru sormuyor ben söylemeden bir şey demiyor.

inan bu kadar sinirlenmezdim bişey yapılacaksa birlikte yapılır yada yapılmaz yine söylüyorum tuhaf geldi.ben gerektiği zaman hazırlıkta yaparım yemeğede çağırırım ama k.v son zamanlarda durumu öyle abarttıki çağırmaya fırsat vermiyor

ben eşimle 5 sene çıktım 3 sene sözlü ve nişanlı olarak kaldım ne böyle bişey yaptıklarını gördüm ne de duydum egem abla ama sizinki klasikleşmiş yani her sene yapıyormuşsunuz zaten. sen gelinin olunca yine kutlama yap tabi ama kızın son anda evinde hiç bi hazırlığı yokken olmasın yada akşama kadar hastanede geçirdiği güne denk gelmesin.

insan bazı durumlarda farklı şeyler düşünebilir size göre tuhaf bi kıyaslama olabilir ben o anda içimden geçeni burda paylaştım.(bazı şeyleri yaşayan anlar)
k.validemle problemim çok sık gelmesi ve görüşmesi onun dışında bi problemim yok bu tavrı beni sıkıyor sadece.ayrıca k.validem bize geldi yani kalkıp bi yere gidemezdim.

evet evlendikten sonra değişiyor herşey eşim ince düşünen biri deil k.validem alarmı günden öncesinden vererek onun bişeyler yapmasını sağlıyor.tamam yapsınlar ama diyorumya bana göre ters bi gündü her koşulda her zaman herşey yerine getirilecek diye bişey yok ters zaman olsa inanın doğum günüm falan olmasın önemsemem .sen de üzerine bi şekilde baskı yapıldığı için bi takım şeyleri yapmaya başlamışsın ben bunu da doğru bulmuyorum bişey içimden gelirse yaparım ancak kaldı ki eşim annemlerin evlilik yıldönümlerini yada doğum günlerini çok mu önemsiyor da ben önemseyim

inan yemeğede çağırırım pastada yaparım ama iki sebebim var 1. çok sık görüyorum fırsat bırakmıyor 2. eşim benim ailemin özel günlerine o kadar duyarlı deil bende herşey karşılıklı diye düşünüyorum.

evet bebek istiyorum hemde çok ama maalesef olmuyor kistim var tedavi olmam gerekiyor umarım seninde en kısa zamanda olur bazı şeyleri yaşamak zormuş bazen çok kötü hissediyorum kendimi

Bence de oglunu kiskaniyor sizden.yahu ben bu kv deleri de hic anlamiyorum .hep ilgiyi sevgiyi onlar bekliyor.kiz anneleri yok evini bilsin yuvasi olsun cekiliyo bir kenara onlarsa ogullari bi evlendimi rekabete basliyorlar.sanirim daha bir iki yillik evlisiniz .sikilmayin zamanla gececekdir hic sinirinizi bizmayin .cocugunuz olunca artik siz de dogal olarak pek sik gitmezsiniz.dogum gunu kutlanir o ayri ama siz niye pastayi alib onlara gitmiyorsunuz ?bu su demek-oglum benimle de ilgilen

3 yıllık evliyim bu durumlar geçer mi giderek çoğalır mı bilmiyorum.aslına bakarsan rekabet konusunda biraz haklısın tuhaf davranışları oluyor zaman zaman .pastayı alıp gitmememizin sebebi eşim maç izliycem sen gel istersen demiş o da kkaynımla k.pederi evde bırakıp gelmiş

onla geçmiş olsun canım

senin doğumgünü çocuğuu napıyo
bende hastaydım ilaç yazdırdım öğlen ilaçları aldıktan sonra tel.i kapayıp uyudum kapıya gelmiş zili çalmış (zilin sesini azaltmıştık) duymadım aşağıda annesinde oturmuş gördüğün gibi peşimde

Benim de evladım olmadı.Bunun yaşayan anlarla anlamazla alakası yok.Bir anneye doğum gününde pasta üfletmekle evladımın olmamasının bağını anlayamıyorum.Burda önemli olan bir anneyi mutlu etmek.

konu sahibini çok iyi anlıyorum..yani belli bi yaşın üstünde insanların doğum günü die can atmaları bana da garip geliyor.benim üstelik hem k.valide hem k.peder doğum günü kutlanıyor.ve k.validem d.gününü her yıl bir hafta öncesinden ilan etmeye başlıyor buda bana garip geliyor..ve illaki biz pasta hediye alıp gideceğiz k.pederim kaynım hiç o işlere karışmıyor..bilmiyorum yada bizim ailede çevrede büyükler d.günü kutlamazlar beklemezlerde ondan eşimin ailesinin bu durumu bana abartı geliyor..kendilerine bekliyorlar ama bana yada eşime gelince dışarıya mı gideceksiniz,dışarda kutlayın yemeğe gidin işlerine gelmiyor ya pasta hediye almak.sinir bozucu bir durum.

ne kadar tanıdık geldi benimkide aynı tek farkı diğer çocukları ve kocasınıda yanında ister hem sizinki gibi öyle pastayla geçiştiremezsin börekler çörekler yapıcaksın hediyeler alıcaksın,yani anlıyacğn hanım efendi ingilizi düşesi bizde onun dünyaya lütfedip gelişini kutluyoruz,elinden gelse resmi tatil yaptırack doğdu diye.bende bu yıla kadar her yıl bu tarz organizasyonlar yapmştm ama önümüzdeki yıl yapmicm bu yıl beni aramadı bile doğm günümde zaten özellkle birşey hiç yapmmaştı ama en azındn arardı ben bu yıl onuda yapmicm,anladımki haketmiyor.cnm sana ve yeğenine geçmiş olsun ve inşallah rabbim sana kısa sürede sağlıklı güzel bir bebek verir sende bebişinin doğum günlerini kutlarsın mutlu mutlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…