• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar ne ister?

evet erkekler biraz boyledir, soylemeden anlamiyorlr veya bilmiyorlar belki de salaga yatiyorlar. beklentileri direkt soylemek gerek ki yapsinlar yoksa onlar icin her sey normal saniyorlar sorun yok gibi dusunuyorlar
Gelmiyor babalık bir de herkese hemen. Bilimsel bir şeymiş. Yine de soğutuyor insanı. 2 yaşından sonea yavaş yavaş geliyormuş.
Tabi bakımını üstlenirse daha çabuk başlıyormuş o dönem.

Görev verin. Şimdi ne yapayım başka ne yapayım demesine gerek kalmadan düşünün yazın ve onun da görevleri olsun. O saatte o yapılır gibi. O zaman alamaz tlfnu eline, oyuna dalamaz.

Bence aslında biliyorsunuz ama çok şey istiyormuşsunuz gibi geliyor sanırım. Yorumlardan okuduğum kadarıyla onu anladım.

Artık öncekinden farklı dinamikleriniz var. Yaptığı şey yardımla sınırlı kalınca böyle oluyor. Yardım değil görev paylaşımı lazım. Yapacağını hep bilecek önceden.
bunları kendi yardım gibi görmüyor cünkü sormadan yapıyor. yardım diye düsündüklerini sorar kendisi. atıyorum sabah bebeğin demir ilacını beslenmeden yarım saat önce ben veririm. ama bazen “ben ilacı vereyim istersen sen uyu yarım saat daha” bu onun için yardım mesela.

onun dısında görev adamıdır zaten. bir sey söylediğimde ne işi varsa bırakır gelir söylediğim işi yapar. basıma da kakmaz, sonra yaparım demez, bastan savma yapmaz.

ama ben bunları ilgi olarak adlandıramıyorum. bunları yapması beni ruhen doyurmuyor ki. 24 saat calistiği günlerde mesela hepsini ben yapıyorum. daha cok veya daha az yırgun hissetmiyorum. ama esimin kople salmaması için sürekli is de veriyorum. cünkü eğer olmazsa bunlar yemeğini yiyip koltukta kıç büyüten biri olabilir. bu konuda sikayetim yok dediğim gibi. iş bölümümğz beni tatmin ediyor su anlık. ama işte bunları ilgi olarak görüyor o. evde bu işleri seninke ilgili olduğum için yapıyoruma getiriyor. ama benim istediğim ilgi daha duygusal.

• Beğen
Reactions: Gao
askim bir sey yapmıyor değil simdi. bebeği uyuyamaz cünkü emerek uyuyor. yıkama konusunu söyledim, ben beğenmiyorum yıkamasını. masayı ben diyet yaptığım ve porsiyonumu ayarlayacağım için ben hazırlıyorum. yani ben kuruyorum, o topluyor. kedinin bakımını o yapar, alışverişi o yapar vs.

ben evde aldığı iş yükünden şikayetci değilim. evet mesela bazı günler bebeği o yedirebilir en azından evdeyken. zaten 3 öğünğn bir öğünü evde esim. ama yine bundan da çok rahatsız değilim.

rahatsız oldupun konu evin tüm işi bittiğinde, bebek uyuduğunda ve sadece biz kaldığımızda yaptıkları ve yapmadıkları.
valla bilmiyorum
ben okurken gicik oldum çünkü adam ciddi anlamda asla elini kolaylastiracak birsey yapmiyor. yuzde ellisi kendinden meydana gelmis cocukla ayni evde , yapabileceğinin de aziyla yasiyor. ama sen onu goklere cikarmissin.
tetiklendim heralde benim cevremde de cok var kadin evin tum isini yapip yemegi yapip toplayip yedi duveli agirlarken kocasi misafirlere cay servisi yapti diye "eşine cok yardimci" diye övülen cok ese tanik oldum. en sinir oldugum seylerden biridir.
kocani sev tabii ki hepimiz kocamizi severiz. allah daha cok sevgi versin
ama adami elinden geleni yaptigini düşünme. adam yapabileceginin minimumunu yapiyor. sadece bizim kulturde bunu bile yapmayan, cocugunu kucagina almaktan aciz adamlar oldugu icin heralde algin bozulmus sukrediyorsun.
ilginc gercekten.
ayrica sen besyuz kere beni seviyor musun vs soruyorsan, benle ilgilen diyorsan demek ki alamadigin bir sey vardir adamdan bunu bekliyorsundur. duydugu halde israrla bu onay ihtiyacını hala "biz harikayiz bir sorun yok" diyor
e hayati degisen o degil ki ona göre harika yani. ayni tempoyla isten geliyor bebis seviyor, esi çocugu uyuturken oyun oynuyor, hala tuvalette bir saat s.çma lüksü var.
tabii ki
“bence her sey mükemmel hayatımızda”
diyecek. sen de onla ayni hayati yasasaydin sen de mukemmel derdin:)
bence kendinde sorun arama, esinde sorun ara.
yerinde olsam madem kocam her dedigimi yapiyor "persembe günü Lady Guinevere günü olsun, persembeleri günümü sen planla, sen guzellestir. bari bir gun ben de mukemmel hissedeyim" derdim.
persembeleri gelsin kucagina bebegi alip yemek yapsin, sana soru sormasin, "annesiii" demesin. nasil sen yokken bakıyorsa aynen oyle baksin. sen de dinlen, oyalan.
sonra sofrayi hazirlasin, o gun bebegi o yikasin (begenmiyorsan da birsey olmaz bir gunden bitlenecek degil ya her zaman yikanan cocuk), sonra sen bebegi uyut. o arada muzik acsin, mumlari falan kursun ambiyans hazirlasin. beraber birseyler yapin. sonra guzelce sevisin uyuyun.

bence harika plan:) benim de "happy happy yengenc günüm" olur mesela o gunler beynimi bile asla kullanmam. nisanlim benim yerime düşünür, cicek alamasa bir tutam lavanta verir, yemegi hazirlar, elmalari kalp seklinde keser, ben ne istediysem sadece onun oldugu ama "ne istersin" gibi beni sinir edecek cumlelerin olmadigi bir gün geciririz.
kendim buldum bu günü :) yillardir da uyguluyoruz. iyi geliyor
sana da tavsiye ederim.

Back
X