- 23 Ağustos 2012
- 51.786
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.102
- 898
Evet bu konuda çok haklısınız.Genel olarak hamilelikte bağışıklık düşer diyor Dr lar.
Ama bende hamileliklerim de hiç hasta olmam, diğer zamanlarda daha fazla hasta olurum.
Evlatlar güç veriyor bana demek ki
Şaka bir yana bilimsel olarak hamilelikte bagisiklik düşer diyor Dr lar.
Evde oğlum da var, eşim çalışıyor ama ben hastanelere kontrole tek gidiyorum tedbir için.Evet bu konuda çok haklısınız.
Gebe iken bir günde salgiladigimiz progestan hormonu miktarı o kadar yüksek ki bu sebep olabiliyor.
Ben şu an hamile olduğum için k11 maskesi buldum zarla zorla onunla korunuyorum.
Dışarı dün mecburen çıktım.
Alışveriş yaptık.
Oda hava alıp verirken nem oluyor ya beni daha hafif nezle gibi yapıyor.
Evet bu zor süreci Rabbim nasıl bı enerji verecek insana atlattırıyor dimi hamd olsun.
Aaaa sizde mı gebesiniz.Evde oğlum da var, eşim çalışıyor ama ben hastanelere kontrole tek gidiyorum tedbir için.
İnşallah sağlıkla atlatalim bu günleri
kendinizi riske atmayın, hatta bunun da ötesinde şunu söyleyeceğim.. durum kritik, henüz pik yapmadık türkiyede. pik yaptığımızda sayı tahminlerin ötesinde olacak. doktorlar yakın temasta, onlar da hasta oluyor. emekli doktorlar dahi göreve çağırılabilir.
bence eğer sizin için ölümcül bir değilse yani bu ameliyat olmadığında ölme riskiniz yoksa doktorunuzu da meşgul etmemiş olun. belki kendisine salgına destek için ihtiyaç duyulacak.
herşey düzeldiğinde eminim süreciniz sıkıntısız ilerleyecek, bebeğinize sağlıkla kavuşacaksınız..
Ben 20. hafta da gideceğim artık, iki hafta sonra.Aaaa sizde mı gebesiniz.
Benimde 11 aylık bebeğim var 11 haftalık gebeyim.
Amin amin inşallah.
Haftaya ikili testim var, nasıl gidicem kara kara düşünüyorum.
İstanbul'a iseniz gideceğim doktor şişli de mecburen ona gidicem oralarda da yabancılar çok fazla.
Elime fıs fıs kolanya alıcam eşim apartmanın kapısına 0 indirecek sıka sıka kolonyayı giricem muayenehanesine.
Üstümü de kolonyalıcam.
Canım nasıl gidiyorsunuz hastaneye ben şaşırdım kaldım dün temmuz annelerinde bir arkadaşın randevusu iptal edilmiş sadece acil hastalara bakıyorlarmış benim her ay gitmem lazım. Zorundayım tirodlerim yükseliyor ve olctürmem lazım. Tabi kadin doguma da gitmem lazım ve tetanoz aşısının 2.doz aşısı ni da olmam lazım ama sormadım burda acaba doktorlar bakiyor muBen 20. hafta da gideceğim artık, iki hafta sonra.
O zaman da ayrıntılı ultrason var.
İzmir deyim, özele gidiyorum evime en yakın hastaneye.
Hatta bu ayrıntılı ultrasonu devlette yaptıracaktim, bu durumda gittiğim yerde yaptıracağım, orası da çok yüksek fiyat ama sağlı olsun ne yapalım...
Peki sizce neden hamilelere izin verildi kamuda?Kendi bünyenize ait olabilecek bi sıkıntıyı bı tedavi şekline yükleyezsiniz.
Size bunu anlatmaya çalıştım.
Israr edemezsiniz.
Ve ukala bı tavırları özür dilemekle dalga da geçemezsiniz.
Sizin bağışıklık sisteminiz güçsüzse siz diğer insanlardan her zaman daha çabuk hasta olacaksınız.
Dolayısı ile de bu size has bı durumdur.
Bu konu da asla size he iyi deyip kestirip atmayacagim.
Ben Corona hastası olmayacağım neden biliyormusunuz, ace reseptörünün kofaktörü folik asittir. Benim vücudumda folik asit üretemedigi için virüsü kapsamda bana etki etmeyecek.
Ben bu bilgisi dahiliye, hematoloji doktorlarından öğrendim çünkü bağışıklık sisteminin her an kontrol altında.
Ben riskli bı hasta iken görüldüğü gibi risk grubuna girmiyor.
Yani ben burda bilip bilmeden size yorum yazıp karşı çıkmıyorum.
Dolayısı ile de kendimden yola çıkarak beni Corona etkilemezde başka birini hiç etkilemeyecek bişey etkiler.
Ve ben bunu genele vuramam.
Anne karnındaki bebegi etkilemediğini duymuştum bende ama hamilelerin bağışıklığı gerçekten duruyor ve vücudundaki vitamin değerleri de düşüyor bebek anneden aliyor annenin iyi beslenmesi veya takviye alması gerekiyor bebek depoları tüketiyorPeki sizce neden hamilelere izin verildi kamuda?
Sanırım yanlış okudunuz, hamilelere demedim. Tüp bebek tedasinde kullanılan ilaçlar bağışıklık düşürmez dedim.Peki sizce neden hamilelere izin verildi kamuda?
Devlete mi gidiyorsun canım.Canım nasıl gidiyorsunuz hastaneye ben şaşırdım kaldım dün temmuz annelerinde bir arkadaşın randevusu iptal edilmiş sadece acil hastalara bakıyorlarmış benim her ay gitmem lazım. Zorundayım tirodlerim yükseliyor ve olctürmem lazım. Tabi kadin doguma da gitmem lazım ve tetanoz aşısının 2.doz aşısı ni da olmam lazım ama sormadım burda acaba doktorlar bakiyor mubu durumdan ötürü.. ya bende doktoru bulamazsam yandım
Bende öyle biliyorum. Ama hanımefendiAnne karnındaki bebegi etkilemediğini duymuştum bende ama hamilelerin bağışıklığı gerçekten duruyor ve vücudundaki vitamin değerleri de düşüyor bebek anneden aliyor annenin iyi beslenmesi veya takviye alması gerekiyor bebek depoları tüketiyor
sağlıklı doğumlarSanırım yanlış okudunuz, hamilelere demedim. Tüp bebek tedasinde kullanılan ilaçlar bağışıklık düşürmez dedim.
Bende hamileyim mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyorum. Diğer yazdıklarımı da okumanızı rica ederim.
Yok canim ozele gidiyorum ben de. Ozel de öyleyse o zaman suan icim rahatladiDevlete mi gidiyorsun canım.
Hamile hastaların kontrolleri nasıl iptal edilsin ki.
Benim gittiğim hastane de Dr lar doğumlarına kadar paylaşıyorlar ınsta da.
Özel ama, devleti bilemeyeceğim..
Evet bu durumda devlete gitmemiz de doğru olmaz. Bize tabi ki bakarlar ama bize ayiracakları vakti daha riskli gebelere ayırsınlar.Ben 20. hafta da gideceğim artık, iki hafta sonra.
O zaman da ayrıntılı ultrason var.
İzmir deyim, özele gidiyorum evime en yakın hastaneye.
Hatta bu ayrıntılı ultrasonu devlette yaptıracaktim, bu durumda gittiğim yerde yaptıracağım, orası da çok yüksek fiyat ama sağlı olsun ne yapalım...
Onlar nasıl fiyat öyle ya, ben şokEvet bu durumda devlete gitmemiz de doğru olmaz. Bize tabi ki bakarlar ama bize ayiracakları vakti daha riskli gebelere ayırsınlar.
Evet özelde fiyatlar yüksek.
Valla ben 630 TL ye ikili test fiyatını duyunca sevindim adamın özel muayenehanesi bide çalıştığı hastanede 800 TL ye yakın fiyat verdiler, acıbademi aradım 2500 TL mı dediler 2800 TL mı dediler yalan olmasın.
Sağlık olsun dediğiniz gibi, Allah kimseyi şu virüse düşürmesinde varsın biz özele gidelim.
Rabbim doktorlarımızın yar ve yardımcısı olsun.
Zaten rutin kontroller ayda bir, onlara gidelim, bir de sağ salim doğuralim yeterYok canim ozele gidiyorum ben de. Ozel de öyleyse o zaman suan icim rahatladibeni kocam strese sokuyor eskiden doktora gidilmiyor muş zaten bebegin durumu iyiymis gitmeyelim mis. Oyle şey olur mu ya
Amin insallah canim az kaldi benim de iste 3 kez daha giderim herhalde. Rabbim sag salim kavuştursun hepimiziZaten rutin kontroller ayda bir, onlara gidelim, bir de sağ salim doğuralim yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?