- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.525
- 548
- 27
- Konu Sahibi umutsuzvaka01
-
Açıkçası benim bildiğim böyle.Canın benim söylediğin şeyin mümkünatı yok. Kimse bir şey yapmadıysa zaten tapu dairesinde paylaşımlı mülkiyete geçmiştir sadece yeni tapular alınmamıştır. Biz niye aldık, çünkü cezası var. Süreyi tam bilmiyorum ama ölümden sonra 6 ay gibi bir şeydi yanılmıyorsam. Sizinkiler de babaanne öldükten sonra paylaşırken cezayı ödemiştir muhtemelen.
Miras icin yerler bölünüp sen sunu alacaksın, sen de sunu alacaksin denmiyor eger ozel olarak bir talep yoksa. Vefattan sonra butun mal mulk esit olarak bölünüyor otomatikman. Yani babaannenizin bolmesi gereken bir sey zaten yok, iki ev bir dukkan bir tarla varsa her biri ayrı cocuga bölünmez, her birinde her cocugun esit hissesi olur.Net hatırlıyorum, paylaştırılmadı.
Bizde dede vefat edince kimse yerleri bölmedi, babaanne de yerleri belirlemedi. Yani kimse bu iş için uğraşmadı. Ne zaman ki babaanne öldü o kadar kardeş birbirine girdi. Aslında sizin yaptığınız doğru, her iki ebeveynde öldükten sonra kardeşler miras için kavga edeceğine anne ya da baba sağ iken yerler bölünmeli, kim neye sahip olduğu belli olmalı. Dediğim gibi çevredeki çoğu insan ayıplayıp garipseyeceği için bizimkiler hiçbir girişimde bulunmadı.
Bahsettigin seyin ne oldugunu anladim. Kirk kisi iptal ettir vekaleti demis zaten.Bahsettiğim şey tapu işlemi değil vekalet
Yok ben anlatamadım sanırım.Miras icin yerler bölünüp sen sunu alacaksın, sen de sunu alacaksin denmiyor eger ozel olarak bir talep yoksa. Vefattan sonra butun mal mulk esit olarak bölünüyor otomatikman. Yani babaannenizin bolmesi gereken bir sey zaten yok, iki ev bir dukkan bir tarla varsa her biri ayrı cocuga bölünmez, her birinde her cocugun esit hissesi olur.
Sizin durumda ya bilmediginiz bir durum olmustur ya da kardesler kendi arasinda anlasamamistir.
Yasal hakkım dersiniz. Sen kim oluyorsun ne demek ya. Babanızın malı değil mi?Annem tepki gösterir mi diye endişeliyim
Sen kim oluyosun da arkamızdan iş ceviriyosun diye
Kimse üstüne almadi derken?Bizde de kimse üstüne almadı. Arabayı satacağımız zaman da notere bütün verasetçiler gitmiştik. Yani vekalete gerek yok niye verdiyseniz saçma olmuş. Annenizde bir alem yani hepinizin hakkı niye hakkınızı istemeyeceksiniz.
Veraset ilamı çıkardık. Ama mallar bir kişinin üzerine verilmedi. Hepimizin üstünde gözüküyordu. Arabayı satarken de hepimiz notere gittik verasetçiler olarak.Kimse üstüne almadi derken?
O nasil oluyo ki
Sadece sizin iptal etmeniz değil anne ve kardeşlerle gitmeniz gerekiyor. Zaten şimdi ortada mirasta yok ama annenizin kandırılması kolay. Harika örnekler vermişler. Kimlikle gidiyorsunuz notere daha önceki verdiğiniz vekaleti iptal ettiriyorsunuz. Bir nüshası da size veriliyor.Elimde hiç bir evrak yok
Bu şekilde gidip iptal ettirebiliyor muyum
Yarın ilk işim noteri aramak olacakAynı şekilde kardeşler ve anneyle toplanın notere gidin ve verdiğiniz yetkiyi iptal ettirin. Çekinmeyin, bakın şimdiden bunu yapın yoksa çok ama çok başınız ağrır. Zor bir işlem değil. Bir de abiniz demiş ki gittim üzerime alamadım.!! Yarın bir gün burdan uzak annenize bir şey olsa yenge mi ilgilenecek? Kardeşlerin hakkı miras olarak eşit. Abinize bırakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?