Kafamı Kurcalayan Mevzu

Yaş kac hata sizde neden veriyorsunuz küserse küssün ölüm hak miras helal yasalar Esit dagıtıyor kardeslere sız neden veriyorsunuz abinizin oyle bir hakkı yok dava acın tek evlat o mu
 
1- Genel vekaletnameydi sanırım. Daha doğru tüm mal mülkü üstüne geçirmek için hangi vekalet kullanılıyorsa o. Noterden verilen evrak abimde bende hiç bir evrak yok
2- Aradan 1 yıl geçti iptal için geç mi kaldım yani
3- Dediğinizden bişey anlamadım ama vefat eden kişinin üstüne olan malların bir an önce devir işleminin yapılması gerekiyomuş cezası varmış bizde onu yaptık
4- Dairelerin hiç birinin tapusu yok şuan
 
Vekaleti geri alabiliyor musunuz? Sorduğum soru mantıksız olabilir ama bir araştırın.
Öte yandan bende ailecek yaptığınızı mantıksız buldum. Mesela Allah korusun şuan babam vefat etse ben bütün yetkinin annemde olmasını isterim. Kimseye (kendime dahil) vekalet vermesini istemem. Bence bütün yetki annenizde olmalıydı, anneniz canım erkek evladım kafasındaysa Vekaleti bu yüzden vermiş olması muhtemel. Bütün mal mülk abine kalsın, kızlarım birşey almasın mantığında ve buna sesini çıkarmıyor.
 
Araştırdım bu konuyu. Araştırmalarım sonucunda şunu buldum anayasada da yer alıyor.

Aynı kanunun 396.maddesi gereğince vekalet her hangi bir süre ile kısıtlanmıyor. Vekaletnameyi düzenleyen taraflar arasında süre yönünden bir sınırlama yoksa vekaletin süresiz olduğu kabul ediliyor. Buna karşın Yargıtay genel vekaletname süresini on yıl olarak kabul ediyor.

Bende zaten başımdan beri o düşüncedeyim. Annem varken hiç birimize düşmez vekalet verilmesi.
Annemi çiğneyip kendi hakkımı istemem söz konusu bile olamaz.
Sadece düşüncem şuan abimde oldugu için eger tapulardan da sonra annem yine fikrini değiştirip abimde kalırsa kendi payıma düşeni almak.
 
Bence annenizle konuşun, anlar mı bilmiyorum.
Zamanında mal paylaşımı muhabbetinde babamda ablasına vekalet verecekti, biz engel olduk. Hayır yani neden vereceksin? Hatta annem senin aklın yok mu, muhakeme yeteneğini mi kaybettin kendi ailenin malını neden başkasına emanet ediyorsun diye kızmıştı.
Yani bence annenizle bir konuşun ama erkek evlatcı ise bir işe yarayacağını sanmam. Bir de bu vekaleti detaylarını öğrenin, satış yapabilir mi, buna yetkisi var mı bunları bir araştırın. Eğer olurda satarsa mirastan mal kaçırma davası açılabilir belki. Ama umarım olaylar bu noktaya gelmez, sende payına düşeni alırsın. Eğer abin herşey benim olsun kafasındaysa anneni de ikna edebilir. Bu yüzden ne yapacaksan olabildiğine hızlı yapmanı tavsiye ediyorum.
 

Anne üzerine de yapmak doğru değil. Dünyanın binbir türlü hali var. Bazı anneler üzerine alıp sonra erkek çocuğa ya da en sevdiği çocuğa devredebiliyor bütün mal varlığını. Ya da mesela diyelim baba öldü, babadan kalan mallar anneye devredildi ve çocuk anneden önce vefat etti. Böyle bir durumda vefat eden çocuğun eşi ve çocukları mirasçı olamıyor. Neden eşinin çocuklarının hakkını almasın ki insan? O yüzden kanuni düzenlemede mülkiyet paylara bölünür, herkes hissesi kadar paya sahip olur. En adili ve hile yapılmayanı budur çünkü.
 
Evet, gelin ya da damat doğrudan kayın ailesinin mirasçısı olamıyor. Eğer önce evlat öldüyse onun çekirdek ailesine birşey kalmıyor. Ben böyle biliyorum en azından.
Ama şunu unutmamak lazım, toplumda baba öldüğünde evlatların miras kavgasına girmesi hoş görülmüyor. Ben kendi çevrem adına konuşuyorum. Mesela benim önce dedem sonra babaannem öldü. Dedem öldükten sonra babaannem miras paylaşımı yapmadı, ortada kalmaktan korktuğu için. Sonra o öldü herkes birbirine girdi. Yani toplum içerisinde düşündüğümüzde anne ya da babadan biri öldüğünde mirastan hemen payını almak istemesi hoş karşılanmıyor çoğu zaman. Evet mrias haktır, o evladın hakkıdır. Ama çoğu insan çekindiği için ya da saygıdan ötürü ebeveyni hayattayken almıyor payını. Yani ben kendimi düşünüyorum, babam vefat etse ben malları paylaşmak istemem, zira anneme güveniyorum. Adaletli, çocuklarını eşit seven her kadınında evlatlarını ayırmayacağını düşünüyorum.
 
Bu durumda mallar dedenin üstüneyse babaannenin paylaştırmama gibi bir lüksü yok ki. Olsa olsa çocuklar annenin üzerine kendi istekleriyle devretmişlerdir. Kanun önünde biri ölünce karısı ve çocukları mirasçısı olur karısının çocuklarına vermeme hakkı yok.

Bu demek değil ki miras paylara bölündü diye hemen satılıp savılıp paylaşılacak. Sadece kağıt üzerinde herkes kendi hakkını bilecek. 2 yıl önce babamızı kaybettik. Bizimkilerin mal varlıkları annemle babam üzerinde eşitti. Babamın üzerine olanlar paylı tapuya çevrildi hepimizin hissesi belirlendi. Ama kalkıp satıp savmadık, aynı şekilde duruyorlar. Hatta şu an benim oturduğum ev bile beş hisseli. Annemizin üstüne yapsak yarın öbür gün birimize bir şey olsa eşlerimiz, çoluk çocuğumuz miras payı alamayacaktı. Neden onları mahrum bırakalım ki devlette kanun da en doğrusunun bu olduğunu söylerken.
 
Net hatırlıyorum, paylaştırılmadı.
Bizde dede vefat edince kimse yerleri bölmedi, babaanne de yerleri belirlemedi. Yani kimse bu iş için uğraşmadı. Ne zaman ki babaanne öldü o kadar kardeş birbirine girdi. Aslında sizin yaptığınız doğru, her iki ebeveynde öldükten sonra kardeşler miras için kavga edeceğine anne ya da baba sağ iken yerler bölünmeli, kim neye sahip olduğu belli olmalı. Dediğim gibi çevredeki çoğu insan ayıplayıp garipseyeceği için bizimkiler hiçbir girişimde bulunmadı.
 

Canın benim söylediğin şeyin mümkünatı yok. Kimse bir şey yapmadıysa zaten tapu dairesinde paylaşımlı mülkiyete geçmiştir sadece yeni tapular alınmamıştır. Biz niye aldık, çünkü cezası var. Süreyi tam bilmiyorum ama ölümden sonra 6 ay gibi bir şeydi yanılmıyorsam. Sizinkiler de babaanne öldükten sonra paylaşırken cezayı ödemiştir muhtemelen.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…