- 11 Mart 2012
- 12.800
- 599
- 413
- Konu Sahibi dejavu_one
-
- #5.001
günaydınnnnnnnnnnnnnn ben geldim nasılsınız bakemmm
Gebe kalmayı zorlaştıran faktörler nelerdir?
- Kadının 35 yaşından büyük olması
- Düzensiz adetler
- Endometriyozis hastalığı
- Cinsel ilişki ile geçen hastalık hikayesi
- Genital organlarda geçirilmiş ağır iltihabi hastalık öyküsü
- Aşırı kilolu veya aşırı zayıf olmak
- Devamlı değişik nitelikte ilaç kullanımı, sigara ve bağımlılık yapan alışkanlıklar
- Kronik hastalıkların varlığı (kalp, karaciğer şeker ve guatr hastalığından herhangi birinin olması)
- Epilepsi ve psikolojik rahatsızlıklar
- Erkeğin testislerinden kaza geçirmiş veya ameliyat olmuş olması
- Gebe kalmayı arzulayan kadınların yumurtlama hesaplama sı yapmayı bilmemeleri ve sonuç olarak gebelik hesaplama veya diğer adı ile hamilelik hesaplama takvimi oluşturmayı bilmemeleri. Ayrıca stresin de gebe kalmayı zorlaştıran önemli faktörlerden biri olduğu unutulmamalı
Gebelik / Hamilelik Şansını Artırmanın Yolları
- Haziran 3rd, 2009
Sağlıklı beslenmek, doğurganlığı, yumurta ve sperm kalitesini ve dolayısıyla döllenmeyi etkileyen en önemli faktörlerden birisidir. Hamilelik döneminden önce edinilen sağlıklı beslenme alışkanlığı, hamilelik dönemi sırasında devam ettirilmelidir.
Sağlıklı boy ve kiloda olmak sağlıklı hamilelik için çok önemlidir. Hamilelikten önceki dönemlerde yağ açısından fakir fakat lift açısından zengin diyetler uygulayabilirsiniz. Hızlı kilo vermeyi sağlayan diyetler hamile kalma şansını düşürebilmektedir.
Sağlıklı hamilelik için en önemli vitaminlerin başında folik asit gelir. Folik asit, döllenme sonrası omurilik ve sinir sistemi gelişiminde çok etkilidir. Hamilelikten 3 ay önce folik asit takviyesi tavsiye edilmektedir. Genel olarak narenciye, yeşil yapraklı sebzeler, badem, fındık ve baklagillerde çok miktarda bulunmaktadır.
Günde ortalama 3 bardak ve fazlası filtre kahve tüketimi hamile kalma şansını oldukça düşürmektedir. Kafein kahvede olduğu gibi aynı zamanda çay, kolalı içecek, kakao gibi gıdalarda da bulunmaktadır. Ayrıca bazı araştırmalar yüksek kafein tüketiminin bebek düşüklerine sebep olduğunu vurgulamıştır.
Gebelik öncesi ve sonrasında alkol ve sigara tüketimi kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Sigara ve alkol sperm ve yumurta kalitesini yüksek oranda düşürür.
Hamilelik öncesi çiftlerin stres, gerginlik ve sinirden uzak durmaları tavsiye edilir. Fazla ağır olmamak şartı ile gebelik öncesi ve sırasında egzersiz uygulamaları yapılması tavsiye edilmektedir
ben gidiyorum ıspanak temizlemeye oto olarak atabiir sistemden gelen olursa bekleyin beni uleynnnn dögerem haa yoksaaaaa
Ben yine ara ara gelirim sık yazamam ama gelirim kuzucuklarım sizi seviyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?