Kaldığımız Yerden Her Telden..

günaydın kızlar eşim sabah gitti 7 de bende girdim yattım ama kardeşim uyandırdı msn ye gel diye kalktım gelim görüüyoruz şuan ama eşimde geliyo kahvaltıya poğaça getiriyo kurye olduğu için ede bekliycek işte gidicek sonrada bende slm vereyim dedim iyi pazarlar diliyorum canlarım görüşmek üzere öpüyorum hepinizi

herkesin anneler günü kutlu olsun ben bugün çok duygusalım radyo açık ve sürekli anne şarkıları çıkıyor ağlıyorum bendne çok kardeşime üzülüyorum çok kötü birşey bu annesizlik çok acı canım çok yanıyo deli gbi çocuk istiyoruz ama hayatta kalma şansımız ne kadar benim anemde geitrdi ama onsuz kaldık Allahım annesiolmayanlara sabır versin kimseye yaşatmasın AMİNNNNNNNNNNNNNNNN:26:

ohh yiyin poğaçaları bakalım bizde kahvaltımızı ettik yemeğimi yapcam toz alcam banyo yapıcam sonra da kaynanamdan habe beklicez dışarı çıkartalım dedşk hava bozuk alışveriş merkezine gideriz sanırım orası da kalabalık olur ama napalım artık bir ayakkabı beğenir de alırız diye götürücem spor bez ayakkabı istiyor. Sana da iyi pazarlar birtanemm yarn burada ol hoca yok tüm hafta yurtdışındaa

canım yaa dinleme öyle şarkılar üzme kendini birtanem annem görüyordur seni o da üzülmesin bir dua gönder annene. Biz de anne olacağız hatta bir daha ki anneler gününde hamile ya da doğurmuş olucaz. O zaman daha anlamlı olacak bizim için. Allah size uzun ömürler versin çocuklarımızı biyütmeyi evlendirmeyi nasip etsin İnşallah canımmm.. Bende annemden uzağım aslında 3 saat var aramızda hep beraber memleketteler ama gidemiyotruz ki yarın iş var sabah gidip akşam dönemez eşim. Ben izin alsam daha 3 hafta önce yarım gün izin aldım İstanbul'a gideceğim zaman. Hem hoca yok şimdi hoca gitti hemen izin aldı derler olmaz laf demesinler bir de hiç uğraşamam öle işte. Gülüm ya benim reglimden hala ses seda yok akıntım geliyor hala kireç gibi beyaz. Salı günü yeni ilaca başlıcam hala yok yarın doktorumu arıcam gel derse giderim kist mi oldu ki yaa amann valla kanama çok gelse dert, hiç gelmese dert bir de umutlanıyordum yakında olacak diyeee off nerdee..

hoşgeldin dejavum geldi eşim yedik ama ben fazla yiyemiyorum midem iyi değil hastayım yaa fazla yiyemiyorum sadece domates salatalık birde biber hoşuma gidiyo dünnden beridir yemek yok sadece onların yiyorum acı iyi oluyo işte ohh sizede afiyet bal şeker olsun bitanem evet yaa çok zor annesi hayatta olan herkes kıymetini bilsin diyicem ama işte onlardada binbir türlü sıkıntıları oluyo olanlarında sıkıntılrı oluyo malesef ne diyeyim rabbim hakkımzda hayırlısını nasip etsin gülüm adet belirtilerin yokmu peki gününü bilmediğin için bence kafadan ilaç kullanma doktoruna git sonra ne derse öyle yap emi meleğim

canım işte dr verdi ya ana regl düzenleyici ilaç ara kanamalar dursun diye onu iki kutu verdi bir kutu bitti ikincisine de bir hafta sonra başlanıyor 1 hafta ara verip salı günü başlamam lazım ama kanama gelip bitmedi ki daha.Normalde ilaç bitince cuma gibi regl olmam lazımdı ama kullanmıcam tabii önce dr giderim ona göre regl gelince kullanırım ikinci kutuyu belki dr gelme reglini bekle gelince başla diyebilir. Regl belirtisi olarak üstüne yatınca göğsüm acıyor ama o kadar bir de regl olacağım zaman akıntı gelmez benden ama fazlaca beyaz akıntım var regl gelmişi gibi oluyor gidiyoruım akıntı gelmiş öyle işte kistten korkyorum bakalım bugün olsam barii.. Ama 35 günde oluorum ya nornalde yine öle mi olucam diye düşünmüyor değilim de bu ilaçla erken olmam lazım aklım karıştı iyice yaa..

Elifim ben kaçıyorum yemeğimi koyayım da akşama hazır olsun kaynanayla çıkarsak ancak geliriz yemek falan geç olur daha duşta alıcam gerçi çıkamıcak gibi olursa biz gidicez bir saksı çiçeği alır giderim diyorum seviyor çiçekleri bahçesi kocaman envai çeşit çiçek var. Çıkarsakta ona göre hediye bakarım. Hiç gözümde yemiyor çıkmayıya neyse.. Yarın burada ol gülüm konuşalım bu hafta rahat haftam ne de olsa...

hıım anladım bitanem bilemiyorum artık vallaha ne desem yalan olur ama gecikti diyekorkma kist falan değildir balım olur aha yeni düzene giriyo bekle bakalım inş düzene girecek canımın içi

tmm balım sana kolay geldsin iyi gezmeler dıarı çıkmışken dışarda yiyin yemeğimnde yarına kalsın bu arada ben seni gördüm rüyamda gülüm topuklu ayakkabı ve uçuş uçuş tuvalet giymişşin anam diyorum dejavum sen zayıf değilmişşin ki baya güzel kilon diyorum hayırdır inş anlamadım ama hadi öpüyıorum meleğim bende çıkarım şimdi midme iyi dğeil kasıklarım batıyo yumurtlamam geçti ama çok feci bel ve kasık ağrım var adetimede 9 gün var ovu yaptım kopkoyu gibi bu doktora gidicem yara için bir gün olamayabilirim ama diğer günlerde buradyım bitanem görürşürz

çektim çekebildiğim kadar dejavum şimdi ovu yapmamın sebebi şu ben 14. günü yumrtlamam oldu 15 de bitti yaptık hep silik çıktı ama yumrtlamamda bile bıu kadar yoğpun ağrım olmadı bel ve kasık ağrım açıkçası öyle akıntıda pek gelmedi bu ay şimdi belim çok fena dedim bakalım acaba geçmi yumrtlama diye koyu çıktı adetime 9 gün var yumurtlamam mayıs 7 ne geliyodu yani baya geçti ama çok sııntım var idrar yolu enfeksiyonumu var idrarım yeşil yoksa üşütmektenmi anlamadım :26::26::26:

canım dün dışarıda yedik zaten bugünde dışarıda yemeyiz artık koydum bilr ocağa bezelye zaten kolay onu biz iki gün yeriz yarına da yeter yarında işten gelince karnıyarık yapıcam gerçi doğru düzgün patlıcan yoktu yoktu pazarda dolana dolana kendimce en iyi olanı aldım ne zamandır canım istiyor akşam yaparım salı çarşamba da o yenir işe iki günde de birşeyler yaparım dedim. Hayırdır inşallah canım çok güzelmiş rüyann.. canım yaa gebekik olabilir mi icem ama enfeksiyon olması da kafamı karıştırıyor mide bulantım da var demiştin olur mu olur ama bekleyelim bakalım canım ovun kopkoyu maşallah yumurtlaman geçmiştir artık canım 9 gün kala da yumurtlama olmaz.

canım benim yumurtlaman bitmiştir artık 9 gün kala olmaz yumurtlama güzelim. Ya üşüttüğün içindir ya enfeksiyondandır ya da inşallah bebiş vardır tatlım ya bu işler hiç belli olmaz bu ay baya kafan dağıldı yara, enfeksiyon uğraştın odaklanmadın sürpriz yapar belki bebeğin canım.. Enfeksiyon için bende de olmuştu ama idrarım hiç yeşil olmadı 5 gün falan antibiyotik içerdim giderdim geçmiş olurdu biz tedavi vermedi mi bu enfeksiyon için. İnşallah güzel haberlerini alırız birtanem kendimdem umudum yok bişi yapmış olsak umutlanırdım ama yok senin için olsun barii..

dejavum meleğim vallaha bebekmidir bilemiyorum açıkçası umudum yok balım yani her ay hüsrana uğramak kötü ben bebek düşünmüyorum tabiki aklımda acabamı oluyo ama diğer aylar gibi dğil eşimde dün diyoki sanki bu sefer durumun beni sarmıyo ama dedimki sakın ama sakın umut etme yok sen adet olucam diye bekle kaptırma diye bakalım ama kasıklarım gerçekten felaket belimde midemde aynı üşütmekmi değilmi bekliycez ama kasıklarım yumurtlama ağrısındanda beter dedim acaba geçmi yumurtlama diye ama akıntı falan yok ayrıca idrarımda biraz önce testi yaparken baktımda saıya dönmüş yani bulanık gibi sanki toz karışmış içine bilemiyorum balım bu hafta gidicem doktora inş yara işi hallelordaa geçer şu ağrılarım bitanem bu arada fındıkkaran arkadaşımız varya düşük ypmış hani eğeri düşüktü artarmı diye bekleidk ama malesefki düşük yapmış mesaj attı bana 2 -3 saat önce rabbim sabrını versin bir daha yaşatmasın inş AMİN

canım hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim yoksa da tedavini ol gelecek elbet bebeğin belki de bunlar engel oluyor işte sana. Yaa çok üzüldümm inşallah yine hamile kalır kucağına alır yaa sende çok geçmiş olsunlarımı ilet kendisine. Hiç olmazsa hamile kalabildiğini biliyor bir şekilde yine Allah korusun böyle birşey olursa neden meydana geldiği araştırılır önlem alınır. Bende yemeğimi pişirdim şimdi duşa giricem eşimde dışarı çıkmıştı.Kaynanamı aramış ayağı şişmiş kaynanamın dışarı çıkamıcakmış biz gidicez pasta ayırttı eşim giderken alıcaz. Bir de şuradan saksı çiçeği alıcam tamam işte. Bahçede oturucaz öyle işte canım görüşürüz.

öyle gülüm hakkımızda hayırlısı dediğin gibi ben geçen günlere göre daha iyiyim odaklanmadım tabiki aklımdan çıkmıyo hele son günlerde heyecanım artıyo ama akıllandım ovucanın böyle çıkması hiç heyecan vermedi geçen ay daha kırmızı gibiydi ama pofff çıktı evet gülüm nasibimiz böyleymiş zamanı var rabbim o zaman gelene kadar da sınavdan geçiriyo çok şükür herşeye söyleirm canım merak etme canı sıkkındı belli kısaca düşük yaptım demiş bende çok üzüldüm ya onun kayınvalidesi ameliyat oldu günlerce ayakta kaldı o dönemde dikkat etmediyse yorgunluk falan demekki böyle yazılmış oda onun sınavıu rabbi sabır versin bir daha yaşatmasın hiç kimseye yaşatmasın inş AMİNNNN tmm gülüm çıkmayın aman önemli olan birlikte olmak gidin gelin işte yarına full birlikte oluruz gerçi sabah eşim geç gidecek bu hafta sonu izin kullanmadı yaa yatıcak ama gider gitmez gelirim meleğim öpüyorum Allaha emanet ol

GEBELİK
Döllenmeden sonra, döllenmiş yumurta (zigot) yaklaşık 30 saat, dıştan tespit edilebilir bir değişiklik olmaksızın sessiz kalır. Bu sırada erkek ve dişiden gelen kromozomlar birleşmiş, yeni canlının kromozomları oluşmuştur. Rahim tüplerinin içinde gerçekleşen döllenmeden sonra, zigot tüpün içinde rahime doğru ilerler. Rahme ulaşması 3-5 gün sürer. Bu aşamalarda zigot, bölünerek çoğalır. Hücre sayısı 2, 4, 8, 16… olarak artar. Yuvalanma aşamasındaki zigot, bir boşluğu çevrelemiş, tek tabaka halinde dizilmiş hücrelerden oluşur. Bu hücre topluluğunun bir tarafındaki hücreler sayıca ve tabaka olarak daha fazla gelişir. Bu bölge rahime yapışma bölgesidir. Bu aşamadaki yeni canlıya embriyo adı verilmektedir.
Yuvalanma döllenmeden sonra 5-8’ inci günlerde başlar, 9-10’ uncu günlerde tamamlanmış olur. Yani kadının adetine daha 4-5 gün varken, döllenme ve yuvalanma işlemi tamamlanmıştır. Kadın, adetinin olmaması ile gebeliğini fark ettiğinde, embriyo yaklaşık 15-20 günlük olmuştur.
Embriyo, rahme yuvalandıktan sonra hızla gelişmesine devam eder. Döllenmeden sonra, ikinci aya kadar olan döneme, embriyo dönemi denilmektedir. Daha sonra fetüs adını alan yeni canlı, doğuma kadar gelişimini devam ettirir.
Gelişen ceninde anormalliklerin çoğu ilk 12 haftada oluşur. Bu nedenle anne ilaç, aşı, zararlı kimyasal maddeler, virüs ve bazı enfeksiyonlar ile radyasyon (şua) ve benzeri zarar verici tüm etkenlerden kaçınmalıdır.
Anne karnındaki cenin, plasenta adı verilen (çocuğun eşi) yapıya göbek bağı ile bağlıdır. Plasenta da, rahme yapışıktır. Plasentada, anne kanı ile bebek kanı birbirlerine karışmaksızın besin ve çeşitli maddelerin alışverişi olur. Bu yolla cenin, besinlerini anneden alırken, artıklarını anneye verir. Plasenta, bazı hormon, kimyasal madde, mikroorganizma ve küçük molekülleri geçirgendir. Bu nedenle annenin karşılaştığı bazı zararlı etkenler çocuğu da etkiler. Örneğin, annenin sigara kullanması ve alkol alması direkt çocuğu etkiler. Keza, üzüntülerinde açığa çıkan hormonları, plasentadan geçerek cenini olumsuz yönde etkiler.
Embriyo, 10 günlükken gözle ancak fark edilebilir. Birinci ayda 1 cm, ikinci ayda 4 cm, üçüncü ayda 9 cm’ e erişir (Gebeliğin ayının karesi yaklaşık ceninin boyunu verir). Daha ilk haftalarda, hücreler üç tabakadan (ekdoderm, endoderm, mesoderm) oluşturur. Her tabaka farklı bir yönde gelişerek, farklı organ ve sistemleri oluşturacaklardır.

kızlar eşim almış geldi eve bende mutfakta kısır yapıyodum hemen odaya gitti ne oldu dedim her zaman öperdin ses yok gitmiş yatağa pikenin altına koymuş sonra hadi odaya geçelim dedi işte anlarsınız geçtik bir baktım biirşey var aldımki bunlar anneler günün kutlu olsun dedi nasıl mutlu oldum ağladım ama ben anne değilim dedim adayısın dedi inş içine doğan şey hayırlısıysa olur bu ay gelmiştir meleğim bugünün hatırına rabbim vermiştir bebeğimi inş paylaşmak istedim ilk defa oldu geçen yılda geçti ama kutlamamıştı bile acaba diyorum içinemi doğuyor Allahım hayırlısını versin yarın görüşürüz canlarım öpüyorum

selam kızlar nasılsınız bakalım

iyiyiz canımm çok şükür sen nasılsın canımcığımm..

tabii ne kadar takmıcam desende regli yaklaştı mı mümkün değil düşünmemek keşke olsa ahh ahh ama ne dedik tevekkül edicez, dualarımızı okucaz Rabbim bize de verecek hem de sabrımızın ödülü olacak nasılda kıymetini bileceğiz. Bizim çocuklarımız bizim gibi art niyetsiz herkesi seven, kin bilmeyen çocuklar olacak ama kendine zarar verenden, yalancılardan, riyakarlardan da uzak durmasını bilecek. İnsan olacak ana baba değeri bilecek evlenince eşinin değerini de bilecek pırlanta gibi olacak vatana millete hayırlı olacaklar inşallahhh... sorun değil canım benim ne zaman müsait olursan o zaman gel ben hani rahatım yani gelmeme sorunum olmaz pek diye dedim.

canımm çok güzellermiş maşallah eşine biz de tık yok almasında zaten daha da içime oturur o zaman belki de ama hamile olunca falan kesin alır. İnşallah eşinin i.çine doğmuştur bu ay olmasa en kısa zamanda olacaktır. Sende kurut bunları bebeğine dersin ki sen daha karnımda yoktun babanın içine doğmu, anneler gününde almıştı dersin canım..

Biz annemle bekarken zamanında çok kırgınlıklar yaşadık kızdım, darıldım, sevmedim bazen ya da öyle sandım. Özgürlüğümü elimden alan bir varlık gibiydi sanki izin almadna bir yere kıpırdayamazdım kimse de kalamazdım eve geç gelemezdim.Hiçbir lüksüm yoktu. Ama hiçbir zaman 3 günden fazla küs kalamadım dayanamadım her anneler gününde papatya toplardım artık çevrede papatya kalmadığı, apartman dairesine geçtiğimiz dönemlerde çiçekçide alırdım papatyaları bu bir ritüeldi ama en çok öpmemi severdi. Bir gün anneler gününden önce büyük bir kavga etmiştik öyle ki evi terkedeceğim demiştim. Bir baktım takvime anneler günü yarın. İçime sancı girdi. Sabah ilk işim papatya almak oldu annemin işyerine göndermiştim bir de şiir yazmıştım akşam ağlayarak sarılmıştık birbirimize. Şimdş daha iyi anlıyorum neyi neden yaptığını. Beni kötülüklerden korumak için, kötü insanların yapacaklarından, iyi niyetimden faydalanırlar diye. Hem anne hem baba olmak kolay değildi ki ipi gevşek tutsa biri alıp üzer diye korktu hep. Hepte arkadamda duracağından eminim mutluluğumda mutsuzluğumda.Onun istemediği biriyle evlensem bile sen seversen kabul ederim ama anlaşamazsan bağrıma basarım ben de boşandım der di neyse ki benim sevdiğimi annemde sevdi ve ben başım dik beyaz gelinliğimde saflığımla evlendim bunu ise anneciğime borçluyum. Bugün anneler günü ve 5 senedir her anneler gününde ayrıyız. gidemedim olmadı bugünde olmadı ama annemin dediği gibi, kalplerimiz bir önemli olanda bu değil mi. Her ne kadar kafa olarak bazen uyuşamasakta bana yaptığın hem annelik hem babalık için, bizi okutmak için hasta olana kadar çalıştığın için, yemeyip bize yedirdiğin, giymeyip hiçbir bayram kıyafetsiz bırakmadığın için, erkek gibi kadın olup kimseye ezdirmediğin için, eğer birgün başıma birşey gelirse arkamda olduğunu gösterdiğin için çok teşekkür ederim iyi ki varsın iyi ki annemsin ve ben hiçbir zaman annemi kırmamanın hayırlı bir evlat olmamın mükafatını eşimle aldım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…