- 11 Temmuz 2008
- 11.513
- 5.232
- 773
- Konu Sahibi dejavu_one
-
- #6.041
slm kızlar iğnemi vuruldum aile hekimim evime geldi saolsun yaptı gitti
a ben uydurdum sogan kürü acar herhalde diye kimseden duymadım ama ne bilim temizliyo falan degince rahmi ole düşündüm canım.
eger yarına yapacaksaneti bugünden iki sogan rendele suyunu iyice etlerin üstüne gezdir bide zeytinyagı tuz koyma sakın. bi gün beklesin dolapta kapalı bi kaba koy.yumusacık oluyo etin rengi degişiyo liflerini hallediyo bu sos. az yagda kızart sonuna dogru tuz ve bahalatlarını at üzerine canım.
bugün yapacaksan eti. önce etleri bi güzel kavur sonra tencereye bi sıra et diz üzerine (domates biber kekik karabiber zeytinyag ve tuzdan bi harc yap. etlerin üzerine koy tekrardan ve bi daha o harctan kızık ateste bi saate yakın pişir buda yumusacık oluyo.
anladım balım vallaha balım dövdürünce yumuşak oluyo ama sen önce suda haşla ama suyu çok az olsun gerçi bende tam bilmem ama suyunu çeksede lezzeti iinde kalır balım sonrada kızar ama işte onu benim babam çok iyi yapar aslında sorsamda sana özelden mesaj atsam olurmu bitanemkızartcam canım tavada aslında en güzeli ağır grill tavalar ama yok bende ne zaman yapsam kurutuyorum ben. Diyor ki nette dövdürmeyin duyu gider 1 parmak kalınlığnda dilimletin diyorlar oda sıcaklığında olması lazımmış yapmadan önce çıkarmak gerekirmiş. Bir de önce yüksek ateşte mühüreyin suyu içinde kalsın sonra hafife alıp içini kıazartın diyor sen öyle mi yapıyorsun.
Elifimmmm :26::26:
anladım balım vallaha balım dövdürünce yumuşak oluyo ama sen önce suda haşla ama suyu çok az olsun gerçi bende tam bilmem ama suyunu çeksede lezzeti iinde kalır balım sonrada kızar ama işte onu benim babam çok iyi yapar aslında sorsamda sana özelden mesaj atsam olurmu bitanem
şkım meleğim kusuruma bakma valla işim çok ki ancak yetişiyorum
yok yarın yapıcam canım ben bu akşamdan alırım marine ederim ama yarın akşama pişircem birşey olmaz dimi dolapta marineli o vakte kadar..
tmm balım merak etme sen sanmam ama olursa da yazarım mutlaka canımıniçi bugün için kusuru bakmayın ilgilenemedim işlerden canım yaa şu taşınma olayı bitsinde söz sizinleyim kuzucumben cıkıyorum ve hepinizi öpüyorum. elifi m eger kocişin kandırdıysa aksam mutlaka yaz yarını bekleme bak meraktan catlarım ben. vallahi esin misafir geliyo diye bence ayak yapıyo ya neyse görcez artıkın. hele bide sevdigi yemekleri yaptırıyosa su an sana kesin dicem ha. byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
kuzucum açıkçası sulusunu yaptığımda kurumadı ama kızarttığımda heo kurudu o yüzden ne desem yalan sen dur şimdi babama sorayımben yapıyomöuşum gibi hemen yazıcam sana meleğimolarr canmı haşlayıp kzartmadım hiç tadını bozar mı kızarmış olsun istiyorum çünkü bir de suyunu salarsa kuru olursa diyorum. Mater şef vardı geçen sene ay ne güzel yapıyorlar ya etleri yüksek ateşte mühürlüyorlardı sonra fırına veriyorlardı artık az pişmiş orta yada çok pişmiş nasıl istersen ona göre çıkarıyorlardı ama tavada kısığa alıersakta içi pişer yanii.. Hemen yapmıcam nasılsa yarına yapcam ben marinesini yaparım o arada mesajda atardan baakrım canım..
gitmiyom daha erkenmis be yav
ben cıkıyorum ve hepinizi öpüyorum. elifi m eger kocişin kandırdıysa aksam mutlaka yaz yarını bekleme bak meraktan catlarım ben. vallahi esin misafir geliyo diye bence ayak yapıyo ya neyse görcez artıkın. hele bide sevdigi yemekleri yaptırıyosa su an sana kesin dicem ha. byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
yok canım saklama kabına koy üzeri kapalı olsun emi buzluk kısmına koyma gülüm dolap kısmına emi.ay canım cekti yarında ben alıyım bari. öptüm canım. byeeeeeeeeeeeeeee
yok canım saklama kabına koy üzeri kapalı olsun emi buzluk kısmına koyma gülüm dolap kısmına emi.ay canım cekti yarında ben alıyım bari. öptüm canım. byeeeeeeeeeeeeeee
tmm balım merak etme sen sanmam ama olursa da yazarım mutlaka canımıniçi bugün için kusuru bakmayın ilgilenemedim işlerden canım yaa şu taşınma olayı bitsinde söz sizinleyim kuzucum
kuzucum açıkçası sulusunu yaptığımda kurumadı ama kızarttığımda heo kurudu o yüzden ne desem yalan sen dur şimdi babama sorayımben yapıyomöuşum gibi hemen yazıcam sana meleğim
gitme bee yerim seni kal burda kuzum
olsun elifim yaaa bu kadar geldin yaaa sağol şimdi taşınma telaşı var mazaretin var senin hiç gelmesen de kırılmam kolay değil ev taşıma işleri kuzum ama taşınıca neti çabuk aldır haaa..
ne demek balım zaten yerleştirmesi kalıcak bana yaa eşim kadın tutmuş bütün evi temizliycek bana kalmıyo pek babama sordum da haşlama diyo sadece beklet zeytin yağında ve kekikde bir gün beklet ve kızart diyo gülümolsun elifim yaaa bu kadar geldin yaaa sağol şimdi taşınma telaşı var mazaretin var senin hiç gelmesen de kırılmam kolay değil ev taşıma işleri kuzum ama taşınıca neti çabuk aldır haaa..
hoşbuldum güzelim evet aile hekimimiz cok tatlı bir kadın bende cok seviyoruma.s cnm hoşgelddddiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinn ne iyi dr muş o aferin ona ya hoşuma gitti .
allah razı olsun canım ins şifa oluriyi olmuş canım şifa olsun inşallah...
görüşrüz iyi haftasonlarıı..
hoşgeldin hülyam nasılsın kuzum
bitanem ben eti içine şırıngayla vuruyolarmış yumuuşatıyomuş onadan almıştık birkreseimnde yıumuşaktı ama tadı iyi değildi sadesini al ve evde sen bir gece öncesinde zeytin yağı şu yeişikn adını hatırlayamadım gülüm sen getir adını evdede varda adını getiremiyorum onunla bir karıştır baharatıyla falan işte belet sonrada kıartıcakmısın sulusunuımu yapıcaksın de bakem bir
görüşürüz bitanem Allaha emanet ol kuzum öpüyorum
ne demek balım zaten yerleştirmesi kalıcak bana yaa eşim kadın tutmuş bütün evi temizliycek bana kalmıyo pek babama sordum da haşlama diyo sadece beklet zeytin yağında ve kekikde bir gün beklet ve kızart diyo gülüm
elif bi say bakam neler yaptın iyi üşenmüyon kıs ben bi balıkla salata yaparsam benden iyi si yok onlara bile üşeniyorum ay sinir oluyorum hele kızarttıktan sonraki o yag lekeleri. deli ediyo beni ve koku ama cok seveyrim napıyım e 6 sene trabzonda yasadım ben.
balıktan sonra mutlaka tatlı ararım ve balıkla kolaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. asure yaptım en hazırından
ne demek balım zaten yerleştirmesi kalıcak bana yaa eşim kadın tutmuş bütün evi temizliycek bana kalmıyo pek babama sordum da haşlama diyo sadece beklet zeytin yağında ve kekikde bir gün beklet ve kızart diyo gülüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?