- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
şu cezavinde şişleme konusunda ben de inanmıyorum.
hayatımın en tramvatik haberlerinden biridir serpil yeşilyurt cinayeti, yaşı tutanlar bilir bilmeyenler okusun...
işte o vahşeti yapanların hepsi 3-5 yıl yatıp turp gibi çıktılar, çıktıktan bir süre sonra biri başka birini daha öldürdü, diğeri adam yaralamadan içeri gerdi. adamlar yürüyen suç makinesi gibiler ama girip girip çıkıyorlar, kimse de içerde bişey yapmıyor (kendi döneminin en medyatik cinayetlerinden olduğu halde)
o yüzden adaletin hiçbir çeşidine inanmıyorum, zaten gideni geri getirmeyen adalet de pek işime yaramaz, sadece başkalarını caydıracak ve o şahsın yeni suçlar işlemesini önleyecek seviyede cezalar olmalı, bazen idam bile çok hızlı ve acısız geliyor bana, ömür boyu havasız hücre hapsi, beraberinde hadım, vs bazen insanlık dışı olabilecek cezalar uygulanmalı ve sonuçlrı da sık sık medyada yer almalı, mesela bir çocuk tecavüzcüsünün 1.5 m2 lik hucresinde besin yetersizliği ve akciğer yetmezliğinden 1 yıllık bür süreçte acı çekerek öldüğü haberi yapılsa, fotoğrafları sayfa sayfa paylaşılsa caydırıcı olur.
ama adam daha önce yaptım 1.5 yıl yattım çıktım yine yaparım bu kez 3 yıl yatarım diye bakınca olaya, onu durduracak hiçbir şey kalmıyor.
Okudum şimdi o haberi
Haberi bende okudum da bu adamlar o zaman 16 yaşındalarmış galiba nasıl çıkmışlar anlamadım ki hadi tecavüze zaten ceza vermiyorlar ama öldürmüşler kadını nasıl dışarı çıkabiliyorlar aklım almıyor Allah kahretsin böyle adaleti
O haberi tvden takip ettiğimi hatırlıyorum, ortaokul çağındaydım.
Haber olarak o kadar ayrıntılı işlemişlerdi ki işkenceleri... Yine aklıma geldi.
Yaşatılmamalıydı o mahluklar.
Ben desteklerim elinden geldiginceYurtdışında bazı ülkelerde olan bir kural var. Bir evde bir pedofil varsa kapının önünde yazıyor. Bu evde pedofil var diye.
Bizde de yazsın. Hepimiz bilelim. Şu anda siz burada bu yazıyı okurken belki de kapı komşunuz pedofil ve çocuğunuza şeker vs verip kandırmaya çalışıyor. Bilmiyoruz. @Mune nasıl yaparız. Bir kampanya başlatabilir miyiz?
Canim zaten irmak bebegi olduren adi herif de daha once yegenine taciz ettigi icin 1.5 yil icerde yatmis sonra cikarmislar. Dogru duzgun adalet olsaydi o pislik hic cikmasaydi irmak hala hayatta olacakti.Devlet bunu yapacağına ceza versin hepsine.
Mantıksız değil ama neden aramıza dönsünler ki ben sapıkların ölene kadar hapishanede kalmaları gerektiğini düşünüyorum.Hapishanede de köle gibi çalıştırılmalı hepsi,hiçbir merhamet gösterilmemeli.
burda kapıya yazsan linç ederler adamı.
yurt dışında hangi ülkelerde mesela?
bende yurt dışındayım ama hiç duymadım bırda öyle bişey olduğunu.
maalesef avrupada olan herşey türkiyede uygulanamıyor. fayda etmez/ ters teper fln. bilmiyorum.
üf ya harbiden nasıl bi ülke oldu güzel ülkemiz ..
http://www.imdb.com/title/tt0404203/
şu filmde işleniyor böyle bişey.
Massachusetts'te varmış demek ki.
teşekkürler; en son bu konuyla ilgili spotlight adlı filmş izlemiştim.
daha geçem gün kk'da konu açıldı dayısıyla yatmış falan bişeyler olmuş.
Allah ıslah etsin.
kampanya change.org'dan başlatılabilir diye düşünüyorum.
ilgili kurumları bilmiyorum ama açılırsa imzamı atarım..
Olayi sonrasinda da takip ettigim icin o donem sarsilmistim, genc bir kadina sadece zevk icin yaptiklari iskence tamamen yanlarina kar kaldi.
Daha acisi siirtte bir grup ortaokul ogrencisi 4 ve 2.5 yasinda iki bebege tecavuz edip birini oldurduler ve bu bebekleri onlara tecavuz etmeleri icin bebeklerin kuzeni getirdi. sonra ne oldu biliyor musun hicbir şey, o katiller aramızda normal bir hayat yasiyorlar.
Buyrun bu da haberi: http://www.cnnturk.com/2010/turkiye...tecavuz.etti.1ini.oldurdu/573637.0/index.html
O yüzden kimse bana adaletten sozetmesin...
Yaşım yetişmedi bilmiyordum Serpil Yeşilyurt cinayetini çok kötü oldum okuyunca olayın üstünden 18 sene filan geçmiş ülkede hala bu olaylar giderek artıyorsa sorun ya adalettedir ya da insanlardaşu cezavinde şişleme konusunda ben de inanmıyorum.
hayatımın en tramvatik haberlerinden biridir serpil yeşilyurt cinayeti, yaşı tutanlar bilir bilmeyenler okusun...
işte o vahşeti yapanların hepsi 3-5 yıl yatıp turp gibi çıktılar, çıktıktan bir süre sonra biri başka birini daha öldürdü, diğeri adam yaralamadan içeri gerdi. adamlar yürüyen suç makinesi gibiler ama girip girip çıkıyorlar, kimse de içerde bişey yapmıyor (kendi döneminin en medyatik cinayetlerinden olduğu halde)
o yüzden adaletin hiçbir çeşidine inanmıyorum, zaten gideni geri getirmeyen adalet de pek işime yaramaz, sadece başkalarını caydıracak ve o şahsın yeni suçlar işlemesini önleyecek seviyede cezalar olmalı, bazen idam bile çok hızlı ve acısız geliyor bana, ömür boyu havasız hücre hapsi, beraberinde hadım, vs bazen insanlık dışı olabilecek cezalar uygulanmalı ve sonuçlrı da sık sık medyada yer almalı, mesela bir çocuk tecavüzcüsünün 1.5 m2 lik hucresinde besin yetersizliği ve akciğer yetmezliğinden 1 yıllık bür süreçte acı çekerek öldüğü haberi yapılsa, fotoğrafları sayfa sayfa paylaşılsa caydırıcı olur.
ama adam daha önce yaptım 1.5 yıl yattım çıktım yine yaparım bu kez 3 yıl yatarım diye bakınca olaya, onu durduracak hiçbir şey kalmıyor.
bunu bende hatırlıyorum. şu an tüylerim diken dilen oldu.
Allah bildiği gibi yapsın... ay içinden küfür edip dıştan bu kadarıyla yetiniyorum...
Yaşım yetişmedi bilmiyordum Serpil Yeşilyurt cinayetini çok kötü oldum okuyunca olayın üstünden 18 sene filan geçmiş ülkede hala bu olaylar giderek artıyorsa sorun ya adalettedir ya da insanlarda
bence ikisinde de
İnsanlarda derken insanlar da çok değişti artık medya daha çok üstüne gidiyor buralarda bile neler neler duyuyoruz adalet sağlanmıyor diye mi bu kadar delirdiler baskıdan mı nedir anlamadım ki kaçıp kurtulmak gerek..
Olayi sonrasinda da takip ettigim icin o donem sarsilmistim, genc bir kadina sadece zevk icin yaptiklari iskence tamamen yanlarina kar kaldi.
Daha acisi siirtte bir grup ortaokul ogrencisi 4 ve 2.5 yasinda iki bebege tecavuz edip birini oldurduler ve bu bebekleri onlara tecavuz etmeleri icin bebeklerin kuzeni getirdi. sonra ne oldu biliyor musun hicbir şey, o katiller aramızda normal bir hayat yasiyorlar.
Buyrun bu da haberi: http://www.cnnturk.com/2010/turkiye...tecavuz.etti.1ini.oldurdu/573637.0/index.html
O yüzden kimse bana adaletten sozetmesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?