Kamudan istifa etmek

Canım nimer var vimer var genel öudurluge gıdın en ustune kadar gıdın.Keske memur olsaydım .Herkesın yasadıgı kendıne zor bılıorum .6 aydır 1400 tl nakdı ucret ıle gecınmeye calısıorum .Çarsamba cıkısım olabılır .İş bulmak ole kısıtlıkı .

Herkesin “Bu zamanda böyle imkanı bulup devlete kapağı atmışsın” diyerek devlete kapağı atmayı tüm sorunların bitişi olarak gören kitlenin veryansınlarını, “Aman ne yakınıyosun haline şükret,amma abartıyosun ya” nidalarını duyarak ama bir yandan da elimizdekinin kıymetini bilmeyi ve buna şükretmeyi görev bilerek çalışmak zorunda kalıyoruz.Ama davulun sesi uzaktan çok hoş geliyor.Sizi çok iyi anlıyorum.Ben de kamudayım,çakılıyım.Görev tanımımın karşılığı tam olarak amiyane tabirle angarya işleri.Yaptığımız şeylerin haddi hesabı yok.Angarya yapmamız normalleştiriliyor.Biz de bu yollardan geçtik siz de yapacaksınız diyerek meşrulaştırılıyor.Bir günde 10 farklı işe tek bir kişi koşturulmaya çalışılıyor.Klinikteyiz,kliniğin amme hizmeti,kendi işimiz,tezimiz,doktoramız,kürsünün işleri,hocaların kendi özel işleri,özel istekleri…Bitmek bilmiyor.Bir de üzerimizden laf koyma,manipülasyon,birbirine düşürme,arada bırakma,sorumlulukları üzerimize yıkma almış başını gidiyor.
Üst kadroya geçemediğin sürece ses çıkaramıyosun niye tezin bitmez niye doktoran bitmez.Üstü kapalı tehdit aslında.Üzerimize o kadar çok geliniyor ki.Yıldırma politikası izlendiğinden artık adımız gibi eminiz.
Hedefledikleri;yıldırıp sindirerek bizi vazgeçirmek,istifa etmemizi sağlamak.Çünkü kendilerinden değiliz.
Azınlığız.Siyasi torpilimiz yok,dayımız,arkamız yok,kendi emeğimizle hakkımızla o kadroyu aldık,istenmiyoruz.Çok bariz belli de renk vermiyoruz.
Bunlara rağmen direnip mücadele etmek size rağmen biz varız demek gerekiyor.
Canımımızı alacaklar.Hayır.
Ekmeğimizi suyumuzu onlar mı veriyor hayır.
En kötü ne olabilir?
Bizim sağlığımızdan,psikolojimizden önemli mi?Hayır.
Kriz yönetimini öğrenmek,gerekirse destek almak,bizlerin çoğalması gerek.
Atandığım günden beridir psikolojim normal değil,günden güne dönüşmeye başladık.Hissediyorum normal değilim artık.
Anksiyete,okb,depresyon.
sosyal fobi geliştirdim resmen bunların yüzünden.
Keser döner sap döner diyorum.Zulümleri yanlarına kalmayacak,devran dönecek elbet.
Yapabileceğimizin en iyisi,işimizi yapıp işteki sorunları işte bırakabilmeyi öğrenmek,bunun için farkındalık geliştirebilmek,gerekirse terapi desteği almak.
Evet şükrediyoruz işimiz var diye,ama kamudayız diye de haksızlıklara,kötü ortama boyun eğeceğimiz anlamına gelmiyor.
Şu zamanda evet kamuyu bırakmak hele bu ekonomik kriz ortamında zor olabilir.İşinizin alternatifi varsa düşünülebilir.
Ben ideallerim icin sabrediyorum.
Ama bi yanım da kendi işimi kurup freelance çalışabilme hayaliyle yanıp tutuşuyor.Yemiyor bana.Cunku konfor alanımızdan cıkmak riskli geliyor.
Yalnız değilsiniz.Öfke,kriz ve stres yönetimi konusunda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor.

Topunu birden sindiririm acımam. Ekmeğine sebep mecbur olanlara sataşmak kolay, yiyorsa bana sataşsınlar

Cagiriym valla. Tokatlanacak bi ton adam bulurum size. Ama eliniz acir valla degmez de.

Bugünlerde tüm işyeri konulu dertlere aynı cevabı yazıyorum ..

İşyerimde dedikodu var bunaldım : Cherry yi çağır
Bana burdan git dediler: Cherry yi çağır
Mobbinge uğradım: Cherry yi çağır

192 Alo Cherry yetiş hattı açıcam kendime araması ücretsiz

Helal cherry

Yemin ederim evlilige kadar hepsini dusundum dusunuyorum.
Dediginiz gibi dil kursuna kayit oldum. Yurtdisina gitmek icin cabalamaya karar verdim. Gectigimiz haftalarda tamam demistim artik takmiycam isi, o orda kalacak. Mesai bitiminde yasadigim olayla oturakaldim. Isten cikamadim. Agladim agladim agladim. Tam diyorum ki bosver bunlari sonra bir sey oluyor iste gercekten cok yorgunum

Hepsini okudum bir kamu çalışanı olarak
Ciner denilmiş sakin yaklaşma hiç işine yaramaz birde şikayet edeni ismini saklasan bile elleri uzunsa bulur ve burnundan getiriler daha bugün cimere şikayet eden birine cimere iletilmek üzere cevap.yazdim. Hatta bizim kurumun en büyük ita amiri cimere şikayet etmeyin bulurummmmm falan demişti sorunları kendi içimizde halledelim falan nasıl halledilecekse artik!
Kurum at çiftliği zaten herkes herkesin akrabası orda kuş uçsa zaten fizandan duyulur öyle bir dedikodu var ki turkiyenin bir ucunda oksur yaa diğer uçtan duyulur
Bende çok şeylere maruz kaldim ama dik bir duruş dik bir cizgide durarak o kişilere mahal vermedim ama sınırımı bozdular mi bozdurlar psikologlara gittim mi gittim
Taciz se elinde somut delil varsa rezil edebilirsin herkese
Yada ne yasiyorsaniz bilemiyorum ama tedbir konusunda artik ustalastim diyebilirim çok uzuldugunuz istifa ederek duruma geldiğiniz zamanlar olmuştur bende yasadim hep sabrettim üzüldüm mu üzüldüm ağladım mi ağladım her gün beddua ettim beddua etmekten biktim inanın
Ama kötu gunler de elbet bitecek emin olun kendinizi fanusta gibi sıkışmış hissedebilirsiniz bende çok hissettim
Ilk memurluğa başladığımda bagris cigris kavgalarim oldu müdüre bile bağırdım hatta sesime müdürum üstü olan amir bile geldi heryerden sesim duyulmuş
Şimdi millet o günleri bildiği için o çok kötü bağırıyor deye birbirlerine söylemişler demekki o kuruma daha sonra gelen kişiler tarafında bile benim çok fena bagirdigim soylenmis
Mesela biriyle iş konusunda telefonda tartistik bende bağırdım artik sesim koridorlardan duyulmuş sonra koridor komsum sizden korkulur saygılar falan diye takıldı bana
Yani gerekirse bagiracaksin senin hangi durumda ne tepki verecegini bizzat görecekler
Ama durumuzu daha detaylı bilsem belki bir faydam olur du ama bilemiyorum

Lütfen bir uzmandan yardım alın önce tükenmişlik sendromu mobbing son noktasında gibisiniz kendi kendinize çözemezsiniz. Onun dışında hiçbişey sizden daha değerli değil şimdi çok karamsar olsanız da yeni başlangıçlar yeni işler vs her zaman sizi bekliyor olumsuz bakmayın. Gerekirse bir süre ücretsiz izin alın önce kafanızı dinleyin bu arada uzman eşliğinde kararınızı verirsiniz

Çalıştığınız kurumun bağlantısı varmı. Yani üniversite ise çalıştığınız yer hastanesine geçebilirsiniz.

Yer degisikligi yapsanız tayin isteseniz olmaz mı başka şehire gidin orda yasayin

Hiç kimse baki değil yerinde hiçbir sıkıntı da emin ol daha güzel günler gelecektir. Sen tecrübe kazandıkça onlarla başetmeyi de öğreneceksin.
Sen anlatmıyorsun ben anlatayım. İlk mesleğe başladığım yıllarda kadın bir yönetici ile çalıştım. Ne beklersin bu kadından destek olmasını değil mi . Nerdeee
Kadın alaylı ben mektepli, o dul ben evli, mezhepler farklı benim için hiç önemli değil ama onun için önemli, o yatmayı sever ben çalışmayı
Bu kadın odasına dul ya da evlenmemiş, alaylı, kendi mezhebinden tembel kadınları toplar kahve falı bakardı
Ben dogumizninden gelince çıkmış daire başkanına tayinini çıkaralım demiş başkan da sen onu yanlış tanımışsın demiş
Ne mi oldu kadının tayini çıktı
Sen de işinin hakkını vere vere çalış ve zamana bırak herkes layığını bulur

Bende işimi iyi yapıp pazaayamayan biriyim halende öyleyim ama kendini Sunu ben yaptim bunu Ben yaptim demek gerekiyor
Bende ağzı laf yapan biri degilim ama insan bir zaman sonra yapmayı öğreniyor biraz yalaka olun sevmeseniz bile

Kamudaysan tayin isteyebilirsin, ülkede tek şehirde mi var sizin kurum. Çıldırma ne istifası

Öncelikle biraz sakinleşmeniz lazım. İzin hakkınız varsa biraz izin alın, yoksa gidin psikiyatristen rapor alın. Biraz ortamdan uzaklaşın.

Hangi bölüm mezunusunuz, özel sektörde iş bulabilir misiniz? Bulabilirseniz iş başvurularına başlayın. Özelde iş bulamayacak bir eğitimininz var ise, yeniden mi sınava girmek gerekiyor ne yapmanız gerekiyorsa gerekli planlamayı yapıp, ona göre hareket edin.

Ben bu kamu kamu diye tutturanları da anlamıyorum. Maaşı düşük, yöneticiler torpille gelmiş, liyakat diye birşey yok. Atılma derdi olmadığı için sorumsuzluk had safada. Neyi makbul ki bunun, ben bir türlü anlayamadım.

Sakın kamudan istifa ne demek millet kamuya girmek için can atıyor bende memurum benimde bunaldigim zamanlar oldu çok kötüyse durum tayin isteyin aileye güvenip iş yapılmaz zaten mecburen yine çalışacaksınız özel sektör yıpratıcı çalıştım biliyorum.Tayin alın başka bir yere çok kötüyse durumlar uzakların ordan ama işinizi asla bırakmayın benimde eşim işten ayrılmami istiyordu çocuğumuza bakayım diye bende çocuğumu bırakmak istemiyorum ama ilerde neyle karşılaşırım bilemem o kadar uğraşmışım isimi asla bırakmam sende böyle bir hata yapma

Kamuda maaş düşük derken iyi maaş sizin için kac bin lira kamunun maaşı gayet iyi bende memurum 7500 tl alıyorum bizde en düşük kadrolu memur 5000 tl nin altında degil çalışma kosullari da iyi haftasonu bayram seyran tatil daha ne olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…