- 6 Aralık 2018
- 9.823
- 8.498
- 148
- Konu Sahibi Latinachica
-
Canım nimer var vimer var genel öudurluge gıdın en ustune kadar gıdın.Keske memur olsaydım .Herkesın yasadıgı kendıne zor bılıorum .6 aydır 1400 tl nakdı ucret ıle gecınmeye calısıorum .Çarsamba cıkısım olabılır .İş bulmak ole kısıtlıkı .Bu süreci yasayan oldu mu cok merak ediyorum. Sizi buna götüren seyler neydi, nasil karar verdiniz.
Ben kamuda çalışan biriyim. Çalıştığım yerin esi benzeri oldugunu düşünmüyorum. Berbat ötesi bir ortam.
Sadece bunu soyleyebilecegim.
Bekarim, ailemle yaşıyorum. Kimse bana bu saatten sonra bakmaz isin acigi. Babam boyle bir durumda bana destek olur diye bir dusunce dahi gercekci degil. Aciklasam isin var şükret diyorlar. Ama ben bugün ciddi ciddi kurumun en üst katından kendimi atmayı düşündüm.
Bunu desem yine bir faydasi olmaz. Ciddiye almazlar. Ancak gerceklesecek o zaman durumun farkinda varacak bir ailem var. Nasil gecinirim ne yaparim bilmiyorum. Odemeler borclar var. Ama burda devam edemiyorum. Cok güçsüz hissediyorum kendimi
Herkesin “Bu zamanda böyle imkanı bulup devlete kapağı atmışsın” diyerek devlete kapağı atmayı tüm sorunların bitişi olarak gören kitlenin veryansınlarını, “Aman ne yakınıyosun haline şükret,amma abartıyosun ya” nidalarını duyarak ama bir yandan da elimizdekinin kıymetini bilmeyi ve buna şükretmeyi görev bilerek çalışmak zorunda kalıyoruz.Ama davulun sesi uzaktan çok hoş geliyor.Sizi çok iyi anlıyorum.Ben de kamudayım,çakılıyım.Görev tanımımın karşılığı tam olarak amiyane tabirle angarya işleri.Yaptığımız şeylerin haddi hesabı yok.Angarya yapmamız normalleştiriliyor.Biz de bu yollardan geçtik siz de yapacaksınız diyerek meşrulaştırılıyor.Bir günde 10 farklı işe tek bir kişi koşturulmaya çalışılıyor.Klinikteyiz,kliniğin amme hizmeti,kendi işimiz,tezimiz,doktoramız,kürsünün işleri,hocaların kendi özel işleri,özel istekleri…Bitmek bilmiyor.Bir de üzerimizden laf koyma,manipülasyon,birbirine düşürme,arada bırakma,sorumlulukları üzerimize yıkma almış başını gidiyor.Bu süreci yasayan oldu mu cok merak ediyorum. Sizi buna götüren seyler neydi, nasil karar verdiniz.
Ben kamuda çalışan biriyim. Çalıştığım yerin esi benzeri oldugunu düşünmüyorum. Berbat ötesi bir ortam.
Bekarim, ailemle yaşıyorum. Kimse bana bu saatten sonra bakmaz isin acigi. Babam boyle bir durumda bana destek olur diye bir dusunce dahi gercekci degil. Aciklasam isin var şükret diyorlar. Ama ben bugün ciddi ciddi kurumun en üst katından kendimi atmayı düşündüm.
Bunu desem yine bir faydasi olmaz. Ciddiye almazlar. Ancak gerceklesecek o zaman durumun farkinda varacak bir ailem var. Nasil gecinirim ne yaparim bilmiyorum. Odemeler borclar var. Ama burda devam edemiyorum. Cok güçsüz hissediyorum kendimi
Soyle bizde anlatilmiyor zaten. Hepsi birbirinin tanidigi. Benim amirim calistigim yerin en ustundeki adamin yakini:) ben sikayet ediyorum onlar aksam cay icmesine birbirine gidip geliyor. En usttekine gidip soylemektense duvara gidip soylesem daha iyi. En azindan sesim yanki yapar:)
Cagiriym valla. Tokatlanacak bi ton adam bulurum size. Ama eliniz acir valla degmez de.
Helal cherryTopunu birden sindiririm acımam. Ekmeğine sebep mecbur olanlara sataşmak kolay, yiyorsa bana sataşsınlar
Bugünlerde tüm işyeri konulu dertlere aynı cevabı yazıyorum ..
İşyerimde dedikodu var bunaldım : Cherry yi çağır
Bana burdan git dediler: Cherry yi çağır
Mobbinge uğradım: Cherry yi çağır
192 Alo Cherry yetiş hattı açıcam kendime araması ücretsiz
Yemin ederim evlilige kadar hepsini dusundum dusunuyorum.Üzüldüm bu kadar germe kendini
Salla gitsin muhakkak ki o kurumun başındaki değişir birara onunla birlikte senin amirin de değişir sabret
Hukuki olarak neler yapabileceğine bak Cimere şikayet mantıklı geliyor bana ama sen olmaz demişsin
Eğitim bahanesiyle falan uzaklaşma imkanın var mı ya da dil kursu için yurtdışına gitmek için ücretsiz izne ayrılma imkanın
Son çare evlenip çocuk doğurup ücretsiz izne ayrılmak
Bunların hepsi bahaneler tabi ki
Senin en iyi yapacağın şey derhal iyi bir terapist bulmak ve hem iletişim hem mobbing konularında bilgini artırmak için bu alandaki kitapları okumak iyi gelebilir
Keşke birebir net yaşadığını anlatabilsen burası anonim bir yer kendini daha iyi hissedersin belki
Çalıştığınız kurumun bağlantısı varmı. Yani üniversite ise çalıştığınız yer hastanesine geçebilirsiniz.Ben isini iyi yapan ama pazarlayamayan bu yuzden kafasina vur kopek gibi calistir ama deger verme, enayi yerine koy, nasil olsa kimsesi yok gibi bir ortamdayim. Cok baska seyler var anlatamiyorum. Ozelde bulmam zor ancak dernek vakifta filan. Ya da oturup sinavlara calisicam. O da istifa etmemden daha zor. Cunku ben defalarca derceyle mulakatlardan elenmis biriyim. Tahmin edersiniz niye. Allah yuzume bakmisti burasi olmustu. Ama nerden bilebilirdim boyle olacagini
Yer degisikligi yapsanız tayin isteseniz olmaz mı başka şehire gidin orda yasayinBu süreci yasayan oldu mu cok merak ediyorum. Sizi buna götüren seyler neydi, nasil karar verdiniz.
Hiç kimse baki değil yerinde hiçbir sıkıntı da emin ol daha güzel günler gelecektir. Sen tecrübe kazandıkça onlarla başetmeyi de öğreneceksin.Yemin ederim evlilige kadar hepsini dusundum dusunuyorum.
Dediginiz gibi dil kursuna kayit oldum. Yurtdisina gitmek icin cabalamaya karar verdim. Gectigimiz haftalarda tamam demistim artik takmiycam isi, o orda kalacak. Mesai bitiminde yasadigim olayla oturakaldim. Isten cikamadim. Agladim agladim agladim. Tam diyorum ki bosver bunlari sonra bir sey oluyor iste gercekten cok yorgunum
Hayir bagimsiz idari bir otorite hicbir teskilati yokÇalıştığınız kurumun bağlantısı varmı. Yani üniversite ise çalıştığınız yer hastanesine geçebilirsiniz.
Bu kadın odasına dul ya da evlenmemiş, alaylı, kendi mezhebinden tembel kadınları toplar kahve falı bakardı
Kamudaysan tayin isteyebilirsin, ülkede tek şehirde mi var sizin kurum. Çıldırma ne istifasıBu süreci yasayan oldu mu cok merak ediyorum. Sizi buna götüren seyler neydi, nasil karar verdiniz.
Çıksa kendi tayinini görürdü önceNerdeydi bu ablamiz, baktigi fal cikiyor muydu
Kamuda maaş düşük derken iyi maaş sizin için kac bin lira kamunun maaşı gayet iyi bende memurum 7500 tl alıyorum bizde en düşük kadrolu memur 5000 tl nin altında degil çalışma kosullari da iyi haftasonu bayram seyran tatil daha ne olsunÖncelikle biraz sakinleşmeniz lazım. İzin hakkınız varsa biraz izin alın, yoksa gidin psikiyatristen rapor alın. Biraz ortamdan uzaklaşın.
Hangi bölüm mezunusunuz, özel sektörde iş bulabilir misiniz? Bulabilirseniz iş başvurularına başlayın. Özelde iş bulamayacak bir eğitimininz var ise, yeniden mi sınava girmek gerekiyor ne yapmanız gerekiyorsa gerekli planlamayı yapıp, ona göre hareket edin.
Ben bu kamu kamu diye tutturanları da anlamıyorum. Maaşı düşük, yöneticiler torpille gelmiş, liyakat diye birşey yok. Atılma derdi olmadığı için sorumsuzluk had safada. Neyi makbul ki bunun, ben bir türlü anlayamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?