- Konu Sahibi Latinachica
-
Benim icin memuriyet hiç bir zaman bir hedef olmadi ama evde bos ve issizken bari kpss calisayim diyerek bir sekilde atandim ama tek hedefi memurluk olan insanlar da tanidim bunun sebebi garanti iş/sigorta sanırım. Evet maaş günü gelince yatıyor falan ama ben memuriyetim boyunca hic önümu göremedim hala göremiyorum 2 senelik yillik izinlerim duruyor pandemi bahanesiyle 2 senedir izin de kullanmadan evden çalışıyorum. Yani ben memur olmanin guzel.yonunu ya goremedim ya bana yetmedi bilmiyorum. Huzurla tatil yapamadiktan sonra ne anladim calismaktanÖncelikle biraz sakinleşmeniz lazım. İzin hakkınız varsa biraz izin alın, yoksa gidin psikiyatristen rapor alın. Biraz ortamdan uzaklaşın.
Hangi bölüm mezunusunuz, özel sektörde iş bulabilir misiniz? Bulabilirseniz iş başvurularına başlayın. Özelde iş bulamayacak bir eğitimininz var ise, yeniden mi sınava girmek gerekiyor ne yapmanız gerekiyorsa gerekli planlamayı yapıp, ona göre hareket edin.
Ben bu kamu kamu diye tutturanları da anlamıyorum. Maaşı düşük, yöneticiler torpille gelmiş, liyakat diye birşey yok. Atılma derdi olmadığı için sorumsuzluk had safada. Neyi makbul ki bunun, ben bir türlü anlayamadım.
Yöneticiler zamanla dönem dönem değişiyorlarBen isini iyi yapan ama pazarlayamayan bu yuzden kafasina vur kopek gibi calistir ama deger verme, enayi yerine koy, nasil olsa kimsesi yok gibi bir ortamdayim. Cok baska seyler var anlatamiyorum. Ozelde bulmam zor ancak dernek vakifta filan. Ya da oturup sinavlara calisicam. O da istifa etmemden daha zor. Cunku ben defalarca derceyle mulakatlardan elenmis biriyim. Tahmin edersiniz niye. Allah yuzume bakmisti burasi olmustu. Ama nerden bilebilirdim boyle olacagini
En düşük memur 4500dan başlıyor eger sozlesmeliyse düşüyor mesela 4cli biri 3000-3500 aliyor bizde müdür bile 7 bin almiyorKamuda maaş düşük derken iyi maaş sizin için kac bin lira kamunun maaşı gayet iyi bende memurum 7500 tl alıyorum bizde en düşük kadrolu memur 5000 tl nin altında degil çalışma kosullari da iyi haftasonu bayram seyran tatil daha ne olsun
Benim.eski müdürüm 10 senelikmis simdiki mudurum de 7-8 senedir buradaymis 5 yilda bir rotasyon var ama uygulamada 5 sene olmuyorYöneticiler zamanla dönem dönem değişiyorlar
Ne kadar süredir böyle bir sıkıntıdasın peki ?
Ve kaç yıldır ordasın
Kamuda maaş düşük derken iyi maaş sizin için kac bin lira kamunun maaşı gayet iyi bende memurum 7500 tl alıyorum bizde en düşük kadrolu memur 5000 tl nin altında degil çalışma kosullari da iyi haftasonu bayram seyran tatil daha ne olsun
Özelde de beni yerler heralde. Kamuda yiyen özelde evleviyetle basar geçer. bir planlama yapıcam ama inş.Öncelikle biraz sakinleşmeniz lazım. İzin hakkınız varsa biraz izin alın, yoksa gidin psikiyatristen rapor alın. Biraz ortamdan uzaklaşın.
Hangi bölüm mezunusunuz, özel sektörde iş bulabilir misiniz? Bulabilirseniz iş başvurularına başlayın. Özelde iş bulamayacak bir eğitimininz var ise, yeniden mi sınava girmek gerekiyor ne yapmanız gerekiyorsa gerekli planlamayı yapıp, ona göre hareket edin.
Ben bu kamu kamu diye tutturanları da anlamıyorum. Maaşı düşük, yöneticiler torpille gelmiş, liyakat diye birşey yok. Atılma derdi olmadığı için sorumsuzluk had safada. Neyi makbul ki bunun, ben bir türlü anlayamadım.
Özel sektörde tutunmak ve yükselmek için çok çabalamak gerekiyor. Mobbing kamudan daha fazla ve daha etkili. Bazı alanlarda iş görev kavramlarının ucu bucağı belli değil özelde. Devlette kanunlar net, yapmam bunu deme şansınız var. Dünya yansa maaşınız gününde yatarÖzel sektörde de kurumsal yerler zaten haftasonu çalışmıyor. Tabi benim bahsettiğim özelde mavi yaka olmak değil.
çok doğru insanın başına her şey gelebiliyor. her şey insanlar için. valla ileri gidemiyorum geri de gidemiyorum sağa sola bile dönemiyorum kaldım böyle ne diym. kapana sıkışmış gibiSakın kamudan istifa ne demek millet kamuya girmek için can atıyor bende memurum benimde bunaldigim zamanlar oldu çok kötüyse durum tayin isteyin aileye güvenip iş yapılmaz zaten mecburen yine çalışacaksınız özel sektör yıpratıcı çalıştım biliyorum.Tayin alın başka bir yere çok kötüyse durumlar uzakların ordan ama işinizi asla bırakmayın benimde eşim işten ayrılmami istiyordu çocuğumuza bakayım diye bende çocuğumu bırakmak istemiyorum ama ilerde neyle karşılaşırım bilemem o kadar uğraşmışım isimi asla bırakmam sende böyle bir hata yapma
Çok iyi maaşKamuda maaş düşük derken iyi maaş sizin için kac bin lira kamunun maaşı gayet iyi bende memurum 7500 tl alıyorum bizde en düşük kadrolu memur 5000 tl nin altında degil çalışma kosullari da iyi haftasonu bayram seyran tatil daha ne olsun
Benim is tanımım yok duz memurun isleri de kitleniyor bu benim isim değili herkes diyor ben diyemiyorum ucu bucagi belirsizÖzel sektörde tutunmak ve yükselmek için çok çabalamak gerekiyor. Mobbing kamudan daha fazla ve daha etkili. Bazı alanlarda iş görev kavramlarının ucu bucağı belli değil özelde. Devlette kanunlar net, yapmam bunu deme şansınız var. Dünya yansa maaşınız gününde yatar
Sizin durumunuz yumuşak başlı olmanızdan kaynaklanıyor. Bekarım diye bütün vaktimi işe harcamaya mecbur değilim deyin hele bakın ne oluyor... yaşıtım meslektaşıma da idareciler çocuk yok çocuk yok sende deyip her işi kitliyorlarmış. Üzülüyordu. Yırtık biri olsaydı rahat vermiyorsunuz ki bulayım çocuk yapacak herifi derdiBenim is tanımım yok duz memurun isleri de kitleniyor bu benim isim değili herkes diyor ben diyemiyorum ucu bucagi belirsiz
Tamir icin gelecek ustada bile numaram var ve benim rizam olmadan veriliyor
Katip misiniz?Tayine tabi degilim. Çakılı kadro dediklerinden. Baska kuruma gecici gorevle de gidemem. Ne tanidigim var ne de burdan izin cikar
Ben de hem yirtik degilim hem de şu an idari izinli oldugum icin yazili görevlendirme yapmıyor her isi kitliyorSizin durumunuz yumuşak başlı olmanızdan kaynaklanıyor. Bekarım diye bütün vaktimi işe harcamaya mecbur değilim deyin hele bakın ne oluyor... yaşıtım meslektaşıma da idareciler çocuk yok çocuk yok sende deyip her işi kitliyorlarmış. Üzülüyordu. Yırtık biri olsaydı rahat vermiyorsunuz ki bulayım çocuk yapacak herifi derdi
Eskiden ben de öyleydim. Annem hep gençlikte sen karışma, hanımlığını bozma diye diye beni durdurdu. Baktım işler hanımlıkla yürümüyor, bayağı değiştirdim kendimi. Dilekçe verirken önemli bir konuysa, yirmi birinci gün cevap gelmezse yazarım üst yazıyı, yarın gidip evrak kayıt numarasını öğreneceğim memurdan diyorum. Kavga dövüş değil ama net olmak lazım. Kendini yenilemenin de yaşı ve zamanı olmaz bence, kırılma noktasına gelindiği anda başlanmalı. On seneyi geçti sendika üyeliğim var. Gidip mevzuatla ilgili bilgi almaya geldim diye tanışmışlığım var müdürle. Beni doğru yönlendireceklerine de güveniyorumBen de hem yirtik degilim hem de şu an idari izinli oldugum icin yazili görevlendirme yapmıyor her isi kitliyor
Ben kendini net ifade eden ve iletisimi iyi biriyim bu konuda vatandaslar bile benden memnun ama işte laftan anlamayan biriyle.muhatabim
Az kaldi yakinda ortaligi karistiracagim ama gerginlik sevmiyorum sebebi de aman kötü olmayalım degil, üzüldüğüm/sinirlendiğim zaman tansiyonum fırlıyor sagligim.bozuluyor o yuzden gerginlikten uzak durmaya çalışıyorum
Ben oyle laf sokamam, neyse net ve kibarca ifade ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?