Kamudan istifa etmek

Senin bir açığın yoksa hicbir şey yapamazlar yapabilselerdi zaten şimdiye kadar yaparlardı sadece bezdirip kaçırmak istiyorlar düşme bu tuzağa hayat çok zor ne emeklerle kazandık buraları kan kussanda kızılcık şerbeti içtim de gerisini de Yüce Allaha havale et
Ve sabir yapacagin tek şey bu
Psikologların mutluluk hapları varmis ve kullanınca hicbirseyi takmiyirmussun istersen onlardan yazdır ve kullan halal bende gidip yazdirayim iyi olur

Benim icin memuriyet hiç bir zaman bir hedef olmadi ama evde bos ve issizken bari kpss calisayim diyerek bir sekilde atandim ama tek hedefi memurluk olan insanlar da tanidim bunun sebebi garanti iş/sigorta sanırım. Evet maaş günü gelince yatıyor falan ama ben memuriyetim boyunca hic önümu göremedim hala göremiyorum 2 senelik yillik izinlerim duruyor pandemi bahanesiyle 2 senedir izin de kullanmadan evden çalışıyorum. Yani ben memur olmanin guzel.yonunu ya goremedim ya bana yetmedi bilmiyorum. Huzurla tatil yapamadiktan sonra ne anladim calismaktan

Yöneticiler zamanla dönem dönem değişiyorlar
Ne kadar süredir böyle bir sıkıntıdasın peki ?
Ve kaç yıldır ordasın

En düşük memur 4500dan başlıyor eger sozlesmeliyse düşüyor mesela 4cli biri 3000-3500 aliyor bizde müdür bile 7 bin almiyor

İyi maaş bir kişinin kendi ( ve varsa ailesinin) masraflarını sıkıntıya düşmeden karşılayabileceği bir maaştır. Kira, eğitim, sosyal hayat, tatil; bunların hepsini karşılayabilmesi lazım. 7500 ile bunu yapabiliyorsanız, çok iyi.

Ayrıca, kamuda maaş artışınız da çok sınırlıdır. Performansınız ölçüsünde değerlendirilmezsiniz.

Özel sektörde de kurumsal yerler zaten haftasonu çalışmıyor. Tabi benim bahsettiğim özelde mavi yaka olmak değil.

Özelde de beni yerler heralde. Kamuda yiyen özelde evleviyetle basar geçer. bir planlama yapıcam ama inş.
Çok doğru söyledikleriniz. Ne kadar isterdim çalıştığım amirimden bir şeyler öğrenmeyi, bana bir şeyler katmasını. ben o bilgili ona güveneyim diyeceğime adam iş görülsün umrunda değil biliyo mu bilmiyo mu.
ben de kamu kamu derdim.
ama gördüm ki her şeyin hayırlısını istemek lazımmış
hatta kpss sürecinde allahım tek olsun da başka bir şey istemiyorum diyorum. sonra hayatımdan vazgeçecek noktaya geleceğimi nerden bileyim:)

Özel sektörde de kurumsal yerler zaten haftasonu çalışmıyor. Tabi benim bahsettiğim özelde mavi yaka olmak değil.
Özel sektörde tutunmak ve yükselmek için çok çabalamak gerekiyor. Mobbing kamudan daha fazla ve daha etkili. Bazı alanlarda iş görev kavramlarının ucu bucağı belli değil özelde. Devlette kanunlar net, yapmam bunu deme şansınız var. Dünya yansa maaşınız gününde yatar

Reactions: The
çok doğru insanın başına her şey gelebiliyor. her şey insanlar için. valla ileri gidemiyorum geri de gidemiyorum sağa sola bile dönemiyorum kaldım böyle ne diym. kapana sıkışmış gibi

Ben sizi çok iyi anladım. Tükenmişsiniz ve kendinizi çaresiz hissediyorsunuz. Aynı şeyleri ben de yaşıyorum. İstifa etsem kimsenin umurunda olmaz. Torpilsiz yerleşen en çok hakeden ama en çok yorulan ezilen de ben oldum. O yuzden vazgeçmedim. Asıl ezikler onlar çünkü aşağılık kompleksi olan insanlar egolarını tatmin etmek için mobbing yapar. İstifa etmeyin. Kurumlar arası geçiş yapabilirsiniz. Eğer hiç gücünüz kalmadıysa ücretsiz izin alın. Biraz uzaklaşıp gücünüzü toplayın. Yükselme şansınız varsa bunun için uğraşın. Ayrıca evli bekar durumları da biraz etkili oluyor. Hayatınızda biri yoksa dahi varmış gibi yapın. Ben taciz, tehdit vs mobbingin her türlüsünü yasadim malesef. Nişanlanınca işler değişti. Sizin tükenmişliğinizi gördükçe daha çok üzerinize gelirler. Kimse gözünüzün yaşına bakmaz. İnsanın kaybetme korkusu kalmayınca daha da güçlenir aslında. İşinizi hatta hayatınızı kaybetmeyi göze aldınız madem dikilin karşılarına. Kendinizi savunun. Ne kaybedersiniz. Zaten vazgeçmişsiniz. En azından rahatlarsınız. Ben yaptım, çok da iyi oldu. Güçsüz görünmekten iyidir. Diğer tavsiyem konuyu tanıdıklarınıza anlatmayın. Size acıyan bakışları, soruları daha da bunaltır. Siz unutmaya çalıştıkça onlar hatırlatır. Hatta bazıları bundan zevk alır

Çok iyi maaş
Uzman mısınız a kadro mu yani ?

Benim is tanımım yok duz memurun isleri de kitleniyor bu benim isim değili herkes diyor ben diyemiyorum ucu bucagi belirsiz
Tamir icin gelecek ustada bile numaram var ve benim rizam olmadan veriliyor

Benim is tanımım yok duz memurun isleri de kitleniyor bu benim isim değili herkes diyor ben diyemiyorum ucu bucagi belirsiz
Tamir icin gelecek ustada bile numaram var ve benim rizam olmadan veriliyor
Sizin durumunuz yumuşak başlı olmanızdan kaynaklanıyor. Bekarım diye bütün vaktimi işe harcamaya mecbur değilim deyin hele bakın ne oluyor... yaşıtım meslektaşıma da idareciler çocuk yok çocuk yok sende deyip her işi kitliyorlarmış. Üzülüyordu. Yırtık biri olsaydı rahat vermiyorsunuz ki bulayım çocuk yapacak herifi derdi

Bu şekilde düşünüp düşünüp sonunda istifa etti arkadaşım. Bin pişman. İş yok. Kaldı öylece keşke sabretseymişim maaşsız çok zormuş diyor konuştuğumuzda. Kamudaydı o da aynı sizin gibi hiç sevmiyor nefret ediyordu. Her işin zorluğu var bunu kabul etmek lazım. İş yerini para kazandığınız gelip geçici yer olarak görün. Sorunları düşünüp düşünüp hayatı zehretmeyin. Emin olun kimse cennet gibi bir iş yerinde çalışmıyor. Söylediğiniz şeyler çıkıp atlamak falan çok uç. Bence destek alın. El altından iş araştırın. Daha iyi şartlarda iş bulduğunuzda istifa edin. Sonrasında geri dönüşü olmayan bir şeyi gözünüz kapalı yapmayın derim. Sorumluluğunuz olmayan hiç bir şeyi yapmayın. En fazla yapılan hatadır işte. Tavrınız net olsun.

Ben de hem yirtik degilim hem de şu an idari izinli oldugum icin yazili görevlendirme yapmıyor her isi kitliyor
Ben kendini net ifade eden ve iletisimi iyi biriyim bu konuda vatandaslar bile benden memnun ama işte laftan anlamayan biriyle.muhatabim
Az kaldi yakinda ortaligi karistiracagim ama gerginlik sevmiyorum sebebi de aman kötü olmayalım degil, üzüldüğüm/sinirlendiğim zaman tansiyonum fırlıyor sagligim.bozuluyor o yuzden gerginlikten uzak durmaya çalışıyorum
Ben oyle laf sokamam, neyse net ve kibarca ifade ederim.

İşyerinde sorunsuz ve cok adil bir ortamım var diyecek kaç kişi vardır sence? İster kamu ister özel..

Özelde olsam zaten beni yerler demişsin...Yahu insan her yerde insan...Kamuda da yiyorlarmış işte sonuçta..Ozelde çalışanlar cok dayanıklı da birtek sen mi naifsin?

Ben hem kamuda hem özelde çalıştım ve kamudaki ortamım cok daha kötü olduğu için özele döndüm...Yargıların yanlış yani..Tamam işyerinde berbat bir ortam olabilir ama intihar etme düşüncesi bunu aşırı abarttığını gösteriyor, fazla demoralize ediyorsun kendini...

Bir de olayı anlatmıyorsun,örnek dahi vermiyorsun çünkü burdakilerin o örneklere bu muydu diyeceğinden çekiniyorsun ve onun için de olayın vehametini bize aktarmak için sadece x kişilerinin yok artık dediğini söylemekle yetiniyorsun...Ne kaybederdin ki anlatsaydın,belki gercekten burda basit çözüm yolları sunulacaktı sana...Ama sen anlatsam ne kazanıcam demişsin...Aşırı karamsarsın ve bence bu karamsarlık, işyerindeki en ufak şeyi bile sana büyük mobbing olarak gösteriyordur..

Kendine acımaktan, işi iyi yapanlar ezilir diye kendini boş şeylere inandırmaktan vazgecip dişini gösterebilirsin...Güçlü ve akıllı bir karakteri kimse ezemez. Ya da şöyle düşün belki sana açılacak güzel bi kapı için ordan ayrılman gerekiyordur ama sen o kadar karamsarsın ki ayrıldıktan sonra olacak tüm kötü senaryoları yazıp kenara koymuşsun bile

Eskiden ben de öyleydim. Annem hep gençlikte sen karışma, hanımlığını bozma diye diye beni durdurdu. Baktım işler hanımlıkla yürümüyor, bayağı değiştirdim kendimi. Dilekçe verirken önemli bir konuysa, yirmi birinci gün cevap gelmezse yazarım üst yazıyı, yarın gidip evrak kayıt numarasını öğreneceğim memurdan diyorum. Kavga dövüş değil ama net olmak lazım. Kendini yenilemenin de yaşı ve zamanı olmaz bence, kırılma noktasına gelindiği anda başlanmalı. On seneyi geçti sendika üyeliğim var. Gidip mevzuatla ilgili bilgi almaya geldim diye tanışmışlığım var müdürle. Beni doğru yönlendireceklerine de güveniyorum

Okuyorum da arkadaslar turkiyede yasiyorsunuz malesef teoriyle pratik birbirine uymuyor
Size o isi verenler ne yapsin bunu da dusunun.dort dortluk degil ki imkanlar.pandemi sartlari is yerini hazir edin deniyor ornek veriyorum.para kisitli,zaman kisitli,is cok.emin olun o mobbing sandiginiz davranislari amirleriniz mobing olsum diye degil.isi kotarmak icin yapiyor.onlarin ne yukleri var bilmiyorsunuz tabi.
İletisim her isin basi.bizim toplumda bi eziklik psikolojisi var yetisme tarzimizdan mi bilmiyorum hep ya ezen ya ezilen modundayiz...boyle algiliyoruz.cok yipratici ve yorucu
Kisisellestirmeden olaylara bakabilsek jem biz hem cevremiz rahat edecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…