Kamudan istifa etmek

Çok teşekkür ederim, içimi ferahlattiniz

İnşallah çok güzel insanlara denk gelirim de bu tarz tatsizliklar yaşamam. Gerçekten de bebeğim mulakat zamanında henüz 7 haftalıkti, hiç söyleme gereği duymadım çünkü önceden de bir düşugum vardı, gereksiz bir bilgi olarak gördüm. Pandemi nedeniyle süreç uzayınca bebegim büyüdü haliyle

İnşallah siz de daima güzel insanlarla karşılaşırsiniz

En azindan surekli msj atiyorlar insan bi huzursuz oluyor
Ben 1.5 senedir huzursuzum her an tel çalar mesaj gelir whatsapp yazismasi bile yapmak stres kaynagi oldu benim icin
Ama acik kapidan yazan eden yok biz :)) şükür
Yeterince sistem sorumlulugu var üzerimde o biraz eksik kalsin

Artik yapacak bisey yok, siz duruma gore hemen strateji gelistirin he he diyin isinize bakin herkes birsey diyecektir

Idari izin konusunda birsey diyemem tecrubelerim engel olur
İdari izni şu an çok da takmıyorum artık açıkçası, eğer kalkarsa da başlarım napalım. Yeter ki hamileliğimi sıkıntı gibi görmesinler yeter :)

Tamam işte bizde kesin kural yoksa o kuralın olmadığını hatırlatan taraf olup direkt üste çıkarsın kesin kural bana yoksa müdürüme var mı, ona da yok...
Iste o iskolik oldugu icin 7/24 calissa gık demez benden de aynisini bekliyor ha neden benden çünkü herkes evli bi bekar olan benim idari izinli olunca nasilsa evde dusuncesi oluyor o yuzden gündüz mesaide pc basinda olmaliyim.mesai dışı da her an iş yapmaya hazır olmaliyim!

Sizi de cok iyi anliyorum kardesim katip. Ondan biliyorum calisma ortamini. Sey gulumsetti beni valla daha gecen dusundum bir yerim kirilsa rapor alsam diye:)
Bizi bu hale getirenleri Allah a havale ediyorum. Ote dunyada da degil bu dunyada insallah ettiklerini bulduklarini gormek nasip olur

Hiçbir şey, sizin beden, akıl ve ruh sağlığınızdan önemli değil.
İş, yaşamın devamı için var ama siz iş için yaşamı bitirmeyi düşünüyorsunuz.
Bir girdapta iseniz yakın gemileri, yemişim kadrosunu osunu busunu.
Hayat şartları çok zor, özel sektör çok daha acımasız ama sizi prangaya da vuran yok.
Asgari ücretle her türlü işi yapabilirsiniz bu standartlara alışırım derseniz, beğenmezseniz de eyvallah çeker gidersiniz.

İnsanın bir ömrü var, mutsuzlukla heba etmemeli hele ki iş sorunlarıyla hiç.

Eve bir esya alinsa icinden kullanim klavuzu cikiyor. Ise baslarken haklarin neler, hangi haller suc, vs bunlari belirten bir klavuz vermiyorlar. Ya yaşaya yaşaya ogreniyorsun, ya da sorarak arastirarak. Genelde de ilk ise baslayan kisi, o acemilik donemini atlatana kadar ruhi dengesi bozuk birisinin ilk hedefi oluyor.
Ilk basladigimda haklarimi bilmiyordum. Zaten bu tip seyler azar azar kucuk kucuk baslar. Ve nedense mobinge ugrayanlar yasadiklarini anlatamazlar" aslinda belirli anlatacak bir sey yok" derler. Ben de oyleydim. Ilk olarak yaz tatilinde yillik iznim verilmedi, neymis yatay gecis komisyonunun toplanmasi icin yeterli cogunluk olmaliymis. Toplanti ne zaman, o gunden sonra aliyim iznimi dedim, hicbir tarih vermediler. Tum yaz bos okula gidip geldim. Komisyon 3 kisiyle de toplaniliyormus ve biz 8 kisiydik. Komisyonun toplanmasi icin minimum 3 kisinin yeterli oldugunu bilmiyordum tabi. Herkes yillik izin kullandi o yaz, ben haric.
Sonra acmak istedigim ders acilmadi.
Sonra benim acmak isteyip acmama izin verilmeyen dersi bilin bakalim kim verdi? ( yillik iznimi vermeyen)
Sonra oglum babasinda iken ( benden 3 saat uzakta) acilen apandisit ameliyatina alindigini ogrendim. Babasi aradi ameliyat icin iznin gerekiyor diye, velayet bende oldugu icin. Bilin bakalim bu kisi oglumun yanina gitmeme izin verdi mi? Dersler ve sinavlar bitmeden yillik izin kullanamazsin dedi. Mazeret izni istiyorum dedim. Yillik izin bitmeden mazeret kullanamazsin dedi. Haklarimi da dogru durust bilmiyorum ya, bu yapilanin mobing oldugunun farkinda degilim daha. Sonra birisi beni uyardi ve ben en tepeye dilekce yazarak mazeret izni alip oglumun yanina gittim. Mazeret izninde onun imzasina gerek yokmus meger. Ben gittigimde oglum ameliyatini coktaan olmustu.
Ayni kisi ona ait ayrica bir arastirma labı oldugu halde, hepimize verilen ama o zamanlar sadece benim kullandigim laboratuvara sadece musluk lazim oldukca muslugu kullanacagim diyerek, yavas yavas tum labı isgal etti. Bana da A4 kagidi kadar calicagim alan birakti. Onun labi bos iken tum kimyasallarini, bos kutularini, cer cöp her seyi bizim laba koydu calisacak alan birakmadi. Alacagim diyor ama hala cer cop hersey orada. Ve ben projemi bitirene kadar her gun kontrole geldi. Bir de sınır cizgisi cekti, buradan disari taşan yerde calismayacaksin dedi. Tepedeki kisi oldugu icin kimi kime sikayet edeceksin. Bir de titre olarak benim de ustumde. En tepedeki kisiye gittim. Yaptigi sadece o kisiye telefon acip proje bitene kadar calisirken rahatsiz etme demek oldu.
Baktim ki bu yapilanlarin sonu yok. Ben de cimere yazdim. Sorusturma baslatildi. Usulen tabi. Sorusturmayi yapan kisi de bu kisinin kankasi. Sonra yeterli delil yok diyerek olayin uzeri kapatildi. 15 gun icerisinde itiraz hakkim oldugunu bilmiyordum. Diyorum ya herseyin bir acemiligi oluyor diye.
Belki sorusturmadan birsey cikmadi ama artik nefes aldigimi hissediyorum. En azindan benim de gerektiginde hak arayacagimi ogrendi, bir kez sorusturma gecirdigi icin eskisi gibi uzerime gelemiyor, ben labda calisirken beni kontrol edemiyor. Sınır cigisini kaldirdim labdan. Simdi ne mi yapiyorum? O toplanti bahanesiyle cagirdiginda telefonumun ses kaydini acarak gidiyorum odasina. Ses kaydi yasak olsa da mobing gibi ispati zor durumlarda kullanilabilecegini ogrendim. Mobbing dernegi var. Orayi arayip yardim isteyebilirsiniz. Tavsiyem once su psikolojiden kurtulmalisiniz. Bunun icin once bir uzmandan yardim alin. Sonra madem tayin hakkiniz yok, kurum icinde degisiklik yapilabiliyor mu bunu arastirin. Baska birime gecebiliyor musunuz? Bu da mi olmuyor? O zaman haklarinizi ogrenin. Yapmaniz gereken seyler disinda verilen gorevi yapmak zorunda degilsiniz, ornegin mesai disinda da calistirilmak gibi, bu tip seyleri yapmayin. Tatilde iken ya da evde iken telefonu acmayin. Sadece gorevinizi yapin. Her sey yazili olsun, ki elinizde kanit olsun. Ben de o zamanlar lab ole ilgili sıkıntilarimi mail ile ona aktarsaydim sorusturmada yeterince kanit yok diyemeyeceklerdi.
Su an hersey karisik. Ve is arayan cok, issizlik fazla, is bulmak zor. İsi birakmayin. Kafanizi dagitmak icin hobi edinin, hafta sonlari arkadaslarinizla bulusun, isi ve o ortami evde dusunmeyin.

İdari izni şu an çok da takmıyorum artık açıkçası, eğer kalkarsa da başlarım napalım. Yeter ki hamileliğimi sıkıntı gibi görmesinler yeter :)

Boyle dusunuyorsaniz lutfen hissettirin sizin niyetinizi gorurlerse kimse birsey demez, ama hakkinizi savunurken cok bastirirsaniz daha sert tepki gorebilirsiniz alttan alttan gulerek isinizi yurutun

Ne ne ne diye sorulmasını nedeni yaşadığınız stresin kaynağının ne kadar ciddi olduğunu anlamak ve ona göre yol göstermek olabilir mi acaba?
Enteresansınız.

Boyle dusunuyorsaniz lutfen hissettirin sizin niyetinizi gorurlerse kimse birsey demez, ama hakkinizi savunurken cok bastirirsaniz daha sert tepki gorebilirsiniz alttan alttan gulerek isinizi yurutun
Yakin bir mesafe olsa yuzyuze gidip görüşeceğim ama 6-7 saatlik bir yol, telefondan da bazı şeyler olmuyor işte. Neyse bakalım başlayınca inşallah her şey sıkıntısiz ilerler :)

Valla sanırım çoğu memur kaza düşüncesini geçirmiştir. haberlerde de duymuşsundur İzmir'deki katipi sürdüler hafta sonu WhatsApp yüzünden... 3 yıl mi ne oluyor bir katip adliyede intihara kalkistı yaşadığı mobing yüzünden zor kurtarıldı...ama şunu hiçbir zaman unutma bu dünyaya bir daha gelmeyeceksin...bu dünyaya gülmeye geldin... İstifaysa istifa sabretmek ise sabretmek ama canına kıymak asla...
Ben bir şekilde yaptıklarını karşılığını gördum umarım sende görürsün...

Rica ederim ben anladım sanırım, birden fazla saçma sapan olay birikince bezmişsiniz. İnsan her seferinde IKya amire ona buna gidip bu ne kardeşim diyip dert anlatamıyor, usanıyor. Türk çalışma hayatı devlet olsun özel olsun mobbing üstüne kurulu bence genel olarak. Profesyonel hayatın amacı bir şeyler ortaya koymak değil, çalışana eziyet etmek sankim. uzunca süredir Türk işhayatında değilim, hiç de niyetim yok valla gebertseler Türk şirketinde çalışmam.

Sizin konuda tek tavsiyem var sanırım beni çağırmak Herkesi hizaya sokarım yeminle tokat manyağı yaparım teker teker

Simdi yazacağım guleceksin beni de yanina al gecen baska arkadasa da yazdim beni oraya al diye
Maalesef mobbing cok yoğun şahsen yasamis ve yaşayan biri olarak diyorum
Ayrica hukuki bilgim araştırmalarım da kendi capimda var ama kim.takar bilgini olayi da var. Hakkini almak icin bile.mucadele vermek zorundasın bu cok yorucu gerçekten

Soyle bizde anlatilmiyor zaten. Hepsi birbirinin tanidigi. Benim amirim calistigim yerin en ustundeki adamin yakini:) ben sikayet ediyorum onlar aksam cay icmesine birbirine gidip geliyor. En usttekine gidip soylemektense duvara gidip soylesem daha iyi. En azindan sesim yanki yapar:)
Cagiriym valla. Tokatlanacak bi ton adam bulurum size. Ama eliniz acir valla degmez de.

Üzüldüm bu kadar germe kendini
Salla gitsin muhakkak ki o kurumun başındaki değişir birara onunla birlikte senin amirin de değişir sabret
Hukuki olarak neler yapabileceğine bak Cimere şikayet mantıklı geliyor bana ama sen olmaz demişsin
Eğitim bahanesiyle falan uzaklaşma imkanın var mı ya da dil kursu için yurtdışına gitmek için ücretsiz izne ayrılma imkanın
Son çare evlenip çocuk doğurup ücretsiz izne ayrılmak
Bunların hepsi bahaneler tabi ki
Senin en iyi yapacağın şey derhal iyi bir terapist bulmak ve hem iletişim hem mobbing konularında bilgini artırmak için bu alandaki kitapları okumak iyi gelebilir
Keşke birebir net yaşadığını anlatabilsen burası anonim bir yer kendini daha iyi hissedersin belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…