feryad nasılsın canım?
Hamışlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,Bugün doktor kontrolum vardı.Doktor kesın olun dıyor.Zaten 2 hafta sonra etkısını gösterıyor korumaya baslıyormus.Sizlerın fıkırlerı nedır?Doktorlarınıza danıstınızmı?
kızlar hamile kalınca iğneyle birlikte koraspine devam ediliyor mu?
teşekkür ederim canım sen nasılsın nasıl bakalım senin yaramaz rahatı yerindedir inş.opuyorumnanaktan
arkadaşlar,
bugün celenin mesajını görünce çok üzüldüm.. ayrıca çok da canım sıkıldı..
bu topik kknın en yararlı topiklerinden biri bence..bu topiki bu kadar değerli yapan bir kaç arkadaşımız var burda, celen, şen, papatya gibi.. elbetteki herkesin katkısı çok önemli ama topiki başından okumuş, takip etmiş olan arkadaşlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır... onların yaşadıkları kimi zaman üzdü bizi, kimi zamanda mutlu etti, umut oldu.. bir çok doktordan öğrenemeyecğimiz şeyleri burdaki paylaşımlarından öğrendik.. benim için bu arakadaşların burda olmaması topikin eksilmesi demek.. celenin kalbini kırdık bu beni çok üzüyor... ben onun burda ayrılmasını, bize kırgın olmasını istemiyorum..
İyi akşamlar kızlar
Maalesef bizim suyumuz gene az, gerçi allah şükür böyle az diye diye 30. haftaya geldik umarım 2 ay daha dayanır meleğim..
Aslında canım sıkılıyor bu konuya ama yapacak bişi de yokmuş, çok su iç diyor, benden daha çok su içen de yoktur ama..Zaten günde 4 litreyi çok rahat içiyorum ama faydası olmuyor sanırım
Doktorum bir de doppler ultrason istedi, sanırım yarın ya da pazartesi de ona gireceğim.
Domuz gribi aşısı konusuna gelince doktorum ol ya da olma diyemem diyor. Her ikisinin de olası etkilerini anlattı. Aşıyı olabilirsin, olan hamileler var diyor. Ama diyor ol diyemem çünkü yan etkilerinin kimde görüleceğini bilemeyiz diyor. Bu tarz ilaçların çok az da görülse ciddi riskleri vardır ve bu riskin seni bulup bulmayacağını bilemem diyor.
Ama dedi aşıyı olmayıp domuz gribi de olursdan onun da riski var, iki günde atlatan da var, 10 gündür hastanede yatırdığım durumu ağır olanm hamile hastam da var diyor...
Ama aşının yan etkilerinin biraz abartıldığını da düşünüyorum diyor...
Yani kafam allak bullak oldu kızlar, bir yanım ol, hem kendini hem bebeğini koru diyor..Diğer yanım belki virüsü hiç almayacaksın hiç riske girme diyor...
Offff bir yandan bu su azlığı diğer yandan aşı konusu bunaldım vallahi
Doppler ultrasonda umarım bir aksilik görülmez de içim biraz olsun rahatlar..Suyumun azlığı sebebi ile bunu istedi çünkü doktorum...
Hamışlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,Bugün doktor kontrolum vardı.Doktor kesın olun dıyor.Zaten 2 hafta sonra etkısını gösterıyor korumaya baslıyormus.Sizlerın fıkırlerı nedır?Doktorlarınıza danıstınızmı?
canımmm :teselli:
sakın moralini bozma.
sen elinden geleni yapıyorsun canım 4litre su az değil aşırı su içmeninde zararı var.
sen içiyorsun kapasiten kadar zaten.
bak minik yaramaz 30. haftaya geldi bile.
ben inanıyorum ki sağsağlim minik bir yaramaz 2 ay sonra kucağında olacak.
aşı konusunda ise kafan hiç karışmasın canım olmak istersen ol olmıycakisen de bol bol meyve ye.
bitki çayı iç.
ben 4.haftada çok kötü hastalandım ama 1 günde toparladım çünkü c vitamini çok tükettim.
belkide domuz gribi olmuştum bilmiyorum.olabilir.çünkü ateşim çıktı.öksürük afedersiniz tarif edilen balgam vs. vardı.ama bitki çayları ve meyve ile atlattım çok şükür.
Sağol canderya ama işte elimde değil bu su azlığının artmaması gerekiyor, bana denen tek şey su içmek, içtiğim halde de bu durum devam edince canım sıkılıyor ister istemez..
İnşallah sen de en kısa zamanda bebeğinin kalp atışlarını duyar, sağlıkla da kucağına alırsın..
Aşı konusunda herkes kolay atlatmıyormuş ne yazıkki, doktorum Ankara nın en büyük doğum hastanelerinden birinde çalışıyor ve hergün 3-4 hamile domuz gribi tanısı ile geliyor, ve bunların içinde durumu ağırlaşanlar oluyor dedi..
En kötü yanı doğumum Şubat ortasına denk geliyor, o zaman içinde hastanede olmak, virüsün bebeğe bulaşa ihtimali beni çok endişelendiyor...Aşı olarak bebeğime bağışıklık kazandırmak istiyorumama yan etkileri konusunda da korkuyorum elimde değil:.
Off çok yazdım şişirdim kafanızı akşam akşam...
evet canım devam ediyoruz
teyzesi şimdilik iyi gibi bakalım.10 gün sona kalbi atıyormu diye gidicez doktora.
inşallah canım inşallah ayyy insanı düşüncesi bile duygulandırıyor önce sana sorunsuz bi hamilelik dönemi sonra da inşalahh bizlere :):Saruboceq::kedipuyorumnanaktan
Zefiranlı su, bunu ilk kez duydum ama haklısın iyi fikir...
Aşı konusunda eşim bişe diyemiyor, kendisi yaptırmadı ama benim için o da kararsız kalıyor..
Neyse ben bir - iki doktor tanıdıktan daha haber bekliyorum, artık gelen yanıtlara göre karar vereceğim..
Neyse ben kaçıyorum, iyi akşamlar. Uykum geldi gene fena halde, bu hamilelikte endişelenmekten ve uyumaktan başka bişi yapmadım resmen...
Tekrardan sağlıkla kalp atışlarını duymanı, kucağına almanı dilerim.
Canım senin doktorun nasıl bu kada kesin konuşabildi ki? Yan etkileri için yok mu dedi? Benim de kafam çok karışık, doktorunun görüşlerini biraz daha ayrıntılı yazarsan çok sevinirim canım.
inşallah inşalllah canım.
allah herkesin gönlüne göre versin.
allah büyük.
o iyiyyi de kötüyüde bilir.
hayatımda hiç kimse için kötü düşünmedim kötülük etmedim allah bunun mükafatını
elbet bir gün verecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?