Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Hepinize merhabalar arkadaşlar

Size bu konuda bir şey danışmak istiyorum.
43 yaşındayım bugüne kadar doktorum bana bu testi yaptırmadı.
Babam pıhtılaşma ve damarda yağlanma yüzünden felç olmuştu.
Hep kafama takılır bana da geçmişmidir diye.
Sorum şu şşimd bana donör öenrdiler gitmeden önce bu testleri yaptırmak istiyorum.Ki bu sorun varsa bide tedavim boşa gitmesin.
1.sorum bu testler hangileridir?
2.sorum İstanbulda nerede yaptırayım?

merhaba herkeseee
bu aralar çok giremiyorum nete
umarım herkes iyidir
hepinizi öpüyorum
biz çok iyiyiz büyümeye çalışıyoruz,her geçen gün oğlişim bişeyler öğreniyo ve bu durum beni daha da mutlu ediyoo..
şimdilik biz böyleyiz

mutasyon testleri var
-mfhfr
-faktor v laiden
-PAI

bunlar aklıma gelenler ve en önemlileri canım.arkadaşlarda eklesin eksiklerimi.üniversite hastanelerinde sigortalılara ücretsiz testler bunlar.

canım allah bağışlasın.ne güzel allah bize de bir gün verir inşallah.

ıyi akşamlar kızlar..

Bugün yeniden ayrıntılı ve doppler ultrasona girdim.
Suyumuzun az olduğu bir kez daha tescillendi ama gene de sınırın altında değilmiş..Devamlı olarak kontrol edilecek ve ben bol bol su içmeye devam edeceğim.
Şöyleki bir değer varmış su ölçümü için, 60 ın altı olursa tehlikede sayılmıyormuş ama ideal olan 90-100falanmış.. Bizimki bugün 77 çıktı..Doktorum iyi dğeil ama idare eder, eğer azalmazsa dedi.
Ben de rahat bir nefes aldım:)

Bu arada doppler de bebeğime giden kan akışına falan bakıldı, allah şükür iğne dozumuzla ilgili bir sorun yok, herşey normal çıktı.

Bir de ben bugün ani bir kararla domuz gribi aşısını olmaya karar verdim ve yaptırdım kızlar.
Bir şekilde tanıdık olan ve ulaştığım 3 doktor da mutlaka yaptırmam gerektiğini, hamileler de genel olarak hastalığın ağır geçtiğini söyledi. Bir de aşı olunca bebeğe de bağışıklık kazandıracağımı duyunca kararım kesinleşti. Çünkü en çok onu nasıl koruyacağımı düşünüyor, ziyarete gelen insanlardan biri virüs getirse bebeğime bulaşırsa ne yaparım diye korkuyordum.

Bu arada kendi doktorum da hamileler için olan aşı gelmeden önce yaptırma diyordu ama o da bu aşıyı yaptırabileceğimi söyledi.

Böyle işte öğleden sonra saat iki gibi aşımı oldum, allaha emanet bebeğim, inşallah denilenler doğrudur ve yan etkileri yoktur bu hamileler için olan aşının.

Limburg canım sen ne yaptın, gittin mi doktora, neler oldu anlat bize lütfen..Dediğin gibi inşallah ikimiz de 2010 da anne olacağız bir tanem:)

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
benim de bugün doktor kontrolüm vardı,NT ölçümü yapıldı çok şükür normal çıktı,ikili test içinde kan verdim,salı günü alacağım sonucu
inşallah iyi çıkar
benim doktorumda aşıyı yaptır dedi,ama 14.haftadan önce olmaz dedi,hiçbir aşıyı 14.haftadan önce olmanızı önermiyoruz dedi,sanırım bende yaptıracağım

inşallah suyun azalmaz.sen içini ferah tut. bak bu zamana kadar gelmişsin ne güzel. allah kucağına alacağın günleri de göstersin.inşallah biz bekleyenler de kavuşuruz bebişlerimize

mutasyon testleri var
-mfhfr
-faktor v laiden
-PAI

bunlar aklıma gelenler ve en önemlileri canım.arkadaşlarda eklesin eksiklerimi.üniversite hastanelerinde sigortalılara ücretsiz testler bunlar.

Canderyacım sağolasın canım bilgi için.
Başka ne testler var arkadaşlar bir zahmet listeye ekleseniz çok makbule geçer:))

çok uzun zamandır siteyi takip ediyordum fakat bi türlü üye olamamıştım böyle sevindirici haberleri okudukça içim umutla doluyor bazen umutsuzluğa kapılıyor insan hiç olmayacağını düşünüyor ama sizin müjdeli haberlerinizi duyunca umudum artıyor umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın:Saruboceq:

iyi akşamlar,
celenin kırgınlığıyla ilgili yazmış olduğum mesaj karşısında, ona hak verdiğinizi, ayrılmasını normal karşıladığınızı söylediğiniz mesajları okuyunca çok şaşırdım ve üzüldüm.. celen bu topik için çok önemli, kırgın olmakta da çok haklı.. ama saygı duymak farklı bir şey değer vermek farklı... ben bu topikin celenle birlikte daha da değerli olduğuna inanıyorum.. onun sözleri bana hep güven vermiştir... celenle özel olarak görüşebilecek olmanızdan dolayı burada olmamasında herhangi bir beis görmemiş olmanız üzdü beni.. bencillik bence yaptığınız.. bende celenle özel olarak görüşüyorum ama olaya sadece kendi açımdan bakmıyorum... celenin paylaşımları, canayakın tavırları, bilgisi insana güven veriyor ve ben bu umut ışığının daha bir çok endişeli anne adayını aydınlatması gerektiğini düşünüyorum...

celen, seni kırdığımız için ben çok üzgünüm ve bizi burda umutsuz bırakmanı istemiyorum.. lütfen duy sesimi...

canım merhaba.noluyor anlayamdım.celen neden kırıldı.hasta olduğum için topiğe cok giremedim.geçmiş biriktiği için okuyamıyorum da.anlayamadım.bilmeden kırdıysak gönlünü alalım.lütfen anlat içime dert olur benim.kırgınlık çok kötü bir şey.bizler burda birbirimizi üzmek ,kırmak için biraraya gelmiyoruz ki.

selam kızlar...
kahvelokum..... bence çok haklısın.ben ilk geldiğim günü hatırlıyorum.sürekli soru soruyordum.umutsuzdum.gergindim...benim tüm sorularıma tecrübeleriyle: celen, şen, dinamiss ve diğer arkadaşlar cevapladılar.şimdi bu insanların kalplerini kırmak,onları üzmek en son isteyeceğim şeydir.özellikle dikkat ederim onları hoş tutmaya....bu topicte birbirimize destek olmak için varız....

İyi geceler hepinize

Başka ne testler var arkadaşlar bir ara liste şeklinde yazarmısınız?
Drum benden bu testleri istememişti.Ben de yaptırmak istiyorum.

İyi geceler hepinize

Başka ne testler var arkadaşlar bir ara liste şeklinde yazarmısınız?
Drum benden bu testleri istememişti.Ben de yaptırmak istiyorum.

, testler şunlar .evdeki testlerinle karşılaştır eksikler,n varsa yaptırısın canım

GENEL TARAMA: Glu ,tot, PR , BUN, Cr , ALT ,AST, GGT, ALP, Bil. T. , Na, Ca , P, ürik asit, Alb , K

LİPİD PROFİLİ-1 : CHL , TRG , HDL , LDL , VLDL

METABOLİT: HOMOSİSTEİN ( HPLC)

HORMON: TSH , SERBEST T3 , SERBEST T4 ,FERRİTİN

LİPİD : LİPOPROTEİN (a)

OTOİMMÜN SEROLOJİ: ANTİTROGULOBİLİN ANTİKOR

RADYOİMMUNASSAY: : ANTİ-TPO Ab

VİTAMİN: FOLAT , VİTAMİN B12

PERİFERİK KAN : hemogram ( 22 param ) , periferik yayma

İNFEKSİYON SEROLOJİSİ : Brucelle Agglütinasyonu

OTOİMMÜN SEROLOJİ : kardiolipin ıgM , kardiolipin ıgG , Anti- dsDNA , Anti-Nükleer antikor ( ANA )

MOLEKÜLER GENETİK : POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU ( PCR ) , PCR-RFLP ,DNA DİZİ ANALİZİ

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK TETKİKLERİ : DNA ELDESİ ( Kan )

MOLEKÜLER GENETİK : FV LEİDEN + P20210A + MTHFR

KOAGULASYON TESTLERİ : PROTROMBİN ZAMANI , AKTİVE PTT , AKTİVE PTTLa , TROMBİN ZAMANI ( TT ) , FİBRİNOJEN , D DİMER , PROTEİN C AKTİVİTESİ , PROTEİN S AKTİVİTESİ , ANTİTROMBİN 3 AKTİVİTESİ , AKTİVE PROTEİN C REZİSTANSI ( APC)

canim buna da cok sukur ya sinirin altinda olsaydi hep en kotusunu dusunup haline sukur et ohh be icim rahatladi msjini gorunce.bugun dr a gidince afiste gordum risk gruplarini yaziodu hamilelerde ve 6aydan kucuk bebekleri olanlar dikkatimi cekti hamilelerde 4.aydan sonra diyordu icinde kusku kalmamis en azindan yaptirmissin.beni sordugun icin cok tesekkur ederim .......

eveeet gelelim meseleye dr a gittim ev drum tabiki cok sukur bir hastalik falan yokmus ama bende olebilirmisim konunun bu kadar ciddi oldugunu bilmiyordum.ben hastaneye yattigimda bende hicbirsey yokmus suyun o sizinti sekliyle gelmesiyle sonuna kadar gidebilirmisim hamileligin tabi hic kalkmadan yatarak.ben pazartesi yatttim birsey yoktu persembe kan aldilar enfeksiyon cikmis suyun geldigi acikliktan olmus.cuma cumartesi derken bu enfeksiyon bebege gelmis sancilarim baslayip bebegim gelmek istemeseymis onlar benden alicaklarmis eger icimde biraz daha dursaymis bende olebilirmisim tum enfeksiyon sonunda onda toplanmis ve vucut onu atmak istemis yani evde hicbirseyi olmayan ben hastanede enfeksiyon kapmisim o enfeksiyon olmasaymis bebegimde hicbir sorun yokmus rapordada oyle yazmislar saglikli bebek diye eger o halde yasatilmaya calisilmsaymis cok cok agir rahatsizliklari olmakla beraber bi kac gun icindede kaybedebilirmisiz suyun gelmesi olayi ise tamamen aciklanamayan birseymis.yani anliycaniz hersey nasip ben bunu yasayip gorecekmisim ama kafami karistiran bebegim dogdugunda yarim saat kalbi zayif bir sekilde atmis ama nefes alip vermemis simdi benim bebegim dogdugunda yasiyormuydu yoksa olmusmuydumafoldumben

ve bana sordugu sey hazirmisin dedi yeniden bir maratona girmek icin dedi bende tabiki hemen simdi yapabilirm dedim tabi.adet oldugumu soyledim cok iyi bu normalligin belirtisi dedi rahim adet olunca toparlanmis demekmis galiba bana kalma sansimin yuksek oldugu gunleri soyledi en onemlisi bu sorunu olanlar icinde soyliyeyim esimin spermleri pek hareketli degil ben bu ayin 6sinda adet oldum bana dedki sperm 3 ILA 6 gun yasayabilirmis rahimde ama sizinki pek guclu olmadigi icin adet bitince 2gunde bir yapin ama 18 ILE 23 arasi hergun dedi bide bir vitamin varmis onu verdi bu kaliteli yapiormus spermi

ve ben heterozigotmusum yeni ogrendim arkadaslar birde faktor v leiden de varmis o neyde bilmiom bende sordum faktor v leiden en tehlikelisiymis benim igne dozum 0.3luktu bu cok az baskalari daha cok kullaniyor dedim bana igneyi veren dr ignenin yaninda dispril diyede bir hap vermisti o hapla olunca yeterliymis eger dispril olmasaymis kiloma gore verilecekmis ben kiloluyum 80 kiloyum dispril olmasaymis 0.8lik igne verilirmis ama dogumun asla kan pihtilasmayla alakasi yokmus eger olsamis cocugun geriden gelmesi gerelirmis gelisminin senin tedavi seklin budur diyor
yuksek doz folik asit gunde 4mg ve dispril hamile kalinca bunlara ekstra 0.3luk fraksiparine

ayyyyyyy cok ozur dilerim cok uazttim ama belki benim durumumda olanlar faydalanmak ister diye yazdim insallah fazla beklemeden hamile kalirim kizlar dua edin lutfen
gozun aydin canim cok sukur canim bugun okudum 4.aydan sonra yapiliormus asi
Limburg bu konuda bilgim yoktu : ((offf üzüdüm şimdi : (( kelimelerin bittiği yer.......
cok saol canim insallah kimse yasamaz yasadiklarimi sen saglikla kucaklarsin yavrucugunu insallahhhhhh
celen don lutfen sein icin yazilanlari oku bak ben hamile kalicam daha insallah san ihtiyacimiz var canimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…