Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bu arada benim gibi test yapılmadan iğneye başlayan bir arkadaş var,benim doktorumda test yapmadan iğneye başladı clexane 0,4 ilave coraspin var,hacettepeden lütfü hocaya mail attım ve bana yazdığı cevapta tabii ki doğru olanı testlere göre ilaca başlanması ama kullanmanızda da bir sakınca yok,ilaçlarınızı kesmeyin ve bu dönemde yaptırabileceğiniz trombofili mutasyon testlerini yaptırın dedi.
ben de dediğini yaptım,testleri de Kocaeli Tıp Fak.de yaptırdım,ocak sonu hepsini almş olucam,sonra sonuçları iki prof.a gösterip görüşleri doğrultusunda karar vericem

denden teşekkürler cvb için.bukadar uzun sürüyo demekki test sonucu.ben ne yapacağımı şaşırdım.gelecek haftayı bekleyip ona göre bende testi yaptırrım artık.senin durumunuda okudum inşallah bebeğin sağlıklıdır .hiç stres yapma benim çok arkadaşımdanda sıvı alındı hiç bir şey çıkmadı bebekleri gayet sağlıklı.şimdi sen sonuç alıncaya kadar iğneye devammı edeceksin.bide iğneyi kullandık ya şimdi sonucu etkilemezmi kanımız yetrince sıvılaşmıştır herhalde.

evet ben iğneye devame edicem,çünkü Lütfü hoca buradaki pek çok arkadaşımızın doktoru,devam etmenizde bir sakınca yok dedi,ilaçlarınızı bırakmayın,ayrıca iğne kullandığımı bildiği halde tromofili mutasyon testlerini yaptırın dedi,KOÜ'de de bir prof.a gittim,o da aynı testi istedi,çok fazla parametreye bakıyorlar yüzden geç çıkıyor,eğer iğne sonucu etkileyecek olsa istemezlerdi bu testi,zaten Lütfü hoca şu aşamada yaptırabileceğimiz tek test trombofili mutasyon testi demişti
bence sende yaptır,ama karar senin,birkaç doktordan görüş almadan iğneyi bırakma yönünde karar verme bence,ama yinede sen bilirsin
o kadar hassas bir konu ki,yanlış bilgi vermekten ya da yönlendirmekten çok korkuyorum
tüm verileri değerlendir ve kararnı ver
geçmiş olsun,ayrıca iyi dileklerin için sağol,Allah hepimize bebişlerimize sağlık versin

bu arada denden peki iğneyi kullanırken hiç kanaman oldumu.ağrıların yada sancı falan.ben ilk günler çok rahattım.ama sonra yatmaktan sanırım belim ağrıdı .geçti şimdi hiç sıkıntım kalmadı.mide bulantılarım var sadece.bide doktorum bana progestan verdi folikasiti günde 3 tane iç dedi ben hep iki içtim yanında elevit verdi günde bir tane. sende ek olarak neler verdi yazarsan sevinirim

zehracım ben iğneyi ilk 10 gün kendim göbekten yaptım kanama ya da acı olmadı,ama morarma oluyor,o normalmiş zaten,daha znra eşim olumdan yapmaya başladı,dönüşümlü olarak,kolumdan yapılırken kanama ve yanma oldu,kolumdan daha çok acıyor,amniyosenteze kadar göbekten yaptırmayı düşünmüyorum
ilaçlara gelince gebelikten önce 3 ay günde bir coraspin,folbiol ve neuvitan kullandım,gebelik testi pozitif çıkıca bunlara ilave iğne ve megadyne vitamin ve günde 3 adet progetan verdi doktorum,progestanı vaginadan fitil gibi alıyorum.
geçen hafta ya da 13.haftada ilaçlarım değişti,folbiol,megadyneve neuvitan kesildi,caldiyum d3 ve magnezyum,demir ilacı başlandı,progestana devam,ayrıca aşırı bulantım olduğu için emedur fitil verdi
benimde kafam karışık çünkü gittiğim prof.doktorumun çok fazla ilaçverdiğini 8.haftadan sonra zaten bebeğin progestan salgıladığını ve progestana gerek olmadığını,bu haftalarda sadece demir ve vitamin almam gerektiğini,coraspine gerek olmadığını söylediama karar sizin dedi,ben korkumdan ilaçlarıma devam ediyorum walla
buradaki tüm arkadaşlarda hemen hemen aynı ilaçları kullanmış
test sonuçlarını beklemeye devam

kanamadan kastın vaginal kanama ise 6.haftamda 3 gün süren 1'er damlalık kanamam oldu ve kabus gibi bir haftaydı,doktorum bazı hastalarda bu ilaçların kanama yapabileceğini,ama kanama dursun diye iğne ve coraspini kesersek de bebeğin gelişmeyebileceğini söylemişti,ben kesmedim devam ettim,o hafta tuvalet ihtiyacım dışında hiç kalkmadan yattım

hı hı vajinal kanamayı sordum.bende hiç olmadı .beni tek korkutan bel ağrısı oldu önceki düşüğümde belim çok ağrımıştı.aynı şeyleri yaşarım diye çok korkmuştum.3 hafta annemde kaldım hiç kalkmadım tuvalet dışında.doktorum çalışabilirsin dedi.ben bir gün gittim okula belimin ağrısından duramadım sonra bıraktım okulu.ücretli öğretmenlik yapıyordum.çok şükür rahatım şimdi.inşallah sağ salim kavuşuruz bebeklerimize.

doktorum dediğine göre belin ve karnın aynı anda ağrırsa kork demişti,benim karnım çok ağrımıştı
inşallah,sıkıntı hiç bitmiyor ki,şimdi amniyosentez tarihini bekliyorum,ardından sonucu,banada çalışmak yasak,sürekli dinleniyorum,bu süreç nasıl geçecek Allah yardım etsin

senin ilaçlarda ağır gerçekten.az önce bir arkadaşımla konuştum.folik asiti bana 3 tane dedi günde çok ağır dedi bide elevit içerken gerek kalmaz okadar folik asite dedi.bazen çok sıkılıyom inan.bebeklerimiz Allaha emanet büyüyolar.

iyi çıkar oda gör bak.hiç sıkıntıya sokma kendini.bu testler önceden yapılıyomudu hayır.bizim burdaki hastaneler hep amniyosenteze gönderiyo.bide bu olayın yaşla alakası varmış.benim yaşta 32 bende de çıkarsa şaşmam ama ben yaptırmayı düşünmüyom.çıksa bile aldıramamki.kıyılırmı bebeklere.seren serengilin yazısını okumuştum çok etkilendim.en son kızı olduğunda diyordu ki yatalakta olsa o benim kızım kıyamamki diyo ona doktorları sakat olur demiş ona rağmen yaşamasını istemiş.annelik başka ya.ama inanıyorum bebeklerimiz sağlıklı korkma sende .herşey güzel olcak

Canım evet senin folik asit çok fazlaymış, fazlasıda zararki bunun. Vitaminede çok erken başlatmış kilo alırsın. Ben 17. haftamdaym daha elevit vermedi demire yeni başladım.
Ama folik asit hangi marka kullanıyosun? folic plus markaysa o günde 3 tane, folbiol markaysa günde 1 tane.
Her doktor farklı işte benimki vitamine başlatmadı zaten yeterince ilaç alıyosun seni ilaca boğmak istemiyorum dedi. Ben şuanda iğne harici coraspin B12 bide demir kullanıyom.
Aradada doktorumdan habersiz haftada 1-2 elevit içiyorum.

ığne kullanırkende testlerinizi yaptırsanız durumu değiştirmez, çünkü kan pıhtılaşması genetik bi rahatsızlık.

arkadaşlar selam uzun zamandır yazamıyorum çünkü moralim çok bozuk.b hcg değerim düzenli yükselmiyo bir kaç olasılık varmış pztsi yi bekliyoruz ben en çok dış gebelikten korkuyorum dr çok düşük bi ihtimal dedi ama ne yapacağımı bilmiyorum.b hcg değeri düzenli yükselmeyen oldumu aranızda sonuç ne çıktı yardımlarınızı ve dualarınızı eksik etmeyin lütfen başka bi dr a mı gitsem acaba

folic plus canım.içini okudum ondada günde 3 tane diyodu ama ben genelde 2 içtim.bende demir eksikliği vardı elevitte demir var ya ondan vermiş olabilir erkense eğer.balık yağıda içiyorum bu arada.kilo durumuda 2 kilo aldım şimdiye kadar.sürekli yatmama rağmen çok şükür.bide ben yazın hep diyetteydim

Son düzenleme:
arkadaslar 9 ayboyunca iğne oldu clexan 0.4 38.haftamda kuzumu kucagıma aldım.allah hepınıze nasıp etsın hersey yolunda gıttı doguma 72 saat kala ıgneyı kestık sezeryan oldum.aklınıza takılan sormak ıstedıgınız herseyı sorabılırsınız.ınsanın aklına cok sey takılıyo hep sormak ıstıyo cekınmeden sorabılırsınız.suan kızım 3,5 aylık hersey yolunda cok saglıklı masallah

canım 2 güne bir iki katına çıkar değer.kaç haftalık hamilesin.kese görünmemiş mutlaka sende şu anda.dış gebelikten şüphelendiğine göre.kanaman varmı eğer olmuşsa oda değeri etkiliyo biraz.inşallah herşey yolunda gider .değerlerini yazarsan kaç gün arayla yaptırdığını belki bir bilen çıkar.

Canım çok geçmiş olsun ya, çok üzüldüm. kesen gözükmedi sanırım şuanda kaç haftalık oldun?
değerlerin nasıl gidiyo?
Beta hcgnin düzenli gitmemesi baya can sıkıcı bi durum, bi arkadaşımdada olmuştu, onunki kimyasal gebelik çıkmıştı. İnşallah dış gebelik değildir. Allahtan ümit kesilmez.
Allah yardımcın olsunn

İğne kullanırkende testlerinizi yaptırsanız durumu değiştirmez, çünkü kan pıhtılaşması genetik bi rahatsızlık.

kelebekcım genetık hastalık demıssın kafam karıstı bıraz
benımde kan pıht sorunum var
faktor 5 leıden heterozıgotum
ama gecen hafta genetık tahlıllerımızde temız cıktı
acaba onda bı sorun cıkmamıyıd dıyorum
sacma bı sorumu bılmıyorum artık kafam kocaman bı kazana dondu :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…