Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

yavaş yükselmesi normal değil malesef canım bende şimdi bu konuyu araştırıyordum dikkat et kendine doktor kontrolündesin değil mi?

canım bişey bulursan paylaşır mısın çünkü ben net bişey buşlamadım
genellikle dış gebelik ve erken gebelik belirtileri olduğundan bahsediyorlar:çok üzgünüm:

inşallah korktuğumuz olmaz ama kontrol olman gerek ben kimyasal gebelik yaşadım beni doktor bu konuda çok korkutmuştu bence sende git tekrar

normal bir gebelikte her 2 günde 2 katına katlaması lazım senin günün 2 gün geçti değilmi ona göre eğer normal gebelikse daha yüksek olması gerek sanki inş bişey yoktur ve normaldir ama kontrol altında olmanda fayda var

birini pazartesi yaptırmıştım diğerini çarşamba günü hemen hemen aynı saatlerdeydi yani iki gün olmuştu

pptym meraba dış gebelikte değerler normalinden fazla yükseliyo ama normal gebelik olsaydıda ilk ölçtürdüğünün dört katı olması gerekliydi

bencede tekrar doktora git ama sana neden erken dönemde iğne başlamadı anlamadım sanki gebelik bu yüzden gelişmedi gibi geldi bana

bu yazdığımı....

internetten buldum aşağıdakileri yani benimki ya erken gebelik kaybı ya da dış gebelik bu durumda erken gebelik kaybı olmasını tercih ediyorum allahım hayırlısını ver ya rabbim

Erken gebelik kaybı ya da biyokimyasal gebelik: Bazı durumlarda yumurta döllenip embryo oluşur ancak rahim içinde tutunma aşamasında gebelik kaybedilir. Birkaç günlük adet gecikmesi olabilir ya da olmayabilir. Böyle bir durumda adet gecikmesinden önce ya da tam o günlerde kanda yapılan gebelik testinde hCG'nin gebelik ile uyumlu olduğu gözlenir ancak seri ölçümlerde artış ya normalden az olur ya da değerler giderek düşer ve gebelik öncesi düzeye iner. Bu durumda biyokimyasal gebelikten söz edilir. Tüp bebek tedavilerinde sıkça karşılaştığımız bir durumdur.

Dış gebelik: Gebeliğin rahim içinde değil de başka bir yerde yerleşmesi durumunda dış gebelikten söz edilir. Dış gebelik varlığında normalde erken gebelikte karşılaşılan tüm yakınmalar bulunabilir. Bunun yanısıra kanda yapılan ölçümlerde hCG artışının olmsı gerekenden daha düşük olduğu görülür.

Mol gebelik: Mol gebeliklerde kan beta hCG değerleri çok yüksek seviyelere ulaşabilir ve 2.000.000 IU/mL kadar olabilir. Mol gebelikte serbest beta hCG değerleri de artış gösterir. Mol gebelik sonrası durumun normale dönüp dönmediği sık aralıklarla yapılan beta hCG ölçümleri ile takip edilir.

pptym sana geçmişte değerlerinle iligili yazmıştım okudun mu?

evet canım okumuştum bi türlü sana cevap yazamamıştım doktoruma sordum
bendeki anarmol değerler mthfr 677 heterozigot ve ace gen tipinin DD olmasıymış yani diğerleri normal dedi
bilmiyorum artık yanılıyor olabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…