canım geçmiş olsun bak bende merak ettim bu diyeti öğrenirsen sende ayrıntılarıyla yazar mısın
metioninden fakir diyet
36 . sayfada diğet ile ilgili bilgi var ancak daha detaylı olarak bilgi sahibi olan varsa gerçekten çok faydası olacak.
benim bildiğim kadarı ile kan pıhtılaşması sorunu olanlarda kanda homosistein seviyesine bakılıyor ve bu diğet öneriliyor. yapılan genetik teste MTHFR 677 geninin mutasyona uğraması sonucu c677t olarak değişmesi sonucuda homosisteğin seviyesi yükseliyor. bu dieti her doktor vermiyor . ayrıca kan pıhtılaşması sorunu yaşayanların folik asit alımlarının daha fazla olması gerekiyor yanında da mutlaka B12 ve B6 vitamini almaları gerekiyor. diete gelince benim bulabildiğim bilgiyi aynen paylaşıyorum...umarım işinize yarar... doktorlarınıza da eğer sorarsanız ve burada paylaşırsanız çok sevinirim...
*kurubaklagillerden sadece mercimek ve kurufasulye serbest.
*beyaz peynir dışındaki peynir çeşitleri yasak. o da sadece günde 2 kibrit kutusu büyüklüğünde serbest.
*süt günde 2 çay bardağı
*yoğurt günde 2 çay bardağı
*ekmek öğünde 2 ince dilim
*pilav yada makarna öğünlerde 2 yemek kaşığını geçmeyecek.
*kuruyemişler yasak
*günde bir köfte büyüklüğünde et yada köfte yada 1 yumurta fazlası yok üçünden biri tercih edilecek.
*sakatatlar,işkembe,böbrek v.b. yasak
*salam sosis sucuk pastırma yasak
*balık ve deniz ürünleri yasak
*sarımsak yasak
*soya fasulyesi yasak
merhaba öncelikle geçmiş olsun tam olarak ne mutasyonun var yada heterezigot taşıyıcılık dediğinin açılımı ne arkadaşımslm kızlar
bu paylaşım adresini değer verdiğim bi arkadaşım verdi bendede heterezigot taşıyıcılık cıktı daha önce 1 düşüğüm olmuştu
Başta clexan 04 ml kullanıyordun bi doktora gittim gerek yok coraspirin o işi görür dedi ama arkadaşımla görüşürken ilaça dönmem gerektiğini ve bu sitede benimle aynı dertten muzdarip arkadaşlar olduğunu sözyledi bende sizlerle paylaşmak istedim
merhaba öncelikle geçmiş olsun tam olarak ne mutasyonun var yada heterezigot taşıyıcılık dediğinin açılımı ne arkadaşım
benimde mthfr a 1298 c homozigot b vitaminleri folik asit asprin ve gebelikte heparin tedavisi önerildi henüz bebek düşünmediğim için sadece vitaminleri kullanıyorum.. Bence kafanı çok karıştırma iğnenede devam et aynı doktormu sana igneye gerek yok asprin yeter diyen ayrıca vitamin kullanmıyor musunslm ben ilk gebeliğim tedavi ile olduu 6 haftalıkken düştü ikinci denememde tedavi ile oldu am bu doktor biraz bilgiliydi ilk bebeği niye düştüğünü anlamak için genetik tes yaptırdı ve genetik teste mthfr 677 geninin mutasyona uğraması sonucu c677t heterezigot taşıyıcı cıktım.
Doktorun dediğine göre kanda pıhtılaşma oluyormuş bebek kanda beslenemediğinden gebelik düşükle sonuçlanıyormuş
şuan cok şükür 7+4 günlük gebeyim hergün göbekten clexcan iğne vuruyorum sabah akşamda progestoron iğneler oluyorum
slm ben ilk gebeliğim tedavi ile olduu 6 haftalıkken düştü ikinci denememde tedavi ile oldu am bu doktor biraz bilgiliydi ilk bebeği niye düştüğünü anlamak için genetik tes yaptırdı ve genetik teste MTHFR 677 geninin mutasyona uğraması sonucu c677t heterezigot taşıyıcı cıktım.
Doktorun dediğine göre kanda pıhtılaşma oluyormuş bebek kanda beslenemediğinden gebelik düşükle sonuçlanıyormuş
Şuan cok şükür 7+4 günlük gebeyim hergün göbekten clexcan iğne vuruyorum sabah akşamda progestoron iğneler oluyorum
merhaba nigar çok geçmiş olsun güzel kardeşim... Benim mthfr a 1298 c homozigot paı 4g/4g aynı şekilde vitamin suplementasyonu ve antitrombotik tedavi ama ben cesur değilim tekrar denemeye korkuyorum aynı şeyi tekrar yaşama korkusu sardı 3. Düşük olalı 9 ay bitti. Doktor 3 ay önce tekrar deneyebilirsiniz dedi ama ben cesaretimi toplayamıyorum allah yardımcın ol.sunöncelikle ilk kaybın için çok geçmiş olsun ... Inşallah bu sefer sağ sağlim bebeğine kavuşursun :)) bende 3 bebek kaybettim ay nı dertten muzdaribim malesef... Ilk ikisinde doktorlar düşüğün normal olduğunu düşündüler 3. Düşükten sonra genetik test istediler ve mthfr 677 bendede c677t heterozigot ayrıca paı - 1 4g/ 5g olması gerekirken 4g/4g polimorfizine rastlanmış ve iğne kullanmam gerktiğini söylediler.. şimdi hamile kalmak için şubatı bekliyorum... Hayırlısı ile inşşallah hepimiz bebişlerimize kavuşuruz...
melegim cnm iyi sayilirim evet senin bildigin kadari temizdi kan pihtilasmasi yok ama pco var malesef suan tedavisinede baslayamadim bi türlü baska sorunlar cikti simdide ,artik cok yoruldum melek cnm kendimi zaman zaman okadar caresiz hissediyorumki kan vermekten kollarim mosmor oldu ve böyle 1 kac ayda devam edecek daha hersey allahtan katlanicaz mecburen ama sen iyi ol cnm bebisinde allaha emanet olunMerhaba arkadaşlar , Nasılsınız ?Umarım herkes iyidir...
Benim cumartesi günü kontrolüm vardı...
Çok şükür her şey yolundaymış...Lütfü bey bebeğin bütün organlarına baktığını , her şeyin bekledikleri gibi olduğunu , plesentanın yerleşiminin iyi olduğunu söyledi...Kan akışınada baktı , bebek gayet güzel besleniyor , iğneye aynen devam ediyoruz dedi...Bebişimin 4 boyutlu fotoğrafını verdi :) Bebişim aynı ben :) Yüzünün şekli , elmacık kemikleri , çenesi , burnu bana benziyor :)
Gobetecim , ben lütfü beye bel ağrım olduğunu söyledim...Oda önümüzdeki ay yaptıracağım testleri bu ay yapalım o zaman dedi...Şeker yüklemesi , tam kan sayımı , tam idrar , idrar kültürü istedi...Bu hafta içi bir gün yaptırcam artık , sonucunu yazarım canım...Bu arada ben 19+4 t gittim doktora...Şu an 19+6 yım...Sanırım aramızda 2 hafta var...Canım sende kontrole 19+4 te gitmiştin...Bebişin kaç grammış , söyledi mi lütfü bey...
Geleveracım , canımcım nasılsın ? Nasıl gidiyor ?
Kahvelokumcum , geçmişi okumaya çalışıyorum ama sen de pek sık girmiyorsun, yoğunsun galiba...
Celencim hoşgeldin canımmm , daha uzun yıllar burda sohbet edicez inşallah , bebişlerimizi bile tanıştırcaz belkide :)
Dinamiscim , son kontrolünde bebişinin suyu nasıl çıktı canım , inşallah artmıştır...
Seydamcım sen nasılsın canım , sonuçların iyi çıkmıştı , çalışmalar başladınmı , hayırlısı inşallah...
Esraben , canım mide bulantıları devam ediyomu?Cinsiyetini öğrenmene az kaldı galiba :)
Limburgcum , ravzacım , krizantem , sizler napıyosunuz ? dualarım sizlerle...
Residevrimcim , canım uzun zaman oldu karşılaşmayalı...Canım bende senin bu hamileliğinde kötü bir şey yaşamayacağını hissediyorummm...
Nergis , aslıhan , denden , gülay , zeynom , büşra , kelebek ,şen ,gülüş , umut sevgim , ve ismini sayamadığım bütün arkadaşlarım...Umarım sizlerde iyisinizdir...Hepinizi öpüyorummmmmmmm
çok teşekkür ederim ben de araştırdım fakat bu bilgileri bulmamıştım a.s. Allah birdaha yaşatmasın yaşadıklarımızı:Saruboceq:öncelikle merhaba
başıma gelenler nedeniyle bu konunun içinde buldum kendimi ve baya araştırdım. sağlık teşkilatında görev yaptığım için bunları sorabilcek çok kişi var etrafımda.
benim de mthfr a1298 c homozigot ama bu durum pıhtılaşmada mthfr c 677 kadar etkili değil. hatta düşükler konusunda ne denli etkili oldukları bile hala doktorlarca tartışılıyor. kandaki homosistein seviyesi kontrolü bu genler tarafından yapılıyor. c 677 geni bozuksa enzim aktivitesi %35'e kadar düşerken a 1298 c de %65 lerde. mesela benim paı allelinde de problem var ve doktorum asıl pıhtılaşmayı tetikleyen bu durum demişti. bizim durumumuz için aslolan folik asit ve b vitaminleri bunlar olmazsa olmaz.
hastanedeki doktorlar bana gebelikte 12. haftaya kadar vitamin desteği ve gebelik sonuna kadar ve sonrasında antirombotik yani kan sulandırıcı iğne öneriyor. ama gittiğim ve güvendiğim bir başka hekim ise vitamin ve folik asite (ki folik asit te bir b vitaminidir) gebelik boyunca devam etmem gerektiğini söyledi..
ayrıca gebelik dışında ameliyat uzun yolculuk kısa bile olsa uçak yolculuğuna çıkılacaksa bir kaç gün önceden b vitaminleri folik asit alımına başlanmasını ve yolculuk esnasındada mümkün olduğunca bacak kaslarını kasarak kan dolaşımının sağlanmasını öneriyorlar. çünkü bu genlerdeki mutasyonlar arteriyel ve ven tromboz riskini artırıyor yani damar tıkanıklığı ve kalp hastalıkları riski.. anlayacağın hayatımızı daha kaliteli yaşamamız için bunları önceden öğrenmiş bulunuyoruz.. bu da bence diğer insanlara göre büyük bir şans. problemimizi herhangi bir problem çıkmadan öğrenmiş bulunmaktayız... geçmiş olsun...
GÜLAYCIM canım nasıl yaptın iğneni ben doğum anına kadar göbek kısmını kullanmıştım artık son zamanlarda canım çok yanmaya başlamıştı muhtemeen doğru yaptın ama ben bacağımdan denemiştim çok acımıştı o yüzden göbekten devam ediyodum ilaç zaten yakıyo canım yani teleşlanma doğru yapmışsındır bu arada kaç haftalık oldun canım gebelik nasıl gidiyor
içime doğan olur benim inan buna. senin içinde hep iyi şeyler hissediyorum. nedenini bilmiyorum ama hissediyorum işte. ericem kız ben yakındazemuszemuskendimdeki tahminlerimde tutmuştu benim. ilk bebeği 2,5 aylıkken kaybettim. icimdeki ses ikinci bebeği daha erken düşürücen dedi ve öyle oldu 3. dede bu daha erken gidicek diye bir ses geldi ve öyle oldu. şimdi 4. hamileliğinde hiç bir sıkıntı olmayacak kalp atışı kese falan birden görünecek bu kez 4. yaramaz beni üzmeyecek gibi geliyo:kedi:
bu arada aklımdan şu nodül işini halletmekte geçmiyo değil hani. acaba diyorum gidip ameliyat olsamda tamamen kurtulsammı şu nodülden ne dersin dinamisim:1ninca:burda bir arkadaş olmuş hemde nodülü yumurta kadarmış nerdeyse bir doktor önerdi hiç iz falanda kalmamış takip ettirip biyopsi falan yaptırmaksa aldır kurtul diyo. 1 saatlik bir operasyonmuş ve hastanede sadece 1 gün kalıyomuşun. ne biliyim çok kolay gibi anlattı. bebek işini en fazla 3-4 ay geri atar gibi geliyo sadece. zaten şuanda yapamıyoz yakaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile3
Merhaba arkadaşlar , Nasılsınız ?Umarım herkes iyidir...
Benim cumartesi günü kontrolüm vardı...
Çok şükür her şey yolundaymış...Lütfü bey bebeğin bütün organlarına baktığını , her şeyin bekledikleri gibi olduğunu , plesentanın yerleşiminin iyi olduğunu söyledi...Kan akışınada baktı , bebek gayet güzel besleniyor , iğneye aynen devam ediyoruz dedi...Bebişimin 4 boyutlu fotoğrafını verdi :) Bebişim aynı ben :) Yüzünün şekli , elmacık kemikleri , çenesi , burnu bana benziyor :)
Dinamiscim , son kontrolünde bebişinin suyu nasıl çıktı canım , inşallah artmıştır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?