canım benim nasıl mutlu oldum bilemezsin herşeyin yolunda olmasına çoooookkkk sevindim darısı artık bizim başımıza sağlıkla al bebişini kucağına melekcimMerhaba arkadaşlar , Nasılsınız ?Umarım herkes iyidir...
Benim cumartesi günü kontrolüm vardı...
Çok şükür her şey yolundaymış...Lütfü bey bebeğin bütün organlarına baktığını , her şeyin bekledikleri gibi olduğunu , plesentanın yerleşiminin iyi olduğunu söyledi...Kan akışınada baktı , bebek gayet güzel besleniyor , iğneye aynen devam ediyoruz dedi...Bebişimin 4 boyutlu fotoğrafını verdi :) Bebişim aynı ben :) Yüzünün şekli , elmacık kemikleri , çenesi , burnu bana benziyor :)
Gobetecim , ben lütfü beye bel ağrım olduğunu söyledim...Oda önümüzdeki ay yaptıracağım testleri bu ay yapalım o zaman dedi...Şeker yüklemesi , tam kan sayımı , tam idrar , idrar kültürü istedi...Bu hafta içi bir gün yaptırcam artık , sonucunu yazarım canım...Bu arada ben 19+4 t gittim doktora...Şu an 19+6 yım...Sanırım aramızda 2 hafta var...Canım sende kontrole 19+4 te gitmiştin...Bebişin kaç grammış , söyledi mi lütfü bey...
Geleveracım , canımcım nasılsın ? Nasıl gidiyor ?
Kahvelokumcum , geçmişi okumaya çalışıyorum ama sen de pek sık girmiyorsun, yoğunsun galiba...
Celencim hoşgeldin canımmm , daha uzun yıllar burda sohbet edicez inşallah , bebişlerimizi bile tanıştırcaz belkide :)
Dinamiscim , son kontrolünde bebişinin suyu nasıl çıktı canım , inşallah artmıştır...
Seydamcım sen nasılsın canım , sonuçların iyi çıkmıştı , çalışmalar başladınmı , hayırlısı inşallah...
Esraben , canım mide bulantıları devam ediyomu?Cinsiyetini öğrenmene az kaldı galiba :)
Limburgcum , ravzacım , krizantem , sizler napıyosunuz ? dualarım sizlerle...
Residevrimcim , canım uzun zaman oldu karşılaşmayalı...Canım bende senin bu hamileliğinde kötü bir şey yaşamayacağını hissediyorummm...
Nergis , aslıhan , denden , gülay , zeynom , büşra , kelebek ,şen ,gülüş , umut sevgim , ve ismini sayamadığım bütün arkadaşlarım...Umarım sizlerde iyisinizdir...Hepinizi öpüyorummmmmmmm
sağol tatlım bilgilendirdiğin için ama en azından benim için zor görünüyor malum öğle yemeği işte standart çıkıyorcanım geçmiş olsun bak bende merak ettim bu diyeti öğrenirsen sende ayrıntılarıyla yazar mısın
metioninden fakir diyet
36 . sayfada diğet ile ilgili bilgi var ancak daha detaylı olarak bilgi sahibi olan varsa gerçekten çok faydası olacak.
benim bildiğim kadarı ile kan pıhtılaşması sorunu olanlarda kanda homosistein seviyesine bakılıyor ve bu diğet öneriliyor. yapılan genetik teste MTHFR 677 geninin mutasyona uğraması sonucu c677t olarak değişmesi sonucuda homosisteğin seviyesi yükseliyor. bu dieti her doktor vermiyor . ayrıca kan pıhtılaşması sorunu yaşayanların folik asit alımlarının daha fazla olması gerekiyor yanında da mutlaka B12 ve B6 vitamini almaları gerekiyor. diete gelince benim bulabildiğim bilgiyi aynen paylaşıyorum...umarım işinize yarar... doktorlarınıza da eğer sorarsanız ve burada paylaşırsanız çok sevinirim...
*kurubaklagillerden sadece mercimek ve kurufasulye serbest.
*beyaz peynir dışındaki peynir çeşitleri yasak. o da sadece günde 2 kibrit kutusu büyüklüğünde serbest.
*süt günde 2 çay bardağı
*yoğurt günde 2 çay bardağı
*ekmek öğünde 2 ince dilim
*pilav yada makarna öğünlerde 2 yemek kaşığını geçmeyecek.
*kuruyemişler yasak
*günde bir köfte büyüklüğünde et yada köfte yada 1 yumurta fazlası yok üçünden biri tercih edilecek.
*sakatatlar,işkembe,böbrek v.b. yasak
*salam sosis sucuk pastırma yasak
*balık ve deniz ürünleri yasak
*sarımsak yasak
*soya fasulyesi yasak
günaydın tatlımmm güzel bir gün olsun hepimiz içinGünaydın Gülay Günaydın gulus :))
Gülaycım dün de demiştim, bana da eşim en başından beri bacaktan yapıyor, ama öyle dediğiniz gibi bir acı duymuyorum ben..
İlk günden beri hiç başka yerden denemedik biz, belki de bu yüzden alıştım bilemiyorum...
Ama iğneyi yapmadan önce havasını çıkarman gerek, bir de iğneyi tam dik olarak değil eğimli tutarak yapacaksın bacağa..
Hava çıkarmak konusunda ben (1 damlacık ilaç gidiyor diye) tedirgin olmuştum ama doktorumuz birşey olmaz bir damladan havasını alın dedi..Öyle yapınca daha kolay oluyor tatlım:)