denden canımm ikili test sonuçlarımı aldı eşim şimdi doktora göstermiş herşey normal yolunda çok şükürr.inşallah seninkide iyi olur .bekleyen herkesinki desem daha ii olur.Allah kimsenin kucağını boş umutlarını yarım bırakmasın.haftayada şu kan pıhtılaşması tahlilini yaptırısam dahada rahatlıyacam.paylaşmak istedim burdaki herkesle.grşz.
kelebek sen nerdesinnn
mafoldumben evettttt benimde 4 pıhtılaşma değerim var ama en yükseği protrombin heterezigot... bunun hakkında bildiklerini paylaşırsan sevinirim hepimiz birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz ama daha fazla bilgi göz çıkarmaz...Trombofilik (pıhtılaşma) ile ilgili nedenler: Bu hastalarda pıhtılaşmaya eğilim vardır. Bu hastalarda damar tıkanıklığı ve ölü doğum öyküsü olabilir. Bir çok genetik mutasyon kalıtımsal olarak pıhtılaşmaya eğilimi arttırır. Bu konu ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilrisiniz. Bu pıhtılaşma bozukluklarından en sık görülenler:
- Faktör V Leiden Mutasyonu (Aktive Protein C rezistansı)
- Protrombin G20210A Mutasyonu
- Metilen Tetrahidrofolat Redüktaz Enzimi Gen Mutasyonu (hiperhomosisteinemi)
- Antitrombin 3, Protein C, Protein S eksikliği
Tedavide genellikle gebe kalana kadar Aspirin kullanılması, gebelik saptanınca heparin’e geçilmesi planlanır.
hadi bakıymmmm bendende 4 kayıp celencim... yaa hangimizinki daha çok acıtmıştır canını şüphesiz hepimizinki aynıdır.. ama kayıplarla umutlar ters orantılı kayıplar arttıkça umutlar azalıyor... senin umudunun bittiği yerde gelmiş celencik maşallah... allah bizlerede umutlarımızı yitirmeden nasip etsin rabbim bebeklerimizi...canım msjını yeni gördüm lütfen kusuruma bakma.
ben cok yitirdim umutlarımı.7 bebek/7 akyıp/7 yıkılış...
en son bebeğimi kaybettiğim aydan sonra tamamen kapattım bebek olayını kafamda.ve eşimle karar verdik evlat edinmeye basvurduk.ekim ayında basvurduğumuz kız bebek sırasında hala sıramız ilerliyor :Saruboceq: işte ne olduysa bu basvurudan sonra oldu.o kadar rahattım ki ne yumurtlama günleri kafamdaydı ne acabalar?basvurudan 4 ay sonrada hamile kaldım ve doğru+ısrarcı tedaviyle bebeğime kavustum..kızım kucağımda olmasına rağmen(şükürler olsun) hala kaybettiklerime yanarım..kimi zaman ağlarım..ilki doğssaydı şimdi 7 yasında olucaktı mafoldumben ama benm bi inanısım vardır cennetten karnımıza giricek bebeklerin sırayı bozduğu gibi yerimseniben
bana göre her annenin bebeği cennette sırada.sırası gelen annesinin karnına gönderiliyor.ama bazı yaramazlar sırada sıkılıp kacamak yapıorlar ve anneciğinin göbeğine ilişiveriyorlar.e tabi ceza olarak sıralarına geri konuyorlar.
ben inanıyorum ki cok yakın bir zamanda senin meleğinin sırası gelicek :Saruboceq:
dularım seninle/sizinle :Saruboceq:
oy oy oy mis kokulu denizcik sağlıklı olsunda gerisi önemli değil... suyunun da idare edecek olması çok güzel ... inşallah zamanına kadarda idare edecektir ... allah korusun sizi....Günaydın arkadaşlar:)
Biz dün doktorumuza gittik..Suyumuz her zamanki gibi az az az...Ama artık eskisi kadar üzülmüyorum bu duruma. Doktorum bile şu an için yeterli dedi, çok su içmeye devam et dedi. Bu seni 2-3 hafta daha götürür sanıyorum, eğer daha da azalırsa zaten 3 hafta sonra 35 haftalık oluyorsun olmadı alırız, bebeğine de bişeycik olmaz dedi.
Yani elbette doğumun erken olmasını istemiyorum ama neticede o kadar çok badire atlattık ki, doğduğunda yaşayacak kadar büyümüş olması bile insana yetiyor.
Ya bu su azlığı çok daha erken haftalarda artsaydı daha kötüydü, buna da şükür dedik eşimle..
Doktorumuzun dediğine göre bebeğimizin gelişimi çok iyi. Dün 32. haftalık ve 37'ye kadar çalışabilir raporunu da aldık. Ve doğum şeklinin sezeryan olmasına karar verdik.
Doktorum iğne de kullansak aslında normal doğum da yapabileceğimizi söyledi.
Ama sizinki gibi riskli geçen hamileliklerde sezeryan tercih ediliyor ben de kararı sana bırakıyorum dedi. Bunlar dedi kıymetli bebekler, iğnelerle bugünlere geliyorlar, anneler de bebekleri için daha güvenli olan sezeryani tercih ediyor ben de saygı duyuyorum dedi.
Ben son zamanlarda kararsızdım açıkçası doğum şekli konusunda ama sonra düşündüm ve normal doğum anında kendi doktorumu yanımda bulamama ihtimalini de hesaba katarak sezeryane karar verdim.
34. haftada bir kez daha doppler ultrason yapılacak ve nst'ye gireceğim. Sonra zaten her hafta gelirsin kontrole duruma göre tarih kararlaştırırız dedi. Bu arada eğer suyumuz yeter de sonuna dek gidebilirsek 10-15 Şubat arası gelecek Deniz'im.. Ama erken olması da ihtimal suyun durumuna göre.
Bizden haberler bunlar kızlar, inşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız şu nazlı sıpaları:)
selamlar... trizomi yi hiç duymadım bilmiyorum şimdi duydum intten bakcam... paı 4g/5g nedir onuda tam olarak bilmiyorum benimkinde paı nın karşısında 4g/5g yazıyor ama bu normalmi değilmi... poffffsss şimdi bi de ona taktım...çok geçmiş olsun.. ben kendi durumumu anlatayım.. 3 gebelik 3üde birbirinden farklı o yüzden şanssız olduğumu düşünüyorum dedim. 1.dış gebelik, 2. sebebi bilinmeyen bi durum düşük dediler gönderdiler... 8. haftada kalbi durdu.. 3. bebek kalp atımı olmadı 6.kromozomu 3 lemiş yani trizomi... tahliller sonucu mthfr a 1298 c homozigot ve paı 4g/4g yani pıhtılaşma var.. buraya kadar tamam... 2 ve 3 için söylüyorum bebeklerim pıhtılaşma nedeniyle mi öldü yoksa trizomi nedeniyle yaşamla bağdaşmadığından mı yani sakat bi çocuk ihtimali var işte ben bu yüzden kendimi çok şanssız hissediyorum.. korkum şu.. pıhtılaşmayı çözdük diyelim yeni bir gebelikte ya amniyosentezde trizomi var derlerse ben nasıl kıyabilirim o bebeğe hele bu kadar özlerken... her acı yaşayana çok büyük sanırım derdini küçümsediğimi düşünmen için değil çok daha farklı sıkıntıları olanlar var diye düşünebilmen için söyledim... eğer kırdıysam hakkını helal et
bi çocuğunun olması çok güzel ama biz insanlarda her zaman olmayanı isteme gibi bir özellik var... hani hiç çocuğu olmayan birisi ah bitane olsun başka istemem diyor,bir tane olan da haklı olarak çocuğum yalnız büyümesin diyor.... inşallah senin çocuğunda yalnız büyümez ve inşallah en kısa zamanda bir kardeşi olur..kızlar benim 15 yasında saglıklı bir oglum var, bu sene bir bos gebelik geçirdim birde kalp atım olmayan ikiz gebelik ama genetik test yaptırmadım kurtajdan sonra.. su anda hamileyim 8+5 .. crawfordun yazdıklarını okuynca ikizlerime genetik inceleme yaptırtmadıgım icin cok pişman oldum.. ya kormozom bozuklugu ise ya karnımdaki bu bebegede bisi olursa :)
hamilelik = 9 ay stres sanırım kızlar, ikili testim ve ense kalınlıgı olcumu yaklastıkca korkuyorum cok korkuyorum..
zemuszemus :lepi: oyyyy maşallah ne kadar güzel allah devamını getirsin inşallah...kızlar merhaba;
kızlar bebişim 7+1 oldu çok şükür.dün kalp atışlarını duyduk çok şükür :) . Ama miğde bulantısı ben mahfediyor,çıkmak zorundayım uzanmam azım.Öpüyorum hepiniziiiiiiiii.
allah sağlık versin canım kolaylıkla atlatırsın inşallah..kızlar adet oldum şükür şaşmadı yine :)) histeroskopi içinde randevu aldım haftaya perşembe saat 9 da olacağım inşallah...öğleden sonra 15,30 da randevumda bakalım lütfü hocam nasıl bir yol çizecek...allah hepimizin yardımcısı olsun...
neden adet olunca başlanıyor iğne??????doktor bana korunmayı bırak dedi. adet olunca gel iğne başlayalım dedi.adet olmasanda gel yine başlayalım dedi. büyük ihtimal yüksek doz başlarız dedi.. neye göre ayarlacakki dozajı?
geleveracım guzel dilegin cin tesekkurler, Allah her isteyene hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin
neden adet olunca başlanıyor iğne??????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?