Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Hangi gebeler risk altındadır?
Daha önceki gebeliklerinde gebelik kayıpları, IUGR veya preeklempsi durumlarını yaşayan gebeler özellikle risk altındadırlar. Ayrıca diyabet (şeker hastalığı), hipertansiyon gibi sistemik bir rahatsızlığı olan gebeler ile yaşlı gebeler (35 yaş üstü) de aynı gebelik risklerini taşımaktadırlar.

Ayrıca gebeliklerinden önce damar içi pıhtı oluşumu öyküsüne sahip gebeler de yine risk altındadırlar. “Trombofili” adı verilen ve damar içi pıhtının (tromboz) kolay oluşması ile karakterize gebeler de gebeliklerinde düşük, erken doğum ve IUGR gibi risklere sahiptirler. Bu gebelerin gebeliklerinde aspirine ilave olarak kanın pıhtılaşmasını sağlayan bir takım iğneleri de kullanmaları şart olabilir.

Her gebeye aspirin tedavisi verilebilir mi?

Hayır. Gebelikte kesin endikasyon (gerekçe) olmadıkça aspirin tedavisinin kullanımına gerek yoktur. Aksi takdirde ilaç gereksiz yere kullanılmış yani “suistimal edilmiş” olur.

Yapılan pek çok araştırma sonuçlarına göre bu tür bir uygulamanın gebeliğin seyri üzerinde herhangi bir olumlu etkisi bulunmamaktadır.

Hatta işin diğer yanı düşüğü, preeklempsiyi ve rahim içi gelişme geriliğini engellemek amacıyla gebe kadınlara rutin aspirin kullanılmalarını önermeyi destekleyecek kadar elimizde yeterli bilimsel kanıt bulunmamaktadır. Yine, bu uygulamanın uzun dönem etkileri konusunda da elimizde yeterli veri yoktur.

Aspirin tedavisi kaçıncı hamilelik haftasına kadar devam ettirilmelidir?
Aspirin ve ağrı kesici olarak kullanılan diğer Non-steroid antienflamatuar ilaçlar hamileliğin 32-33. haftasından sonra kesilmelidir. Aksi takdirde bebeğin kalbinde bulunan “ductus arteriosus” damarının doğumdan sonra kapanması önleyerek bebekte “doğuştan (konjenital) kalp hastalığı” oluşmasına zemin hazırlayabilir.

Bu yüzden hekim kontrolü olmaksızın olan üstün körü kullanımlar bebeğe zarar verebilir.

Sonuç olarak..
Riskli gebeliklerde düşük doz aspirin kullanımı bir takım faydalar sağlayabilir. Bu konudaki sonuçlar çelişkilidir ve bu konuda daha pek çok çalışmaya gerek vardır. Çünkü hangi hastada ve hangi gebelik haftasından itibaren tedavinin başlanması gerekliliği konusunda halen daha pek çok spekülasyon vardır.

crawford canım yazdıklarını bende okumuştum yapabileceğimiz tek şey dr larımıza güvenmek ve umutlu olmak elbetteki ne içtiğimizi ve nasıl bir tedavi uygulandığını bilmemiz gerekiyor ama tıpta o kadar çok farklı görüş var ki kime inanacağımızı şaşırıyoruz

lımburg canım hoşgeldin geçmişi okuyorsun herhalde nasılsın

hosbuldk cnm nasılsın?

Dınamısscım canım hersey cok guzel yerınde masaallah allahım vakıtle saglıkla gondersın denızımızı ınsallah okuyunca cok kotu oldu ıcım yaaaa ne guzel 3 hafta sonra bıle kavusabılırsın yavruna aramızda bır hafta vardı bızım gozlerım doldu;ınsallah saglıkla ve zamanında gelır denızım opuyorum sızı

aslıhancım gozun aydın ınsallah kucagına alacagın gunlerde gelıcek

kızlar opuyorum hepınızı

merhaba herkese iyi akşamalar..şu hamile kalmadan kullanılacak dediğiniz iğne olayına kafam takıldı benim de..bahsettiğiniz iğne hamile kalmak için çatlama iğnesimi yoksa kan sulandırıcı iğne mi??

gözün aydın canım..çok sevindim..

allah yardımcın olsun canım.kolay atlatırsın inşallah..

evet canım haklısın. doktorlarımıza güvenmeliyiz. ve tabi kafaya da fazla takmamalıyız. işte demesi basit uygulaması zor bir şey daha. bakalım ben nasıl olucam bu süreçte?

mrb ben foruma yeni katıldım haliyle siteyi daha tam olaqrak kullanamıyorum.benimle aynı prıblemleri yaşayan siz bayanların tecrübelerini okumak yaşayacağım süreç için beni rahatlatıyor.bendede pıhtılaşma problemi var ve kafam çok karıştı tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

benim 1 tane düşüğüm var,bundan dolyı doktorum benden genetik test istedi ve swonuçlarıda mthfr 677 ve 1298 heterozigot,faktör 13 heterezigot.şuan çinko corasprin folic plus kullanıyorum gebeliktede iğne ile devam edecekmişim bayanlar bu süreç beni çok korkutuyor.iğneler acaba tekrar düşük olurmu sorusu beynim allakbullak oldu varmı bana yardımcı olabilecek birisi.....

ya ben napayıım ? daha gebeliğe başlamadan iğneye başlayalım diyor. yüksek dozda hemde ( anneee korkuyom. bari gebelik başlayınca olsa dedim olmaz dedi sende ileri derece kanda pıhtılaşma var dedi. Düşünebiliyormusun? Hamile hemen kalsam baride iğneyi uzzuuun süre kullanmamış olsam mafoldumben Beterin beteri var. sen yinede bende azda olsa şanslısın bunu hissetmen belki morla verir diye paylaşayım dedim butterfly35 a.s.

evet canım haklısın. doktorlarımıza güvenmeliyiz. ve tabi kafaya da fazla takmamalıyız. işte demesi basit uygulaması zor bir şey daha. bakalım ben nasıl olucam bu süreçte?

çok güzel bilgiler vermişssin bir saattir okuyorum canım.benim doktorumda bana tahlil yapmadan clexane 0.4 ve yarım aspirin +folik asit+elevit+balıkyağı ile başlattı vitaminler hadi neyse ama kan pıhtılaşması varmı yokmu bilmiyorum .aspirin mesela çok masum ilaç değil çevremde aspirin kullanıpta düşük yapan vardı terettüt ettim içerken .bebeğimi Allaha emanet ettim. doktorlar için ne önemi varki bizim gebeliğimiz,benimki beni deneme tahtası yaptı buna inanıyorum.pıhtılaşması olan hastalar bile kullanır demedi.iğne için hiç bilgilendirmedi.bebek düşmesin diye verdim diyo.daha düşeceğimi kaldı 13 hafta olduk ,sağlıklı maşallah diyo bide.hemde iğneye 9 ay devam edelim diyo.değiştirecem doktorumu haftaya başka doktora gidecem.ikili testimde iyi çok şükür. ..haftayada kan pıhtılaşması varmı yokmu tahlil verecem.burda yapılmıyo tahlil.adanaya gitmemiz gerek.tabi belli olana kadar iğneyi kullanacam..bulantılarım azalacağına artmaya başladı .gün boyu sürüyo.ne yapalım razı oluyo insan yeterki bebeklerimiz sağlıklı olsun dimi.bilgiler için tekrar teşekkür.

ben yazıyom herkes kayboluyo herkese iyi akşamlar diliyorum.uzanacam biraz.görüşmek üzere.
denden bende ısrarcı olacam randevu konusunda.burdaki doktorun hocasına gidecem o yönlendirecek belki daha kolay olur randevumuz inşallah.

teşekkür ediyorum doğru sölüyosun beterin beteri var ama keşke herşey normal olabilseydi peki özel değilse senin neden erken başlanıyor doktorunn ne açıklma yaptı

cnm ileri derece demişsin değerleri ne merak ettim benimde 677 homozigot çünkü burda çoğu arkadaşlar heterozigot.hiç korkma başa gelen çekiliyo.mosmorum orasıda ayrı

angel meraba sen kayseridemisin bende sivastayım doktorundan memnunmusun ben iğneylede düşük yaptığım için ankaraya lütfü beye gittim ama burdan gitmek bana zor olacak sen şimdi hamilemisin biraz bilgi verirmisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…