Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bu arada folik asit le ilgili detay bir bilgi.. semiz otunda ve bildiğmiz yaş mayada bol miktarda bulunuyormuş, ceviz apayrı bir folik asit kaynağı ancak. cevizi kırılmış halde alarak değilde kabuklu alıp kırarak yemek gerekiyormuş .
folik asit yani b 9 vitamini bebekte nöral tüp gelişiminde çok önemli rol oyunuyor.. bunları öğrendikçe allaha emanet bu günlere gelmişiz diyorum...

crawford walla bu sorunun yanıtını ben de bilmiyorum,hatta bende pıhtılaşma var mı yok mu o bile belli değil,tahlil sonuçlarım 4 ocakta çıkacak,benim doktorum tahlile gerek görmeden bebek tutunsun diye clexane verdi çünkü (2 kayıptan sonra),ama görüş aldığım 2 prof.bu testleri yaptırmamın faydalı olacağını söyleyince yaptırdım ve sonucunu bekliyorum : ))
inan en güzeli olayları akışına bırakmak ver herşeyi zamanı gelince düşünmek,gerekirse bir hematologa gider ve sonrasında neler yapman gerektiğini öğrenirsin,ama şimdi bunları düşünmemeye çalış,Allah 'a hayırlı zamanda bebiş vermesi için dua et,elinden geleni yap ve sabır ve dua ile bebeğini bekle canım : )
benimle ilgili dileklerin içinde çok teşekkür ederim,benim bebeğimin sağlıklı olup olmadığı 5 ocaktaki amniyosentezden sonra yani 20 ocakta falan belli olacak,inşallah sağlıklıdır ve kucağıma alabilirim,hepimiz bir gün anne olacağız ama bu kesin : ))

yaaaa. böyle şeyleri duyunca moralim bozuluyor. aynılarını bende yaşarım gibi geliyor. nedense neyden korksam başıma geliyor ya. şimdiki korkumda iğne vurulduğu halde düşük yapanlardan olmak.ama sen adet olduktan sonra iğneye başladıysan o ayrı bir durum benim doktor hamile kalmadan adetin ilk günü başlayalım diyor kan akışını düzene sokmak için. erken başlanınca iğneye düşük riski %3 e iniyormuş. İnşallah tabi yineden herşeyi allah bilir. ve herşeyin hayırlısı.

senin hangi geninde mutasyon var peki

bende mutasyon yok. bende protein s eksikliği var. hemde çok düşük. o yüzden bu düşüklüğe oranla yüksek dozda iğne başlanacak. Kalıtsal Trombofili.benimkinin adı.

Yüzyıllardan bu yana, kalıtsal kanama bozukluklarının yaşam boyu sorunlar yarattığı bilinmektedir. ‘Kalıtsal trombofili’ sonraki nesillere aktarılan tromboembolik hastalık riskini arttırıcı genetik değişikliklerin neden olduğu bozukluklar için kullanılan bir terimdir. Tipik olarak genç yaşta (40-45 yaş öncesi) gözlenir ve tekrarlama eğilimindedir

Trombofilili gebe bir kadının ise uterin, plasental veya fetal dolaşımında oluşabilecek trombozlar, fetal kayıp ve muhtemelen preeklampsi riskini arttırır.

Kalıtsal trombofilinin neden olduğu tromboembolik hastalıkların tipik özellikleri, hastaların yarısından fazlasında tekrarlayıcı olmak üzere venöz tromboemboliler, pozitif aile hikayesi ve genç yaşta görülmesidir. Trombozların çoğu alt ekstremitede gözlenir. Oral kontraseptif kullanan trombofilili hastalar genellikle ilk tromboz ataklarını tedaviye başladıkları yıl içerisinde geçirirler. Bu gibi durumlarda trombofili taraması sonucu bir neden bulunamaması, tromboza genetik bir eğilimi tamamen ekarte etmez ve bu hastalar gebelikte "yüksek riskli" olarak değerlendirilmelidirler.
Genel olarak bakıldığında kalıtsal trombofili, çeşitli maternal ve fetal komplikasyonlara sebep olur. Maternal tromboembolik ataklar bu hastalarda, normal populasyona göre 8 kat artmıştır. Yapılan çalışmalarda sayılar değişmekle birlikte, kalıtsal trombofililerin ölü doğum ve intrauterin gelişme geriliği riskini arttırdığı, ağır preeklampsi olgularının %50’sinde bulunduğu gösterilmiştir.

Ay ne kadar önemli bir hastalıkmış hele '' gebelikte yüksek riskli olarak değerlendirilirler '' diyor ya bir tuhaf oldum yaa (

benim 5.haftanın bitiminde çok hafif birer damla şeklinde kanamam olmuştu;doktorum bana dedi ki;biz bu bebeğin düşmemesi için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz,iğne,progestan,folik asit,b12 vitamini,coraspin kullanıyorsun,dünyanın neresine gidersen git bu tedavi bu şekilde yapılacak,ayrıca sen sürekli istirahat halindesin (45 gün yattım,halada iş güç yapmıyorum,çalışma hayatımada ara verdim),eğer bu tedaviye ve bu kadar istirahate rağmen bu bebek düşecekse bırak düşşün,bebekte genetik bir bozukluk varsa biz ne yaparsak yapalım doğanın kanunu bu zaten düşecek dedi,özürlü bir bebeği dünyaya getirmek ve onun bakımı,sonrasında sen onu hayatta yalnız bırakınca (ölünce) onun yaşacakları,inan şu anda yaşabileceğin acıdan daha büyük olacaktır Deniz dedi,kendini hiç üzme,sakin ol ve elimizden geleni yapmaya devam edelim dedi.
ışte o anda kendime geldim,elimizden geleni yapacağız ama sonuçta Allah'ın dediği olur,işin özü bebekte anomali varsa iğne kullansanda düşecek kullanmasanda,bunlar sadece alınan önlemler,yaşamamız gereken olayların önüne geçemeyiz,en güzeli akışına bırakıp bol bol dua etmek : ))

Hakkımda herzaman hayırlısını diliyorum.Hayırlıysa beri,hayırsızsa geri olsun diyorum.ama ben hemen hamile kalmak isityorum sebebide iğne olayı. bir an önce kalıp iğne kullanımını aza indirgemek.yoksa daha hamile kalacandaaa kaldıktan sonra vurulacamdaa elek gibi olurum heralde yada kevgir :))

benim doktorum çok insaflı yada bana öyle geliyor..
doktorumla konuşmamı bi paylaşayım sizlerle bakalım ne düşüneceksiniz.
ankarada dr. zekai tahir burak ta tüm tahlillerimi yaptırdım ordaki doktor bana 3 ay önce multivitamin, folik asit ve b12 vitamini kullanmam gerektiğini ve 12. haftaya kadar bunları kullanacağımı söyledi... gebelikle birlikte antitrombotik (kan sulandırıcı) ilaç önerdi...
sonra ben yine ankarada bir tüp bebek merkezi ile görüştüm ve doktor beni merkeze davet etti gittik eşimle görüştük.. rahim filminizi çektirin gelin dedi. rahim filmini de çektirdik gittik.. ve aynen şunları söyledi...
benim mthfr a1298 c homozigot yani annemden de babamdanda gelen genler bozuk. mthfr homosistein düzeyini belirleyen bir mekanizmadır ve yapı taşı b vitamini grubudur dedi.. gönlünüz rahat olsun istiyorsanız 3 ay önce başalayabilirsiniz vitamin almaya ama gerek yok gebeliği öğrendiğiniz anda başlamanız da yeterlidir. çünkü b vitamini depolanmıyor ihtiyacı olanını kullanıyor ve geri kalanı atılıyor dedi (depolanan k vitamini ve demir) ama b vitaminlerine kesinlikle gebelik boyunca devam etmeniz gerekiyor çünkü bu vitamini kullanan yerde problem var ve biz bunu dışardan desteklemek zorundayız dedi... ve ben bu doktora güveniyorum.. asprin ve antitrombotik tedavi vazgeçilmez ama sizin durumunuz için önlem amaçlı kullanılacak tedavi amaçlı değil diyor.. yani mthfr ile düşük arasındaki ilişki daha kanıtlanmamış o yüzden proflaksi (önlem) amaçlı kullanıcaz dedi yani düşük doz olcak anladığım. 3 bebeğim kromozom anomalili olduğu için eğer bundada böyle bir durum olursa tüp bebeğe geçmek daha doğru olur diyor..hayırlısı bakalım... hamile kalmaya bi cesaret edebilsem....

Doktorun çok doğru söylemiş senide rahatlatmış. İstese bilgi bile vermez. arada böyle iyileri insana değer verenleri insna psikolojiisnden anlayanlarıda çıkıyor. sana katılıyorum.biz elimizden geleni yapıcaz ama gerisi kader.Kuş tüyü yastıktada yatsan düşeceği varsa düşer. Banada ağırmı kaldırdın dediler. Doktora dedim alakası yok dimi diye. Tabiki yok dedi. Eğer alakası olsa köyde ağır iş yapan bir sürü kadın var hepsinin düşük yapması lazım dedi.Onda bir anormallik vardır vücüt atmıştır dedi. ama bizimki anormalli değil kan gitmemesi bebeğe. (Maalesef) oda anormalliğe girmez sanırım

canım ben kromozom anomalili bir bebek düşürdüm... Allah herşeyin hayırlısını versin... isyan ettim niye ben çokk dedim ama ne şekilde olursa olsun ama olsun hiç demedim. iş yerinde arkadaşlarım şükret düşmüş bak problemliymiş diyorlar, .bende onlara şunu dedim. nasıl iyiki düştü dememi bekliyorsunuz ben şu an keşke normal olsaydı da düşmeseydi diyorum dediğimde de kalakaldılar.. bizim içimizde kopan fırtınayı kimse anlamıyor.. ben yapamıyorum ama gönlünü ferah tut...

Bence cesaretini topla canım. Çünkü ne kadar ertelesende yaşayacağını yaşarsın önce veya sonra. Şuan yaşasan yaşın gençken her bakımdan kolay olur toparlanman. (psikolojik boyutu ayrı tabi) ama bak ben 3 ay oldu düşük yapalı hazır hissediyorum bende düşük yaptım ama olacakla öleceğe çare yok. kader yani. İnsan oğlu acılarını caçuk unuturmuş yoksa hayat zindan olurmuş. Yallah bismillah de ne hakkımda hayırlıysa onu ver de. acıya bile razı oluyoruz yeri geliyor. Mevlam neylerse güzel eyler. Ve sevdiği kuluna dert verir sınarmış.Sende sevdiği kulusun demekki.Böyle düşün. Risk her zaman vardır.Bunu unutma ama sen güçlü ol ve inancını yitirme. Yıllarca bebekleri olmayıp kaç düşükten sonra anne olanlar var. Onları hatırla. Azim et canım.

demek ben farkında olmadan hergün cevizden alıyormuşum zaten folik asidi :)) ben hep kırar yerim. çok severim. Hem de doğal yoldan almak daha iyi. Sağol canım bilgiler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…