içimi dökmeye çok ihtiyacım var.. benim eşim çok duygusal bi insan ama o kadar kolay kabullendiki bu durumu. bi ara erkek olduğu için böyle davranıyor diye düşündüm. ama sonra anladımki öyle değil. bu onun ilk sınavıydı ve atlatması daha kolay oluyor iyi bir çocukluk geçirmiş iyi bir işi ve güzel bir evliliği var.. ama benim öyle değil... iyi bir işim, iyi bir evliliğim güzel bi evim var (arabamı sattım amaBence cesaretini topla canım. Çünkü ne kadar ertelesende yaşayacağını yaşarsın önce veya sonra. Şuan yaşasan yaşın gençken her bakımdan kolay olur toparlanman. (psikolojik boyutu ayrı tabi) ama bak ben 3 ay oldu düşük yapalı hazır hissediyorum bende düşük yaptım ama olacakla öleceğe çare yok. kader yani. İnsan oğlu acılarını caçuk unuturmuş yoksa hayat zindan olurmuş. Yallah bismillah de ne hakkımda hayırlıysa onu ver de. acıya bile razı oluyoruz yeri geliyor. Mevlam neylerse güzel eyler. Ve sevdiği kuluna dert verir sınarmış.Sende sevdiği kulusun demekki.Böyle düşün. Risk her zaman vardır.Bunu unutma ama sen güçlü ol ve inancını yitirme. Yıllarca bebekleri olmayıp kaç düşükten sonra anne olanlar var. Onları hatırla. Azim et canım.
ozaman immunolojik testler yapmışlar sana protein s protein c vs bunlarda gebe olmayan dönemde yapılanca sonuç verebiliyor..gerçi faktör v , mthfr, paı hiçbiri yok demek onları bana yapmamışlar.
yapma güzelim ama böyle yapma kendini yıpratma şunu bilki senin bebişinin sağlıklı ve kendini yıpratmamış ruh sağlığı yerinde bir anneye ihtiyacı var kendine dikkat et herşey güzel olacak 2010 bize çok güzel hediyelerle gelecek için hep umutla dolsun kaygıya yer yok tamam mı anlaştık mı opuyorumnanaktan :teselli:içimi dökmeye çok ihtiyacım var.. benim eşim çok duygusal bi insan ama o kadar kolay kabullendiki bu durumu. bi ara erkek olduğu için böyle davranıyor diye düşündüm. ama sonra anladımki öyle değil. bu onun ilk sınavıydı ve atlatması daha kolay oluyor iyi bir çocukluk geçirmiş iyi bir işi ve güzel bir evliliği var.. ama benim öyle değil... iyi bir işim, iyi bir evliliğim güzel bi evim var (arabamı sattım ama((( :)))) olsun araba kullanmaya bayılıyorum çok zoruma gittide geyik yapayım dedim)
ama çooook kötüüüü çokkk zorrrr bir çocukluğum varr . 38 yaşındayken gözlerini kaybeden ve beni 8 yaşındaki halimle hatırlayan bir annem var...behçet hastalığı nedeniyle iki gözünü birden kaybetti. hastalık üzüntü, sıkıntı, annemin göz kaybı öyle büyüktü ki hepimiz çok ağır etkilendik bu durumdan... 22 yıldır hasta bir insanla ve onun sıkıntılarıyla yaşadık.. babam bakıyor anneme aklım hergün onlarda gelin olurken bile çok zordu beni göremeyen bir anneee. yani velhasıl bebeğim olamaması benim hayatımda yaşadığım ilk zorluk değil ve bu durumu kabullenemiyorum.. bizim hayatımız hep kayıplar üzerine mi kuruldu bu bizim kaderimiz mi demeye başladım.. benden başka 3 kardeşim daha var hepsi evinde çoluk çocuk.. ailemde daha önce böyle bir durum yoktu o yyüzden de biraz zorluk yaşıyorumm.. kafanızı şişirmeyeyim...
kısaca kaybetmek kaderim oldu diye düşünmekten alamıyorum kendimi...
canım ben hiç iğne kullanmadım 3 gebelik kaybım var ama trombofili paneline 3. gebelikten sonra bakıldı. durum ortaya çıkalı 9 ay kadar oldu ama ben tekrar hamile kalmayı düşünmedim. eğer karar verirsem doktorumla tekrar görüşcez ben sadece vitaminlerimi kullanıyorum ama laf olsun diye ilaç içme alışkanlığım yok da onu kazanabilmek için.. o yüzden benim yazdıklarım sadece doktorla istişarelerim. gönlünü ferah tut.. inşallah korktuğun gibi olmaz hiçbirşeyyaaaa. böyle şeyleri duyunca moralim bozuluyor. aynılarını bende yaşarım gibi geliyor. nedense neyden korksam başıma geliyor ya. şimdiki korkumda iğne vurulduğu halde düşük yapanlardan olmak.ama sen adet olduktan sonra iğneye başladıysan o ayrı bir durum benim doktor hamile kalmadan adetin ilk günü başlayalım diyor kan akışını düzene sokmak için. erken başlanınca iğneye düşük riski %3 e iniyormuş. İnşallah tabi yineden herşeyi allah bilir. ve herşeyin hayırlısı.
amniyosentez mi yaptırcan. eğer öyle ise benim iki arkadaşım 35 yaş üstü gebelik olduğu için yaptırdılar ve hiç sıkınta yaşamadıklarını söylediler... gönlünü rahat tut...bir karnımdan rahmime iğne girmedği kalmıştı,çok şükür onuda tadıcam,sabırsızlıkla bekliyorum : )))))
amniyosentez mi yaptırcan. eğer öyle ise benim iki arkadaşım 35 yaş üstü gebelik olduğu için yaptırdılar ve hiç sıkınta yaşamadıklarını söylediler... gönlünü rahat tut...
yapma güzelim ama böyle yapma kendini yıpratma şunu bilki senin bebişinin sağlıklı ve kendini yıpratmamış ruh sağlığı yerinde bir anneye ihtiyacı var kendine dikkat et herşey güzel olacak 2010 bize çok güzel hediyelerle gelecek için hep umutla dolsun kaygıya yer yok tamam mı anlaştık mı opuyorumnanaktan :teselli:
eveeeeet 5 ocakta,ben 31 yaşındayım,ikili test sonucum kötü çıktığı için yaptırıcam : )
bazıları acımıyo diyo,bazıları acıyo,ben de kan aldırmak gibidir diye düşünüyorum,5 dk.da biter inş. : )
Dınamısscım canım hersey cok guzel yerınde masaallah allahım vakıtle saglıkla gondersın denızımızı ınsallah okuyunca cok kotu oldu ıcım yaaaa ne guzel 3 hafta sonra bıle kavusabılırsın yavruna aramızda bır hafta vardı bızım gozlerım doldu;ınsallah saglıkla ve zamanında gelır denızım opuyorum sızı
dinamisimmmm cnm deniz nasıl bu arada kuşum nereye ditttiiiiin ???/
Canim nergisim benim:teselli:, sana aglamak iyi geliyosa agla canim. Sonradan biraz olsa rahatliyorsan bu bile iyi canim. Bazi günler oldu ben aglayamadim bile icime attim.bu arada dün çok hüzenlendim ve deli gibi ağladım başım kazan gibi gözlerim çok şiş akşama kadar geçmezse bide onlara rezil olurum .
Aminnnn :Saruboceq::Saruboceq:o sızı hepimizin içinde canım ve hiç geçmeyecek sadece belki birgün bebeğimizi kucağımıza aldığımızda azalacak belki okadar ama allahımı daha büyük dertler vermesin allahım bizi yaşayan sevdiklerimizin yokluklarıyla sınamasın o çok daha büyük bir acı
:teselli:evet sanırım dediğin gibi ..
biliyosun nergiscim senle konuşunca kafamı dağıtayım diye kurslara gidiyorum demiştim
eskiden beri gitara merakım vardı olaylardan sonra da dikkatimi ona verdim ama az oluyo o bile rahatlatamıyor beni size içimde sıkıntı var demiştim geçen gece ya ben de öyle oldum belki rahatlarım dedim aldım gitarı çalayım biraz derken hem ağladım hem çaldım sonra baktım olmuyo rahat rahat ağladım aaayyyyyyy olmasa iyi ama tutamıyoruz ki :sinifsinif:
Iste bu..... celenim umut isigimiz......opuyorumnanaktancanım msjını yeni gördüm lütfen kusuruma bakma.
ben cok yitirdim umutlarımı.7 bebek/7 akyıp/7 yıkılış...
en son bebeğimi kaybettiğim aydan sonra tamamen kapattım bebek olayını kafamda.ve eşimle karar verdik evlat edinmeye basvurduk.ekim ayında basvurduğumuz kız bebek sırasında hala sıramız ilerliyor :Saruboceq: işte ne olduysa bu basvurudan sonra oldu.o kadar rahattım ki ne yumurtlama günleri kafamdaydı ne acabalar?basvurudan 4 ay sonrada hamile kaldım ve doğru+ısrarcı tedaviyle bebeğime kavustum..kızım kucağımda olmasına rağmen(şükürler olsun) hala kaybettiklerime yanarım..kimi zaman ağlarım..ilki doğssaydı şimdi 7 yasında olucaktı mafoldumben ama benm bi inanısım vardır cennetten karnımıza giricek bebeklerin sırayı bozduğu gibi yerimseniben
bana göre her annenin bebeği cennette sırada.sırası gelen annesinin karnına gönderiliyor.ama bazı yaramazlar sırada sıkılıp kacamak yapıorlar ve anneciğinin göbeğine ilişiveriyorlar.e tabi ceza olarak sıralarına geri konuyorlar.
ben inanıyorum ki cok yakın bir zamanda senin meleğinin sırası gelicek :Saruboceq:
dularım seninle/sizinle :Saruboceq:
Günaydın arkadaşlar:)
Biz dün doktorumuza gittik..Suyumuz her zamanki gibi az az az...Ama artık eskisi kadar üzülmüyorum bu duruma. Doktorum bile şu an için yeterli dedi, çok su içmeye devam et dedi. Bu seni 2-3 hafta daha götürür sanıyorum, eğer daha da azalırsa zaten 3 hafta sonra 35 haftalık oluyorsun olmadı alırız, bebeğine de bişeycik olmaz dedi.
Yani elbette doğumun erken olmasını istemiyorum ama neticede o kadar çok badire atlattık ki, doğduğunda yaşayacak kadar büyümüş olması bile insana yetiyor.
Ya bu su azlığı çok daha erken haftalarda artsaydı daha kötüydü, buna da şükür dedik eşimle..
Doktorumuzun dediğine göre bebeğimizin gelişimi çok iyi. Dün 32. haftalık ve 37'ye kadar çalışabilir raporunu da aldık. Ve doğum şeklinin sezeryan olmasına karar verdik.
Doktorum iğne de kullansak aslında normal doğum da yapabileceğimizi söyledi.
Ama sizinki gibi riskli geçen hamileliklerde sezeryan tercih ediliyor ben de kararı sana bırakıyorum dedi. Bunlar dedi kıymetli bebekler, iğnelerle bugünlere geliyorlar, anneler de bebekleri için daha güvenli olan sezeryani tercih ediyor ben de saygı duyuyorum dedi.
Ben son zamanlarda kararsızdım açıkçası doğum şekli konusunda ama sonra düşündüm ve normal doğum anında kendi doktorumu yanımda bulamama ihtimalini de hesaba katarak sezeryane karar verdim.
34. haftada bir kez daha doppler ultrason yapılacak ve nst'ye gireceğim. Sonra zaten her hafta gelirsin kontrole duruma göre tarih kararlaştırırız dedi. Bu arada eğer suyumuz yeter de sonuna dek gidebilirsek 10-15 Şubat arası gelecek Deniz'im.. Ama erken olması da ihtimal suyun durumuna göre.
Bizden haberler bunlar kızlar, inşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız şu nazlı sıpaları:)
Canim ya korkma kromozon bozuklugu cok nadir rastlanan bir vaka.kızlar benim 15 yasında saglıklı bir oglum var, bu sene bir bos gebelik geçirdim birde kalp atım olmayan ikiz gebelik ama genetik test yaptırmadım kurtajdan sonra.. su anda hamileyim 8+5 .. crawfordun yazdıklarını okuynca ikizlerime genetik inceleme yaptırtmadıgım icin cok pişman oldum.. ya kormozom bozuklugu ise ya karnımdaki bu bebegede bisi olursa :)
hamilelik = 9 ay stres sanırım kızlar, ikili testim ve ense kalınlıgı olcumu yaklastıkca korkuyorum cok korkuyorum..
Canim nekadar eksik var bende okuyabilirim.günaydın arkadaşlar
zehra duam az kaldı,arkadaşlarında desteği ile 5 ocak a kadar bitirebileceğim inşallah,mide bulantısından hiçbirşey yapamıyorum ki : ((
))
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 cok sirin yaaaatskr ederiz teyzoslar bende cemrede cok iyi opuyorumnanaktan cemre suan 1 saatir ağzında beklettiği mamayı ne yaparımda yok edebilirm die düşünüo kaydirigubbakcemile3 bizdede bu huy cıktı.doyduktan sonra bebekler ağzını kapatır mamayı almaz.ama bu cucuk mamayı alıo yutmuo oda iice sulanıo ağzında yutamıo hepten.en son ağzının kenarlarından akmaya baslıo laelaelaelaelae
Canim gecmis olsun opuyorumnanaktannergis gittim doktora bugün. bana iğne başlayalım dedi. am asiz bana asprin demiştiniz iğne yazmayacaktınız dedim ben senin bu derece çıkacağını bilemedim dedi. şoka soktun beni dedi. sendne böyle bişey çıkacağı aklıma bile gelmedi dedi. adet olunca başlayacakmış iğneyi hemd eyükske dozda anneeee korkuyom.
delikafadulden:teytey::teytey:kızlar merhaba;
kızlar bebişim 7+1 oldu çok şükür.dün kalp atışlarını duyduk çok şükür :) . Ama miğde bulantısı ben mahfediyor,çıkmak zorundayım uzanmam azım.Öpüyorum hepiniziiiiiiiii.
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktankızlar opuyorum hepınızı
Benimde tam tersi Protein S cok yüksek 140 falan cikmisti :uhm:canım benimki protein s düşüklüğü normalde 60-130 arası olması lazımmış benimki 14.5
Hadi hayirlisi canim Insallah saglikli bir sekilde devam eder:Saruboceq::Saruboceq:geçmişi okuyacaktım ama sayfalar çok hızlı geçmiş
kızlar ben daha düşük yapmadım geçen hafta salı kanamam başlamıştı ondan sonra kesildi sonra pazar ğünü tekrar başladı dün akşam tekrar kesidi b-hcg değerim hala yükseliyort fakat ikiye katlamıyor
bugün üniversitenin profuna gittim bana dediki değerler iki katına yakın katlamış
dış gebelik geç döllenme yada anormal iç grebelik olabilir dedi
0.6 claxane progestan ve düşük önleyici iğne verdi
şu anda istirahatteyim pazartesi tekrar gideceğim o gün belli olacak herşey inşaallah.yani şu anda yine umutlarım yeşerdi
allahım herşeyin hayırlısını versin
kızlar günaydın dün konturolüm vardı 21 haftalık olmuşum 430gr gelişimi iyi dedi teyzeleri
Canim baslarda iki haftada bir benim doktor tahlil istemisti, kanin durumuna bakmak icin.ya kızlar bişe sorucam. şimdi bizde kanda pıhtılaşma sorunu olduğu için kan cıvıtıcı iğne vurulacağız ya. peki daha sonra bizim kan ne durumda iğneden sonra diye hep kan tahlili mi vereceğiz bunu merak ettim.
Canim gecmis olsun.benim doktorum çok insaflı yada bana öyle geliyor..
doktorumla konuşmamı bi paylaşayım sizlerle bakalım ne düşüneceksiniz.
ankarada dr. zekai tahir burak ta tüm tahlillerimi yaptırdım ordaki doktor bana 3 ay önce multivitamin, folik asit ve b12 vitamini kullanmam gerektiğini ve 12. haftaya kadar bunları kullanacağımı söyledi... gebelikle birlikte antitrombotik (kan sulandırıcı) ilaç önerdi...
sonra ben yine ankarada bir tüp bebek merkezi ile görüştüm ve doktor beni merkeze davet etti gittik eşimle görüştük.. rahim filminizi çektirin gelin dedi. rahim filmini de çektirdik gittik.. ve aynen şunları söyledi...
benim mthfr a1298 c homozigot yani annemden de babamdanda gelen genler bozuk. mthfr homosistein düzeyini belirleyen bir mekanizmadır ve yapı taşı b vitamini grubudur dedi.. gönlünüz rahat olsun istiyorsanız 3 ay önce başalayabilirsiniz vitamin almaya ama gerek yok gebeliği öğrendiğiniz anda başlamanız da yeterlidir. çünkü b vitamini depolanmıyor ihtiyacı olanını kullanıyor ve geri kalanı atılıyor dedi (depolanan k vitamini ve demir) ama b vitaminlerine kesinlikle gebelik boyunca devam etmeniz gerekiyor çünkü bu vitamini kullanan yerde problem var ve biz bunu dışardan desteklemek zorundayız dedi... ve ben bu doktora güveniyorum.. asprin ve antitrombotik tedavi vazgeçilmez ama sizin durumunuz için önlem amaçlı kullanılacak tedavi amaçlı değil diyor.. yani mthfr ile düşük arasındaki ilişki daha kanıtlanmamış o yüzden proflaksi (önlem) amaçlı kullanıcaz dedi yani düşük doz olcak anladığım. 3 bebeğim kromozom anomalili olduğu için eğer bundada böyle bir durum olursa tüp bebeğe geçmek daha doğru olur diyor..hayırlısı bakalım... hamile kalmaya bi cesaret edebilsem....
Canim benim annen icin cok üzüldümmafoldumbeniçimi dökmeye çok ihtiyacım var.. benim eşim çok duygusal bi insan ama o kadar kolay kabullendiki bu durumu. bi ara erkek olduğu için böyle davranıyor diye düşündüm. ama sonra anladımki öyle değil. bu onun ilk sınavıydı ve atlatması daha kolay oluyor iyi bir çocukluk geçirmiş iyi bir işi ve güzel bir evliliği var.. ama benim öyle değil... iyi bir işim, iyi bir evliliğim güzel bi evim var (arabamı sattım ama((( :)))) olsun araba kullanmaya bayılıyorum çok zoruma gittide geyik yapayım dedim)
ama çooook kötüüüü çokkk zorrrr bir çocukluğum varr . 38 yaşındayken gözlerini kaybeden ve beni 8 yaşındaki halimle hatırlayan bir annem var...behçet hastalığı nedeniyle iki gözünü birden kaybetti. hastalık üzüntü, sıkıntı, annemin göz kaybı öyle büyüktü ki hepimiz çok ağır etkilendik bu durumdan... 22 yıldır hasta bir insanla ve onun sıkıntılarıyla yaşadık.. babam bakıyor anneme aklım hergün onlarda gelin olurken bile çok zordu beni göremeyen bir anneee. yani velhasıl bebeğim olamaması benim hayatımda yaşadığım ilk zorluk değil ve bu durumu kabullenemiyorum.. bizim hayatımız hep kayıplar üzerine mi kuruldu bu bizim kaderimiz mi demeye başladım.. benden başka 3 kardeşim daha var hepsi evinde çoluk çocuk.. ailemde daha önce böyle bir durum yoktu o yyüzden de biraz zorluk yaşıyorumm.. kafanızı şişirmeyeyim...
kısaca kaybetmek kaderim oldu diye düşünmekten alamıyorum kendimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?