Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

içimi dökmeye çok ihtiyacım var.. benim eşim çok duygusal bi insan ama o kadar kolay kabullendiki bu durumu. bi ara erkek olduğu için böyle davranıyor diye düşündüm. ama sonra anladımki öyle değil. bu onun ilk sınavıydı ve atlatması daha kolay oluyor iyi bir çocukluk geçirmiş iyi bir işi ve güzel bir evliliği var.. ama benim öyle değil... iyi bir işim, iyi bir evliliğim güzel bi evim var (arabamı sattım ama ((( :)))) olsun araba kullanmaya bayılıyorum çok zoruma gittide geyik yapayım dedim)
ama çooook kötüüüü çokkk zorrrr bir çocukluğum varr . 38 yaşındayken gözlerini kaybeden ve beni 8 yaşındaki halimle hatırlayan bir annem var...behçet hastalığı nedeniyle iki gözünü birden kaybetti. hastalık üzüntü, sıkıntı, annemin göz kaybı öyle büyüktü ki hepimiz çok ağır etkilendik bu durumdan... 22 yıldır hasta bir insanla ve onun sıkıntılarıyla yaşadık.. babam bakıyor anneme aklım hergün onlarda gelin olurken bile çok zordu beni göremeyen bir anneee. yani velhasıl bebeğim olamaması benim hayatımda yaşadığım ilk zorluk değil ve bu durumu kabullenemiyorum.. bizim hayatımız hep kayıplar üzerine mi kuruldu bu bizim kaderimiz mi demeye başladım.. benden başka 3 kardeşim daha var hepsi evinde çoluk çocuk.. ailemde daha önce böyle bir durum yoktu o yyüzden de biraz zorluk yaşıyorumm.. kafanızı şişirmeyeyim...
kısaca kaybetmek kaderim oldu diye düşünmekten alamıyorum kendimi...

ben hep 1'er yıl sonra gebe kaldım,ama bu hazır olamadığımdan ya da korktuğumdan değildi,ilk gebeliğimde eşim başka bir şehirde görev yapıyordu ve hazırlıksız bir gebelikti,kayıp olunca eşimin dönmesini bekledik,1 yılsonra eşim döndü 3 ay sonra tekrar gebe kaldım ama çok erken kaybettik,doktorum 3 ay dinlen rahim kendine gelsin dedi,3 ay çabucak bitsin istedim ben,ama sonra iş yoğunluğundan vazgeçtim,tam 1 yıl sonra 3.gebelik,tamamen plansız ve sürpriz oldu bizim için hiç beklemiyorduk
yani tekrar hamile kalmaktan hiç korkmadım,çünkü sahip olmak istediğim şeyi elde edene kadar emek sarfetmeyi seviyorum,acı ve üzüntü dolu olsada en fazla bir haftada kendime geliyordum,çünkü zaten hayatta yaşayabileceğim en büyük kayıbı 2002 yılında babamı kaybettiğimde yaşadım
bünyem acılara alışık yani : )) yılmayın,korkmayın,pes etmeyin,düşünce gücüne inanın,gerçekten çok istersen olur........

aysude lütfen böyle düşünme
inan eşlerimiz bizden daha kötü oluyorlar,ama bize hissettirmiyorlar,onlar duygularını daha rahat gizleyebiliyorlar
hepimizin hayatında ne sıkıntılar ne üzüntüler yaşandı,ama asla isyan etme,Allah hiçbir kuluna taşıyamayacağı yük yüklemezmiş
yaşadıklarını kabullenmen üstesinden gelebilmen için çok önemli,lütfen kendini daha fazla yıpratma,öncelik senin ve eşinin sağlığı,ikiniz sağlıklı oduğu sürece her türlü problemin üstesinden gelebilirsiniz
ruhunu dinginleştir,arındır,telkinlerde bulun kendine sürekli,iyi şeyler düşünmeye çalış,lütfennnnnn

yapma güzelim ama böyle yapma kendini yıpratma şunu bilki senin bebişinin sağlıklı ve kendini yıpratmamış ruh sağlığı yerinde bir anneye ihtiyacı var kendine dikkat et herşey güzel olacak 2010 bize çok güzel hediyelerle gelecek için hep umutla dolsun kaygıya yer yok tamam mı anlaştık mı opuyorumnanaktan :teselli:

canım ben hiç iğne kullanmadım 3 gebelik kaybım var ama trombofili paneline 3. gebelikten sonra bakıldı. durum ortaya çıkalı 9 ay kadar oldu ama ben tekrar hamile kalmayı düşünmedim. eğer karar verirsem doktorumla tekrar görüşcez ben sadece vitaminlerimi kullanıyorum ama laf olsun diye ilaç içme alışkanlığım yok da onu kazanabilmek için.. o yüzden benim yazdıklarım sadece doktorla istişarelerim. gönlünü ferah tut.. inşallah korktuğun gibi olmaz hiçbirşey

arkadaşlar aranızda hamile olanlar var doktorlarınızla mutlaka h1n1 (domuz gribi) aşılarını görüşün.. hamilelere yapılan adjuvansız aşılar geldi.. biz bölgemizdeki gebeleri sağlık ocaklarımıza davet ediyoruz.. ve aşının bebekleri ilk altı ay koruduğu bildirildi... bilginiz olsun... ben hamile değilim o yüzden adjuvanlı olanını yaptırdım.. ilk aşı geldiğinde yaptırdık biz... tüm kurum olarak tabi....yaptırın demiyorum ama mutlaka bu konuyu doktorlarınızla görüşün diyorum.. ayrıca hamiş hanımlar sağlık ocaklarına uğrayıp gebelikte yapılacak aşılar konusunda bilgi alsınlar lütfen... hepatit...tetenoz vs..

bir karnımdan rahmime iğne girmedği kalmıştı,çok şükür onuda tadıcam,sabırsızlıkla bekliyorum : )))))
amniyosentez mi yaptırcan. eğer öyle ise benim iki arkadaşım 35 yaş üstü gebelik olduğu için yaptırdılar ve hiç sıkınta yaşamadıklarını söylediler... gönlünü rahat tut...

amniyosentez mi yaptırcan. eğer öyle ise benim iki arkadaşım 35 yaş üstü gebelik olduğu için yaptırdılar ve hiç sıkınta yaşamadıklarını söylediler... gönlünü rahat tut...

eveeeeet 5 ocakta,ben 31 yaşındayım,ikili test sonucum kötü çıktığı için yaptırıcam : )
bazıları acımıyo diyo,bazıları acıyo,ben de kan aldırmak gibidir diye düşünüyorum,5 dk.da biter inş. : )

inşallah... inşallah...

kızlar yeni yılınız kutlu olsun dilerim sevdikllerinizle mutlu huzurlu sağlıklı bir yıl geçirirsiniz
inşallah 2010 isteyen herkes bebeklerine kavuşur

Geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir.

rahim filmi çektirdiysen eğerrrr. amniyosentez düğün bayram.. korkma benim ikili üçlü test olmasa bile yapılacak.. herşey varrr gel... gelll ne ararsan varrrrr. gelll

kızlarrrrrr canlarım herkese mutlu sağlıklı huzurlu bol bol paralı ama en önemlisiiiiiiiiiii bebişlerin gelidiği bir yıl diliyorum herkesi öpüyorum kaydirigubbakcemile5

Slm arkadslar umarım herkes cok ıyıdır hepnıızın yenı yılını kutluyorum dılerım yasadıgımız tum acılar umutsuzluklar saglık sorunları hep gerıde kalsın ve bu yenı yıllll bıze en cok ıstegımızı yanİİİİ bebeıslerımızı getırsın saglıklı mutlu yılaraaa hepınızı cok sevıyorummmm ıyıkı varsınızzz.......

Canım benim inan ne diyeceğimi bilemedim...
Hatırlıyor musun senle bşr konuşmamızda ikimizde 2010'da anne olacağız gene de inşallah demiştik...
Sadece bunu tekrarlıyorum ve inanıyorum çektiğin acıların karşılığını inşallah 2010 da alacaksın, allahım inşallah sana seni asla bıtakmayacak, sevgisiyle şımartacak ve yüceltecek bir kuzucuk daha göndersin...
Kendine iyi bak canım benim...Lüten kendine çok iyi bak.

dinamisimmmm cnm deniz nasıl bu arada kuşum nereye ditttiiiiin ???/

Buradayım canım buradayım...
Deniz iyi teyzesi ama gene ve gene suyu az..Artık sürekli kontrol altındayız ama eskisi kadar üzülmüyorum...Çünkü doktorum 3 hafta daha yeter bu su, ondan sonra da sürekli takipte oluruz baktık çok azalıyor alırız ama meraklanma 35. haftadan sonra alsak da hiç bişe olmaz bebişine dedi.
Elbette erken olsun hiç istemiyorum ama atlattığımız onca badireden sonra bugünlere geldiğimiz içinde şükrediyorum..

Bu arada biz bugün 33. haftaya girdik kızımla:))

Sen nasılsın canım görünmüyorsun hiç neler yapıyorsun?

bu arada dün çok hüzenlendim ve deli gibi ağladım başım kazan gibi gözlerim çok şiş akşama kadar geçmezse bide onlara rezil olurum .
Canim nergisim benim:teselli:, sana aglamak iyi geliyosa agla canim. Sonradan biraz olsa rahatliyorsan bu bile iyi canim. Bazi günler oldu ben aglayamadim bile icime attim.
Ailem beni cok güclü biliyo. Kolay kolay aglayamadigim icin, ama bilmiyorlarki bu benim güclülügümden degilde icime attigimdandir
Bana arkadasimin biri demistiki ayyyy 4 tane bebek kaybettin ve sen yine masallah hic birsey olmamis gibisin ben olsam aglamaktan ölürüm...
Aglamak icindeki ,seni bogan, canini acitan seyleri disari atmak demektir.
Ben bazen onu bile beceremem icime atar bogulurum :çok üzgünüm:

Aminnnn :Saruboceq::Saruboceq:

:teselli:
Iste bu..... celenim umut isigimiz......opuyorumnanaktan

Canim benim Insallah Denizimizin suyuda 40. haftasina kadar denizler kadar cogalirda , vaktinde kucagina alirsin canim.:Saruboceq:
Canim ya korkma kromozon bozuklugu cok nadir rastlanan bir vaka.
Allahin izniyle bebegine birsey olmayacak:Saruboceq:
günaydın arkadaşlar
zehra duam az kaldı,arkadaşlarında desteği ile 5 ocak a kadar bitirebileceğim inşallah,mide bulantısından hiçbirşey yapamıyorum ki : ((
))
Canim nekadar eksik var bende okuyabilirim.
Senin okumak istediklerini bana ver senin miden bulaniyo, ben senin yerine okurum canim

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 cok sirin yaaaa

Canim gecmis olsun opuyorumnanaktan
delikafadulden:teytey::teytey:
kızlar opuyorum hepınızı
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

canım benimki protein s düşüklüğü normalde 60-130 arası olması lazımmış benimki 14.5
Benimde tam tersi Protein S cok yüksek 140 falan cikmisti :uhm:

Hadi hayirlisi canim Insallah saglikli bir sekilde devam eder:Saruboceq::Saruboceq:

kızlar günaydın dün konturolüm vardı 21 haftalık olmuşum 430gr gelişimi iyi dedi teyzeleri

Canim baslarda iki haftada bir benim doktor tahlil istemisti, kanin durumuna bakmak icin.
Cok sulanincada tehlikeli onun icin ignenin dozununa ona göre ayarladi bende. Ben 0,3 ml fraxiparin kullandim ama benim tahlillerim normal ciktigi icin böyle devam ettim

Canim gecmis olsun.
Bak ben bunuda bilmiyodum demekki B Vitaminlerine daha önceden baslamaya gerek yok:1shok:
Canim benim annen icin cok üzüldümmafoldumben
Genc yasta ona bu hastaligi veren Rabbim mutlaka onun icin baska güzellikler verecektir canim.:teselli: Bazen bende düsünürüm, ben kesinlikle Allahin iyi bir kulu degilim diye, insaniz sonucta böyle seyleri düsünmek normal. :çok üzgünüm: Ama derin düsününce hayir Rabbim beni seviyo, seviyoki bu yasima kadar her istedigimi fazlasiyla verdi bana.a.s
Herseyi verdi ve benide cocukla imtahan ediyo.
Ama ben bu imtahani iyi gecirdigimi söyleyemem kaydirigubbakcemile3 cünkü cok isyan ediyom, sonradan pisman oluyom :çok üzgünüm: ama sabrim okadar azalmiski eski günlere göre daha fazla isyanlardayim....
Bunun farkindayim. Yinede ondan herdefasinda af diliyom. Bize göre bu cok kötü bir aci cocuk sahibi olamamak.senağlama
Ama cevreme bakiyomda dertsiz insan yok. :sm_confused: Onlara görede kendi acilari cok büyük.
Mesela hergün kocasindan dayak yiyen kadin, yada cok fakir olupta yavrusuna iyi bakamayan Anne.mafoldumben Bunun gibi binlerce dert. Ama bak bizlerin bir ümidi var cok sükür.
Dertler bitmiyo, birini atlatiyon digeri geliyo :bbo:. Onun icin hayati suan doya doya yasamak lazim :1rolleyes:. Cocukta gelmek isterse gelir.... kaydirigubbakcemile3Gelmiyor diyede hayatimi ona odaklamak istemiyom,:dilcikar: cünkü cocuk hersey degildir bu hayatta.kaydirigubbakcemile2
Kafanizi sisirdim kusura bakmayin.:kedi:
Bunlar benim fikrim simdi böyle düsünüyom ama bazende tüm ümitlerimi kaybetimde burda sizlere zirladigimda :roflol: sizlerde bana ümit vereceksiniz bunu biliyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…