Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Aile bireylerinizden biri kolon kanseriyse her gün Aspirin içmenizde büyük fayda var. Zira araştırmalara göre günde 81 miligram Aspirin alan erkeklerde kolon kanseri riski, almayanlara göre yüzde 50 oranında düşebiliyor.

Uçukları geçiriyor:

Macar uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, her gün alınacak 125 miligram Aspirin uçukların cilt üzerindeki ömrünü ortalama 8 günden 5 güne düşürerek, neredeyse yarı yarıya azaltabiliyor. Aspirin, uçuğa neden olan iltihabı da azaltarak, etkilenmiş bölgenin daha çabuk iyileşmesini sağlıyor.

Alzheimer’dan koruyor:
Hollanda’daki Erasmus Tıp Merkezi’nde görevli bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmaya göre birkaç yıl boyunca düzenli Aspirin kullananlarda Alzheimer hastalığına yakalanma riski, bu ilacı düzensiz kullananlara göre yaklaşık yüzde 80 oranında daha az ortaya çıkıyor.

Siğilleri söküp atıyor:
Bir parça bant alın, ortasına yuvarlak bir delik açın ve bu delik tam siğilin üzerine gelecek şekilde bantı cildinize yapıştırın. Uçu banttan dışarı çıkan siğilin üzerine, daha önce toz haline getirdiğiniz Aspirin’i sürün ancak cildinizin diğer taraflarına bulaştırmayın. Sonra bunun üzerini başka bir bantla kapatıp aynı işlemi üç gece üst üste uygulayın. Siğiliniz iyilesecektir.

Felçten koruyor:
Felcin nedeni kan pıhtılaşması. Aspirin’in en önemli özelliği de pıhtılaşmayı önlemesi. Her gün alınacak bir Aspirin’in, felç geçirmiş erkeklerde yeni bir felç riskini yüzde 25 oranında önlediği biliniyordu. Bundan yola çıkan uzmanlar, genel olarak felç riski taşıyanlarda da aynı oranda etkili olacağını düşünüyor. Hatta bazı araştırmalar bu oranın daha da yüksek olabileceğini gösteriyor.

Bu yeni faydalarıyla Aspirin’in gerçekten mucize ilaç olduğu bir kez daha kanıtlandı. Ancak her ilaç gibi Aspirin’in de zararli etkileri olabiliyor. Uzmanlar özellikle mide hastalarını uyarıyor: Dikkat, Aspirin mideyi delebilir. Çünkü mide asit salgılayan bir organ. Aspirin veya romatizma ilaçlari* midenin koruyucu örtüsünü ortadan kaldırıyor. Böylece iç örtü asitle doğrudan temasa geçiyor

Aspirin ve Kalp Krizi
Kalp krizi, bir koroner atardamarın bir kan pıhtısıyla tıkanmasının sonucu olduğu için, aspirinin pıhtılaşma üzerindeki etkisi bir kalp krizinin ilk saatlerinde yararlıdır. Her gün aspirin almak, by pass ameliyatı geçirenler de dahil olmak üzere, koroner atardamar hastalığı olan insanların çoğunda yararlıdır.

Aspirinin Zararları
Koroner atardamar hastalığınız varsa ya da koroner atardamar bypass ameliyatı geçirdiyseniz, aspirin daha sonraki bir kalp krizi riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir Ama kan basıncınız yüksekse, ailenizde felç olayları, kanama bozukluğu, ülser ya da karaciğer ya da böbrek fonksiyonu yetmezliği varsa veya varfarin (Coumadin) alıyorsanız, aspirinden kaçının. Her durumda, aspirini düzenli olarak almaya başlamadan önce doktorunuzla görüşün. (Aspirinin kimyasal adı asetilsalisilik asittir; asetaminofen gibi aspirin yerine kullanılabilen ilaçlardan farklı olduğunu unutmayın. Aspirinin pıhtılaşma üzerinde bir etkisi vardır; asetaminofenin ise yoktur.)

Aspirine duyarlı mısınız?

Bilim adamları ilk kez, aspirine karşı duyarlı olmayan insanların, duyarlı olanlara oranla kalp hastalıklarından ölme riskinin daha yüksek olduğunu belirlediler. Trombosit kümelenmesini uyaran tromboxan A2 maddesinin oluşumunu bloke eden aspirinin bazı insanlarda etkili olmadığını belirten uzmanlar, bu kişilerin aspirine duyarlı olmadıklarını bildirdiler. Araştırmada, aspirin kullanan ve idrarlarında yüksek oranda tromboxan bulunan kişilerin, aspirin kullanıp idrarlarında düşük oranda tromboxan bulunanlara oranla, kalp hastalıklarından ölme riskinin 3.5 kat fazla olduğu ortaya çıktı.
Öte yandan, ağrı kesici Vioxx’un, aseptik (bakteriyel olmayan) menenjit hastalığı ile ilişkisi bulunduğu öne sürüldü. Etken maddesi Rofecoxib olan Vioxx ilacını kullananlar arasında bakteriyel olmayan 5 menenjit vakasının belirlendiğini bildiren Amerikan yetkililer, bu durumun ilacın yan etkisinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruyor. Yetkililer üretici firma Merck’ten, Vioxx kutularının üzerine ve prospektüsüne, ilacın menenjite yol açma ihtimali ile ilgili uyarı konulmasını istedi.

Gebelikte aspirin ne işe yarar?
Düşük doz aspirin tedavisi gebelikte özellikle; abort (düşük), rahim içi gelişme geriliği veya preeklampsi gibi riskli durumların olduğu gebelerde kullanılmaktadır. Buradaki amaç bebeği rahim içindeki gelişiminin devamıdır. Çünkü preeklempsi veya rahim içi gelişim azlığı (IUGR) gibi durumlarda plasentada oluşan bir takım pıhtı maddeleri bebeğe giden kan akımını azaltarak bebeğin rahim içinde büyümesinin azalmasına veya ölmesine sebep olabilmektedir.

Hangi gebeler risk altındadır?
Daha önceki gebeliklerinde gebelik kayıpları, IUGR veya preeklempsi durumlarını yaşayan gebeler özellikle risk altındadırlar. Ayrıca diyabet (şeker hastalığı), hipertansiyon gibi sistemik bir rahatsızlığı olan gebeler ile yaşlı gebeler (35 yaş üstü) de aynı gebelik risklerini taşımaktadırlar.

Ayrıca gebeliklerinden önce damar içi pıhtı oluşumu öyküsüne sahip gebeler de yine risk altındadırlar. “Trombofili” adı verilen ve damar içi pıhtının (tromboz) kolay oluşması ile karakterize gebeler de gebeliklerinde düşük, erken doğum ve IUGR gibi risklere sahiptirler. Bu gebelerin gebeliklerinde aspirine ilave olarak kanın pıhtılaşmasını sağlayan bir takım iğneleri de kullanmaları şart olabilir.

Tek bir düşük (abort) yapan bir kadında bu düşüğün sebebi büyük olasılıkla (%90) bebeğe ait kromozomal problemler olup genelde araştırmaya gerek görülmez ve ailelere yeni bir gebelik daha denemeleri salık verilir.

Ancak iki veya daha fazla gebelik kaybı olan kadınlardaki nedenler daha farklıdır ve yeni bir gebelik öncesi genel bir araştırma şarttır.

Tekrarlayan Gebelik Kayıpları ile ilgili bilgiler >>>

Antifosfolipid sendrom nedir?
Trombofili sebeplerinin başında gelen antifosfolipid sendromda (aPL) ana problem kandaki pıhtılaşmanın artışıdır. Özellikle gebelikte plasenta içindeki damarlarda oluşan mikro-pıhtılar bebeğin gelişimini bozarak düşüğe veya rahim içi gelişme geriliğine (IUGR) sebep olabilmektedir.

Hatta preeklempside de mekanizma hemen hemen aynıdır. Buradaki ana nedenin gebeliğin oluşum döneminde ortaya çıkan plasentanın yerleşimi ile ilgili bir problem (“plasentasyon bozukluğu&#8221 olduğu düşünülmektedir.

Trombofili tedavisinde veya proflaksisinde (hastalıktan koruyucu olarak) son yıllarda düşük doz aspirin ile birlikte düşük molekül ağırlıklı heparin iğneleri kullanılmakta ve oldukça iyi sonuçlar alınmaktadır. Bu şekilde trombofilili gebelerin gebeliklerinde tekrarlayan düşük, rahim içi bebek ölümü (intrauterin ex) veya rahim içi bebeğin gelişim azlığı (IUGR) gibi problemler önemli ölçüde azaltılabilmiştir.

Ayrıca bu etkin tedavi ile özellikle bacaklarda oluşan toplardamar içindeki pıhtı oluşumları (Derin Ven Trombozu) da oldukça azalmaktadır. Çünkü trombofilik gebelerin gebeliklerinde damar içi pıhtı oluşum riski de oldukça artmıştır.

Damar içi pıhtının doğurabileceği en ciddi komplikasyonlardan birisi de pıhtının damar içindeki yerinden kopup yine damar yolu ile akciğerlere kadar gelmesi durumudur (akciğer embolisi) ki bu durumda kişinin ani ölüm riski vardır.

Her gebeye aspirin tedavisi verilebilir mi?
Hayır. Gebelikte kesin endikasyon (gerekçe) olmadıkça aspirin tedavisinin kullanımına gerek yoktur. Aksi takdirde ilaç gereksiz yere kullanılmış yani “suistimal edilmiş” olur.

Yapılan pek çok araştırma sonuçlarına göre bu tür bir uygulamanın gebeliğin seyri üzerinde herhangi bir olumlu etkisi bulunmamaktadır.

Hatta işin diğer yanı düşüğü, preeklempsiyi ve rahim içi gelişme geriliğini engellemek amacıyla gebe kadınlara rutin aspirin kullanılmalarını önermeyi destekleyecek kadar elimizde yeterli bilimsel kanıt bulunmamaktadır. Yine, bu uygulamanın uzun dönem etkileri konusunda da elimizde yeterli veri yoktur.

Aspirin tedavisi kaçıncı hamilelik haftasına kadar devam ettirilmelidir?
Aspirin ve ağrı kesici olarak kullanılan diğer Non-steroid antienflamatuar ilaçlar hamileliğin 32-33. haftasından sonra kesilmelidir. Aksi takdirde bebeğin kalbinde bulunan “ductus arteriosus” damarının doğumdan sonra kapanması önleyerek bebekte “doğuştan (konjenital) kalp hastalığı” oluşmasına zemin hazırlayabilir.

Bu yüzden hekim kontrolü olmaksızın olan üstün körü kullanımlar bebeğe zarar verebilir.

Sonuç olarak..
Riskli gebeliklerde düşük doz aspirin kullanımı bir takım faydalar sağlayabilir. Bu konudaki sonuçlar çelişkilidir ve bu konuda daha pek çok çalışmaya gerek vardır. Çünkü hangi hastada ve hangi gebelik haftasından itibaren tedavinin başlanması gerekliliği konusunda halen daha pek çok spekülasyon vardır.

mükemmelsin süpersin aynen böyle devam et hamilelikte sana sıkıntı yaratabilecek tüm sorunlarından kurtul tatlım

canım çok sağol napalım işte 1 ay daha koçişle maç yapcaz kıssadan hisse :kedi: merak ettim dr sana neden verdi bide ameliyattan ne kadar zaman sonra deneyebilirmişsiniz hemen cevap yazacaktım ama bizim şirketin ana bilgisayarı çöktü yazamadım :1no2:

doğrusun tatlım kesinlikle eh veririz artık 19 kilo veren bunuda veriri dimi iyi akşamlar canım

gülüş 27 senin durumun nedir canım
canım ben geöen yıl 7 Ocakta yani yarın 28+3 günlük bebeğimi dünyaya getirmek zorunda kaldım çünkü preeklamsi oluşmuş yani eş kireçlenince bebişime kan gitmemiş ona gitmesi gereken kan benim vücuduma yayılmış bundan dolayı ödem ve yüksek tansiyon oluşmuş ki ben bunların farkında dahi değildim acil olarak doğuma aldılar bebişim bu dünyaya 10 dayanabildi 17 ocakta doğumgünümden 1 gün sonra gözlerini yumdu 6 ay korundum daha 6 aydırda hamile kalmaya çalışıoyorum ancak doğum öncesinde rahmimde iç kanama olmasından dolayı rahim duvarı zarar görmüş önce kist oluştu onu eritmekle uğraştım şimdide duvarı kalınlaştırmaya çallışıyorum dr bugün östrogen hapı verdi yarın klomene başlıyorum benimki kısaca böyle tatlım haa bu arada araba satıyorum ve sizinle ancak iş yerinden görüşebiliyorum :hulya:

canım benim.... hayırlısı olsun... inşaallah herşey istediğin gibi ve güzel olur.... bu arada iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.... şahinbeyin şehit olduğu köprü başına gidersen benden selam söyle.... bide kale manzarasında benim için güzel bi çay iç olur mu......:)))))))))

çok geçmiş olsun canım Allah yaşadıklarımızı kimseye ve birdaha da bizlere yaşatmasın RAbbim acil şifalar versin ve bir an önce bebişine kavuş inş ..tabi bende :)

ayrıntısını bilmiyordum... hakkında hayırlısı olsun.... sen bu azimle devam edersen olcak inşallah....
dün bi bilimsel araştırma yazısı okudum... kadın tam 1 kez düşük yapmış 12 ve 13. gebeliğinde canlı doğum yapabilmiş... kociş benle nasıl dalga geçti anlatamam sen üçte pes ettin adamlara bak diye....

inşallah bitanem hepimizin duaları istekleri gerçekleşir
oooooo maaşallah biliyosun buraları içmem mi gel beraber içelim sende benim için siyah simit ye çok severim

çok geçmiş olsun canım Allah yaşadıklarımızı kimseye ve birdaha da bizlere yaşatmasın RAbbim acil şifalar versin ve bir an önce bebişine kavuş inş ..tabi bende :)
teşekkür ederim tatlım inşallah canım bir daha aynı acıları yaşamayız hepimiz hayalimizdeki bebişlerimize kavuşuruz bundan temiz ve güzel dilek daha ne olabilir ki

aaaa bak o konuda sana annemide örnek verebilirim ilk doğumunda bebiş 10 dk yaşamış kaybetmişler sonra ablam canlı olarak doğmuş onun ardından 4 doğum daha bebişler tam doğumdan bir gün önce falan anne karnında yummuşlar gözlerini ve kaybedilen 5 bebişte erkek tabii bu olay yaklaşık 40 yıl önce oluyor dr nedenlerini bilemiyor anlamıyorlar sonra annem tekrar hamile kalıyor düşürmeye çalışıyor yine kaybedeceğim üzüleceğim diye yapmadığını bırakmıyor ama tabii abim daha inatçı çıkmış ve sağlıklı olarak doğmuş e bende tekne kazıntısı hata kaza olmuşum işte yani 8 doğum 3 ü canlı ne diyeyim evlat acısını bu yaşta öğrenmemiz gerekiyormuş ama herşeyin bir çaresi var unutma dünden sonra yarından önce hayat durur UMUT bitince
ben inanıyorum 2010 hepimize güzel hediyeler verecek opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

pes etmek yok canım hayat bir sınavsa malesef bu da bizim sınavımız Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermezmiş böyle bir imtihanla karşı karşıya kalmışsak demek ki biz çok güçlü insanlarız... hem sanırım sen celenin hikayesini okumuştun ben ne zaman üzülsem onun durumu geliyo aklıma düzeltiyorum kendimi Allah hepimizin yardımcısı olsunopuyorumnanaktan

dayanamdığımı düşündüğüm zamanlar oluyor ama sayenizde toparlandım yalnız olmadığımı farkettim dualarınıza beni de ekleyinn olur muu... allah hepimizin yardımcısı olsun...iyi dileklerin için çok teşekkür ederim..

artık bende inanıyorummmm

inşallah bitanem hepimizin duaları istekleri gerçekleşir
oooooo maaşallah biliyosun buraları içmem mi gel beraber içelim sende benim için siyah simit ye çok severim

bilirim bilirim 3 sene urfada kaldım ama hafta sonları genelde antepteydim ankara özlemimi antepte gideriyodumm.. hergün yiyorum simit... yarın sabah senin için yicemmm:)))))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…