Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canımm benimm gelir gelmez bilgisayara koştum gündüz hep aklımdaydın hakkında hayırlısı inşallah bu ay kalırsın.östrojen hormonu bende tedavi olurken kullanmıştım yanına e vitamini vermişti.genelde e vitaminiyle içilir o.sanada verdimi.biraz kilo aldırıyo hormon nede olsa.tek bebiş gelsinde kilolar verilir onu takma.bu aya çalışırsın artık :kedi:

Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr,
Hamıle olanlar saglık ocagına kayıt yaptırmalımı?Hanı bı ıgne falan olacakmısız ya yoksa doktor kendı söylüyormu?Bızmı takıp etmelıyız?

Arkadaslar, gebelıkte kacıncı ayında hangı ıgneler yaptırılmalı?Bılgısı olan varmı?

canım 5 aylıkken gitmen lazım. bende 2 aylıken gitmiştim (düşük oldu sonra) 5 aylık olunca gel demişti sağlık ocağındaki hemşire. doktorlar söylemiyor kendin git unutma.

Eğer bir sağlık ocağı tarafından takibiniz yapılıyorsa, size 4.aydan itibaren, 2 doz tetanos aşısı önerilecektir.

Doğumun steril koşullarda yapılması, tetanoz riskini büyük ölçüde ortadan kaldırır.

Ama bu hizmet ayağınıza kadar gelmişken, değerlendirmeniz faydalı olur.

Ayrıca oluşan bağışıklık, doğum sonrasında bebeğiniz için de koruyucu olacaktır.

Bu aşıyı yaptırmanızı tavsiye ederim.Hepatit B aşısı için de benzer şeyler söylenebilir.

Bu mikrobun taşıyıcılığı ülkemiz koşullarında çok yüksek olmakla birlikte,steril şartlarda yapılacak doğum Hepatit B mikrobu ile karşılaşma riskinizi büyük oranda ortadan kaldırır.

Şu an rutin aşı programında olmamakla birlikte,doğumunuzu genel hastanelerde gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, bu aşıyı yaptırmanızı tavsiye ederiz.Toplam 3 dozda yapılır.

Gebelik esnasında antijen aşıları yapılabilir, ama canlı aşılar kontrendikedir, yani yapılması sakıncalıdır.

Tetanoz ve Hepatit B haricinde, yapılması planlanan aşılar hakkında mutlaka önceden bilgi alınız.
Doç.Dr.Bülent BERKER

Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr,
Hamıle olanlar saglık ocagına kayıt yaptırmalımı?Hanı bı ıgne falan olacakmısız ya yoksa doktor kendı söylüyormu?Bızmı takıp etmelıyız?
canım güzel bir konuya değinmişsin... gebelik ve sonrasında kadınların takip yönergesi ile ilgili uzun uzadıya eğitimler var .. bakanlık anne ve çocuk ölümlerinin önüne geçebilmek adına çok ciddi çalışmalar yapıyor.. bu konuda bilinçli olmak önemli... gebe olduğun tespit edildiği andan itibaren çalışmalar başlatılıyor... ve adresinin bulunduğu sağlık ocağına bildirim zaten yapılıyor sağlık ocağı o gebelere tek tek ulaşmaya çalışıyor ama kaçırdıkları çok oluyor tabi... senin ben gebeyim diye gidip geri döndürüleceğini kesinlikle düşünmüyorum...gebe isen mutlaka bir sağlık ocağına gitmeni öneririm.. gebe demir destek programı, bağışıklama programı, emzirmenin korunması, doğru emzirme teknikleri gibbbi aklına gelebilecek tüm konularda yardım alabilirsin.... gitmek ve gebe izlem kaydınıı yaptırmanda fayda var... ben tamda bu konuda çalışan biriyim iyi oldu sorduğun... birde bebek doğduktan bir hafta sonra hastanede alınmış bile olsa mutlaka bir sağlık ocağında ikinci kez TOPUK KANI aldırmayı unutmayın..ve bebeğiniz için aşı takvimi çıkarmayı da.... sağlıkla

Büşra canım sen nasılsın?

canım benim ağrılarım geçmedi tam olarak bi sorun var sanki içime iyi şeyler doğmuyor korkuyorumda c.tesi doktor kontrolüm vardı ama o gün acil ameliyatı varmış onun için p.tesiye alındı randevum p.tesi gitcem dr bakalım ne diyecek sen nasılsın

hepimiz için hayırlısı tatlım bana e vitamini vermedi dr valla kilo almamak için çalışacağım kilonun bize hamile kalınca daha da zararı var boğazımı tutacağım valla
hımmm anladım canım dr ne dediği önemli değil sen kendini ruhen ve bedenen hazır hissedince başla bitanem
ben 56 kilodayken hamile kalmıştım doğuma sanırım 75-76 kiloda girdim şu an 54 kiloyum tabii bu 1 yılda oldu bi ara kendimi bırakmıştım 58 de kaldım inemedim
sabahları krem peynirli etimek yiyorum öğlen ekmek ve pilav hariç yemek yiyorum akşam üzeri elma yada yoğurt falan yiyorum mecbur kalmadıkça akşam yemeği yemiyorum arada fındık kuru üzüm kayısı falanda yiyorum ve 3-4 litre su içmeye çalışıyorum tabiii bu yaptığım ne kadar doğru bilmiyorum ama her insan kendi vücudunu daha iyi tanıyor ona göre sende bişiler bulabilirsin ama su içmek ve akşam yemeğini kesmek bir başlangıç olabilir canım

Yeniden geçmiş olsun tatlım umarım ağrıların en kısa zamanda geçer.
Bebiş için de kendini hazır hissedeceğin zamanı bekle mutlaka :)
İnşallah bir dahaki sağlıkla gelir canım.

günaydın herkeseeeee bu aralar neden bu kadar sessiz burası lmaz:
günaydın canım sanırım herkes kendiyle uğraşıyor....iş yerinde bi arkadaş var 34 yaşında 2 çocuk babası. fmf hastası ve artık böbrekleri iflas etti diyalize girmeye başladı onu dinliyordum da. en azından sağlıklıyız ve herşeyin başı sağlık gencecik adam gözümüzün önünde bir kaç ayda eridi gitti yaaaa...
sabah sabah moralimiz bozuldu... ama o kadar hayat dolu ve öyle güzel bi eşi varkii... neyse moralini bozmayayım... simit yedim senin için afiyetle:)))))

ooohhhh afiyetler olsun şekercim :) arkadaşın için üzüldüm gerçekten çok geçmiş olsun umarım kendine uygun böbrek bulunur da sağlığına kavuşur evet canım aldığımız her nefes için şükretmeliyiz daha büyük sorunlarla sınamasın Allah'ım bizi

sağol tatlım... eeee sen nasılsın bakalım...

sağol tatlım... eeee sen nasılsın bakalım...
iyiyim diyemeyeceğim acıtasyon yapmış gibide olmak istemiyorum mutlu mu olmalıyım yoksa üzgün mü inan duygularım karma karışık ben geçen sene bugün anne olmuştum mafoldumben bugün bebişimin doğum günü ama sanki onun için mutlu olmalıyım bilmiyorum

inan ne demeliyim bilmiyorum.... bilemiyorum... tek bildiğim içine atma sakın.. nasıl dökebilirsen dök... ama içinde tutma nolur... acını yaşa mutluluğunu yaşa ama nolur içine atma tatlım....

ıyiyim tatlım, bugün 34. haftaya girdik kızımla..Yarın da kontrolümüz var umarım her şey yolundadır, heyecanla yarını bekliyorum...

Sen nasılsın? Önce işlerini halledip sonra çalışmalara başlayacağını yazmışsın, bence de süper fikir özellikle epilasyon kısmı..
Keşke ben de bunu yapabilmiş olsaydım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…