merhaba kızlar maalesef olmadı dün akşam eve gittim 1 saat sonra kanamam oldu sabah dr gittim yumurtlamandan hiçbir sorun yok rahmin çalışmasında sorun yok ancak rahim duvarınız ince dedi bunu daha öncede söylemişti ama şimdi eğer gerekirse kamera ile bakılabileceğini doğumda rahim duvarının ciddi hasar gördüğünü söyledi şimdi yine klomen verdi bide östrojen ilacı bu ilaç normalde günde 1 defa kullanmak gerekiyormuş ama dr 8. adet gününde 2şer tane almaya başlamamı söyledi ilacın yan etkileri ödem, kilo atışı vs offff 58 den 53 e zor düşmüştüm neyse anlayacağınız kızlar kocişle maç yapmaya devam etcez eğer bu tedavide sonuç vermezse iğne tedavisine başlayacakmış onun ne olduğunu bilmiyorum
beni soran merak eden herkesi tek tek opuyorumnanaktan ilginiz beni çok mutlu etti inanın
denden canım bende seni merak etmiştim umarım sonuçların tertemiz çıkar
Arkadaslar, gebelıkte kacıncı ayında hangı ıgneler yaptırılmalı?Bılgısı olan varmı?
canım güzel bir konuya değinmişsin... gebelik ve sonrasında kadınların takip yönergesi ile ilgili uzun uzadıya eğitimler var .. bakanlık anne ve çocuk ölümlerinin önüne geçebilmek adına çok ciddi çalışmalar yapıyor.. bu konuda bilinçli olmak önemli... gebe olduğun tespit edildiği andan itibaren çalışmalar başlatılıyor... ve adresinin bulunduğu sağlık ocağına bildirim zaten yapılıyor sağlık ocağı o gebelere tek tek ulaşmaya çalışıyor ama kaçırdıkları çok oluyor tabi... senin ben gebeyim diye gidip geri döndürüleceğini kesinlikle düşünmüyorum...gebe isen mutlaka bir sağlık ocağına gitmeni öneririm.. gebe demir destek programı, bağışıklama programı, emzirmenin korunması, doğru emzirme teknikleri gibbbi aklına gelebilecek tüm konularda yardım alabilirsin.... gitmek ve gebe izlem kaydınıı yaptırmanda fayda var... ben tamda bu konuda çalışan biriyim iyi oldu sorduğun... birde bebek doğduktan bir hafta sonra hastanede alınmış bile olsa mutlaka bir sağlık ocağında ikinci kez TOPUK KANI aldırmayı unutmayın..ve bebeğiniz için aşı takvimi çıkarmayı da.... sağlıklaKızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr,
Hamıle olanlar saglık ocagına kayıt yaptırmalımı?Hanı bı ıgne falan olacakmısız ya yoksa doktor kendı söylüyormu?Bızmı takıp etmelıyız?
Büşra canım sen nasılsın?
canım benim rahmimde septum vardı ameliyatla onu aldı doktorum bu ilacıda ameliyat sonrası verdi ameliyattan sonra hormon tedavisi şartmış kullanmazsam menopoza girebileceğimi söledionun için kullanıyorum
Canım tekrar bebiş ne zaman deneyebiliriz doktorum bu konu hakkında bişey söylemedi ama eşim netten araştırmış bir ay sonra deneyebilirmişiz ama bana hiç mantıklı gelmedi 1ay çok kısa bir süre bende netten araştırdım kimi doktor 1ay kimi doktorda 3ay beklenmesini önermiş bakalım benim doktor ne diyecek ama umarım en az 6ay der çünkü yeniden deneyecek gücüm ve cesaretim yok.
Buarada 19 kiloyu nasıl verdin merak ettim bende bi dönem çok kiloluydum ama sıcak su içerek 7ayda 22 kilo verdim ama şimdi içemiyorum yahu
hepimiz için hayırlısı tatlım bana e vitamini vermedi dr valla kilo almamak için çalışacağım kilonun bize hamile kalınca daha da zararı var boğazımı tutacağım vallacanımm benimm gelir gelmez bilgisayara koştum gündüz hep aklımdaydın hakkında hayırlısı inşallah bu ay kalırsın.östrojen hormonu bende tedavi olurken kullanmıştım yanına e vitamini vermişti.genelde e vitaminiyle içilir o.sanada verdimi.biraz kilo aldırıyo hormon nede olsa.tek bebiş gelsinde kilolar verilir onu takma.bu aya çalışırsın artık :kedi:
hımmm anladım canım dr ne dediği önemli değil sen kendini ruhen ve bedenen hazır hissedince başla bitanemcanım benim ağrılarım geçmedi tam olarak bi sorun var sanki içime iyi şeyler doğmuyor korkuyorumda c.tesi doktor kontrolüm vardı ama o gün acil ameliyatı varmış onun için p.tesiye alındı randevum p.tesi gitcem dr bakalım ne diyecek sen nasılsın
canım benim rahmimde septum vardı ameliyatla onu aldı doktorum bu ilacıda ameliyat sonrası verdi ameliyattan sonra hormon tedavisi şartmış kullanmazsam menopoza girebileceğimi söledionun için kullanıyorum
Canım tekrar bebiş ne zaman deneyebiliriz doktorum bu konu hakkında bişey söylemedi ama eşim netten araştırmış bir ay sonra deneyebilirmişiz ama bana hiç mantıklı gelmedi 1ay çok kısa bir süre bende netten araştırdım kimi doktor 1ay kimi doktorda 3ay beklenmesini önermiş bakalım benim doktor ne diyecek ama umarım en az 6ay der çünkü yeniden deneyecek gücüm ve cesaretim yok.
Buarada 19 kiloyu nasıl verdin merak ettim bende bi dönem çok kiloluydum ama sıcak su içerek 7ayda 22 kilo verdim ama şimdi içemiyorum yahu
canım benim ağrılarım geçmedi tam olarak bi sorun var sanki içime iyi şeyler doğmuyor korkuyorumda c.tesi doktor kontrolüm vardı ama o gün acil ameliyatı varmış onun için p.tesiye alındı randevum p.tesi gitcem dr bakalım ne diyecek sen nasılsın
günaydın canım sanırım herkes kendiyle uğraşıyor....iş yerinde bi arkadaş var 34 yaşında 2 çocuk babası. fmf hastası ve artık böbrekleri iflas etti diyalize girmeye başladı onu dinliyordum da. en azından sağlıklıyız ve herşeyin başı sağlık gencecik adam gözümüzün önünde bir kaç ayda eridi gitti yaaaa...günaydın herkeseeeee bu aralar neden bu kadar sessiz burasılmaz:
ooohhhh afiyetler olsun şekercim :) arkadaşın için üzüldüm gerçekten çok geçmiş olsun umarım kendine uygun böbrek bulunur da sağlığına kavuşur evet canım aldığımız her nefes için şükretmeliyiz daha büyük sorunlarla sınamasın Allah'ım bizigünaydın canım sanırım herkes kendiyle uğraşıyor....iş yerinde bi arkadaş var 34 yaşında 2 çocuk babası. fmf hastası ve artık böbrekleri iflas etti diyalize girmeye başladı onu dinliyordum da. en azından sağlıklıyız ve herşeyin başı sağlık gencecik adam gözümüzün önünde bir kaç ayda eridi gitti yaaaa...
sabah sabah moralimiz bozuldu... ama o kadar hayat dolu ve öyle güzel bi eşi varkii... neyse moralini bozmayayım... simit yedim senin için afiyetle:)))))
ooohhhh afiyetler olsun şekercim :) arkadaşın için üzüldüm gerçekten çok geçmiş olsun umarım kendine uygun böbrek bulunur da sağlığına kavuşur evet canım aldığımız her nefes için şükretmeliyiz daha büyük sorunlarla sınamasın Allah'ım bizi
günaydım dinamisscim sende benim gibi arada kayboluyorsun :)Günaydınlar:)
iyiyim diyemeyeceğim acıtasyon yapmış gibide olmak istemiyorum mutlu mu olmalıyım yoksa üzgün mü inan duygularım karma karışık ben geçen sene bugün anne olmuştum mafoldumben bugün bebişimin doğum günü ama sanki onun için mutlu olmalıyım bilmiyorumsağol tatlım... eeee sen nasılsın bakalım...
iyiyim diyemeyeceğim acıtasyon yapmış gibide olmak istemiyorum mutlu mu olmalıyım yoksa üzgün mü inan duygularım karma karışık ben geçen sene bugün anne olmuştum mafoldumben bugün bebişimin doğum günü ama sanki onun için mutlu olmalıyım bilmiyorum
Günaydınlar:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?