Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba sevgili arkadaşlar.Ben polikistik over hastasıyım.2 buçuk senedir evliyim ama korunmamamıza rağmn bebek gelmiyoorr..Başımdan bir sürü tedavi yöntemleri ameliyatlar geçti.Sonunda mart ayında (2009) tüp bebek tedavisi yaptırdık ve gebe kaldım.Yer gök benimdir sandım.Lakin 5 haftamdan knamalarım başladı.Kanama lekelenme tekrar kanama lekelenme .Neyse muayenede kese ve kalp atışlarını da gördük.Ama doktor müayene zaanı retroplasentar hemotom var dedi.Yani bebeğin plasentasının arkasında kan pıhtası varmış.Kanama da bundan kaynaklanıyormuş.bana yatak rejimi progesteron clexane iğne verdiler.Ama ben ciddi bir şey olmadığını sandım doktrun dediklerini önemsemedim.Ve lekelenmeler ara ra devam etti.ve 8 haftamda muayene zamanı bebeğin kalp atışlarının durduğunu öğrendik.Dünyam başıma yıkıldı.Kürtaj oldum.Kasım ayında tekrar tedaviye başladım.Ve allaha şükürler olsun tekrar gebe kaldım.Bu sefer ikizlerimizi bekliyorum.Bu sefer de 5 6 haftama kadar sorunsuz devam ediyordu her şey.6 haftamda kanamaları başladı.ılk önce kıpkırmızı sonra bordo sonra kahve rengi.Doktorumu aradım hemen serum taktırdı 2000 cc.Kanamam durdu.Ama dinlenmen gerek dedi.Yattım sürekli.6+4 haftamda eve ultrason cihazı ve doktoru davet ettik.Muayene bir tek karından yapıla bilmekteydi.Cihaz öğleydi yani.neyse bu sefer de keseler faln göründü büyümüştü.Muayene eden doktor keseler boş dedi.Çöktüm ben yine.Kendi doktorumu aradım korkma bu haftada karından gözükmez zaten dedi.Sonra muayene doktoru bu bebekde de retroplassentar hemotom var dedi.Plasenta rahimden ayrılmaya başlamışmış.Yani önceki sorunum.Şimdi sürekli yatıyorum.Wc dışında kalkmıyorum bol bol su içiyorum progesteron clexane endol hap alıyorum.ama bu sefer doktorun söğlediklerine harfiyyrn uyucam.Doktorum da korkma diyor her şey iyi olucak diyor ama çok korkuyorum.
Bu sorun yani kanama lekelenme plaentanın yani ebeğin eşinin rahimden ayrılması yani plasentanıan arkasındaa kan pıhtası olanınız oldumu kızlar?Ve bu sorunu çöze bildinizmi gebeliğiniz devam ettimi kızlar?Çok korkuyorum kızlar.Eğer bu konuda bir bilginiz varsa beni bilgilendirirmiydiniz lütfen kızlarr....
Evet yazdıklarım çok.ınşallah sabırla okuya billdiniz ...

allah bağışlasın canım allah tamamına erdirsin kucağına da alırsın inş :)

Melek 76,
Canım ben yarın ıgneyı,telefon nosunu ögrenmeye calısırım.Yarın kısmetse sana gelınce bırdan msj yazarım.

ayyy maşallah hadi sağlıkla inşallah...kuzucuk biraz daha dayanır inşallah...senle her konuşmamızda hatta her aklıma gelişinde heyecanlanıyorum canım yaa inşallah sorunsuz zamanında gelir...suyu az olan ama su kadar masum deniz zamanında inşallah
Adı deniz olmalı
Deniz kadar engin
Deniz kadar çoşkun
Deniz kadar sıcak
Deniz kadar güzel
Ben, ben kimim diye sorarsan
Biz, biz tabiatla kardeşiz
Yemeyle, içmeyle
Hatta uçakla, suyla, kuşla, böcekle
Ama yine de
Bana ne olmuş diye soruyorsan
Kızma, kızdırma
Hani doğruluktan, dürüstlük doğar derler ya
Bence sana Deniz çarpmış küçüğüm

inşallah bizle birlikte bütün bekleyenlere kısa sürede güzel haberler vermesini temenni ediyorum...
yahuu kız dedim dedimmmmm son gün erkek dedim kaybediverdim börekleri... neyse gelcem ve yapcam börekleri helal olsun kuzuyaaaa... ankaraya gelince inşallah birgün seni ve meleği görebilmek için uğraşcam ve kuzularınızıda tabii.. ayrıca benim oğluşum olursa inşallah bakcaz artık bilmiyorumkismile olumunekankayizsmile
meleğimmm teşekkürler canımmmmm

sabıra gerek kalmadan okudum... öncekille geçmiş olsun diyorum.. budefa herşeyin yolunda gitmesini umuyorum... meraklanmayınız lütfen çokkkkk kişi bu yollardan geçerek bebeklerine kavuştu inşalah sizinkide öyle olacaktır... yanılmıyorsam dinamiste habire pıhtı oluşuyordu ve bir sonraki gittiğinde dağılmış oluyordu iğne ve ilaçları düzenli kullanmak ve allaha emanet etmek önemli...

teşekkür ederim arkadaşım.umarım her şey yazdığın gibi iyi olur.Çok teşekkür ederim.Rabbim meleklerimizi korusun..

zeynom10 canım inşallah bebeişlerimiz hiç birirmizi çok bekletmezler.bu ay çalışma yok dr 1 ay daha uzattı (kromozom analizinin sonuçlarının çıkması için) ama önemli değil zaten süre doldu.5 gün sonra mens olacam. sonrada çalışmalar başlıyoooooooooo.....
drguney gerçekten moral ve sabır gerektiren bir durum. o pıhtının yok olması için 20 gün kadar yatman gerekecek. dinamiss te 45 gün dinlenmişti.wc hariç hiç kalkmamış.sonra tekrar oluştu tekrar geçti. şimdi 33 haftalık gebe....
gelevera deniz bebeğe armağan şiir çok güzel uzunda bir şiir..bu mücadeleci anneye sıkı sıkı tutunan güçlü deniz kıza.......

gözün aydın canım çok sevindim allah tamamına erdirsin :Saruboceq:

gunaycım ck gecmiş olsun bitanem :teselli: allahım korktuğumuza uğratmasın..sen önlemlerini al dinlen ve bol bol dua et..verende O alanda :Saruboceq: rabim evlatlarınızı size bağıslasın..ha bide onlarla konus eminim seni duyucaklar ve hissediceklerdir :asigim:
tatlım geleveranında yazdığı gibi pıhtılasma dinamis tede oldu.onun gecmiş mesajlarını bence dikkatle ve mutlaka sakin kafayla oku cok faydası olucaktır sana.her nekadar teorik önemliysede deneyim cok daha dikkat edilmesi gereken bir konu.dinamisin bebişi az kaldı aramıza katılıcak inşallah :asigim:
sen mutlaka doktorun dediklerini uygula.dinamisin tecrübeleride aklının bi köşesinde kalsın yerimseniben benm bebeğimde 13. haftaya kadar zorladı beni :çok üzgünüm: sürekli kanamam vardı ve bahsettiğin türdendi.önce kıpkırmızı sonra kahverengine dönerdi :çok üzgünüm: bende hep dinlendim.progestan kullandım bu dönemde.tuvalete bile korkumdan ağlaya ağlaya kalkardım bide o psikolojiylede zır pırt kabız olurdunm Çok üzgünüm çoook şimdi cok şükür kızım 16 aylık oldu :Saruboceq: allaha emanet et yavru kuşlarını..eminim onlarda cemre gibi deniz gibi pelin gibi doruk gibi ve daha bi ççok zigotcanlarımız gibi cok güçlüler guclubacismile
DUALARIMDASIN :1hug:

şiir süper olmus Şeniz olumunekankayizsmile

Tebrikler canım inşallah sağlıkla sıhhatle kolaylıkla gelir kızın kollarına:)

Canım aşıları benim doktorum hatırlatmıştı ama olmadı siz kendiniz de sorun. Tetenoz yaptırdım ben 2 doz, domuz gribini de yaptırdım.

Denizim Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğacak inşallah:)

Sen şimdi ne kadarlık oldun Melekcim?

slm arkadaşlar...bende 15gün önce bebeğimi kaybettim.
kalbi durmuş aldılar.çok üzgünüm

DrGunay çok geçmiş olsun arkadaşım, inşallah atlatacaksın bu günleri.
Durumumuz tam olarak aynı mı bilemiyorum yani ben de plesantanın ayrılması gibi bir durum yoktu ama hematomlar oluşmuştu.
7. haftamda kanama olmuştu, çok yoğundu ben düşük yaptığımı sanmıştım. Ama doktora gittiğimizde bebişimim kalbi atıyordu allaha şükürler olsun:)
Doktorum oluşan kan pıhtılarını göstermiş, her şeye hazırlıklı ol, bu mücadeleden ya pıhtılar galip gelcek ya bebek demişti...
Tam 45 gün yattım ben de, wc hariç hiç kalkmadım. Yemeğimi bile yattığım yerde yedim.Sadece haftalık doktor kontrolüne gidiyorduk..
Biliyorum sürekli yatmak çok zor, çok sıkıcı moralmen de yıpratıcı..Ama bu kanama odaklarının iyileşmesi için en az 20-25 gün yatmak gerekiyor.
Birde benim doktorum aspirini bıraktırmıştı sadece iğne ile devam demişti.
Ayrıca bunun etkisi oldu mu bilemiyorum ama ben sürekli ananas suyu içmiştim bu süreçte, bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyormuş.
Lütfen dinlenmene çok dikkat et, ayaklarını uzat ve yat sürekli..

ınşallah bu süreci atlatır ayağa kalkar bebeğini de sağlıkla kucağına alırsın:Saruboceq:

Son düzenleme:

"Bir çocuğumuz olursa
Adı DENIZ olmalı,
İster kız ister erkek
Farketmez hiç biri
Fakat bakışları farketmeli
Güneş gibi olmalı
Aydınlatmalı her tarafı
Her bir yandan bir bir
Bir çocuğumuz olursa adı DENIZ olmalı
DENIZ kadar engin, DENIZ kadar coşkun
DENIZ kadar sıcak, DENIz kadar güzel
Bir çocuğumuz olmalı
Adı DENIZ olmalı
DENIz dedim adına
Adı DENIZ olmalı...
"

Allahım inşallah ikimize de isteyen herkese de bebeğini sevdiği ile büyütmeyi,acısını değil hep sevinçlerini görmeyi, sevdiği ile sağlıkla beraber yaşlanmayı nasip etsin :Saruboceq:

Geleveracım canım benim heyecanımı içtenlikle paylaştığını biliyorum sağolasın,,İnşallah ben de senin güzel haberlerini en kısa zamanda aynı içten duygularla paylaşırım canım.

Son düzenleme:
Celencim canım senin, Limburgun, Papatyasüreyynın, Şen in o günlerdeki desteğini unutmam mümkün değil..
Bir kez daha sizler de diğer tüm arkadaşlar da iyi ki varsınız demek istedim..
Öyle çok destek oldun ki mesajlarınla bana, aynı yollardan geçtiğini defalarca anlattın, sizler olmasa belki gene geçerdi o günler ama kat be kat daha yıpratıcı ve zor olurdu..
Siz birer umut oldunuz bize, karamsarlığa kapılmamızı engellediniz..ıyi ki varsın tatlım :1hug:

Bu arada papatya hiç yazmıyor, sen haber alıyor musun ondan..Umarım o da minik Bihter de çok çok iyilerdir:)

kızlar iyi geceler hepinize ya benim bi sorun var kahverengi lekeler geliyor doktora gittim onemli olan kırmızı ve pembe gelmemesi lazım dedi izde böyle sorunlar yaşayanlar var mı?acaba ve leke git gide çogalıyo sizede bi sorim dedim teşekkürler şimdiden kızlar öpüldünüz bebişimi kaybetmek istemiyorum iyi geceler

Canım doktorun bakmıştı değil mi? Yani kanama odağı, kan pıhtısı oluşmuş olsa ultrasonda görünüyor çünkü.
Eğer doktoruna güveniyorsan sorun yoktur sanırım.

Ama, sakın yanlış anlama korkutmak istemem de benim de önce bir iki kez kahverengi lekelenmem olmuştu, ben normal sanmış doktoruma hemen söylememiştim..Kontrol zamanı söylerim derken kanama geçirdim ve 1,5 ay yatmak durumunda kaldım.
Eğer şartların müsaitse lütfen kendini yorma, iş yapıp ayakta kalma mümkün mertebe ayaklarını uzatıp dinlenmeye çalış canım.
Ama elbette herkes de aynı şey yaşanacak diye bir şey yok, dilerim senin lekenlenmelerin tehlikesizdir.
Bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim.
ıyi akşamlar.

teşekkür ederim arkadaşım.umarım her şey yazdığın gibi iyi olur.Çok teşekkür ederim.Rabbim meleklerimizi korusun..
rica ederim...kolaylıklar dilerim...inşallah herşey yolunda gider ve bu kez sımsıkı tutunuverir bebeğin sana..
slm arkadaşlar...bende 15gün önce bebeğimi kaybettim.
kalbi durmuş aldılar.çok üzgünüm
geçmiş olsun...pıhtılaşma sorunun varmı ölçümler yapıldımı.. tekrarını yaşamamanızı dilerim..

inşallah bizde hepinizde o yardım ve desteği alacağımız günleri görürüz... GÜZEL DENİZİN GÜZEL ANNESİ..
şiiri parçaladık bari bütünü yazalımda tam olsun... sen ismi deniz olacak dediğinde eminim benim gibi herkesedede bu şarkı ve şiir kulaklarında çınlamıştır...
Bir çocuğumuz olmalı
Adı deniz olmalı
Deniz dedim adına
Adı deniz olmalı

Bir çocuğumuz olursa
Adı deniz olmalı
Deniz kadar engin
Deniz kadar çoşkun
Deniz kadar sıcak
Deniz kadar güzel

Bir çocuğumuz olmalı
Adı deniz olmalı
Deniz dedim adına
Adı deniz olmalı

Üzerindekiler bana yabancı değil,
Suratındaki yaralar, karalar, kirler
Bana birisini hatırlatıyorsun küçüğüm
Üzerindekiler bana yabancı değil,
Yırtık süeterin, pantolonun, çizmen, çorabın
Sakın pişman olma, kızma, kızdırma
Sembol olmak, katil olmaktan çok daha zor
Yemekten, içmekten, direnmek zor küçüğüm
Ben, ben kimim diye sorarsan
Biz, biz tabiatla kardeşiz
Yemeyle, içmeyle
Hatta uçakla, suyla, kuşla, böcekle
Ama yine de
Bana ne olmuş diye soruyorsan
Kızma, kızdırma
Hani doğruluktan, dürüstlük doğar derler ya
Bence sana Deniz çarpmış küçüğüm
Ki, ben beni bildim bileli
Ne, ben beni buldum kendimde
Nede kendim, beni buldu bende
İşte ortalığın arazisi olup kaynadık dünyanın kazanında
Dünya kazan oldukça ben bir kepçe
Doldum tabaklara birden daha çok kere
Hani ya gülüm işçi olup emek dökercesine
Ben, beni bildim bileli
Ne ben, beni buldum kendimde
Nede kendim, beni buldu bende
Sen bir başka maya gör
Çocuk olursun bir yandan severler
Bir yandan döverler
Okursun adam olursun,
İş bulamadın mıda hiç dinlemez söverler
Ben, ben boks şampiyonu olamam ki dostum
Hayatı nakavt edeyim
Ben kültürümü hayata adadım
Hayatı tanımlayamıyorum
Hayat nedir acaba _?
Hergün paket paket içtiğimiz sigaralar mı
Akşamları eve gelen babamın
Boş o bomboş bakışları mı
Bilmiyorum !!!
Yıldızlardan kopup gelmişti dünyama
Yıllanmış ağaçların dökülen sarı yaprakları gibiydi
Etraf toz, toprak, kan, göleç
Adına ne seheryeli diyebiliyorum nede tozpembe
Ama şunu çok iyi biliyorum ki
Bir çocuğumuz olursa
Adı DENIZ olmalı,
İster kız ister erkek
Farketmez hiç biri
Fakat bakışları farketmeli
Güneş gibi olmalı
Aydınlatmalı her tarafı
Her bir yandan bir bir
Bir çocuğumuz olursa adı DENIZ olmalı
DENIZ kadar engin, DENIZ kadar coşkun
DENIZ kadar sıcak, DENIz kadar güzel
Bir çocuğumuz olmalı
Adı DENIZ olmalı
DENIz dedim adına
Adı DENIZ olmalı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…