Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

yaa kıslarrrrrr.... tosillit diye itici bi adı olan o zıkkım dan oldum... bademciklerim iltihaplandı...... ateşim çıkıyoooo. tüm kemiklerim sızlıyooooo cokkk canım yanıyooo cooookkkkk

arkadaşlar bilgilerinize ihtiyacım var ben demiştim size pcoluyum diye adetim gecikti ama kist oluştu galiba diye bakın test yaptım yine bişey yok..... bi de dün öğlen idrar sonrası çok az bi kaç damla kan geldi.... ama hala bişey yok... akıntım oluyo ama kan yok.. ben dedim eyvah geldi kırmızılar ama yok... ne olabilir geliyorum mu dedi acaba.............

adetin kaç gün gecikti canım? benim 3 gün geciktiydi dün test yaptım silik de olsa çıktı. sende bi daha yap testten. kafan rahat eder hem.

yaa kıslarrrrrr.... tosillit diye itici bi adı olan o zıkkım dan oldum... bademciklerim iltihaplandı...... ateşim çıkıyoooo. tüm kemiklerim sızlıyooooo cokkk canım yanıyooo cooookkkkk

geçmiş olsun canım. tonsilit oldun demek.allah beterinden saklasın.geçer gider üzülme opuyorumnanaktan ay bide bana ketum diyene bak kıldan tüyden, diş dolgusu falan bahaneleri hazır. kandırmak zor seni. asıl sen sabır küpüsün. gene ben testi 2-3 gün bekledim sen bebişi aylarca bekliyon sabırlııı kaydirigubbakcemile seni böyle peşimde sürüklemek istiyom bebiş konusunda ama kandırmasııı zora benziyor seni ancak eşin yola getirir :teytey: (inşallah)

ya kızlar demin yolda görürken bir memur arkadaşı gördüm.sevk olayını söyledim. dediki sevk kalktı. geçen hafta haztaneye gitmiş. ona '' sevk kalktı'' artık direk randevunuzu alıp gidiyorsunuz demişler. Öyleyse çok sevinecemde inanması zor geliyor. Bu konuda bilginiz var mı ?

adetin kaç gün gecikti canım? benim 3 gün geciktiydi dün test yaptım silik de olsa çıktı. sende bi daha yap testten. kafan rahat eder hem.

bugün 4. gün negatif çıktı sabah ama... neyse artık aldım randevumu gitcem yarın doktora canım...

bide silik derken ben sanki böle ip gibi ince bi çizgi görür gibiyim ama yine umutlanmayım dedim...

çok geçmiş olsun canım bende yaşarım onu sık sık 2. düşüğümde birde bademciklerim enfeksiyonlanmıştı zaten psikoloji berbat bir yandan kan kaybı birde o olunca 2 ay kendime gelememiştim

5 Ocak 2010 tarihi itibariyle memur açısından önemli döneme girilecektir. 18 Aralık 2009 tarihli haberde de belirttiğimiz üzere, 15 Ocak 2010 tarihinden itibaren memur ve bakmakla yükümlü olduğu aile ferdi her eczaneden ilaç alabilecektir. Yine bu tarihten itibaren memur için artık hasta sevk kağıdı düzenlenmeyecek, sağlık karnesi kullanılmayacaktır. 15 Ocak 2010 tarihinden itibaren gündelik, yol mastafı ve refakatçi giderleri hakkında 6245 sayılı Kanun hükümleri değil 510 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanacaktır.

var canım doğru söylemiş sana 15 ocak tan itibaren hastanelere sevksiz gidicek memurlar...

bugün 4. gün negatif çıktı sabah ama... neyse artık aldım randevumu gitcem yarın doktora canım...

bide silik derken ben sanki böle ip gibi ince bi çizgi görür gibiyim ama yine umutlanmayım dedim...

dediğim gibi ikinci çizgi silikde olsa hamilelik var demektir. sen tabiki kesin olarak doktora git içinde rahat eder.

var canım doğru söylemiş sana 15 ocak tan itibaren hastanelere sevksiz gidicek memurlar...

ohh ohhh hihoyyyt çoook sevindim. feryad neden dersen benim sevk aldığım yer iş yerimle aynı yerde değil. kadrom orda diye taa oraya gidip alıyordum ordan da tekrar medikoya medikodan da kadın doğuma 3 dolmuş değiştirmiş oluyordum. allah ne muradın varsa versin. bak her işte bir hayır var. eşim modemi gel al demese bende bu bilgiyi öğrenemeycem saf saf bide sevk alacaktım desene.

bence de........ eyvahedigeldismile

eğer hamilelik varsa sende, seninle aynı anda gidiyoruz demektir. benimde bugün 4 gün oldu reglım gecikeli. testte çıktı. ama bende kandaki tahlilde çıkarsa rahat edicem. son regl tarihim 21 aralıktı. hesaplayıcı muhtemel doğum tarihine 27 Eylül 2010 diyor. İnşallah bir sorun çıkmaz. (bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.)

Memurlara kurumlarından sevk alma zorunluluğu kaldırılarak, il dışında iken SGK ile anlaşmalı bir eczaneden ilaç alma hakkı verildi. Maliye Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Personelinin Sağlık Hizmetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumuna Devrine ılişkin Tebliğ ’de memurların 15 Ocak 2010 tarihinden itibaren SGK kapsamına alınacağı belirtilerek tebliğ’de bu kapsamda yapılacak olan uygulamalara ilişkin açıklamalara yer verilmiştir. 15 ocak’tan itibaren SGK şemsiyesi altına alınacak olan memurlarla ilgili yayımlanan tebliğ’de memurları ilgilendiren önemli değişiklikler yer almaktadır. ışte memurları ilgilendiren üç önemli değişiklik:

1- SEVK ıŞLEMLERı : Memurların ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları herhangi bir sağlık kuruluşuna kurumundan sevk almadan gidebilecek. Memurun bakmakla yükümlü oldukları yakınları bugün itibariyle sevk almadan tedavi olabiliyordu. Yeni uygulamayla memurun kendiside sevk almadan tedavi olabilecek. Ayrıca yeni düzenleme ile memurların sağlık kurumlarına müracaatlarında sağlık karnesi bulundurma zorunluluğu da kaldırıldı.

2- ıLAÇ ALIMLARI : Halihazırda bugün itibariyle memurlar ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları görev yaptıkları il sınırları dışından ilaç aldıklarında parasını ödeyerek alıyordu. Ancak yeni düzenlemede il kavramı kaldırılarak memurlara ve yakınlara yurtiçinde SGK ile anlaşmalı herhangi bir eczaneden ilaç alma hakkı getirildi.

3- TEDAVı YOLLUKLARI : Memurun ve bakmakla yükümlü olduğu yakınının görev mahalli dışında tedavisinin yapılması nedeniyle 6245 sayılı Harcırah Kanunu’nun ilgili maddelerine göre yolluk ödemesi memurun kendi kurumu tarafından yapılmaktaydı. Ancak 15 Ocak tarihinden itibaren memurlara yolluk ödemesi SGK tarafından yapılacaktır. ************************************************ Yukarıda belirtilen değişikliklerin yer aldığı tebliğ;

31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLıĞ

canım sevk alamazdın vermezlerdi ama sen boşa yorulmuş olurdun :)

ohh ohh feryad millet artık hayırdır diyemeyicek. artık kimseye açıklama yapmak zorunda değilim desene. ya bide düşükle sonuçlanmıyacağına emin olsam söylerimde, artık kötü bir tecrübe yaşadım ya.ondan söylemek istemiyorum nolur nolmaz.

15 Ocak 2010 tarihi itibariyle memur açısından önemli döneme girilecektir. 18
Aralık 2009 tarihli haberde de belirttiğimiz üzere, 15 Ocak 2010 tarihinden
itibaren memur ve bakmakla yükümlü olduğu aile ferdi her eczaneden ilaç
alabilecektir. Yine bu tarihten itibaren memur için artık hasta sevk kağıdı
düzenlenmeyecek, sağlık karnesi kullanılmayacaktır. 15 Ocak 2010 tarihinden
itibaren gündelik, yol mastafı ve refakatçi giderleri hakkında 6245 sayılı Kanun
hükümleri değil 510 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleri
uygulanacaktır.
YENıLıKLER
1- Tedavi gideri fatıraları artık kamu kurumu tarafından değil SGK tarafından
karşılanacaktır.
2- 15/1/2010 tarihinden itibaren memur ve bakmakla yükümlü oldukları aile
fertleri hakkında Sosyal Güvenlik Kurumunca yürütülen mevzuat (5510 sayılı
Kanun, Genel Sağlık Sigortası ışlemleri Yönetmeliği, Sağlık Uygulama Tebliği
(Bundan sonra “SUT” olarak ifade edilecektir.), genelgeler vb.) hükümleri
uygulanacaktır.
3- Kamu personeli için artık, hasta yollama kâğıdı (hasta sevk kâğıdı)
düzenlenmeyecektir.
4- Memurlar ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri sağlık kurumlarına
sağlık karnesi olmaksızın müracaat edebileceklerdir. T.C. kimlik numarası ve
kimlik tespiti için gerekli bir belge (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme
cüzdanı, pasaport) yeterlidir.
5- Memurlar artık her eczaneden ilaç alabilecektir. Eczanenin SGK ile anlaşma
imzalamış olması yeterlidir.
6- Kamu personeli ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertlerinin sağlık
hizmetleri, devir tarihinden itibaren, 5510 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat
hükümleri çerçevesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağından, söz
konusu kişiler hakkında 6245 sayılı Harcırah Kanunu ve Tedavi Tebliğinin
gündelik, yol masrafı ve refakatçi giderlerine ilişkin hükümlerinin uygulanma
imkânı da bulunmamaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…