Canım ben de korkuyorum ama ben genelden ziyade epiduralden korkuyorum..Acı hissetmesem bile bilmek duymak istemiyorum olanı biteni...
Uyuyayım uyanayım daha kolay gibi geliyor bana...Bir de kendi doktorum var ama devlet hastanesi, ne bileyim anestezi uzmanına falan güvenemem epidural için..Onda anestezist çok önemli imiş, iğne vurulan yer tehlikeli neticede...
Aspirini sor canım, son haftalarda kullanılması bebeğin kalp gelişimi için zararlı diye okumuştum ama en kadar doğrudur bilmiyorum..Çünkü benim doğuma kadar aspirin kullanan bir arkadaşım da var ve maşallah oğlu şimdi 3 yaşını bitirdi, gayet de sağlıklı
Herkese merhaba, ben henuz forumda cok yeniyim.
İlk gebeliğim bebeğimin kalbinin durması sonucunda 9. haftasında sonlandı. Yaklaşık 1,5 ay oluyor. Daha sonra yapılan tetkikler uzerine MTHFR 677 ve MTHFR 1298 mutasyonu tespit edildi ve heterozigot oldugum belirtildi. Bunun uzerine kadın dogum doktorum bir sonraki hamilelik icin Coraspin 100 ve Clexane 0,2 (her gun) yapılmasını onerdi. Fakat ben profesor bir hematolog ile de gorustum, hematolog da hic bir surette boyle bir tedaviye gerek olmadıgını soyledi...
Bunun uzerine internette yaptıgım araştırmalar (hem Turk hem de yurt dışı kaynakları) neticesinde maalesef bu konuda bir gorus ayrılıgı oldugunu gordum...
Simdi ise dogal olarak bu konuda kafam tamamen karışmış durumda! Bir sonraki gebeligimde kan sulandırıcı kullanmak mı daha dogru kullanmamak mı hiç bilemiyorum ve sizin tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum.
Sonuçta kan sullandırıcı da bir tur ilaç olduğu için bunun bebeğe (hemen veya daha ileriki yıllarda) bir zararı olur mu diye duşunmeden edemiyorum.
Benimle aynı veya benzer durumda olan arkadaşlardan görüşlerini benimle paylaşmalarını çok isterim, eminim ki yol gösterici olacaktır...
canım hoşgeldin geçmiş olsunHerkese merhaba, ben henuz forumda cok yeniyim.
İlk gebeliğim bebeğimin kalbinin durması sonucunda 9. haftasında sonlandı. Yaklaşık 1,5 ay oluyor. Daha sonra yapılan tetkikler uzerine MTHFR 677 ve MTHFR 1298 mutasyonu tespit edildi ve heterozigot oldugum belirtildi. Bunun uzerine kadın dogum doktorum bir sonraki hamilelik icin Coraspin 100 ve Clexane 0,2 (her gun) yapılmasını onerdi. Fakat ben profesor bir hematolog ile de gorustum, hematolog da hic bir surette boyle bir tedaviye gerek olmadıgını soyledi...
Bunun uzerine internette yaptıgım araştırmalar (hem Turk hem de yurt dışı kaynakları) neticesinde maalesef bu konuda bir gorus ayrılıgı oldugunu gordum...
Simdi ise dogal olarak bu konuda kafam tamamen karışmış durumda! Bir sonraki gebeligimde kan sulandırıcı kullanmak mı daha dogru kullanmamak mı hiç bilemiyorum ve sizin tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum.
Sonuçta kan sullandırıcı da bir tur ilaç olduğu için bunun bebeğe (hemen veya daha ileriki yıllarda) bir zararı olur mu diye duşunmeden edemiyorum.
Benimle aynı veya benzer durumda olan arkadaşlardan görüşlerini benimle paylaşmalarını çok isterim, eminim ki yol gösterici olacaktır...
tşk ederim tulun. amin inşalah darısı herkeze olsun. seni de allah kavuştursun eşin askere gitmişti dimi? Önce eşine sonra bebişine kavuşman dileğiyle canım. :teytey:
kızlar geldim.
doktora gittim. karnımdan baktı ama göremedi keseyi. alttanda baktı göremedi. rahim duvarın kalın olduğundan görünmüyor olabilir dedi. am abüyük ihtimalle hamilesin dedi. ve kanda betahcg ye baktıralım dedi kanı verdim geldim. kanda çıksın hemen iğneye başlayalım dedi. saat 2.30 da çıakcak sonuçlar. ay ne bilim hiç ümitli değilim. moralim bozuk.
aaaaaaaaaaaa olmadı şimdi moraller yüksek olmalı kıslar crawford canım helebi dur bismillah dr bile hamilesin demiş 2 ye ne kaldı hadi hemen sonuçları al hem kendi hemde bizim içimizi rahatlatkızlar geldim.
doktora gittim. karnımdan baktı ama göremedi keseyi. alttanda baktı göremedi. rahim duvarın kalın olduğundan görünmüyor olabilir dedi. am abüyük ihtimalle hamilesin dedi. ve kanda betahcg ye baktıralım dedi kanı verdim geldim. kanda çıksın hemen iğneye başlayalım dedi. saat 2.30 da çıakcak sonuçlar. ay ne bilim hiç ümitli değilim. moralim bozuk.
crawford canım tebrik ederim inşallah saşlıkla alırsın minişi kucağına
tulun aysude canlarım teşekkür ederim
tulun biliyorum ki sen şimdi sabah işe gider gitmez bakarsın günaydın buyüzden sana :))
aysudecim tonsilitte iğne olmadan ayağa kalkamıyorsun tatlım ya ben hersene en az 2 defa olurum off ne gıcıktır
büşra tatlım sanada geçmiş olsun aaaaa senin kendine daha fazla dikkat etmen lazım bak bi operasyon geçirdin kocişin bakmıyo mu yoksa bilmiyorumkismile
kızlar geldim.
canım inan bu konuda bilgi sahibi değilim ben bu testi yaptırmadım çünkü preeklamsi oluşunca dr direkt pıhtılaşma dedi transfer olmasaydın diyarbakıra git orada tıp fakultesi vardı galiba ya üzgünüm ama Batman bazı konularda sana yetersiz kalacak imkanın olsa antepe gel dicem ama.... bilmiyorumkismilekızlar bugün ilçe devlet hastanesinde test yaptırdım A PTT kanama zamanı 26 saniye çıktı (referans 29-39) ve fibrinojen 567 (referans 190-430) PT 1.18 çıktı. bir anormallik var. bulunduğum ilçede ve ilde hemotoloji bölümü yok.doktorumu aradım iğneyi bırakmamı söyledi ( 0.2 ilik iğne)ama bişey anlatmadan teli kapattı. PIHTILAŞMA ZAMANINI ÖLÇEN VE BİLGİSİ OLAN LÜTFEN BENİ AYDINLATSIN.iğneyi kesmek doğrumu buseferde kan çok mu cıvımış acaba. ben tüp bebek transferinin 6.günündeyim daha sonuç almadım
canım hiç önemli değil birbirimize destek olmak ve paylaşmak için burdayız sonuçta istanbuldasın ve bu konuda uzman bir çok dra ulaşman mümkün ben bir dr görüşü daha al derim hem için rahatlar daha kolay karar verirsin drunu değiştir demiyorum sadece bir görüş daha alSevgili SİMGE ve gulus27 verdiginiz bilgiler için teşekkur ederim.
Makaleyi de okudum daha onceki araştırmalarımda bu makaleye rastlamamıştım o yuzden faydalı bir bilgi oldu. Sonuç olarak aslında gerekmediği takdirde aspirin ve heparin tedavisi uygulamanın da aslında sakıncaları olabiliyor... Ama ote yandan bunları kullanmak hamileliğin sonuca ulaşmasını sağlama ihtimali de var... gerçekten karar vermek zor bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?