Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ne güzel canım. bebeğini sağlıkla kucağına almışsın allah analı babalı büyütsün. darısı hepimize. inşallah bizde o günleri görürüz.

ama daha dün baktırdım betahcg ye. doktor yarın yalnız iğne için heyet raporu çıkartmaya gel dedi. gerekse söylerdi sanırım. çünkü bugün özeline gittim. boshayallersmile

48 saatte 2 ye katlaması gerekir.doktoruna bi sor istersen....laelaelaelaelae

kızlar demin süt içtim ayy midem nasıl bulandı ay şimdiden başladım desenize işim zor :sinifsinif:

48 saatte 2 ye katlaması gerekir.doktoruna bi sor istersen....laelaelaelaelae

canım doktor gerek görmedi sanırım. çünkü ultrasonda bakarken betahcg kanda yükseliyor demekki rahim duvarın kalınlaşmış iyice dedi. yoksa yarın gidicem ama muayene olmaya değil. sen direk rapora git heyet raporu çıkarttır. 2 hafta sonrada keseyi görünce tahliller isteriz dedi. (toksoplazma,rubella,açlık kan şekeri vs gibi)

kızlarr çin takvimine baktım kız diyor ay doğrumudur kaydirigubbakcemile2 allah nasıl sevinirim valla. tabiki sağlıklı ve hayırlı olsunda.

Gebelik ve Rubella (kızamıkçık) enfeksiyonu

[/b]

Halk arasında kızamıkçık olarak bilinen rubella oldukça
yaygın görülen bir virus enfeksiyonudur. Hamilelik sırasında
geçirildiğinde bebekte ciddi sorunlara neden olabilmektedir.
Gebelikte rubellanın bebek
üzerindeki etkileri nelerdir?

Rubella enfeksiyonu gebelik sırasında geçirildiğinde bebekte
ciddi hasarlara ya da düşüklere neden olabilir. Amerika
Birleşik Devletlerinde 1964-65 yıllarında yaşanan salgın
sonucunda 20.000'den fazla bebek anomalili olarak doğmuş,
10.000'den fazla gebelik ise düşükle sonuçlanmıştı

Rubellaya karşı bağışıklık olup olmadığı kanda
yapılacak olan serolojik bir inceleme ile kolaylıkla
anlaşılabilir. Rubella IgG pozitif olması o kişinin
kızamıkçığa karşı bağışıklığının olduğunu
gösterir.cnmlarim bunu daha öncede yazmistim nolur dikkate alin benim gecen hafta verdigim kanimda bagisiklik kazanmadigim ortaya cikti yarin asisini vurunmaya gidiyorum 3 ay hamilelik yasak dedi telde doktorum sizde neolur önlemini alin sonra cok gec oluyor tipki benim gibi :gitme:

ben biraz etrafı toparlayayım. şimdiden dağıtırsam işim zor valla.markete gidicez birazdan. cuma için kalabalık bir arkadaş grubunu çağırdık.15-16 kişi olacak. işim zor. ama haftasonu dinlenirim bendee.

evet cnm bencede misafirlerini kibar bir dille reddedebilirsin ben hamileyken en sonuncuya misafirim geldi 10kişi agır falan kaldırmadım ama şu anda acaba benim yüzümemi düştü diye kafama takmıyor değilim biz sorunlu hamileleriz ALLAH korusun bebeğinden daha önemli olamaz ne olur yaaaaaaaaaa gelmesinler helebii şu 3ay geçsin sonra çağırırsın o zaman yardım ederler sana

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, Benim çok şükür iki tane sağlıklı çocuğum var.Ekim ayında halime kaldım.Gittiğim doktor kesede düzensizlik var , düşük olabilir dedi bunun üzerine ben ayrıntılı bilgi sahibi olmak ankarada üniversite hastenesine gittim.Orada bana kan pıhtılaşması teşhisi kondu.Clexane 0,2 iğnesi yapılmam söylendi.bende 1 aydan fazla oldu iğneyi yapıyorum.Yalnız iğne yerlerinde geniş morarmalar oluyor. bugünde iğne yaptığım yerde kanama oldu.az da olsa ara ara kanıyor.Sizden bilgi sahibi olan varsa bu morarmalar normalmi.sizde de morarmalar ve ufak kanamalar oldu mu?.Birde ben bacaktan yapıyorum .en uygun bölge neresi.teşekkürler.Belki diyeceksiniz bu soruları neden doktorunuza sormuyorsunuz.Malesef prof olduğu ve bayağı para ödediğimiz halde doktorla uzun ve ayrıntılı konuşma fırsatı olmuyor.

toxoplazma larına bakılana kadar senin çiğ etten kaçman lazımmm salam sois çiğ köfte gibi pişmeden yenen şeylerden uzakkkk durrrrrrrr..............

canım ne kadar doru ve bilimsel bilmi
yorum ama nane ve maydonozdan ua-zak dur derler büyükler kekik konusunda bişey bilmiyorumm... ateşin çıkmamasına dikkat et... gerekirse parol kullanabilirsin grip maalesef ilaçla geçen bi hastalık değil dinlen bol su iç ki vücut ısın dengede kalsın... ama enfeksiyon var diye düşünüyosan doktora git ve hamişlerin kullanabileceği ilaçlar var enfeksiyon bebeğe zarar verebilir çünkü...

nergis, muco, feryad ve bennn harbiden sıra bize gelmişşş............. sizlerin tahlil sonuçları ne alemde ....hangi aşamadasınız.... bi daha paylaşırsak bakalım benzerlikler var mı

rahim filmi neden istediler senden canım benimm....

Merhabalar öncelikle allah sağlıkla tamamına erdirsin.

Canım ben de 35 haftalık hamileyim ve en başından beri bir gün sol bir gün sağ bacaktan yapıyorum iğnemi. İğnelerimiz de aynı 0.2 clexane kullanıyorum ben de.

Başlarda bende de morarma olmuştu. Bir iki kez de kanamıştı. İğnemi eşim yapıyor sanırım zaman geçtikçe onun eli alıştı, artık morarma olmuyor ben de.

Bir de bir iki tavsiye (doktoruma danıştım bunları onun tavsiyesidir) iğneyi bacağa yaparken mutlaka kasıklardan 1 karış aşağısı ile diz kapağından bir karış yukarısı arasındaki alana yapıyoruz.

İğneyi tam dik olarak değil hafif eğimli vuruyoruz.

İğneyi batırmadan önce havasını alıyoruz, bunu yaparken mutlaka 1-2 damlacık ilaç kaçacaktır ama bunu kafaya takmıyoruz, önemli değilmiş:)

Özellikle iğneyi havasını almadan yaparsanız morarma sıklıkla olurmuş.

Eğer morarma çoksa iğneyi yapar yapmaz üzerine buz ya da soğuk bişi koyabilirmişiz. Ama havasını alarak yapınca buna da gerek kalmıyor.

Benim bildiklerim bunlar, umarım yardımcı olabilmişimdir.

Gulus ve Aysude günaydın kızlar:))

Biz dün kontrole gittik. Allah şükür suyumuz aynı, azalma yok şu anda..Gene ideal değil ama şimdilik 1 ay daha yetecek gibi dedi doktorum :))

Eğer yeniden su da azalma olmaz ise 17 Şubat a kadar bekleyeceğiz, 17 Şubatta alınacak kızım.
Genel anestezi ile sezeryan olacağım.

Simgecim sen de iğne konusunu sormuştun. Doktorumla konuştum ya son güne kadar kullanacakmışım ya da en çok sezeryanden bir önceki gün keseriz dedi.

Durumlar böyle kızlar, ama midem çok kötü benim de...Sanki yeniden ilk üç aya döndüm, reflüden zaten çekiyordum ama son 2 gündür yeniden bulantı ve kusmalar da başladı(

Offf bu midemden ne çektim bir ben biliyorum şu hamilelikte....Neyse gerçi tek sıkıntı bu olsun diyor insan ama yine de çok zorluyor beni...

canım günaydınnn... iyi olmanıza sevindim.... ama neden genel anestezi onu anlamadım...lokal yapma şansınız yokmu....

canım günaydın saat 8 de işe girdim o saatten beri müşteriyle uğraşıyorum daha kahvaltı edemedim (( hala da karşımda müşteri çok ama çok sevindim :teytey: denizimizin suyu bolmuuuşşşşş ohaoldumsmile canım ya çok sevindim olumunekankayizsmile
dünde eltim doğum yaptı çok tatlı bişi yaa oda epiduralle sezeryan oldu ama maaşallah kalktı yürüyor rahat yani darısı senin başına bitanem

Aysude canım ben genel istiyorum.
Epidural yapıp memnun olan kadar olmayan da var...Riskleri kafamı karıştırıyor. Ameliyatıma kendi doktorum girecek ama anestei uzmanını seçme şansım yok devlet hastanesinde. Bu işte de anestezi uzmanı epidural olunca daha bi önem kazanıyormuş.

Bir de ben lokal anestezi ile kist aldırdım, o çok ufak bir operasyon olduğu halde hiç hoşlanmamıştım. Ki toplam da 4 dikiş mi ne vardı düşün o kadar küçücük birşeydi..Ama acı hissetmesen bile birşeyler yapıldığını kesildiğini dikildiğini bilmek beni çok stres yapmıştı.

Ayrıca önceden tam narkoz alarak da ameliyat oldum bu nedenle genel anestezi hakkında da az çok fikrim var. Genel daha uygun bana.
Bu nedenle genel istiyorum ben..

Hele dün doktorun kliniğinde bir bayanla konuştum, ilk doğumunu epidural yapmış, çok feci baş ağrısı çektiğini söyledi. Şimdi ikinciyi genel yapacakmış o da. Kararım iyice netleşti benimde genel istiyorum dedim.

Sabah - Baca ien lohusa acilen doktora gitmeli!

http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/2010/01/20/tromboz_nedeniyle_10_kez_dusuk_yaptim

Kızlar bu arada okumak istersiniz diye düşündüm. Sabah gazetesinin günaydın ekinde Esra Tüzün 3 gündür falan kanda pıhtılaşma ile ilgili bilgiler veriyor.
Göz atmak istersiniz diye düşündüm. Yukarıdaki linkten bugünkü yazılara ulaşabilir, geçmiş 2 günü de görebilirsiniz sayfa sonunda.

Allah kimseyi bu kadar sınamasın, 35 yaşında tromboz hastası ünlü bir kadın doktor 10 kez düşük yapıp 11. de bebek sahibi olmuş.Düşünebiliyor musunuz doktor olmasına rağmen 'tromboz' teşhisi dokuzuncu düşükte konmuş

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…