Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

benim durumumda olan vardır diye paylaşıyorum;
Gülşen: Gebelik ve emzirme döneminde hangi tiroid hastalıkları oluşur?

Prof. Metin Özata: Öncelikle şunu önemle vurgulamak isterim: Gebe kalmadan önce mutlaka tiroid hormon tetkiki yapılmalıdır. Tiroid hastalıkları düşük ve bebekte zeka geriliği yapabilir. Ailesinde tiroid hastalığı, şeker hastalığı ve guatr olan gebe kadınlarda tiroid hastalığı riski daha fazladır. Gebelik öncesi tip 1 şeker hastalığı olan veya kanında anti-TPO antikoru yüksek olan veya daha önce tiroid hastalığı geçiren kadınlarda da bu risk çok yüksektir. Önceden düşük yapan kadınlarda da tiroid hormon tetkikleri gebelik süresince iyi takip edilmelidir.

Gebelikte Graves hastalığı, (tiroid bezinin fazla çalışma hastalığı) her 100 gebeden birisinde ortaya çıkar, yani nadir görülür. “Gebe kalmadan önce Graves hastalığı olan kadınlarda veya gebelikte ortaya çıkan Graves hastalığında, gebeliğin 10-12’nci haftalarında mutlaka TSH–Reseptör antikor ölçümü yaptırılmalıdır”. Bu antikor yüksek olursa anne karnındaki bebekte tiroid bezi fazla çalışabilir ve ayrıca bebek doğduktan sonra da aynı şekilde bebeğin tiroid bezinin fazla çalışma olasılığı vardır.

kızlar ben yine maşallah iyi hamile kalmışım ;
HAMıLELıK PLANLIYORSANIZ TıROıD MUAYENESı OLUN! Hamile kalmaya karar verdiyseniz veya hamile kaldığınızı anladığınız zaman ilk olarak yaptırmanız gereken kan tahlillerinde biri açlık kan şekeri, diğeri de tiroid hormonları ölçümüdür. Eğer tiroid hormonlarında anormallik varsa guatr konusunda deneyimli bir uzman tarafından muayene edilip daha ileri tetkikler yapılmalıdır. Böylece mevcut tiroid hormon bozukluğunun nedeni ortaya çıkarılıp doğru ve yeterli tedavi yapılır. Bu safhadan sonra hamilelik planlanmalıdır. Bazı tiroid hastalıkları hamile kalmanıza engel olabilir. Örneğin, tiroid hormon yetmezliği (hipotiroidizm) ve yüksek antikorla birlikte bulunan tiroid iltihabı (Haşimato Hastalığı) olanlarda hamile kalmak güçtür.

kocaeli de kar var,benim oturduğum yer biraz yüksek bir kesim,burada daha fazla,bahçem tamamen beyaza büründü,dışarı çıkmamak için kendimi zor tutuyorum,çok güzel çooooook

HAMıLELERDE HANGı TıROıD HASTALIKLARI GÖRÜLÜR? Bütün tiroid hastalıkları hamilelerde de görülür, ancak gerek tetkik gerekse tedavi hamilelerde özellikler arz eder. Yapılan yanlışlar sadece anneyi değil, aynı zamanda bebeği de etkiler. Daha önce mevcut olan tiroid hastalıkları hamilelik sırasında daha belirgin bir hale gelir ve daha gürültülü seyreder. Bu da hem hamilenin hem de bebeğin sağlığını ve hatta hayatını tehdit edebilir. Bu nedenle tiroid hastalıkları hamilelik öncesinde tedavi edilip kontrol altına alınmalıdır. Ayrıca, tiroid hastalığı olduğu bilinen bir kadın hamile kaldığında kadın doğum uzmanı tarafından en kısa sürede bir deneyimli bir guatr uzmanına yönlendirilip hasta hamilelik boyunca guatr ve kadın doğum uzmanlarınca yakından takip edilmelidir. Yine de hamilelerde daha önce mevcut olmasa da her türden tiroid hormon bozukluğu ortaya çıkabilir.

kocaeli de kar var,benim oturduğum yer biraz yüksek bir kesim,burada daha fazla,bahçem tamamen beyaza büründü,dışarı çıkmamak için kendimi zor tutuyorum,çok güzel çooooook

seni kışkırtmış gibi olmayım ama ne oynanır şimdi orda kaydirigubbakcemile3 ama sen kendini yine de tut çıkma dışarı lmaz:

ben en sonki canım hem hipotroit ve haşimoto var bende ama ilaç kullanınca değerler normale dönüyo hemen.ve troit bezide kendini yeniliyo.bide bende nodül vardı.5 taneydi sigarayı bıraktım nodüller kayboldu.bende 4 yıldır var bu rahatsızlık.sürekli tahlil yaptırrım.normal sınırlarda şimdilik.gebelik boyunca sürekli takiple ilaç miktarı arttırılıyo.benim 4 aydır normal seyirde gidiyo bakalım.seninkide hasimoto değilmi

herkes yine kayboldu :1no2: nere gittiniz ay.gülüş sende yoksun ortalarda,denden de çıkmış feryadda nergisde kimse kalmamışşşşşş bende gideyim bari oğluşumun hırkasını öremeye devam :hulya:

evet canım hashimoto troidi imiş sanıım ondan ben regl olur gibi kaybetmiştim 2. gebeliğimi ondan sonra da oldu mu bilmiyorum cesaret edip kontrol edemedim alsanaalsanasmile

herkes yine kayboldu :1no2: nere gittiniz ay.gülüş sende yoksun ortalarda,denden de çıkmış feryadda nergisde kimse kalmamışşşşşş bende gideyim bari oğluşumun hırkasını öremeye devam :hulya:

burdayım canım sayfaya az bakmazsan çıkmış gibi gösteriyo kereta :))

arkadaşlar sonuç temiz çıktı,şimdi öğrendim,dualarını esirgemeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum,Allah'ım sana şükürler olsun

sağol zehra
inş. bundan sonra başka bir sorun çıkmazda gebeliğimin tadını çıkarırım
üzerimden büyük bir yük kalktı

Canım benim doktorum sezeryan de olsa bir problem olmadığı takdirde 39 a dek bekleyecek..
Ben de sabırsızlığımdan şaka yollu birazcık erken alıversek ben sabırsızım dedim ama doktor cık cık dedi :)
Eğer suyun azalmazsa 39 da alalım, orada ne kadar kalırsa o kadar gelişir özellikle akciğerleri dedi..
Ama şu da bir gerçekki çevremde çok insanın 38 de alındı:)
Belki seninki öyle denk gelir :)
Sana muhteşem bir doğumgünü hediysi olur:)

evet muhteşem bir hediiye olur.bebekte bir hafta bile önemlidir mutlaka.ama şuda var kız çocukları erken gelir ya belki seninki hadi anne der. sağlıkla gelsin deniz kızın.peki iğneyi kaçıncı hafta keseceksiniz.benim doktor 37 . haftaya kadar kullanırsın dedi.

teşekkür ederim canım bende senin kadar olmasa da heyecanla bekliyorum artık tedaviye başlıyoruz da :) Allah senin de bizim de yardımcımız olsun...

Hadi hayırlısı tatlım, inşallah kısa zamanda güzel sonuçlar alırsın :))

Nergis cim senden de güzel haberler bekliyoruz, unutma bak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…