Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım çok geçmiş olsun.... öncelikle hissettiklerini yüreğimde hissedebiliyorum.. ben düşük yapalı 9 ay bitti sayılır... benimde üç tane gebelik kaybım var ve araştırma sonucu mthfr a 1298 c homozigot ve önerilen tedaviyi yazayım sana....

1- folik asit (folbiol yada muadilleri) yemeklerle birlikte günde 1 tane (Gebelk öncesi 3 ay gebelikte 13. haftaya kadar)
2- Polivitamin (Elevit Pronatal yada muadilleri) günde 1 (Gebelk öncesi 3 ay gebelikte 13. haftaya kadar)
3- Çinko (zinco yada zincmen muadilleri) günde 1 (Gebelk öncesi 3 ay gebelik öğrenilince hemen kesilecek)
4- B 12 vitamini (DODEX ampul ya da tribeksol drj.. apikobal tabl. yada muadilleri) enjeksiyon olarak kullanılacaksa ilk kutu gün aşırı daha sonraki kutulur 15 günde 1 tane (Gebelk öncesi 3 ay gebelikte 13. haftaya kadar)

tablet olarak kullanılacaksa günde 1 tane (Gebelk öncesi 3 ay gebelikte 13. haftaya kadar)

ve gebe kaldığında da antitrombotik tedavi yani şu meşhur iğneler......

Son düzenleme:

)))))))))))) şükür de şükür de..... benim eltim de sınıf öğretmeni şimdi tatildeyim demeye çekiniyor garibim.... ama gerçekten çok sıkıntılı bi durum 10 yılımızı doldurana kadar yılda 20 gün.... ve gebelik olursa diye habire bekletim son dakikada izin kullanıyorum.... bu yılki iznimi yine kullanmıcam eğer bebiş gelirse ona ayırcam bakalım nolcak.....

canım düşen bebeği genetiğe göndermek bi seçenek ama sonuç olarak çok bişey kazandırmıyor.... bende üçüncü bebeğimi genetiğe gönderdim ve bebek kromozom anomalili çıktı.. ve ne dediler biliyor musun... düşüklerin %50 sebebi kromozom anomalisidir zaten tekrar deneyin... ısrar ısrar derken bana genetik analiz yapıldı... trombofili paneline genetik laboratuarda baktılar ve mthfr a 1298 c homozigot olduğum ortaya çıktı...
her sonuç geldiğinde kendini bırakacak aynı acıları sil baştan bi daha yaşayacaksın bunlara hazırlıklı ol... çevreden bahsetmişsin... evet acıyorlar sana... ama kendi kucaklarındaki çocukların yarın onlara neler getireceğini yada neler götüreceğini biliyorlar mı... biz de bilmiyoruz ve belki de olmaması bizim için hayırlı evet kabul ediyorum çok üzücüüüü... geniş düşününce kucağımızda sevimli bi yaratıktan ibaret değil cocuk.. belki ilk yıllar için böyle... yani kısacası yaradan da HAYIRLISInı dilemek gerek...
ama şunu bilki burdaki herkes seni çoooooookkkkkkkkk iyi anlıyor.....yani başka bi çevreye ihtiyacın yok....

mrb arkadaşlar , benim ilk gebeliğimdi 8 haftalıkken karnımda öldü bebeğim ,gideli 3 ay oldu .Ben hemen testlerimi yaptırdım doktorlar 3.gebelikten sonra yapılıyor bu testler deselerde ben kendim direttim ve iyi ki de diretmişim sonuç olarak kan pıhtılaşması mthfr 1298 heterozigot olduğum ortaya çıktı yalnız anlayamadığım bişey var doktorum beni uludağ ünv.hematolojiye gönderdi oraya neden gidiceğimi anlayamadım ???? kan pıhtılaşması olup ta hematolojiye giden var mı aranızda ?

ne de güzel ifade etmişsin...

merhabalar, ben tüp b. yöntemiyle 5 haftalık hamileyim. dün maalesef heterezigot taşiyıcı olduğumu öğrendm.. kan sulandırıcı fragmin iğnesine başlanacak. ilk defa hamileydim ve meğer mücadele daha yeni başlıyo. sevincim kursağımda kaldı..

benim şuan bebeğimi kaybetmekten daha büyük bi korkum var; ya gelişim geriliği, yada özürlü bi çocuk doğurursam. illaha da doğsun diye doğaya karşımı gelmeliyim acaba. bu ortak sorunu paylaşıp bu iğnelerden kullanıp doğum yapanlar yada örnekleri bilenler ne olur yanıt verin bana bebekler sağlıklımı.. iyi veya kötü tüm örnekleri bilmek istiyorum.lütfen yardım..
rabbim hepimizin muradına sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin..

slm kızlar doktorumla görüştüm bugün biz yine korunuyoruz önümüzdeki ay da aşılama yaptıracaz tekrar kontrol etmemiz gereken tahliller var onları yaptıracağım ...merak eden arkadaşlar için..

slm kızlar doktorumla görüştüm bugün biz yine korunuyoruz önümüzdeki ay da aşılama yaptıracaz tekrar kontrol etmemiz gereken tahliller var onları yaptıracağım ...merak eden arkadaşlar için..

hayırlısı olsun canım .. herşeyin tam olsun ki aklımıza takılmasın. sanırım şu tpo ları kontrol edecek heralde. neyse 1 ay daha bekleriz yeterki başka bir problem olmasın....olumunekankayizsmile

eğer sende kromozom bozukluğu olmuş olsaydı bebeğin düşerdi. iğne kullanıyor olman özürlüyse eğer bu bebeği düşürmüyceğin anlamına gelmez. yani iğne sadece sendeki pıhtılaşmayı engelliyor. bebeğe ne bir zararı var. ne de bebeğinin düşmeyeceği anlamına geliyor. iğne kullanarak sağlıklı bebek dünyaya getiren bir çok arkadaşımız var bu topic te.iğnekullandığı için özürlü bebek doğuran hiç arkadaşımız yok.
ben iğne kullanırken düşük yaptım.demekki bebeğimin düşmesi gerekiyormuş düştü..

hayırlısı olsun canım .. herşeyin tam olsun ki aklımıza takılmasın. sanırım şu tpo ları kontrol edecek heralde. neyse 1 ay daha bekleriz yeterki başka bir problem olmasın....olumunekankayizsmile

haklısın canım herşeyde vardır bir hayır geç olsun güç olmasın ne yapalım kısmetten fazlası olmuyor ki ...

evet canım kadın doğumcuyla birlikte hematolojiye takip olmamız gerekiyor.hemen hemen tüm arkadaşlarımız gidiyor.

Feryad cım canım hayırlısı olsun..Geç olsun da güç olmasın derler ya inşallah bir ay sonra olur ama sağlıkla kolaylıkla olur:Saruboceq:

Nergis canım Şubat sonunda elbette şimdiki kadar sık giremem..Neticede sezeryan olacağım, zaten kendime gelmem 10 günü bulur sanırım, e sonra da Deniz hanım vaktimin çoğunu alır:) Ama emin ol senin güzel haberini kaçırmam..Ara ara da olsa elimden geldiğince takip etmeye çalıacağım sizleri...
Ben ilk düşüğümü yaptığım günden beri buradan çok şey öğrendim, çok destek buldum, unutmama imkan yok..

evet canım kadın doğumcuyla birlikte hematolojiye takip olmamız gerekiyor.hemen hemen tüm arkadaşlarımız gidiyor.

nergis arkadaşım cvp yazdığın için teşekkür ederim.Hematoloji de yine kan tahlilim mi yapılacak ? sonucta elimde tahlil sonucum var kan pıhtılaşması sorunum olduğu belli hematolojiye gidenler bilgi verirse sevinirim arkadaşlar Allah herkese sağlıklı bebekler nasip etsin ...

canım benim Allah razı olsun senden ... bende senin gibi düşünüyorum geç olsun güç olmasın doktorum da aşılama derken çekindi biraz ama ben de dedim ki hocam biz size tam güvenerek geldik ne derseniz onu dinleyeceğiz ama gerçekten de öyle ben öyle deyince (eğer takip etmişsen bilirsin doktorum sadece haftasonları ankara da)önümüzdeki ay başlayalım aşılama da sizi ben takip edeceğim olay aslında 2 dakikalık bir olay burdaki arkadaşlarım da bunu rahatıkla yapar ancak ben olayın psikolojik boyutuyla ilgiliyim amacım operasyonu yapıp bırakmak değil sizle sohbet edip sizin rahatlamanızı sağlamak dedi :) çok mutlu oldum tabiki bir hasta olarak daha ne ister ki insan umarım tamamına erdirmek kısmet olur...:Saruboceq: hep söylüyorum Allah razı olsun kendisinden...

Canım ne mutlu sana ki inandığın, güvendiğin bir doktorun var:)
Ben de kendi doktorumla ilgili hep olumlu duygular besledim, bu işi ticarete dökmediği, hastaları ile gerçekten ilgilendiği için öyle saygı duyuyorum ki kendisine..Ve hamilelik süreci boyunca da bu güven benim en büyük manevi desteğim oldu..
Çünkü aklımda soru işaretleri kalmadan, söylediklerini ikinci üçüncü doktorlara onaylatma gereği duymadan aylardır gidiyorum kendisine..

ınşallah sen de sonuna dek aynı güven duygusu ile devam edersin doktoruna:)

inşallah canım .. o insanla tanışmak benim için bir şans bir arkadaşım vesilesi ile tanıştım kendisiyle ...ama o konuşunca rahatlıyorum kociş biraz kıskanıyo alsanaalsanasmile ama kaydirigubbakcemile3 olsun önce bebiş şu anda :) sanırım benim doktorum da direk aşılamayı maddi açıdan düşündü çekinerek söyledi bende siz ne önerirseniz razıyız deyince rahatladı opuyorumnanaktan

Teşekkürler. bende veya eşimde kromozom bozukluğu yok bildiğimiz kadarıyla, bakıldı. benim tek endişem hani pıhtı oluyo ya bebeğin beynine kalbine filan gidip oksijensiz kalmasına neden olursa özürlü olurmu. ama siteyi biraz kurcaladım sanırım eğer doğarlarsa sağlıkı oluyolar...,
ben bu durumla yeni yüzleştim. kafam karışık. psikolojik mi bilmem adet olacak gibiyim. bebeğim sanki beni bırakacak , sökülecek gibi adetim. gebe arkadaşlar böyle oldunuzmu normal mi

sevgilerimle

Duru2 canım allah sağlıkla kucağına aldırır inşallah.
Lütfen aklına kötü şeyler getirme, stres yaptıça bebeğin de etkilenir.

Ben şu an 36. haftamın içindeyim, hamileliğimin 7. haftasında kanama geçirdim.
Doktora gittiğimizde (ki ben yoğun kanamadan dolayı düşük yaptığımı sanmıştım) bebişimin allaha şükürler olsun ki yaşadığını, ama rahmimde3 tane hematom yani kan pıhtısı oluşmuş olduğunu öğrendik. Ultrasonda görünüyorlardı ve inan ki pıhtılar bebeğimden büyüktü o zamanlar..

Zor günlerdi, neredeeyse 2 ay tuvalet ihtiyacı dışında ayağa kalkmadım. Ama zafer benim bebeğimin oldu yani daha doğmadı ama o günleri atlattık normal hayata döndük.

O pıhtılar da oluştukları gibi dağıldılar:)
Bildiğim kadarı ile pıhtı oluşumu bebekte olmuyor canım, senin vücudunda oluyor ve ben de olduğu gibi dağılıp gidede biliyor.

Doktorum ben ağladıkça kızardı bana, pıhtılar değil senin karamsarlığın düşürür bu bebeği derdi..Sonra topladım kendimi, kendime de bebeğime de inandım..Onla hep konuştum, elim karnımda sen pıhtılardan daha güçlüsün dedim..
Tabii bunu yapmamda başta eşimin sonra buradaki arkadaşların büyük desteği oldu.

Sen de lütfen kötü şeyler düşünme, bu pıhtı denen şey oluşsa bile bebeğini özürlü falan yapmaz canım...

Lütfen moralini bozma, şükür ki tedavisi olan bir durum yaşıyoruz, üstelik bu şekilde iğne kullanrak bebeklerimizi kucaklarımıza alabiliyoruz inşallah bizler de alacağız:Saruboceq:

Son düzenleme:

durucum bu korkuyu yaşaması gereken biri varsa o da benim benim üçüncü kaybettiğim bebeğim kromozom anomalililiydi... ama şunu unutma... kromozom anomalili bebeklerin büyük bir bölümü zaten yaşamıyor ve düşükle sonuçlanıyorlar.... dedimya hayırlısını dile ve aklına kötü şeyler getirme....ayrıca tüp bebek yöntemiyle demişsin... bu yöntemde en sağlıklı yumurta ve en sağlıklı sperm hücresi birleştiriliyor... o yüzden bence sıkıntı yapma...

çok haklısın stres yapmakta ama önce şunu söylemekte fayda var eğer bizler kromozom problemi olan bireyler olsaydık ya yaşamıyor olurduk yada mongol olorak ifade edilen o down sendromlu lar gibi olurduk... yani insanoğlu mükemmeliyet üzere yaratılmış... öncelikle kafanı rahatlatmalısın... gebelik haftan çok yeni o yüzden rahim kasılmaları olması çok normal hamile değilmişsin gibi düşünemezsin kendini tabiki ağrın olacak sızın olacak ama her ağrı bebeğini kaybedeceğin anlamına gelmiyor.....

arkadaşlar mthfr 677 heterozigot ve 1298 heterozigot olup da tedavi uygulayan varmı?varsaneler yapıyosunuz.bir de hacettepe de sinan bektaçı okudum internette.riskli gebeliklerde uzmanmış.bilgisi olan varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…