canım çok geçmiş olsun.... öncelikle hissettiklerini yüreğimde hissedebiliyorum.. ben düşük yapalı 9 ay bitti sayılır... benimde üç tane gebelik kaybım var ve araştırma sonucu mthfr a 1298 c homozigot ve önerilen tedaviyi yazayım sana....arkadaşlar ben geçtiğimiz ramazan bayramının 3.günü 4 haftalık düşük yaptım.sonra 2 ay aradan sonra tekrar hamile kaldım.öğrendiğimde bt hcg 340tı.doktor iğne önerdi 2 gün sonra iğnelere başladım.inohep 0.45 ml.aynı zamanda progestan jel.ancak bebeğimi 6 haftalıkken kalp atışı durdu.şu an bir hafta oldu düşük yapalı.yaptığım kan testi sonnucu mthfr 677ve mthfr1298 heterozigot çıktı.şimdi bikaç doktora gidip ayrıntılı bilgi almak istiyorum.psikolojim çok kötü.zaman lazım biraz.Allah hepimizin yardımcısı olsun bir daha yaşatmasın.
bugün öğrencilerin çoğu nefret etmiştir bendenklava:
feryatcım 15 gün çok uzun geliyor ama ne çabuk bitiyor dimi:)
ay şimdi aysude-mir gibi izni olmayanlar ne kızıyodur bana:kedi:
ama yetmiyr yaaaa çok yıprandım valla bu meslekte of offfff
çok haklısın.aslında hiçbirşeyi takmayan bir yapın olsa çok güzel olur da.o da elinde değilki insanın.inşallah bebişine kavuşursun ve o zaman bütün güzellikler senin olur.senin de mi kan pıhtılaşması vardı.şu an tedavi olarak ne uyguluyosun.ben 1 2 doktara sordum herkes farklı bişey diyo.bir de düşen bebeği genetik testine gönderdik.onun da sonucu gelsin.başlıycam tedaviye.aspirin folic asit bir de diyet diyolar.et balık falan yasakmış ama bilmiyorum.ilk defa duyduğum ve yaşadığım bi şey...
canım düşen bebeği genetiğe göndermek bi seçenek ama sonuç olarak çok bişey kazandırmıyor.... bende üçüncü bebeğimi genetiğe gönderdim ve bebek kromozom anomalili çıktı.. ve ne dediler biliyor musun... düşüklerin %50 sebebi kromozom anomalisidir zaten tekrar deneyin... ısrar ısrar derken bana genetik analiz yapıldı... trombofili paneline genetik laboratuarda baktılar ve mthfr a 1298 c homozigot olduğum ortaya çıktı...
her sonuç geldiğinde kendini bırakacak aynı acıları sil baştan bi daha yaşayacaksın bunlara hazırlıklı ol... çevreden bahsetmişsin... evet acıyorlar sana... ama kendi kucaklarındaki çocukların yarın onlara neler getireceğini yada neler götüreceğini biliyorlar mı... biz de bilmiyoruz ve belki de olmaması bizim için hayırlı evet kabul ediyorum çok üzücüüüü... geniş düşününce kucağımızda sevimli bi yaratıktan ibaret değil cocuk.. belki ilk yıllar için böyle... yani kısacası yaradan da HAYIRLISInı dilemek gerek...
ama şunu bilki burdaki herkes seni çoooooookkkkkkkkk iyi anlıyor.....yani başka bi çevreye ihtiyacın yok....
slm kızlar doktorumla görüştüm bugün biz yine korunuyoruz önümüzdeki ay da aşılama yaptıracaz tekrar kontrol etmemiz gereken tahliller var onları yaptıracağım ...merak eden arkadaşlar için..
ne de güzel ifade etmişsin...
merhabalar, ben tüp b. yöntemiyle 5 haftalık hamileyim. dün maalesef heterezigot taşiyıcı olduğumu öğrendm.. kan sulandırıcı fragmin iğnesine başlanacak. ilk defa hamileydim ve meğer mücadele daha yeni başlıyo. sevincim kursağımda kaldı..
benim şuan bebeğimi kaybetmekten daha büyük bi korkum var; ya gelişim geriliği, yada özürlü bi çocuk doğurursam. illaha da doğsun diye doğaya karşımı gelmeliyim acaba. bu ortak sorunu paylaşıp bu iğnelerden kullanıp doğum yapanlar yada örnekleri bilenler ne olur yanıt verin bana bebekler sağlıklımı.. iyi veya kötü tüm örnekleri bilmek istiyorum.lütfen yardım..
rabbim hepimizin muradına sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin..
hayırlısı olsun canım .. herşeyin tam olsun ki aklımıza takılmasın. sanırım şu tpo ları kontrol edecek heralde. neyse 1 ay daha bekleriz yeterki başka bir problem olmasın....olumunekankayizsmile
mrb arkadaşlar , benim ilk gebeliğimdi 8 haftalıkken karnımda öldü bebeğim ,gideli 3 ay oldu .Ben hemen testlerimi yaptırdım doktorlar 3.gebelikten sonra yapılıyor bu testler deselerde ben kendim direttim ve iyi ki de diretmişim sonuç olarak kan pıhtılaşması mthfr 1298 heterozigot olduğum ortaya çıktı yalnız anlayamadığım bişey var doktorum beni uludağ ünv.hematolojiye gönderdi oraya neden gidiceğimi anlayamadım ???? kan pıhtılaşması olup ta hematolojiye giden var mı aranızda ?
evet canım kadın doğumcuyla birlikte hematolojiye takip olmamız gerekiyor.hemen hemen tüm arkadaşlarımız gidiyor.
Feryad cım canım hayırlısı olsun..Geç olsun da güç olmasın derler ya inşallah bir ay sonra olur ama sağlıkla kolaylıkla olur:Saruboceq:
Nergis canım Şubat sonunda elbette şimdiki kadar sık giremem..Neticede sezeryan olacağım, zaten kendime gelmem 10 günü bulur sanırım, e sonra da Deniz hanım vaktimin çoğunu alır:) Ama emin ol senin güzel haberini kaçırmam..Ara ara da olsa elimden geldiğince takip etmeye çalıacağım sizleri...
Ben ilk düşüğümü yaptığım günden beri buradan çok şey öğrendim, çok destek buldum, unutmama imkan yok..
Canım ne mutlu sana ki inandığın, güvendiğin bir doktorun var:)
Ben de kendi doktorumla ilgili hep olumlu duygular besledim, bu işi ticarete dökmediği, hastaları ile gerçekten ilgilendiği için öyle saygı duyuyorum ki kendisine..Ve hamilelik süreci boyunca da bu güven benim en büyük manevi desteğim oldu..
Çünkü aklımda soru işaretleri kalmadan, söylediklerini ikinci üçüncü doktorlara onaylatma gereği duymadan aylardır gidiyorum kendisine..
İnşallah sen de sonuna dek aynı güven duygusu ile devam edersin doktoruna:)
eğer sende kromozom bozukluğu olmuş olsaydı bebeğin düşerdi. iğne kullanıyor olman özürlüyse eğer bu bebeği düşürmüyceğin anlamına gelmez. yani iğne sadece sendeki pıhtılaşmayı engelliyor. bebeğe ne bir zararı var. ne de bebeğinin düşmeyeceği anlamına geliyor. iğne kullanarak sağlıklı bebek dünyaya getiren bir çok arkadaşımız var bu topic te.iğnekullandığı için özürlü bebek doğuran hiç arkadaşımız yok.
ben iğne kullanırken düşük yaptım.demekki bebeğimin düşmesi gerekiyormuş düştü..
ne de güzel ifade etmişsin...
merhabalar, ben tüp b. yöntemiyle 5 haftalık hamileyim. dün maalesef heterezigot taşiyıcı olduğumu öğrendm.. kan sulandırıcı fragmin iğnesine başlanacak. ilk defa hamileydim ve meğer mücadele daha yeni başlıyo. sevincim kursağımda kaldı..
benim şuan bebeğimi kaybetmekten daha büyük bi korkum var; ya gelişim geriliği, yada özürlü bi çocuk doğurursam. illaha da doğsun diye doğaya karşımı gelmeliyim acaba. bu ortak sorunu paylaşıp bu iğnelerden kullanıp doğum yapanlar yada örnekleri bilenler ne olur yanıt verin bana bebekler sağlıklımı.. iyi veya kötü tüm örnekleri bilmek istiyorum.lütfen yardım..
rabbim hepimizin muradına sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin..
çok haklısın stres yapmakta ama önce şunu söylemekte fayda var eğer bizler kromozom problemi olan bireyler olsaydık ya yaşamıyor olurduk yada mongol olorak ifade edilen o down sendromlu lar gibi olurduk... yani insanoğlu mükemmeliyet üzere yaratılmış... öncelikle kafanı rahatlatmalısın... gebelik haftan çok yeni o yüzden rahim kasılmaları olması çok normal hamile değilmişsin gibi düşünemezsin kendini tabiki ağrın olacak sızın olacak ama her ağrı bebeğini kaybedeceğin anlamına gelmiyor.....Teşekkürler. bende veya eşimde kromozom bozukluğu yok bildiğimiz kadarıyla, bakıldı. benim tek endişem hani pıhtı oluyo ya bebeğin beynine kalbine filan gidip oksijensiz kalmasına neden olursa özürlü olurmu. ama siteyi biraz kurcaladım sanırım eğer doğarlarsa sağlıkı oluyolar...,
ben bu durumla yeni yüzleştim. kafam karışık. psikolojik mi bilmem adet olacak gibiyim. bebeğim sanki beni bırakacak , sökülecek gibi adetim. gebe arkadaşlar böyle oldunuzmu normal mi
sevgilerimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?