Hamilelikte sigara bebekte tansiyon yapıyor
ROMA -AA- Hamilelikte sigara içmek anne rahmindeki bebeğin kan basıncını kontrol eden mekanizmaları da etkiliyor. Uzmanlar, bunun sonucunda ortaya çıkan problemler ile ani bebek ölümleri arasında bir ilişki olduğunu düşünüyor.
İtalyan haber ajansı ANSA'da çıkan habere göre, Stokholm'deki Karolinkska Enstitüsünden bir grup bilimadamı, 17'sinin annesi sigara tiryakisi olan yeni doğmuş 40 civarında bebeği inceledi.
Gary Cohen başkanlığındaki araştırma ekibi, sigara içen annelerin bebeklerinin tansiyonlarında ve kalp atışlarında anormallikler olduğunu gözlemledi. Uzmanlar, bu bebeklerde görülen ani tansiyon değişikliklerinin çocuk 1 yaşına gelene kadar geçen zamanda daha da kötü bir hal aldığını belirtti.
Bu bebeklerin kucağa alındıkları zaman tansiyonlarında görülen ani yükselişi örnek olarak gösteren bilim adamları, bunun hamilelikte sigara içilmesinin bebeğin kan basıncına vermiş olduğu zararın bir göstergesi olduğunu söyledi.
Uzmanlara göre, anne adayının sigara içmesi sonucu ortaya çıkan bu dolaşım problemleri, özellikle sigara tiryakisi annelerin yeni doğmuş bebekleri arasında yaygın olan ani bebek ölümlerinin nedenleri arasında yer alıyor.
netgazete.com
şu an canım inan iyice geldiler ve hatta sinirden oturup ağlayacağım çok büyük bir showroom düşünün heryer cam asma katıda var yani yüksek ve oda hiç yok sadece bankalardaki gibi yarım camekanlar ve her masanın üstünde merkezi sistemli klimalar var ben sürekli üşüyorum yani kazak altına uzun kollubody sonra kazak bide kışlık takım ceketi altımda2 kat yünlü külotlu çorap.....gülüşüm naberrrr nasılsınnn ... sana arada geliyolarmış benden hiç gitmiyolarrrr.... hayyyt satmışım anasını dünyanının....
günaydın tatlım insan üşüyünce daha dinamik oluyor
bugün evlilik yıldönümümüz çok mutluyummm hihoyyyt 2 seneyi devirdik zaman su gibi akıp gidiyor....
eğer ilk bebişim doğsa idi şimdi 10 günlük olacaktı kısmet değilmiş ne diyeyimmm....
tebrikler tatlım :içelim: nice güzel bol bebişli yıllarabugün evlilik yıldönümümüz çok mutluyummm hihoyyyt 2 seneyi devirdik zaman su gibi akıp gidiyor....
eğer ilk bebişim doğsa idi şimdi 10 günlük olacaktı kısmet değilmiş ne diyeyimmm....
ay şikayet ettim adamı meğer tek şikayet eden ben değilmişim yarınki toplantıda görüşülecekmiş ohhhh içim rahatladıvalla üzüldüm yazdıklarını okuyunca ben bile evde donuyorum klima yanmaktan kendinden geçti ama ev bi ısınmadı gitti.birde mersinde yaşıyom.... antep çok soğuktur yaaaa. biliyorum orayı abim üniversiteyi orada okudu çok gelip gittimm. valla oturduğun yerde çaktırmadan oyna eklemler çalışsın....bırazcık ısınırsınhihoyyyt
şu an canım inan iyice geldiler ve hatta sinirden oturup ağlayacağım çok büyük bir showroom düşünün heryer cam asma katıda var yani yüksek ve oda hiç yok sadece bankalardaki gibi yarım camekanlar ve her masanın üstünde merkezi sistemli klimalar var ben sürekli üşüyorum yani kazak altına uzun kollubody sonra kazak bide kışlık takım ceketi altımda2 kat yünlü külotlu çorap.....
bu yıl başından beri bu işle ilgilenen süper zeka arkadaş diyorumki üşüyorum bu klima çalışmıyor cevap yok o termostatlı olduğu için arada dinlenmeye geçiyor ve şuan farkediyorum ki hiç hava üflemiyor beyefendiyi arıyorum cvp ya siz yazın kapattırmıştınız öyle kalmış ve showroomun derecesi 17 çıldıracam yaaaaaa adam pişkin pişkin cevap veriyorklava: :mymeka: çok sinirliyim çooooooooookkkkk bu arda donuyorum dışarısı -3 derece
tebrikler tatlım :içelim: nice güzel bol bebişli yıllarahihoyyyt
ay şikayet ettim adamı meğer tek şikayet eden ben değilmişim yarınki toplantıda görüşülecekmiş ohhhh içim rahatladı
kız size yazarak el eklemlerimi çalıştırıyorum işte kaydirigubbakcemile3
çarşamba günü. gidicem canım.
ayy haftaya daaaaa.... ayy çok varmış vallaa sabırsızlıkla bekliyorum haberlerini dualarım seninleee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?