Feryad cım sağol canım benim, NST bebeğin kalp atışlarını, bebek hareketleriyle ve varsa kasılmalarla olan ilişkisini temel alarak bebeğin iyilik halini değerlendiren bir test canım..
İşte uzanıyorsun seni bir cihaza bağlıyorlar ve genelde 20 dakika boyunca bebeğin kalp atışlarını, rahimdeki kasılmaları takip ediyorlar..
Son haftalarda uygulanmaya başlanıyor..Ben 34. haftadan beri sürekli giriyorum NST ye..
Ama ilk kez böyle çıktı maalesef
Neyse can sıkmayalım, inşallah Cuma günü güzel çıkacak, normalde haftada bir yapılıyor ama işte bugün biraz sıkıntılı olunca doktorum Cuma ya yeniden çağırdı, Takip edelim dedi..
Allahtan doppler ultrasonda bebişimin herşeyi iyiydi ama insan yine de stres oluyor bir yerde bir problem olma ihtimalini duyunca..
Bugün böyle kendi derdimden herşeyi unuttum canım..Sen nasılsın bile dememişim..Kusura bakma..İyisindir inşallah:)
evet canım sana hak veriyorum , benim de moralim bu konuda bozuldu , nedense hacettepede doğuma girecekmiş gibi geliyordu bana baştan beri...acaba hacattepede doğuma giren başka bir prof.a ya da doçente yönlendirmesini istesem daha mı iyi olur ki...tıp fakültelerinde doğum ücreti en fazla 1 miilyar oluyor bildiğim kadarıyla...Melekcım selam, suyunun kan degerlerının, kılosunu normal oldugunu söyledı.Sımdılık erken dogum rıskı falan yokmus.Valla esım hacettepede dogurursun yada büyük dogumda dıyor.Bılmem ne yapacaz.Baksana kızlar özel hastanede 22 tl fark ödeyıp muayene oluyorlar.Bız dünya para ödüyoruz.Doguma o kadar ödeyemeyecegız bu gıdısle...
dinamis cevap vermiş sana canım ama ben de yazayım dedim...Benim suyumun azlığı ayrıntılı ultrasonda anlaşılmıştı ama normal ultrasondan da ölçüm yapılabiliyor...canım bu suyun azalması ultrasondamı belli oluyo yoksa ayrıntılı ultrasonda felanmı.benim dr herzaman normal ult.bakıyo bazen diğerleriyle bakıyo.yoksa testle felanmı?
Canım yarın en doğru olan karar verilir inşallah...bebeğin hareketlerini nasıl sayıyorsun , bir kitapta okumuştum , 20 dakikada en az 10 hareket saymalısınız diyordu...Tabi bir bardak süt içip , çikolata yedikten sonra , sol yanına yatarak hareket sayılacakmış...Senin doktorun ne dedi bu konuda?Sağolasın Melekcim...Sezeyanle ilgili olumlu konuşan birisini görmek güzel..Genelde korkutuyorlar gözümü..Ama sezeryan olacak benimde, korkunun ecele faydsı yok diyip o kısmı hiç düşünmemeye çalışıyorum ben de..Yeter ki kızım sağlıkla gelsin.
Bakalım canım yarın sabah tekrar gideceğiz NST için doktora, bende senin dediğin gibi düşünüyorum..Eğer bir risk varsa beklemeyelim lütfen diyeceğim..
Ama karar doktorun işte, o da bekleme taraftarı şimdilik..
Ama normalde NST haftada bir yapılıyor biliyorsun, tedbir için bile olsa beni gün aşırı NST ye çağırması stres yaptı ben de..Olumsuz düşünceler geliyor insanın aklına..
Ama doktoruma da güveniyorum, bakalım yarın neler diyecek...
Yalnız kızlar dünden beri halimi görseniz, kızım daha çok oynasın da içim rahat etsin diye sürekli meyve suyu içip çikolata yiyorum...Midem cayır cayır yanıyor ama napim yine de yiyorum :)) Eşim dala geçiyor sen de abartıyorsun diye..
Ya bu erkekler mi çok sakin yoksa biz mi çok telaşlıyız anlamadım gitti..
Canım yarın en doğru olan karar verilir inşallah...bebeğin hareketlerini nasıl sayıyorsun , bir kitapta okumuştum , 20 dakikada en az 10 hareket saymalısınız diyordu...Tabi bir bardak süt içip , çikolata yedikten sonra , sol yanına yatarak hareket sayılacakmış...Senin doktorun ne dedi bu konuda?
sagolasın melekcigim allah hepimizin yardımcısı olsun bebeklerimizi kucaklarımıza almamıza nasip eder inşallahGülaycım çok geçmiş olsun canım , inşallah
problemsizce atlatırsın bu günleri...Canım ciğer geliştirici iğneyi vurmaları çok
iyi olmuş , önlem alınsın ki için de daha rahat olsun...Bol bol su iç canım , benim de önceki
hamileliğimde seninle aynı haftalardayken bebeğimin suyu az çıkmıştı , günde 3 litre su
içmiştim , 4 hafta sonraki kontrolde su normal çıkmıştı , sonra da hiç azalma olmamıştı.
Canım , inşallah seninki de düzelecek...
dinamiss sağlıcakla Deniz'inize kavuşacaksınız,Deniz'ler inatçı olur : ))
gülay bununla geçmiş olsun,çabucak toparlanırsın ve suyunda artar inş.
kuzuuuu hiç utanma söyle hamilelerin burnu daha hassas olur bunu çoğu kişi bilir hani illaki terin kokuyo deme ya parfümün güzelde bana biraz ağır geldi parfüm kolonya vs kokularına dayanamıyorum de ayıp değil be güzelim sen daha önemlisin biraz bencil ol başkalarını düşünmeyi bırak yada yanına bir kokulu kolonya al kokusunu beğenmediğine ikram et ay burasıda nefes mi koktu neeee dersin kolonyayı uzatırsın boşveerrr başkalarınıgünaydın gulus.Bugün biraz iyiyim diyecektim. Dmein odaya biri geldi.Terinden midme bulandı istifar ettim. (Maalesef) Kendi de normal hamileyim diye sanıyor.Off herşeyde söylenmiyorkii
kuzuuuu hiç utanma söyle hamilelerin burnu daha hassas olur bunu çoğu kişi bilir hani illaki terin kokuyo deme ya parfümün güzelde bana biraz ağır geldi parfüm kolonya vs kokularına dayanamıyorum de ayıp değil be güzelim sen daha önemlisin biraz bencil ol başkalarını düşünmeyi bırak yada yanına bir kokulu kolonya al kokusunu beğenmediğine ikram et ay burasıda nefes mi koktu neeee dersin kolonyayı uzatırsın boşveerrr başkalarını
ay canım kapat kapat o pencereyi aman bide hasta olma o daha kötü sen yanında bi limon kolonyası bulundur miden bulanıncada iyi gelirDemeye çalışacamda. Adamın kokusu bütün odayı sardı. Camı açtım o yüzden kapatmayıda düşünmüyorum açık dursun havada güneşli zaten. Napiim kırmamak için diyemiyorum yazık iyi bir ama bide kokmasa :gitme: iyi olurdu.
ay canım kapat kapat o pencereyi aman bide hasta olma o daha kötü sen yanında bi limon kolonyası bulundur miden bulanıncada iyi gelir
gülaycım günaydın
canım sabahları değilde akşam yatmadan önce iç sütü bence çünkü süt bazı midelere gelmez ve mideyi yorar ben mesela laktazlı süt içerdim akşamları sabah içince süt bile ağzıma gelirdi ağzımda kötü tat bırakırdı eve gider gitmez yattım sağolsun eşim çorba yaptı sıcak sıcak içtim ilaç aldım sağolsun kocişe kaydirigubbakcemileYa bişe olmaz kız hava güneşli. Bana iyi geliyor hava alıyorum.Limon kolonyasından da tiksindim maalesef. Hergün iğne vurulurken eşim karnıma sürüyor ya. O yüzden bana hep iğneyi hatırlatıyor içim kalkıyor. Aslında bu sabah iyi kalktım sayılır.Yalnız süt içtim hepsi geri geldi ağzıma onun dışında bir vukuat yoktu.Dün akşamda yoktu. Ama demekki hassasiyet sürekli olucak.
Sen nasıl oldun guluscum. Sormayı unuttum kusura bakma. Yattınmı eve gider gitmez. Sende kendine dikkat et olurmu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?