öncelikle herkese merhaba
feryad cımmmm Allah aşkına bana bişey söyle benim durumumda seninkiyle aynı ben 6 -7 ve 5 haftalıkken 3 düşük yaşadım hiç birinde kese görünmedi. benim sorunum sadece bu kan pıhtılaşması değilmiş gibi geliyor. sana doktorlar neler söylüyor... kese oluşmammasının yani görünememesinin (çok erken olması dışında yani 4 hafta erken ya) bir sebebinden bahsettiler mi ben bu 3. düşükle karamsarlığa ittim kendimi biliyorum.
buraya hergün giriyor tüm yazıları okuyor ama yazmadan çıkıyorum mafoldumben sizlerinde canını sıkmak istemiyorum hepinizi öpüyorum hoşçakalın
merhaba canım öncelikle şunu söylemeliyim ki buraya giriyorsun evet ama rahatlıkla yaz durumunu burda herkes bebeğini kaybettiği için üzgün sende paylaş...
2. olarak ta esiscim ben ilk doktoruma gidince bende kan pıhtılaşmasını gördü ve başka birşey araştırmadan yaşadığımın şanssızlık olduğunu söyledi bilmiyoum böyle bir terim tıp dilinde varmı?bilmiyorumkismile ve 6 ay gebe kalmazsam yine kendiisine gitmemi beni değerlendireceğini söyledi ben 8 ay bekledim ona gitmedim tabi :) 2 ay önce bir doktora gittim Allah razı olsun titiz biri bir sürü kan testi verdim birsürü araştırma falan işte (antikorlara baktılar) anti tpo adında bir antikorumda anormallik olduğunu bu antikorun vücudumda bulunan troit bezini tanımadığını saldırdığını VE GEBELİK OLUŞTUĞUNDA DA RAHME SAVAŞ AÇTIĞINI BEBEK RAHME İNDİĞİNDE DE İLTİHAPLI BİR ORTMA BULDUĞU İÇİN TUTUNAMAYIP VÜCUTTAN ATILDIĞINI SÖYLEDİ ...
canım bende zaman zaman umutsuzlğa çok kapıldım yıprandım yıpratıldım ama şimdi tedaviye başladık hamile kalacağıma umutluyum ve tabi bebeğimi koruyabileceğime de senden ricam iyi bir doktor bul (bu çok önemli) ve tedavine başla korkarak mutluluğumuza kavuşamayız canım lütfen istediğin zaman bana özelden de yazabilirsin yeterki birlikte olalım ...geçecek bu günler kimse kolay olacağını söyleyemez ama güzel günler bizi bekliyor...:teselli:
yaaa esis nolur içine atma tatlım... kız öfkelen bağır çağır ama paylaş bence... istediğin zaman özelden yazabilirsin.... hepimiz seni anlıyoruz bundan emin ol.... allah yardımcın olsun... haklısın ama elimizden bişey gelmiyo ne yazıkki....
şuanda sana kocaman sarılmak istiyorum olumunekankayizsmile iyiki geldin bir tebessüm oluştu yüzümde sayende
bu mesajlardan sonra koca bir çığlık atmış kadar rahatladım inanın bir kaç cümle bile yetiyomuş insanı o an kurtarmayadelikafadulden
birazcık rahatlamana vesile olabilmişsem ne mutlu bana :) sarılmış kadar oldun canım merak etme ne güzel bak sen tebessüm ettin senin sayende bende mutlu oldum :) güzel oldu be olumunekankayizsmile
ben bu gazla gidiyim de eşimide mutlu edeyim .aşkımında yüzü gülsün biraz
hepiniziöpüyorum
selam kızlar :)
merhaba feryad nasılsın canım nasıl gidiyor bakalım... topicte ne var ne yok gördüğüm kadarıyla sonuyok gelmiş..... veee deniz bebek gelmiş hoşgelmişşşşşşş.....
işte listemiz
DEĞERLERİMİZ VE ÖNERİLEN TEDAVİ ŞEKİLLERİ
(hatice0666) mthfr=heterozigot….fibrinojen=600(yüksek)---------------------0.3fraxiparine
(kahvelokum) faktör5:heterozigot….paı=homozigot, mthfr 1298 heterezigot-------------------------Quensyl, aspirin, deltacortril, b vitamini, folik asit......(lupus hastası)
(sevda80) mthr=homozigot.…faktör5=heterozigot….proteinc=düşü k------------0.2 clexan
(06EE) mthfr=homozigot….aminoasit metabolizma bozukluğu-----------------???
(bkale) mthfr:heterozigot------------------------------------------------------------------0.2 cexane
(güşenenes) mthfr:heterozigot…..protrombin20210 G-A--------------------???
(reisdevrim37) paı:heterozigot…..antitrombin ııı aktv:123(yüksek-------???
(meryemmeryem) mthfr1298-677:heterozigot….prothrombin20210:heterozigot---------0.4 cexane
(papatyasüreyya) mthfr:homozigot….paı:heterozigot---------------0.6 fraxiparine, 100mg coraspine
(funda1980) mthfr1298-677:heterozigot-------------------------0.4 fraxiparine,100coraspine,elevit,folbiol
(roselenda) mthfr:heterozigot-------------------------------------coraspine,folik asit (şimdilik)
(çalıkuşu1978) mthfr:heterozigot-----------------------------0.3 fraxiparine,folik orthomolfemin
(gelgit) mthfr:homozigot----------------------------------0.6 cexane (yağızımıza kavuştuk)
(şen) mthfr:homozigot...faktör5:heterozigot..protein c:düşük..06 fraxiparine,100 mg coraspin,folbiol,becozyme c --------------(tedavi başarılı pelincik annecinin kollarında)
(ravza1818) mthfr:heterozigot….tiroid-----------------------0.4 cexane
(baharçelik) faktör XIII L34 heterozigot mthfr 677 heterozigot ----------0.4 fraxiparine,100mg coraspin
(umut7) mthfr:heterozigot--------------------------------folbiol,coraspin,0.2 clexane
(rapunzel82) mthfr:heterozigot….protein c-s:düşük-----------------------------------????
( sonuyok ) mtfhr C677: heterozigot… faktor 51299 R :heterozigot… GPIIIa L33 P Heterozigot …protein s yüksek-------coraspin100lük 1 folicplus1 gebe kalınca fraxparin 1 lik
(melek76 ) mthfr c677 :heterozigot----------------------------Coraspin+fo lbiol+0,3 fraxiparine
(osmak) mthfr677:heterozigot…faktor v leiden:heterozigot ---------------????
(Dinamis mthfr 1298AC:heterozigot….mthfr1298CC homozigot-------Hamile kalana dek 3 ay bebek aspirini+folic plus
Hamile kalınca 0.2 clexane + bebe aspirini + Elevit. (Aspirin 7. haftada kesildi)
Tedavi başarılı Deniz kız bizimle Darısı tüm isteyenlerin, bekleyenlerin başına
(hunger86) mthfr 1298, mthfr 677:heterozıgot-------------------------coraspın(şimdilik)
(daisy75) mthfr667:heterozigot-------------------------------coraspiyn+iğne ( tedavi başarılı )
(hummu85) faktorv leiden:heterozigot……….protrombin:heterozıgot…….. b-ibrinojen:heterozigot ,mthfrA1298C:homozigot---------------------------------????
(marguerite) factor 2 :heterozigot....protrombin 20210 GA-----------------????
(nazlım28) mthfr 1298 heterozigot - b.fibrinojen >588 heterozigot - protein c yüksek- anemi - B12 hiç yok……………...bebe aspirin -B12 - folic plus - demir - dhea (şimdilik)
(yaren76) heterezigot PAI 4G/4G-------------0,4 clexane, coraspın100 (tedavi başarılı)
(büşra44) mthfr 1298 AC homozigot.................... ....?????
(nisanurhak) mthfr c677 heterozigot ,protein c 195,6 antikardiyolipin ıgg pozitif 10............günde 3 tane folic pluc şimdilik gebe kalınca fraxiparine
(binbirgece)faktör5 leiden heterozigot protein C düşük....... ..........???
(ebrar_53)faktörV G 1691A(leiden)heterozigot mthfr677 heterozigot,mthfr A 1298 homozigot...............???
(smmm06 )protrombin heterozigot --------- 0.6 fraxparine coraspin 100 +folbilol +kalsiyum
(29selvihan)677t hetorozigot 1298 hetorozigot............fraxiparine 0.3mg+aspirin 80mg+becozyme vitamin+folbiol
(chilekhhh) mthfrC677T heterozigot ----------------fraxiparine 0,3 ml
(guzin75 )b-fibrinojen-455 g-a heterozigot, mthfr c677t heterozigot, mthfr a 1298 heterozigot --------------- 0,8 cexane+aspirin folbiol+becozym
(krizantem20) mthfrC677T heterozigot , faktör II G20210A heterozigot--------------şimdi coraspin+folıcplus hamile kalıncada HIBOR(0,2 ml)
(niluferşahh) 677t hetorozigot 1298 hetorozigot...........0,2 fraxparine
(ARUB) 677t hetorozigot 1298 hetorozigot.................0,4 cexane
(nazlı 03) .......???..............................0,45 innohep
(celen 35) mtfhr 677 heterozigot.............0,4 fraxiparin
(lal 82) mtfhr homozigot .............0,4 cexane yarım coraspin (bebişimize kavuştuk)
(sido)mtfhr 677 heterozigot ...............0,35 innohep
(FTGG7779)mtfhr 677 heterozigot........0,4 iğne
(lidya79)PAI, MTHFR 1298,677 heterozigot, FOLBIOL, Coraspin 100, elevit, clexane 0,4
(canderya200 ) Protein C EKSİKLİĞİ---PAI 4G/5G HETEROZİGOT..........CORASPİRİN100,CL EKSAN 0.4,FOLBİOL0.5 BEMİKSC,ELEVİT
(nergis60)PAI 4G /5G , MTFHRC677 HETEROZİGOT.....................şimdilik coraspin 75+folbiol+becozmc , hamile kalınca 0,4 ml fraxiparine
(alarahan) ....haşimato troidi- MTHFR 677 heterozigot .......FOLİK+CORASPİN hamile kalınca iğne (dozu belli değil)
(kelebek01) Faktör V: heterozigot .............. İnnohep 0,35 iğne + Folbiol + Coraspin 100 mg + Bemiks B12
(aslihan1806) mthfr: homozigot.................. 100 mg corasprin,folbiol,elevit,fragmin 5000
(özpor) 677mthfr heterozigot...........0,2 clexene folbiol,bemiks coraspin hamile kalınca iğne
(zeynom_10)genetikler yapılmadı protein s eksikliği troid.................100mg aspirin,folic plus,hamile kalınca iğne
(seydam) Protein s eksikligi..........................şimdilik asprin + folik asit (hamile kalınca belki iğne , henüz belli değil )
(tuğçe8) heterozigot gen mutasyonu,faktör 5 leiden,protein c ve s bozukluğu......................................asp irin+folbiol+frexiparine0,3+magnezyum+elevit+gyno ferro sanol (sonuçelif sena:)))
(tulun ) PT Homozigot, MTHFR Heterozigot....................................... . şimdilik folik asit ve coraspirin, hamile kaldıktan sonra iğneye başlanacak
(umutluyuz) protein s yüksek......................................... ... .......0,45 innohep+ coraspin+folbiol
( 1emine1) FAKTÖR XIII V34L HETEROZİGOT, B FİBRİNOJEN-455G-A HETEROZİGOT VE GPIIIaL33P HETEROZİGOT .................................................ş imdilik coraspin 100 mg+folbiol+b vitamini
(gelevera ) protrombin heterezigot , faktör 13 heterezigot ,mthfr677 heterezigot...........................şimdilik folbiol + coraspirin 100 mg , hamile kaldıktan sonra bunlara ek olarak 06 cleaxane iğne
(loveliyim_ben ) mtfhr 677 homozigot......................................100 mg.coraspin + folbiol +hamile kalınca iğne ( dozu belli değil )
(gulus27) GPIIIa L33P heterozigot , MTHFR C677T homozigot , ATIII 62 ..................................100mgcoraspirin + folic + hamile kalınca iğne dozajı belli olacak
( ELİFİM65 ) Aktive protein C rezistansı 60.5 ( düşük) ........................ Folik asit + bebe aspirini 100 mg.
( SİMGE ) mthfr 677t heterezigot------------------------------------fraksiparin 0,3 ml +coraspin 100mg + elevit + folbiol + progestan
( nuray _ dyn ) MTHFR homozigot 677TT , Antitrombin III 536 .............................folik asit+coraspine , hamile kaldıktan sonra iğne ve progestan
( esraben ) mthfr 1298 homozigot ,fibrinojen ,pai.........................................0.3 fraxiparin +folbiol +elevit+coraspin 100 +B12(dodex)+ zinco (hamile kalınca kesilecek)
(esterya) protein s dusuklugu + mthfr 1298 homozigot .................................................. .......???
(feryad) Faktör XIII(V34L) heterozigot + PAI-1 4g/5g + HPA1 a/a + mthfr(A1298C)homozigot +Ace I/D + Apo E 2/3.................Şimdilik coraspin 100+apikobal+folbiol
(muco509) Faktör V Leiden heterozigot+ FaktörXII V34L heterozigot+ PAI 1 4G/4G + mtfhr c677 t heterozigot + ACE I/D heterozigot...........şimdilik coraspin 100+ folbiol
(crawford) protein S düşüklüğü..........................................??????
eveeeeeeeet güzel gelişmeler var topiğimizde bende tedaviye başladım canım kısaca anlatayım :) iğnelere erken başladık biz aynı zamanda yaramaz antikorlarımı düzene koyuyoruz ve deeeeeeeee yumurtlama günü takibi yapılacak önümüzdeki ilk 3 ay :)
sonuyok canım hoşgeldin... sen yokken biraz da ben ekledim .bunlarıda alırmısınkaydirigubbakcemile5
canım esise ne oldu ? pc de problem var şimdi bakamıyorum merka ettimbilmiyorumkismile
canım benide eklermisin 677 homozigot
canım esis de benim gibi keseyi göremeden 5,6 ve de 7. haftada düşük yaşamış hassas bir gün geçiriyordu şimdi iyi ama :)
ay kıyamam yaaa... o da pıhtılaşmadan başka bir sorun var diye düşünüyor sanırım.hepimiz aynıyız bazen yıkılıyoruz bazen de mutluluktan uçuyoruz......
zerrin özerin bir şarkısı var...
acımı da çekerim kahrolurum
sefamı da sürerim mest olurum
suskunda olurum şarkılarda söylerim
bu ilk değil ki göz bebeğim.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?