merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. bende pıhtılaşma nedeniyle 3 düşük yaptım
Arkadaşlar merhaba;
Crawford bulantılarının en kısa zamanda geçmesini diliyorum.
Gobetecim , hrs ile konuştuktan sonra ben de sana buradan bilgi veririm...Ama benim doğum da hacettepede olacak gibi görünüyor...
Aslıhancım , teşekkür ederim canım.Sen de büyütmüşsün bebeği bayağı , inşallah sonuna kadar sağlıkla devam eder ,sağlıkla bebeğini kucağına alırsın...
umut-sevgim , kaç gün kaldı canım doğuma , tarih netleştimi?
Dinamiscim , doktorundan memnun kalmana sevindim.Bebeğine de maşallah...Canım bence şu an sen de şişlik var.Çünkü Deniz bebek zaten 3 kilo , plesentası , suyu filan derken doğum sonrası senden en az 6,7 kilo gitmesi gerekiyordu.Şişlikler de yakında gider heralde...Zaten kilonunda hiç ama hiç önemi yok...
umutluyuz,canım ben lütfü beye gidiyorum.Muayenehanesi gazi osman paşada , muayene ücreti 300 tl , her seferinde 3 boyutlu ultrasonla bakıyor ve dopler ile kan akışını kontrol ediyor.Hacettepede doğuma girmiyor.Mesa hastanesinde ve hrs de doğuma giriyor.Hacettepede özgür deren ve sinan beksaç var ayrıca , onların muayenesi hastane içinde...Bunların üçüde riskli gebelik uzmanı ve alanında gerçekten iyiler...
selam kızlar.bende de kan pıhtılaşması çıktı.eylül ayında ikinci bebeğimide 8+2 de kaybettim.ilk bebeğim tüp bebekti sonrada kendiliğimden hamile kaldım ama malasef oda olmadı.ankarda bu konularda hangi doktoru tavsiye edersiniz.
slm canım bende aynı dertteyim yani 677 homozigot.banada dr um clexan o.4 verdi.şimdi hamileyim hergün oluyorum.anlamadığım doğumdan sonra 4 hafta dahamı olucaz bu iğneyi ve neden?
sonuyok canım merhaba nasılsın umarım iyisindir bende sermet beye giden bi arkadaş arıyordum demek sen ona gidiyorsun canım banada sermet beyi önerdiler ama daha ben gitmedim bizim gibi hastalar üstünde uzmanmış nasıl doktor güzel ilgileniyormu sen memnunmusun doktordan ben kara veremedim birde emre diye bi doktor varmış oda çok iyiyimiş bana biraz bilgi verirmisin doktor hakkında ne kadar ücret alıyo nasıl biri diye öpüyorum canım allaha emanet olŞenizolumunekankayizsmile
slm canım benım sana soracagım hamile kalmadan sana bişey başlattımı dr un ve bu konu hakkında neler söyledı benım dr dedıgı hamıle kaldıgını ögrendıgın gün igneye başlayaz ve dogumdan sonrasına kadar devam neden devamıyla ilgili konuşmadık açıkcası bırde folıbol gunde 1 tane içeceksın dedi ben 4 aydır başladım içiyorum artık ne zamana kadar devam ettırırse ve bu ay korunmayı baraktık hayırlısı olsun inş. hepimizin hakkında. canım sen kaç aylıksın rabbım hayırlısıyla tamamına erdirsin inş. aminnn..slm canım bende aynı dertteyim yani 677 homozigot.banada dr um clexan o.4 verdi.şimdi hamileyim hergün oluyorum.anlamadığım doğumdan sonra 4 hafta dahamı olucaz bu iğneyi ve neden?
slm canım benım sana soracagım hamile kalmadan sana bişey başlattımı dr un ve bu konu hakkında neler söyledı benım dr dedıgı hamıle kaldıgını ögrendıgın gün igneye başlayaz ve dogumdan sonrasına kadar devam neden devamıyla ilgili konuşmadık açıkcası bırde folıbol gunde 1 tane içeceksın dedi ben 4 aydır başladım içiyorum artık ne zamana kadar devam ettırırse ve bu ay korunmayı baraktık hayırlısı olsun inş. hepimizin hakkında. canım sen kaç aylıksın rabbım hayırlısıyla tamamına erdirsin inş. aminnn..
canım benım dr aspırıne yumurtlama dönemın bıttıkten sonra başlayacaz dedi çünkü yumurtlamayı etkılıyo dedi dedıgın multı vıtamınlere hamıle kaldıgında başlıyaz dedi ben hem marmara üniversitesine gıdıyorum hemde özel dr muyenesine gidiyorum 2 sıde bu kanıda hatta marmaradakı hemotolojıye de gönderdi benı oda aynı şeylerı söyledı bılemıyorum ya hayırlısı rabbıme sıgındım böyle işte........canım öncelikle geçmiş olsun... kısaca kendi durumumdan bahsedeyim... 2 yıllık evliyim ve evliliğimin ilk yılında biri dış gebelik olmak üzere toplamda 3 gebelik kaybım var...yapılan araşırmalar neticesinde mthfr a 1298 c geninde homozigot mutasyon ve paı allelinde 4g/4g mutasyon saptandı...
mthfr c 677 ile a 1298 arasında sadece enzim aktivitesi yönünde farklılık var ama kullanılan tedavi aynı.... folik asit doğru bi tedavi ancak b 12 vitaminini de mutlaka alman lazım... ben yaklaşık 3 aydır megadyn pronatal (multivitamin), dodex ampul (b 12 vitamini), folbiol ve bebe aspirini kullanıyorum....
asprin konusunda bişey diyemem çünkü bu konuda bişey bilmiyorum ama b 12 başlasan iyi olur... folik asit te bi b vitamini b 9 ve bizim mutasyonumuz b vitaminini kullanamadığı için sorun çıkıyor....canım benım dr aspırıne yumurtlama dönemın bıttıkten sonra başlayacaz dedi çünkü yumurtlamayı etkılıyo dedi dedıgın multı vıtamınlere hamıle kaldıgında başlıyaz dedi ben hem marmara üniversitesine gıdıyorum hemde özel dr muyenesine gidiyorum 2 sıde bu kanıda hatta marmaradakı hemotolojıye de gönderdi benı oda aynı şeylerı söyledı bılemıyorum ya hayırlısı rabbıme sıgındım böyle işte........
asprin konusunda bişey diyemem çünkü bu konuda bişey bilmiyorum ama b 12 başlasan iyi olur... folik asit te bi b vitamini b 9 ve bizim mutasyonumuz b vitaminini kullanamadığı için sorun çıkıyor....[/QUOT ben bu anlattıgından anlamadım lutven bıraz açarmısın... mutasyonumuz neden b vıtamındede sorun çıkarıyo ...
asprin konusunda bişey diyemem çünkü bu konuda bişey bilmiyorum ama b 12 başlasan iyi olur... folik asit te bi b vitamini b 9 ve bizim mutasyonumuz b vitaminini kullanamadığı için sorun çıkıyor....[/QUOT ben bu anlattıgından anlamadım lutven bıraz açarmısın... mutasyonumuz neden b vıtamındede sorun çıkarıyo ...
yani mthfr geninin temeli b vitaminleri tarafından oluşturulmuş... bizde de mutasyon olduğu için gen bu vitaminleri yeterince kullanamadığından biz dışardan vitamin alarak destek veriyoruz... en basıit anlatımı bu
yani mthfr geninin temeli b vitaminleri tarafından oluşturulmuş... bizde de mutasyon olduğu için gen bu vitaminleri yeterince kullanamadığından biz dışardan vitamin alarak destek veriyoruz... en basıit anlatımı bu
saol arkadaşım....
Teşekkür ederim canım sağolasın. Bende dört gözle bekliyorum bugünlerin geçmesini.
Sen naptın nasıl oldun? Hamilelik nasıl gidiyor tadını çıkartabiliyormusun şikayetin varmı?
Ben hiç tadını çıkarmıyorum inan. Karnımda bir bebek olduğu bile aklıma gelmiyordu dün geldi aklıma. Sürekli bulantılardan off çekmekten tadına varamadım. İnşallah en kısa zamanda geçerde bende Zehrayede gibi girer çıkar yerim kaydirigubbakcemile3
Biliyorsun Zehrayede boğazına düşkün maşallahı var. Bense normal yediğimi bırak, azıcık yesem şişkinlik oluyor midem bulanıyor :gitme: Sonrası malum.
Herkeze sağlıklı hamilelik, Hamile olmayanlarada en kısa zamanda hamile kalmalarını diliyorum.
Bu arada Dinamiss kızının iyi olmasına sevindim canım. Ne güzel böyle haberler bize umut oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?