Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Canım iyi olmana sevindim.
Ben sabah yine çok kötüydüm ama öğlen yemekhaneye gittim ve yediklerim duruyor. Seviniyorum vallahi. kaydirigubbakcemile2 Bu arada benim arkadaş yoğurt yeme dedi. Alakası varmı yemedim istifra etmedim. Çünkü yoğurt bana yaramıyor,sütte.
Biliyorum bizim iğneler kemik erimesi yapıyor mecbur almamız lazım ama içince sütü,yoğurtu midem eşkiyor hemen ağzıma geliyor senağlama
ışte böyle. Nazar değdirmeyeyim kendimede midem bulanmadı sabah hariç şuana kadar iyiyim. ınşallah kaybolur böyle böyle. :ecrin_bebek:

Son düzenleme:

Denizin iyi olmasına sevindim. Seni anlıyoruz. Hem uykusuz hem yorgunsun. Hemde daha iyileşmedin canım. Sen dinlenmene bak. Bizi merak etme Dİnamiss. Sen iyi ol ki bebişine bak. hihoyyyt

Sağol crawford..ınşallah herkes yaşar bu güzel duyguyu.. Dediğin gibi uykusuzluk çok maalesef, gece kalk gündüz kalk insan da hal kalmıyor..Artık alıştım ama gündüzleri Denizle birlikte ben de uyuyorum..

Esterya canım hareketlerini çok yakında hissedersin meraklanma, ben de19. haftanın içindeyken hissetmiştim ilk kez:)

iyiyiz çok şükür ben haftaya salı rahim filmi çektiriyorum bakalım sonuca göre aşılama yapılabilirmiş
gülayın suyu en son görüşmemizde iyiydi bir sorun yok diyordu
tatlım 40 gün daha düzeni oturmaz sonra yavaş yavaş senin kurduğun düzene uyar yada sen ona göre düzenini kurarsın

merhaba aradaslar ben dr dan geldım
sabah yazmıstım bacaklarımdakı morlukla ılgılı
dr ada soyledım baktı
tahlıl sonucumdada APTT sınırı 32 ıken bende 32.2 cıktı
dozu 0.6 dan 0.3 e ındırdık sanırım falza gedı dahılıye dr undanda gorus aldık oda yarıya ındırın dedı
bugun cok tedırrgınım
bısey olacak dıey odum kopuyor
oysakı bebısım cok ıyıydı 3 4 gun oden gıdıyor tup bebek olmasına ragmen
cok hareketlıydı ultrasonda bı rahat durmadı kuzucugum
korkunun ecel faydası yok bılıyorm ama ıcım cok daralıyo Rabbım yavrularımızla sınamasın hıcbırımızı

canım benim bugün tekrar ultrasona bakıldı mı bebişte bir sorun var mı ki?
yaw çok dikkatli olmak gerekiyor vücudumuzdaki herdeğişikliği farketmemiz gerekiyor canım iyiki dra gitmişsin içini ferah tut sakin olmaya çalış

ipek korkma bak ne güzel sebep bulunmuş ve önlem alınmış,Allah'a emanet olun

Dinamiss bu tatlı yorgunluklar çabucak geçecek,bir bakmışsın gelinlik kıs olmuş : ))

düşündümde biz çocukları evlendiremeyizde herhalde yaa : ))

evet gulusum tekrar bakıldı bır sorun yok gayet guzle gelısım
sorun bende canım damar catlıyous fazla gelmıs doz yarıya ondna ındırdık bıde dıyorum yetmezse
gercı ben sadece faktor 5 leıden heterozıgotum ıns doz kafi gelir

tatlım bak 2 dr birden konuşarak karar vermişler sonuçta fazla geldiği için vücudun tepki vermiş az olacağını yetmeyeceğini sakın düşünme bak sonuçta ultrasondada sorun yokmuş boşuna evham yapma kendine eziyet etme canım

Bugün bir doktor aracılığı ile Ankara'dan genetik uzmanı Yrd.Doç.Dr. Serdar Ceylaner ile görüştüm.Benden hemen tüm tahlil sonuçlarını istedi.Mail attım ve okur okumaz bana geri döndü Serdar Bey telefonla.

Gerçekten bu insanlar kendilerini hiç karşılıksız bilime ve insna sağlığına adamışlar,helal olsun walla.

Benim değerlerim ve önerilen tedavi şekli şu idi arkadaşlar:
Factor V G1691A (Leiden)
ß Fibrinogen- 455 G>A
MTHFR A 1298 C genlerinde heterozigot mutasyon.

Gebelikten 3 ay önce (ki ben yaklaşık 1 yıl kullandım) günde 1'er adet Coraspin 100 mg,Neuvitan 50 mg,Folbiol ve gebeliktede 0,4 Clexan ve Coraspin'e devam,Folbiol 12.haftada kesilmişti.

Serdar Bey tedavinin doğru olduğunu,benim başıma gelen olayın %1-2 vakada görülebildiğini söyledi.
ığne ve aspirin tedavisinin faydası olmadığını lütfen düşünmeyin dedi,bundan sonraki gebeliğinizde aynı tedavinin,iğne dozuda aynı kalarak devam etmesinin doğru olacağını,gebeliğim sırasında da mümkün olduğunca kısa yürüyüşler yaparak aktif bir gebelik geçirmem gerektiğini söyledi.

Ben düşük tehlikem nedeniyle 16.haftaya kadar yattığımı söyleyince;bir dahaki gebeliğinizde iletişim halinde oluruz,yine öyle bir tehlikeniz olursa tehlikenin nedenine göre doktorunuzla ortak bir karar veririz dedi.

Ben düşük tehdinin kanama ile ortaya çıktığını,bunun nedenini de doktorumun iğne ve coraspin kullanımında kanama olabilir,ama tedbirli davranıp istirahat edin,şeklinde beni yönlendirdiğini söyleyince,Serdar Bey doğru dedi,iğneler hafif kanamalara neden olabilir dedi,ama düşük tehdidi nedeni rahim ağızı yetmezliği ise tabii ki size hareket edin demiycem,nedene göre önlemimizi alırız dedi.

Ve lütfen endişe etmeyin dedi,bir sonraki gebeliğinizde benimle iletişime geçin,doktorunuzla birlikte takibinizi yapalım dedi.

Ben Ankara'da Lütfü Hoca'ya gelsem mi diye de sordum?Serdar Bey'in yanıtı şu oldu.
-Bu tedavi dünyanın neresine giderseniz gidin aynı dedi,kaldı ki sizin tedavinizde hiç bir hata yok,tüm testlerinizde yapılmış,yaptırmanız gereken başka bir testte yok dedi.Hamile kaldığınızda beni arayın,kafanıza takılan bir şey olursa yine arayın dedi.

Heterozigot mutasyon günlük hayatta sizi sıkıntıya sokmaz,ama gebelikte dikkat etmeniz gerekir dedi.Benim riskim %1-2 ise sizinki %2-4 dedi,endişe ve sıkıntıya gerek yok dedi.

ışte böyle arkadaşlar,sizleri de bilgilendirmek istedim.

Bu arada Gülüs doktorum bana 3 ay yeterli dedi ; ))

haklısın canım
elımızdende bısey gelmıyor ne yazıkkı
cok yoruldum artık bu 3. bebegım benım ustelık tup bebekle
oyle oluncada stres daha cok oluyor
hayırlısıyla bı kucagımıza alsaydık saglıkla

ne güzel insanlar var ya telaş yerine telkinle içimizi rahatlatıyorlar
:lepi: süperrrrrr 1 gitti kaldı 2
hayırlısı canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah

canım benim biz çok şükür iyiyiz.arada ağrılar, vukuatlı teyseler oluyo :))))) benim 3 gündür alt tarafım diyeyim kemiklerim açılıyo gibi ağrı oluyo ara ara.dinlenmeye çalışıyom ağrıdığında.gülay en son normal sınırlardaydı suyu.inşallah dahada iyi olur.sende tadını çıkar diyecem ama uykusuzluk zor olsa gerek.geçer ama bu günlerde.yeterki sağlıklı olsunlar.çok öptük seni sen merak etme bizi.biz seni arada da olsa iyi haberlerini alınca mutlu oluyoz.kendine ve deniz kızına iyi bak annesi opuyorumnanaktan

DENDEN verdiğin bilgiler güzel canım.benim aklıma şu takıldı canım.benim doktor iğne kullanırken sonucun normal çıkar dedi.sen yaptırdın mesela.acaba seninki heterezigotmu çıktı iğneden dolayı yoksa homozigotmuyduki .kafanı karıştırmak istemem ama merak ettim canım.doktorun bu konuyla ilgili birşey söyledimi.iğne kullanılırken sonuçlara etkisi olurmu ??

canım çözümü bulunmuş demekki.aptt ne .bide şey soracam bilen varsa diğer arkadaşlardan plt değğerinin düşük çıkması pıhtılaşma olduğunumu gösteriyo .yani pıhtılaşması olanlar plt değeri kaç çıkıyo merak ettimçkanda hemograma bakılırken yapılıyo ya.plt de pıhtılaşmayla ilgili bişe yanlış bilmiyorsam. :uhm:

canım bilsem sölicemde bende bilmiyorum kiiiiii

canım merhaba
sanırım senle aynı durumdayım geçmişi çok takip edemiyorum ama 1 ölü doğum yaptım.akciğer emboli olduğum için comadin kullanıyorum 3-5 ay içinde bir bebek istiyoruz şuan yasak var ama kontrolümü yaptırıp göğüs hast doktorum herşey iyi derse kadın doğum soktoruyla görüşmek istiyorum.folikasite erken başlamak için filan planlı olması için.sen kocaeli de hangi doktora gittin yada gidiyorsun.ben ilkinde semih özeren e gitmiştim o zaman bu hastalığım belli değil.şimdi kime gitsem diye araştırıyorum.bilgin ve önerin varsa cevaplayabilir misin.teşekkürler...

amin canımm...
Canım benim doğumum 27 nisan ( 37+0 ) da , doktorum nisanın ortasında asprini , 20 nisan gibi de iğneyi bırakırız ama bir sonraki kontrolde tarihleri netleştiririz dedi , netleşince sana yazarım...Senin ki belli mi canım?
Bu arada asprinin 32 ya da 34. haftada bırakılması gerekiyor gibi bir yazı okumuştum burada , bebeğin kalbindeki deliğin kapanmasını geciktiriyormuş asprin, geçmişe bir bakıcam , önceki arkadaşlar ne zaman bırakmış diye , buradan sana da yazarım canım...

Meraba canım , hoşgeldin , bizde seni çok özledik...Canım bebek için verdiğin ara dolmuştur ve en kısa zaman da senin de güzel haberlerini alırız inşallah...Benim 8 haftam kaldı , inşallah bu son 8 haftayı da sağlıkla atlatır ve sağlıkla alırım bebeğimi kucağıma , bugün doğum iznime de ayrıldım , dinlencem artık...

selam canlarım özledim sizi uzun zamandır bayağı karışık durumlar içindeyim ev taşıdım ve internetim yoktu geçmişe bakmadan ilk iş olarak selam vereyim istedim
dinamisim canım seni merak ettiğimi biliyorsun ama haberini tlf ile görüştüğüm arkadaşlardan aldım şükürler olsun deniz bebek seninleymiş çok şükür canım allah anneli babalı büyütsün.
denden senin haberinide arkadaşlardan duydum çok üzüldüm allah tekrarını yaşatmasın çok geçmiş olsun diyorum...

başka gelişmelerden haberim yok hepinizi seviyorum
meleğim öptüm bitanem biliyormusun ankaradayım canımmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…