Gunaydın kızlar nasılsınız..
Biz iyiyiz 18. haftamızın icindeyiz :)
Halen daha net olarak bebegimin hareketlerini hissetmiyorum.
cmtesi gunu dra a gittik ve cok sukur hersey yolunda dedi :)
crawfordcum sen naılsın nasıl gidiyor guzelim..
Merhaba kızlar nasılsınız?
Biz iyiyiz ama kızım hiç fırsat vermiyor ki iki satır geçmişe bakayım...
Umarım hepiniz iyisinizdir..Crawford canım bulantıların azaldı mı biraz?
Gulus, zehrayede, angel sizler de iyisiniz değil mi?
Bu arada Gülaydan haber var mı onu çok merak ediyorum, inşallah suyu doğuma kadar yeter.
iyiyiz çok şükür ben haftaya salı rahim filmi çektiriyorum bakalım sonuca göre aşılama yapılabilirmişMerhaba kızlar nasılsınız?
Bu arada Gülaydan haber var mı onu çok merak ediyorum, inşallah suyu doğuma kadar yeter.
canım benim bugün tekrar ultrasona bakıldı mı bebişte bir sorun var mı ki?merhaba aradaslar ben dr dan geldım
sabah yazmıstım bacaklarımdakı morlukla ılgılı
dr ada soyledım baktı
tahlıl sonucumdada APTT sınırı 32 ıken bende 32.2 cıktı
dozu 0.6 dan 0.3 e ındırdık sanırım falza gedı dahılıye dr undanda gorus aldık oda yarıya ındırın dedı
bugun cok tedırrgınım
bısey olacak dıey odum kopuyor
oysakı bebısım cok ıyıydı 3 4 gun oden gıdıyor tup bebek olmasına ragmen
cok hareketlıydı ultrasonda bı rahat durmadı kuzucugum
korkunun ecel faydası yok bılıyorm ama ıcım cok daralıyo Rabbım yavrularımızla sınamasın hıcbırımızı
vallahi tatlım bende hergün kalsiyumumu alıyodum ama bilmiyorum drunun bildiği bişi vardır o zaman sen eşine ayak masajını öğrenmesini söle başka çare yok kaydirigubbakcemile3
tatlım tahilil sonuçlarına sevindim darısı diğer tahlillerinin başına artık
canım sonuçta bizde pıhtılaşma var eğer bir nokta üzerinde çok fazla ayakta duruyorsan bulaşıkları hemencecik değilde inceleye inceleye yıkıyor makineye atmıyorsan ütü işişn çok fazla ise ayakta yapıyorsan varis başlangıcı olabilir dikkatli ol ütünü oturarak yap ayaklarını uzat yat ve banyoda ayaklarına bir soğuk bir sıcak su dökerek şok yap bacaklarını rahatlatır kan akışını hızlandırır
çok şükür bitanem yakında hissetmeye başlarsın 20. hafta gibi
evet gulusum tekrar bakıldı bır sorun yok gayet guzle gelısımcanım benim bugün tekrar ultrasona bakıldı mı bebişte bir sorun var mı ki?
yaw çok dikkatli olmak gerekiyor vücudumuzdaki herdeğişikliği farketmemiz gerekiyor canım iyiki dra gitmişsin içini ferah tut sakin olmaya çalış
tatlım bak 2 dr birden konuşarak karar vermişler sonuçta fazla geldiği için vücudun tepki vermiş az olacağını yetmeyeceğini sakın düşünme bak sonuçta ultrasondada sorun yokmuş boşuna evham yapma kendine eziyet etme canımevet gulusum tekrar bakıldı bır sorun yok gayet guzle gelısım
sorun bende canım damar catlıyous fazla gelmıs doz yarıya ondna ındırdık bıde dıyorum yetmezse
gercı ben sadece faktor 5 leıden heterozıgotum ıns doz kafi gelir
haklısın canımtatlım bak 2 dr birden konuşarak karar vermişler sonuçta fazla geldiği için vücudun tepki vermiş az olacağını yetmeyeceğini sakın düşünme bak sonuçta ultrasondada sorun yokmuş boşuna evham yapma kendine eziyet etme canım
ne güzel insanlar var ya telaş yerine telkinle içimizi rahatlatıyorlarBugün bir doktor aracılığı ile Ankara'dan genetik uzmanı Yrd.Doç.Dr. Serdar Ceylaner ile görüştüm.Benden hemen tüm tahlil sonuçlarını istedi.Mail attım ve okur okumaz bana geri döndü Serdar Bey telefonla.
Gerçekten bu insanlar kendilerini hiç karşılıksız bilime ve insna sağlığına adamışlar,helal olsun walla.
Benim değerlerim ve önerilen tedavi şekli şu idi arkadaşlar:
Factor V G1691A (Leiden)
ß Fibrinogen- 455 G>A
MTHFR A 1298 C genlerinde heterozigot mutasyon.
Gebelikten 3 ay önce (ki ben yaklaşık 1 yıl kullandım) günde 1'er adet Coraspin 100 mg,Neuvitan 50 mg,Folbiol ve gebeliktede 0,4 Clexan ve Coraspin'e devam,Folbiol 12.haftada kesilmişti.
Serdar Bey tedavinin doğru olduğunu,benim başıma gelen olayın %1-2 vakada görülebildiğini söyledi.
İğne ve aspirin tedavisinin faydası olmadığını lütfen düşünmeyin dedi,bundan sonraki gebeliğinizde aynı tedavinin,iğne dozuda aynı kalarak devam etmesinin doğru olacağını,gebeliğim sırasında da mümkün olduğunca kısa yürüyüşler yaparak aktif bir gebelik geçirmem gerektiğini söyledi.
Ben düşük tehlikem nedeniyle 16.haftaya kadar yattığımı söyleyince;bir dahaki gebeliğinizde iletişim halinde oluruz,yine öyle bir tehlikeniz olursa tehlikenin nedenine göre doktorunuzla ortak bir karar veririz dedi.
Ben düşük tehdinin kanama ile ortaya çıktığını,bunun nedenini de doktorumun iğne ve coraspin kullanımında kanama olabilir,ama tedbirli davranıp istirahat edin,şeklinde beni yönlendirdiğini söyleyince,Serdar Bey doğru dedi,iğneler hafif kanamalara neden olabilir dedi,ama düşük tehdidi nedeni rahim ağızı yetmezliği ise tabii ki size hareket edin demiycem,nedene göre önlemimizi alırız dedi.
Ve lütfen endişe etmeyin dedi,bir sonraki gebeliğinizde benimle iletişime geçin,doktorunuzla birlikte takibinizi yapalım dedi.
Ben Ankara'da Lütfü Hoca'ya gelsem mi diye de sordum?Serdar Bey'in yanıtı şu oldu.
-Bu tedavi dünyanın neresine giderseniz gidin aynı dedi,kaldı ki sizin tedavinizde hiç bir hata yok,tüm testlerinizde yapılmış,yaptırmanız gereken başka bir testte yok dedi.Hamile kaldığınızda beni arayın,kafanıza takılan bir şey olursa yine arayın dedi.
Heterozigot mutasyon günlük hayatta sizi sıkıntıya sokmaz,ama gebelikte dikkat etmeniz gerekir dedi.Benim riskim %1-2 ise sizinki %2-4 dedi,endişe ve sıkıntıya gerek yok dedi.
İşte böyle arkadaşlar,sizleri de bilgilendirmek istedim.
Bu arada Gülüs doktorum bana 3 ay yeterli dedi ; ))
hayırlısı canım sağlıkla kucağına alırsın inşallahhaklısın canım
elımızdende bısey gelmıyor ne yazıkkı
cok yoruldum artık bu 3. bebegım benım ustelık tup bebekle
oyle oluncada stres daha cok oluyor
hayırlısıyla bı kucagımıza alsaydık saglıkla
Merhaba kızlar nasılsınız?
merhaba aradaslar ben dr dan geldım
sabah yazmıstım bacaklarımdakı morlukla ılgılı
dr ada soyledım baktı
tahlıl sonucumdada APTT sınırı 32 ıken bende 32.2 cıktı
dozu 0.6 dan 0.3 e ındırdık sanırım falza gedı dahılıye dr undanda gorus aldık oda yarıya ındırın dedı
bugun cok tedırrgınım
bısey olacak dıey odum kopuyor
oysakı bebısım cok ıyıydı 3 4 gun oden gıdıyor tup bebek olmasına ragmen
cok hareketlıydı ultrasonda bı rahat durmadı kuzucugum
korkunun ecel faydası yok bılıyorm ama ıcım cok daralıyo Rabbım yavrularımızla sınamasın hıcbırımızı
canım bilsem sölicemde bende bilmiyorum kiiiiiicanım çözümü bulunmuş demekki.aptt ne .bide şey soracam bilen varsa diğer arkadaşlardan plt değğerinin düşük çıkması pıhtılaşma olduğunumu gösteriyo .yani pıhtılaşması olanlar plt değeri kaç çıkıyo merak ettimçkanda hemograma bakılırken yapılıyo ya.plt de pıhtılaşmayla ilgili bişe yanlış bilmiyorsam. :uhm:
Bugün bir doktor aracılığı ile Ankara'dan genetik uzmanı Yrd.Doç.Dr. Serdar Ceylaner ile görüştüm.Benden hemen tüm tahlil sonuçlarını istedi.Mail attım ve okur okumaz bana geri döndü Serdar Bey telefonla.
Gerçekten bu insanlar kendilerini hiç karşılıksız bilime ve insna sağlığına adamışlar,helal olsun walla.
Benim değerlerim ve önerilen tedavi şekli şu idi arkadaşlar:
Factor V G1691A (Leiden)
ß Fibrinogen- 455 G>A
MTHFR A 1298 C genlerinde heterozigot mutasyon.
Gebelikten 3 ay önce (ki ben yaklaşık 1 yıl kullandım) günde 1'er adet Coraspin 100 mg,Neuvitan 50 mg,Folbiol ve gebeliktede 0,4 Clexan ve Coraspin'e devam,Folbiol 12.haftada kesilmişti.
Serdar Bey tedavinin doğru olduğunu,benim başıma gelen olayın %1-2 vakada görülebildiğini söyledi.
İğne ve aspirin tedavisinin faydası olmadığını lütfen düşünmeyin dedi,bundan sonraki gebeliğinizde aynı tedavinin,iğne dozuda aynı kalarak devam etmesinin doğru olacağını,gebeliğim sırasında da mümkün olduğunca kısa yürüyüşler yaparak aktif bir gebelik geçirmem gerektiğini söyledi.
Ben düşük tehlikem nedeniyle 16.haftaya kadar yattığımı söyleyince;bir dahaki gebeliğinizde iletişim halinde oluruz,yine öyle bir tehlikeniz olursa tehlikenin nedenine göre doktorunuzla ortak bir karar veririz dedi.
Ben düşük tehdinin kanama ile ortaya çıktığını,bunun nedenini de doktorumun iğne ve coraspin kullanımında kanama olabilir,ama tedbirli davranıp istirahat edin,şeklinde beni yönlendirdiğini söyleyince,Serdar Bey doğru dedi,iğneler hafif kanamalara neden olabilir dedi,ama düşük tehdidi nedeni rahim ağızı yetmezliği ise tabii ki size hareket edin demiycem,nedene göre önlemimizi alırız dedi.
Ve lütfen endişe etmeyin dedi,bir sonraki gebeliğinizde benimle iletişime geçin,doktorunuzla birlikte takibinizi yapalım dedi.
Ben Ankara'da Lütfü Hoca'ya gelsem mi diye de sordum?Serdar Bey'in yanıtı şu oldu.
-Bu tedavi dünyanın neresine giderseniz gidin aynı dedi,kaldı ki sizin tedavinizde hiç bir hata yok,tüm testlerinizde yapılmış,yaptırmanız gereken başka bir testte yok dedi.Hamile kaldığınızda beni arayın,kafanıza takılan bir şey olursa yine arayın dedi.
Heterozigot mutasyon günlük hayatta sizi sıkıntıya sokmaz,ama gebelikte dikkat etmeniz gerekir dedi.Benim riskim %1-2 ise sizinki %2-4 dedi,endişe ve sıkıntıya gerek yok dedi.
İşte böyle arkadaşlar,sizleri de bilgilendirmek istedim.
Bu arada Gülüs doktorum bana 3 ay yeterli dedi ; ))
amin canımm...canım Allah bir daha böyle bir acı yaşamasın bebişlerimize sağ salim kavuşalım,,,,benimde 2 düşüğüm var bende de pıhtılaşmayla ilgili kesin bir bulgu yok sadece protein s değerim yüksek oda pıhtılaşma olduğu anlamına gelmiyormuşp protein s düşük olmadığı için,,,,,bana da doktorum önlem Amaçlı verdi iğneyi ve aspirini sen iğneyi kaçlık kullanıyorsun ben 035lik kullanıyorum ve ayrıca coraspin kullanıyorum coraspini doğuma ne kadar süre kala bırakacaksın.....
Meraba canım , hoşgeldin , bizde seni çok özledik...Canım bebek için verdiğin ara dolmuştur ve en kısa zaman da senin de güzel haberlerini alırız inşallah...Benim 8 haftam kaldı , inşallah bu son 8 haftayı da sağlıkla atlatır ve sağlıkla alırım bebeğimi kucağıma , bugün doğum iznime de ayrıldım , dinlencem artık...kızlar merhaba uzun zamandır aranıza katılamadım işler ve birazda bebek konusundan uzak kalmak isteyişim nedeniyle bunca zaman sonra döndüğümde dinamisimin doğum yaptığını dünya tatlısı bir meleği olduğunu öğrenmek beni çok mutlu etti melekcimin hamişliğinin sonlarına sağlıkla yaklaştığını duymak çok güzel simgecim canım arkadaşım nasıda büyümüş minik balım hepinizi çok özledim sonuyokcum umutsuzluk yok demiştik lütfen bozma morelini şimdilik öpüldünüz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?