Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

kızlar lütfen yardım edinn.bugüne kadar iğnemi eşim yapıyodu.bugün ben deniyim dedim ama beceremedim.derine sokamadım ve iğneyi sıktıkça göbeğim leblebi gibi şişti.ne yapmalıyım çok korkuyorum bişey olur mu lütfen acil cevap verin nolurr

canım bak sana ne diycem
inşallah 5 kilo vermek değilde söyle 15 kilo alırsın öyle bir kilo alki göbeğin önden gitsin
ve 9 ay sonrada bir nur topu doğsun o önden giden göbüşünden
aminnnnnn:90:

ay canım benim inşallah
ne güzel söyledin keşke öyle bişi olsa 20 kilo almaya razıyım
inşallah bu mesajı yazarken dilek kapın açıktırda kabul olur
aslında zayıflamak bahane benim amacım biraz uzak durmak bebek olayından kafa dağıtmak....

Son düzenleme:
kızlarrrrrr herkese slm nasılsınız bakalım,ben pek iii değilim belim kasıklarım çok ağrıyo genelde yatıyorum.kızlar sizle bişey paylaşcam ben geçen cuma çatlatma iğnesi olmuştum bugün progesteron tahlili yaptırdım 40 çıktı maşallah.doktorumda süper bi değer eşinde sorun yoksa büyük ihtimalle bu ay umutluyum güzel haberden dedi.bilgisi olan varmııııı bu konuda lütfen yardımcı olsunnnnnnnnnn.

Progesteron yumurtalıklar tarafından salgılanan bir cinsiyet hormonudur. Ön hipolizden salgılanan lutein yapıcı hormonun denetimi altında üretilir. Progesteron başlıca etkilerini kadın cinsel organlarında gösterir. Östrojenin etkilerini bastırır ve östrojenle birlikte bazı değişimlere yol açar.Dölyalağı kas dokusunun uyarılar birliğini azaltarak kasılmasını zorlaştırır, bu koza salgının artmasını sağlar, dölyalağı ağzındaki bezlerin salgısının birleşimini ve özelliklerini degiştirir, dölyalağında döllenen yumurtanın daha kolay yerleşmesi için gerekli ortamı hazırlar. Bütün bu özellikleriyle gebeliğin başlamasını ve sürmesini sağlayan progesteron ayrıca gebelikte öbür hormonlarla birlikte meme dokusunu geliştirir ve bu dokuyu doğum sonrasında süt salgılamaya hazır duruma getirir.

Progesteron'un Arttığı Durumlar:

- Gebelikte
- Adregenital sendrom
- Cushing sendromu

Progesteron'un Azaldığı Durumlar:

- Turner sendromu
- Yumurtlamanın gerçekleşmediği düzensiz adetler
- Hipofiz besinleri

PROGESTERON:
Yumurtlama olduktan sonra daha fazla miktarda salgılanmaya başlar.
· Gebelikte endometriyum tabakasının yıkılmasını önleyerek gebeliğin devamını sağlar.
· Vücut ısısını yarım derece yükseltir.
· Rahim kaslarının gevşemesini sağlar.
· Yumurtalıklardan salgılanan östrojen ve progesteron hormonlarının kandaki miktarları, beyinde yer alan ve hipofiz adı verilen bir salgı bezi tarafından kontrol edilir. Hipofizden salgılanan östrojen ve progesteronu etkileyen hormonların kısaltılmış isimleri; FSH ve LH' dır.

tşk ederim feryad baya bilimsel olmuşş :) tedaviden önce 1 bile olmadığı için mucize gibi geldi bana inşallah boşa gitmes.
bu arada sanada çok geçmiş olsunnn.

Progesteron ise, hem rahimin gebelik için hazırlanmasını sağlar, hem de gebelikte çok etkili olan bir hormondur. Kadınların hormon düzeyleri, bir ay içerisinde farklılıklar gösterir. Bu değişikliklere bağlı olarak; psikolojik yapıları, hareketleri ve davranışlarında birtakım değişiklikler gerçekleşir.

Adet döneminin ilk günlerinde östrojen oranı artarken, yumurtlama döneminden sonra progesteron hormonu devreye girer.

PMS (premenstrüel semptom), gerginlik, göğüslerde dolgunluk, sıkıntı hissi, konsatrasyon bozukluğu, sinirlilik gibi adet öncesi dönemde yaşanan şikayetlerin sorumlusu, o dönemde vücutta yüksek dozda salgılanan progesterondur. Adet gördükten sonra progesteron seviyesi düşer ve bu şikayetler ortadan kalkar.

Feryadcım geçmiş olsun
Misspoem çok sevindim canım umarım gelecek ay mercimeğimiz fırında dersin sen de
Kızlar yasinleri okudum geçen hafta regl olduğum için okuyamadıklarımı da tamamladım Rabbim kabul etsin kalbimizden dilimize dökülenleri hayırlarla bize döndürsün İnşallah

tşk ederim feryad baya bilimsel olmuşş :) tedaviden önce 1 bile olmadığı için mucize gibi geldi bana inşallah boşa gitmes.
bu arada sanada çok geçmiş olsunnn.

canım her adet döneminde yenilenen hormonlar ...rabbim yeterki ol desin olur sen yazınca hemen araştırayım dedim :)
sağol bu sefer ucuz atlattım çok şükür rabbim hepimizi korusun inş.

derine sokamadığın için olmuş olabilir , bi kere bendede olmuştuuu aynı şey ilacı sıktıkca şişmişti bende o zaman çok az batırmıştım iğneyi.ama bence kendin yap iğneni ilk günler böle oluyoda sonra alışıyosunnnn.

sağolun hepiniz kızlar gerçekten rabbim korudu ama tabi psikolojik etkisi uzun sürdü dostlarımın sayesinde atlattım onu da ....:89:

canım her adet döneminde yenilenen hormonlar ...rabbim yeterki ol desin olur sen yazınca hemen araştırayım dedim :)
sağol bu sefer ucuz atlattım çok şükür rabbim hepimizi korusun inş.

amin canım inşallahhhh hepimizi ve sevdiklerimizi.bazı topiklerde baktımmm genelde bu oranda çıkanlar hamile oluyomuş ama bakalım inşallah döllenmiştir yumurtlaaarrrrr.

merhabalar...sonuyoktan haber varmı diye önce geçmişe gözattım ama haber yok sanırım,inşallah güzel haberlerini alırız.

feryad çım sanada geçmiş olsun, verilmiş sadakan varmış ucuz atlatmışsın, alah kötülerin şerrinden korusun.kimse için ve hiçbir şey kendini riske atma ve canını da sıkma canımcım değmez..

canım bence kafanı karıştırma, doktoruna güveniyorsun madem herşeyi oluruna bırak ve doktorunu dinle o seni en doğru şekilde yönlendirecektir.sezeryan olup ertesi gün ayağa kalkanlar da var, normal doğum yapıp bol dikişli olduğu için haftalarca yatanlarda, rabbim ne şekilde olursa olsun kolay doğumlar nasib etsin.ayrıca ben serklaj olurken doktorum coraspini kestirdi iğneni sadece serklaj günü yapma dedi. çünkü iğnenin etkisi 24 saatmiş, coraspinin 7 gün.bence sezeryandan da çok korkma çünkü bebek için sezeryan en iyisi diye biliyorum. sonuçta bizler bebeklerimiz için her türlü zorluğu göze almış anne adayları olarak bunu da atlatırız allahın izini ile..

inşallahhhh canımmm.bugün bana ev kıvrck için okuncaktı çok tşk ederim Allah kabul eder inşallah ben okuyamadım çok rahatsızım kasıklarımda kıyamet kopuyor.

amin canım inşallahhhh hepimizi ve sevdiklerimizi.bazı topiklerde baktımmm genelde bu oranda çıkanlar hamile oluyomuş ama bakalım inşallah döllenmiştir yumurtlaaarrrrr.
inş. gönlünden geçeni varsin rabbim ne güzel bu aralar arkadaşlarımız bebeklerini koklayı öpü sevebiliyorlar inş. sen de ilk adımını atabilmişsindir umudun ....

canım çok şükür valla ucuz atlattım bir musibet 1000 nasihattan iyidir derle ya sanırım artık daha dikkatli olurum bende :)

essebe günaydın kuzucum nasıl gidiyor
hala aynı doktorla mı tedavi oluyosun
ya bende mi acaba senin doktora gitsem diye düşünüyorum

benimde 1 düşük birde kürtajım olmuştu ve araştırmalar sonunda kan pıhtılaşması çıktı 28 ekimde hamile olduğumu öğrendim adetimin 2. günü 80.66 çıktı 3 gün sonra kanama şeklinde lekelenmelerim oldu pazartesi doktoro gittik kan testi sonucum 341.36 çıktı dr iii dedi ve bu arada hamileliğimi öğrendiğim günden beri celxcan 0.4 ml gramlık iğne kullanıyorum ama cuma günü gittiiğimde değerimde yükselma olmamış dedi dış gebelik yada kimyasal gebelik olabilri dedi
bu durumu yaşayanlar varmı pazartesi günü
el dedi tekrar bakalım değerine ama hastaneye yatıcak şekilde gel dediler yardım edermisiniz kızlar bu gibi durumla karşılaşan var mı

ya kızlar ben dün test yapmıştım sonradan teste baktım sankı ıkıncı cızgı var gibi ???
var desem yok , yok deseme var gibi bilmem anlatabıldım mı ?
sımdı adetıme 4 gun var bugun cumartesı gıdıp bı kan testı yaptırsam dedım cıkmaz hafta sonu
yada pazartesiye kadar beklesem mi. çünkü anlattıgınıza göre iğneye 5. haftada baslanıyo hatta kalp atısını duyunca başlatan doktorlar da var . ne yapsam ???
açıkcası kendımı fazla heyecanlandırmakta ıstemıyorum.

caniiiim benim bu gebeligimde adet olmama 5gun kala im testi aynen senin dedigin gibi ikinci cizgi ne var ne yok ama cok hafif belliydi 2gun sonra kan tahlili yaptirdim ve o guzel haberi aldik ayyyy cok heycanlandim ama sen yinede herseye hazirla kendini canim sonra hayal kirikligi yasama ama sanki var gibi sende varmi bi belirti felan cok merak ettim simdi kesin haber ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…