canım bak sana ne diycem
inşallah 5 kilo vermek değilde söyle 15 kilo alırsınöyle bir kilo alki göbeğin önden gitsin
ve 9 ay sonrada bir nur topu doğsun o önden giden göbüşünden
aminnnnnn:90:
Progesteron yumurtalıklar tarafından salgılanan bir cinsiyet hormonudur. Ön hipolizden salgılanan lutein yapıcı hormonun denetimi altında üretilir. Progesteron başlıca etkilerini kadın cinsel organlarında gösterir. Östrojenin etkilerini bastırır ve östrojenle birlikte bazı değişimlere yol açar.Dölyalağı kas dokusunun uyarılar birliğini azaltarak kasılmasını zorlaştırır, bu koza salgının artmasını sağlar, dölyalağı ağzındaki bezlerin salgısının birleşimini ve özelliklerini degiştirir, dölyalağında döllenen yumurtanın daha kolay yerleşmesi için gerekli ortamı hazırlar. Bütün bu özellikleriyle gebeliğin başlamasını ve sürmesini sağlayan progesteron ayrıca gebelikte öbür hormonlarla birlikte meme dokusunu geliştirir ve bu dokuyu doğum sonrasında süt salgılamaya hazır duruma getirir.
Progesteron'un Arttığı Durumlar:
- Gebelikte
- Adregenital sendrom
- Cushing sendromu
Progesteron'un Azaldığı Durumlar:
- Turner sendromu
- Yumurtlamanın gerçekleşmediği düzensiz adetler
- Hipofiz besinleri
tşk ederim feryad baya bilimsel olmuşş :) tedaviden önce 1 bile olmadığı için mucize gibi geldi bana inşallah boşa gitmes.
bu arada sanada çok geçmiş olsunnn.
kızlar lütfen yardım edinn.bugüne kadar iğnemi eşim yapıyodu.bugün ben deniyim dedim ama beceremedim.derine sokamadım ve iğneyi sıktıkça göbeğim leblebi gibi şişti.ne yapmalıyım çok korkuyorum bişey olur mu lütfen acil cevap verin nolurr
Feryadcım geçmiş olsun
Misspoem çok sevindim canım umarım gelecek ay mercimeğimiz fırında dersin sen de
Kızlar yasinleri okudum geçen hafta regl olduğum için okuyamadıklarımı da tamamladım Rabbim kabul etsin kalbimizden dilimize dökülenleri hayırlarla bize döndürsün İnşallah
canım her adet döneminde yenilenen hormonlar ...rabbim yeterki ol desin olur sen yazınca hemen araştırayım dedim :)
sağol bu sefer ucuz atlattım çok şükür rabbim hepimizi korusun inş.
ha birde kızlar ya bişi soracam, doktor kafamı karıştırdı. Şöyle bugün aylık kontrolümüze gittik teyzeleri elhamdülillah iyiymiş sıpa, doktor doğum sezeryan görünüyor dedi aslında tam anlamı ile sezeryan demedi ama evlilik yılımızı sordu ve ilk çocuk olacağınıda bildiği için hani kıymetli olduğunu düşünüp riske atmak istmedi, üç hafta sonra tekrar gideceğim tabi arada nst ye gideceğim üç haftasonra karar veririz dedi ama sezeryandan yana tavır sergiledi. aslınd normali denemek istiyorum ama iğneyi kullandığım için eğer normali düşünürsen kesmemeiz lazım dedi iğneyi ama bu seferde bebeğin kan akışına sürekli bakmamız lazım dedi sizce ne yapayım akıl verin zaten stresli bir gebelik geçirdim malumunuz iğneyi kestiğimiz günlerde hep düşünüp duracağımı biliyorum iyimi bebek diye ama işte ne yapayım sizce çok konuştum fikirlerinizi beklerim. bileniniz varsa sitemizde iğneyi kesmeden normal doğum yapan varmıydı ben hatırlamıyorum.
Feryadcım geçmiş olsun
Misspoem çok sevindim canım umarım gelecek ay mercimeğimiz fırında dersin sen de
Kızlar yasinleri okudum geçen hafta regl olduğum için okuyamadıklarımı da tamamladım Rabbim kabul etsin kalbimizden dilimize dökülenleri hayırlarla bize döndürsün İnşallah
inş. gönlünden geçeni varsin rabbim ne güzel bu aralar arkadaşlarımız bebeklerini koklayı öpü sevebiliyorlar inş. sen de ilk adımını atabilmişsindir umudun ....amin canım inşallahhhh hepimizi ve sevdiklerimizi.bazı topiklerde baktımmm genelde bu oranda çıkanlar hamile oluyomuş ama bakalım inşallah döllenmiştir yumurtlaaarrrrr.
merhabalar...sonuyoktan haber varmı diye önce geçmişe gözattım ama haber yok sanırım,inşallah güzel haberlerini alırız.
feryad çım sanada geçmiş olsun, verilmiş sadakan varmış ucuz atlatmışsın, alah kötülerin şerrinden korusun.kimse için ve hiçbir şey kendini riske atma ve canını da sıkma canımcım değmez..
canım bence kafanı karıştırma, doktoruna güveniyorsun madem herşeyi oluruna bırak ve doktorunu dinle o seni en doğru şekilde yönlendirecektir.sezeryan olup ertesi gün ayağa kalkanlar da var, normal doğum yapıp bol dikişli olduğu için haftalarca yatanlarda, rabbim ne şekilde olursa olsun kolay doğumlar nasib etsin.ayrıca ben serklaj olurken doktorum coraspini kestirdi iğneni sadece serklaj günü yapma dedi. çünkü iğnenin etkisi 24 saatmiş, coraspinin 7 gün.bence sezeryandan da çok korkma çünkü bebek için sezeryan en iyisi diye biliyorum. sonuçta bizler bebeklerimiz için her türlü zorluğu göze almış anne adayları olarak bunu da atlatırız allahın izini ile..
ya kızlar ben dün test yapmıştım sonradan teste baktım sankı ıkıncı cızgı var gibi ???
var desem yok , yok deseme var gibi bilmem anlatabıldım mı ?
sımdı adetıme 4 gun var bugun cumartesı gıdıp bı kan testı yaptırsam dedım cıkmaz hafta sonu
yada pazartesiye kadar beklesem mi. çünkü anlattıgınıza göre iğneye 5. haftada baslanıyo hatta kalp atısını duyunca başlatan doktorlar da var . ne yapsam ???
açıkcası kendımı fazla heyecanlandırmakta ıstemıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?