Kızlar hepinize merhaba,
Geçtiğimiz günlerde aynı konuda yine yazmıştım size, özetleyeyim;
6 haftalık oldu bebiş, biliyosunuz MTHFR 677 ve 1298 heterozigotum, aynı zamanda da haşimoto hipotiroidi hastasıyım. 3 aydır coraspin kullanıyorum. 2 tane kadın doğum doktoruna gittim, her ikisi de iğneye kesinlikle gerek olmadığını söyledi. Benim yine de içim rahat etmedi, dün de bizim konuda araştırmaları olan Ankara - Güven Hastanesinde bir hemotoloji profesörüne gittim.. Kızlar bana kesinlikle şöyle diyor, "MTHFR 677 - 1298 HOMOZİGOT YA DA HETEROZİGOT HİÇ FARK ETMEZ, PIHTILAŞMA FAKTÖRLERİ ARASINDA YER ALMAMAKTADIR. BU FAKTÖR PIHTILAŞMA FAKTÖRLERİ ARASINDAN ÇIKARTILMIŞ.. BU FAKTÖR İÇİN KESİNLİKLE İĞNE VEYA CORASPİN KULLANMAMAMI SÖYLEDİ. Bir de biz kadın doğum doktorlarını uyarıyoruz sürekli, düşük sebepleri araştırılırken mthfr yi istemeyin diyoruz ancak yine de bazı doktorlar istiyor ve iğne kullandırtıyorlar, bunun size bir yararı yok diyor.
Benim kullandığım coraspin için ise MTHFR den dolayı doktorun kullandırtıyorsa konuş kesinlikle bunun için gerek yok, ancak başka bir sebep için kullandırtıyorsa kendi takdiridir diyor..
Kafanızı karıştırmadım umarım kızlar ama sizinle paylaşmak istedim.
Kızlar hepimizin hakkında hayırlısı olsun.. İnşallah bebişe sağ salim kavuşurum.. Bu arada cuma günü kalp atışlarını duyacağız. Doktor kesesi günüyle uyumlu, herşey iyi gidiyor diyor..
Hepinizi çok öpüyorum..
Amin çok teşekkür ederim.. sitede benim durumumda olup o kadar çok iğne kullanan var ki, o yüzden yazmak istedim..İğneyi zaten factör V Leiden taşıyıcıları için öneriyorlar. İçini ferah tut Allah sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip etsin ....
Bebişlerimiz : (Güncelleme tarihi:1 aralık 2010 çarşamba)
celen35.................... ....CEMRE'MİZ ( 07.11. 2008 )
şen.............................. Pelinsu (10 kasım 2008)(Bebeğimiz 34 haftalıkken iğne ve asprin kesilmeden sezeryanla dünyaya geldi , bir problem yaşanmadı... )
yaren76.........................Ecesu ( ?? 2009 )
lal82..............................Ege (17nisan 2009 )
Marguerite....................Azat (19 mayıs 2009 )
güneş5..........................Selin (?? 2009 )
gelgit............................Yağız (27 temmuz 2009 )
nazlı03..........................Efe (5 Ağustos 2009 )
seybay................... .... .Seza @ Arhan ( 11 ağustos 2009 )
29selvihan....................İpek selin (20 ağustos2009 )
ecesem.........................Bora (10 eylül 2009)
sido ..............................Doruk (11 eylül 2009)
eserizmir........................Poyraz (15 Eylül 2009)
meryemmeryem.............Hakan 25 eylül2009 )
çiçeklara........................Ecrin Naz (8 Ekim 2009)
funda1980............. .......Efe Berk (20 Ekim 2009)
bkale..................... ........Doğa (27 Ekim 2009)
sılaya.............................(erkek) ( 1 Kasım 2009 )
papatyasüreyya..............Bİhter (12 Kasım 2009)*
smmm06.......................(erkek) ( 20 Aralık 2009 )
ays_bah……………….erkek (31 ocak 2009) iğne kesilmeden 38 haftalıkken dünyaya geldi
cimen.3..........................Melis Doğa ( ?? Ocak 2010 )
Dinamiss........................Deniz(17 şubat 2010)*
umutsevgim....................Nehir Naz ( 4 mart 2010 )
nilüfersahh.....................Haktan (4 mart 2010 )
simge.............................(kız) ( 19 mart 2010 )(Bebeğimiz 36,5 haftalıkken iğne ve asprin kesilmeden sezeryanla dünyaya geldi , bir problem yaşanmadı... )
kardelen86.................... 40haftalık (Canım güzel haberlerini bekliyoruz*)
gülsummmm..................40haftalık(Canım güzel haberlerini bekliyoruz*)
macrol (aslgkh)..............Kayra (12 Nisan 2010)*( Hoşgeldin güzel bebek )
_beray_..........................Ceylin ( 14 Nisan 2010 )*( Hoşgeldin güzel bebek )
gülay30..........................Baran ( 15 Nisan 2010 )*( Hoşgeldin güzel bebek )
melek 76………………Elif Duru (22 nisan 2010) hoş geldin tatlı bebek)
umutluyuz………….... Uras Emre(23 nisan 2010 (hoş geldin tatlı oğluşumuz)
gobete…………….…..Bahadır(24 nisan 2010) hoş geldin tatlı bebek)
cherry76…………..….Ayşe Selin(14 mayıs 2010)(hoş geldin dünyamıza tatlı kızımız )
hummu 85……………Eymen(18 mayıs 2010)(36 hafta bitiminde erken geldi tatlı oğluşumuz fakat bir sorun olmadı hoş geldin dünyamıza)
angel 34…………… ..Kayra(25 haziran 2010)34 haftalık dünyaya geldi bebeğimiz daha iyi dahada iyi olacak inş dualrımız onunla
zehrayede……………Kadir Mert (28 haziran 2010)sezeryanla dünyaya geldi hoş geldin tatlı küçük beyimiz
esraben………………Zeynep.(1 temmuz 2010 ) hoş geldin tatlı kızımız ömrün uzun hayatın bereketli olsun inş
damlasuişçi…………(erkek) 5 temmuz da dünyaya geldi normal başlayan doğum sezeryanla bitti oğlumuz iyi şükürler olsun
elifim.......................... .40 haftalık iyi haberlerini bekliyoruz canım
esterya........................…40 haftalık (erkek) minik bebişimiz doğmuş hayırlı olsun uzun ömürlü olsun inş
iraz*****........................40 haftalık (ikiz bebeklerimiz biri kız biri erkek)
aslıhan1806…………..(erkek) (04.08.2010)sabaha karşı 04.40 da normal doğum yapmış bebeği ve kendisi çok iyi rabbim ömür boyu sağlık mutluluk nasip etsin
elif_fidan........................40 haftalık (kız)*(16.08.2010)sezeryanla doğum gerçekleşmiş anne de bebekte gayet iyi allah ömür ve sağlık versin inş
meltemcim......................Elif Su.....40 haftalık (kız) 19.08.2010 Perşembe günü 38+2 de sezeryanla kızına kavuştu durumları çok iyi allah uzun ömür versin aspirini 36. haftada iğneyi doğuma 3 gün kala bıraktı
iipekk................................40 haftalık (kız) 27.08.2010 doğum yaptı maşallah kuzumuza allah analı babalı büyütsün
Reisdevrim........................40 haftalık arda kaan annecinin kollarında maşallah yavrumuza sağlıkla büyü inşallah emi
crawford............................38+3haftalı k( cansu bebek) genel anestezi ile doğum yaptı kızıda kendiside iyi allah yavrumuza uzun ömür versin
arikangul............................40 haftalık
baharçelik..........................39+6 haftalık12.10.2010 Çınar Efemiz 3500gr sezeryanla dünyaya geldi anneside kendiside çok iyi maşallah allah analı babalı büyütsün inş
zeynom_10........................40 haftalık güzel haberlerini bekliyoruz
ufkummm………….……40 haftalık ( kız)
güzin75…………………39 haftalık(kız) 1 kasım da dünyaya geldi miniş kızımız annesinin nazlı kızı uzun ömürlü ve sağlıklı olsun inş gözünaydın olsun güzincim
esra1984……………………….39 haftalık Begüm maşşallah kızına esracım allah ayırmasın sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum tebrikler
sonuyok...............................4 kasım 2010 da özlem bebek dünyaya geldi… hoşgeldin Özlem
canah..........................................40 haftalık(erkek) güzel haberlerini bekliyoruz
canderya…………….9 kasım 2010 minik oğluşumuz doğdu Poyraz Mustafa
büşra44.......................25 kasım 2010 Kayra bebek geldi...sağlıklı uzun ömürler versin rabbim
annesinin sıcak güvenli göbeğinde hayata merhaba demeyi bekleyen bebeklerimiz ( heyecanla bekliyoruz onları):*
asigul………………………..…39 haftalık (erkek) normal doğuma karar verdi... bebişi bekliyoruz
mhtap..……………………..….37 haftalık
sirius06......................................36 haftalık
1emine1……….…………….…36 haftalık (erkek)
ada41……...…………………36 haftalık
sabrina22……….………….…35 haftalık erkek
misran ….……………………34 hftalık (kız)
azdalar…………..…………...34 haftalık (erkek)
pınar81…..………...……...…34 haftalık (erkek)
esis…….....……………….…33 haftalık
gelevera………..………….…32 haftalık (erkek)
gülüş27…. …...…………..….30 haftalık
sihirli esintiler…………….…30 haftalık
aysude_mir……..………..….29 haftalık İpek
denden………..………….….28 haftalık Güneş
nuray_dyn…………………...24 haftalık
tualina ……..……………..…20 haftalık
lalehan……………………….17 haftalık
eylül_den……………………16 haftalık
krishazel……………………..13 hftalık
essebe…………..…………….13 haftalık
wie…………………………….12 haftalık
lenutsa…………………………9 haftalık
pamuksel...................8 haftalık yeni hamilemiz
e_melis.....................6 haftalık yeni hamilemiz
nuryüzlü..................4 haftalık yeni hamilemiz
yeni hamilelerimizi seve seve ekledim...
öncelikle gözünüz aydın...rabbim sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...Amin çok teşekkür ederim.. sitede benim durumumda olup o kadar çok iğne kullanan var ki, o yüzden yazmak istedim..
Bebişlerimiz : (Güncelleme tarihi:1 aralık 2010 çarşamba) (yarının listesini bu gün güncelledim:))
celen35.................... ....CEMRE'MİZ ( 07.11. 2008 )
şen.............................. Pelinsu (10 kasım 2008)(Bebeğimiz 34 haftalıkken iğne ve asprin kesilmeden sezeryanla dünyaya geldi , bir problem yaşanmadı... )
yaren76.........................Ecesu ( ?? 2009 )
lal82..............................Ege (17nisan 2009 )
Marguerite....................Azat (19 mayıs 2009 )
güneş5..........................Selin (?? 2009 )
gelgit............................Yağız (27 temmuz 2009 )
nazlı03..........................Efe (5 Ağustos 2009 )
seybay................... .... .Seza @ Arhan ( 11 ağustos 2009 )
29selvihan....................İpek selin (20 ağustos2009 )
ecesem.........................Bora (10 eylül 2009)
sido ..............................Doruk (11 eylül 2009)
eserizmir........................Poyraz (15 Eylül 2009)
meryemmeryem.............Hakan 25 eylül2009 )
çiçeklara........................Ecrin Naz (8 Ekim 2009)
funda1980............. .......Efe Berk (20 Ekim 2009)
bkale..................... ........Doğa (27 Ekim 2009)
sılaya.............................(erkek) ( 1 Kasım 2009 )
papatyasüreyya..............Bİhter (12 Kasım 2009)*
smmm06.......................(erkek) ( 20 Aralık 2009 )
ays_bah……………….erkek (31 ocak 2009) iğne kesilmeden 38 haftalıkken dünyaya geldi
cimen.3..........................Melis Doğa ( ?? Ocak 2010 )
Dinamiss........................Deniz(17 şubat 2010)*
umutsevgim....................Nehir Naz ( 4 mart 2010 )
nilüfersahh.....................Haktan (4 mart 2010 )
simge.............................(kız) ( 19 mart 2010 )(Bebeğimiz 36,5 haftalıkken iğne ve asprin kesilmeden sezeryanla dünyaya geldi , bir problem yaşanmadı... )
kardelen86.................... 40haftalık (Canım güzel haberlerini bekliyoruz*)
gülsummmm..................40haftalık(Canım güzel haberlerini bekliyoruz*)
macrol (aslgkh)..............Kayra (12 Nisan 2010)*( Hoşgeldin güzel bebek )
_beray_..........................Ceylin ( 14 Nisan 2010 )*( Hoşgeldin güzel bebek )
gülay30..........................Baran ( 15 Nisan 2010 )*( Hoşgeldin güzel bebek )
melek 76………………Elif Duru (22 nisan 2010) hoş geldin tatlı bebek)
umutluyuz………….... Uras Emre(23 nisan 2010 (hoş geldin tatlı oğluşumuz)
gobete…………….…..Bahadır(24 nisan 2010) hoş geldin tatlı bebek)
cherry76…………..….Ayşe Selin(14 mayıs 2010)(hoş geldin dünyamıza tatlı kızımız )
hummu 85……………Eymen(18 mayıs 2010)(36 hafta bitiminde erken geldi tatlı oğluşumuz fakat bir sorun olmadı hoş geldin dünyamıza)
angel 34…………… ..Kayra(25 haziran 2010)34 haftalık dünyaya geldi bebeğimiz daha iyi dahada iyi olacak inş dualrımız onunla
zehrayede……………Kadir Mert (28 haziran 2010)sezeryanla dünyaya geldi hoş geldin tatlı küçük beyimiz
esraben………………Zeynep.(1 temmuz 2010 ) hoş geldin tatlı kızımız ömrün uzun hayatın bereketli olsun inş
damlasuişçi…………(erkek) 5 temmuz da dünyaya geldi normal başlayan doğum sezeryanla bitti oğlumuz iyi şükürler olsun
elifim.......................... .40 haftalık iyi haberlerini bekliyoruz canım
esterya........................…40 haftalık (erkek) minik bebişimiz doğmuş hayırlı olsun uzun ömürlü olsun inş
iraz*****........................40 haftalık (ikiz bebeklerimiz biri kız biri erkek)
aslıhan1806…………..(erkek) (04.08.2010)sabaha karşı 04.40 da normal doğum yapmış bebeği ve kendisi çok iyi rabbim ömür boyu sağlık mutluluk nasip etsin
elif_fidan........................40 haftalık (kız)*(16.08.2010)sezeryanla doğum gerçekleşmiş anne de bebekte gayet iyi allah ömür ve sağlık versin inş
meltemcim......................Elif Su.....40 haftalık (kız) 19.08.2010 Perşembe günü 38+2 de sezeryanla kızına kavuştu durumları çok iyi allah uzun ömür versin aspirini 36. haftada iğneyi doğuma 3 gün kala bıraktı
iipekk................................40 haftalık (kız) 27.08.2010 doğum yaptı maşallah kuzumuza allah analı babalı büyütsün
Reisdevrim........................40 haftalık arda kaan annecinin kollarında maşallah yavrumuza sağlıkla büyü inşallah emi
crawford............................38+3haftalı k( cansu bebek) genel anestezi ile doğum yaptı kızıda kendiside iyi allah yavrumuza uzun ömür versin
arikangul............................40 haftalık
baharçelik..........................39+6 haftalık12.10.2010 Çınar Efemiz 3500gr sezeryanla dünyaya geldi anneside kendiside çok iyi maşallah allah analı babalı büyütsün inş
zeynom_10........................40 haftalık güzel haberlerini bekliyoruz
ufkummm………….……40 haftalık ( kız)
güzin75…………………39 haftalık(kız) 1 kasım da dünyaya geldi miniş kızımız annesinin nazlı kızı uzun ömürlü ve sağlıklı olsun inş gözünaydın olsun güzincim
esra1984……………………….39 haftalık Begüm maşşallah kızına esracım allah ayırmasın sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum tebrikler
sonuyok...............................4 kasım 2010 da özlem bebek dünyaya geldi… hoşgeldin Özlem
canah..........................................40 haftalık(erkek) güzel haberlerini bekliyoruz
canderya…………….9 kasım 2010 minik oğluşumuz doğdu Poyraz Mustafa
büşra44.......................25 kasım 2010 Kayra bebek geldi...sağlıklı uzun ömürler versin rabbim
annesinin sıcak güvenli göbeğinde hayata merhaba demeyi bekleyen bebeklerimiz ( heyecanla bekliyoruz onları):*
asigul………………………..…39 haftalık (erkek) normal doğuma karar verdi... bebişi bekliyoruz
mhtap..……………………..….37 haftalık
sirius06......................................36 haftalık
1emine1……….…………….…36 haftalık (erkek)
ada41……...…………………36 haftalık
sabrina22……….………….…35 haftalık erkek
misran ….……………………34 hftalık (kız)
azdalar…………..…………...34 haftalık (erkek)
pınar81…..………...……...…34 haftalık (erkek)
esis…….....……………….…33 haftalık
gelevera………..………….…32 haftalık (erkek)
gülüş27…. …...…………..….30 haftalık
sihirli esintiler…………….…30 haftalık
aysude_mir……..………..….29 haftalık İpek
denden………..………….….28 haftalık Güneş
nuray_dyn…………………...24 haftalık
tualina ……..……………..…20 haftalık
lalehan……………………….17 haftalık
eylül_den……………………16 haftalık
krishazel……………………..13 hftalık
essebe…………..…………….13 haftalık
wie…………………………….12 haftalık
lenutsa…………………………9 haftalık
pamuksel...................8 haftalık yeni hamilemiz
selam kıslar beni tanıyanlar vardır muhakkak nasılsınız gelmeye çalışıcam artık burayada ama bebekle ilgilenmekten pek vaktim kalmıyor
selam kıslar beni tanıyanlar vardır muhakkak nasılsınız gelmeye çalışıcam artık burayada ama bebekle ilgilenmekten pek vaktim kalmıyor
kuzu sesini duydum geldim :))wie cim nasılsın cnm. nasıl gıdıyor. maşallah 12 haftaya geldın rabbım tamamına erdırsın ıns. dualarım senınle
ommannn nerdesın cnm nerelere gıttın yoksun nezamandırr ???
lımonlucay sende yoksun nereye kayboldunuz kızlar yoksa gelıyosunuzda karsılasmıyomuyuzz ??
hoşgeldin...nergis listeyi güncellemiş seni eklemiş bile:)evet ben yenıyım ama yazıları epeyi bir zamandır okuyorum benıde lısteye ekleyın 4 haftalık hamileliğim
canımm iyi olmana çok sevindim,pozitifliğin hepimize örnek olsun..canim hosgeldin nerelerdesin bebislerimiz ozledi seni teyzesi arada bi gir baride iyi oldugunu bilelim ben cok iyiyim canim 12.haftama geldim sukur tum olumsuzluklara ragmen sen nasilsin islerin nasil öpuyorum seni gulum bnim
hoşbulduk nazlıcım bebiş çalışmaları tam gaz tedaviye başladıkLimonluçay h.geldin cnm nasılsın bebek çalışmaları nasıl gidiyo
canımm hayırlı olsun bebiş geliyormuş çok güzel bir haberKızlar hepinize merhaba,
Geçtiğimiz günlerde aynı konuda yine yazmıştım size, özetleyeyim;
6 haftalık oldu bebiş, biliyosunuz MTHFR 677 ve 1298 heterozigotum, aynı zamanda da haşimoto hipotiroidi hastasıyım. 3 aydır coraspin kullanıyorum. 2 tane kadın doğum doktoruna gittim, her ikisi de iğneye kesinlikle gerek olmadığını söyledi. Benim yine de içim rahat etmedi, dün de bizim konuda araştırmaları olan Ankara - Güven Hastanesinde bir hemotoloji profesörüne gittim.. Kızlar bana kesinlikle şöyle diyor, "MTHFR 677 - 1298 HOMOZİGOT YA DA HETEROZİGOT HİÇ FARK ETMEZ, PIHTILAŞMA FAKTÖRLERİ ARASINDA YER ALMAMAKTADIR. BU FAKTÖR PIHTILAŞMA FAKTÖRLERİ ARASINDAN ÇIKARTILMIŞ.. BU FAKTÖR İÇİN KESİNLİKLE İĞNE VEYA CORASPİN KULLANMAMAMI SÖYLEDİ. Bir de biz kadın doğum doktorlarını uyarıyoruz sürekli, düşük sebepleri araştırılırken mthfr yi istemeyin diyoruz ancak yine de bazı doktorlar istiyor ve iğne kullandırtıyorlar, bunun size bir yararı yok diyor.
Benim kullandığım coraspin için ise MTHFR den dolayı doktorun kullandırtıyorsa konuş kesinlikle bunun için gerek yok, ancak başka bir sebep için kullandırtıyorsa kendi takdiridir diyor..
Kafanızı karıştırmadım umarım kızlar ama sizinle paylaşmak istedim.
Kızlar hepimizin hakkında hayırlısı olsun.. İnşallah bebişe sağ salim kavuşurum.. Bu arada cuma günü kalp atışlarını duyacağız. Doktor kesesi günüyle uyumlu, herşey iyi gidiyor diyor..
Hepinizi çok öpüyorum..
selamm, nasılsın canım?selam kıslar beni tanıyanlar vardır muhakkak nasılsınız gelmeye çalışıcam artık burayada ama bebekle ilgilenmekten pek vaktim kalmıyor
nuray nasılsın canımm, bebişko nasıl?ne güzel umut listemize yeni hamileler katılmış. liste uzadıkça umutlar çoğalıyor.
wie cim pozitif düşüncene hayranım. inşallah bundan sonra sorun yaşamadan sağlıklı bir hamilelik geçirirsin.
sonuyok sen ve bebiş iyi olun, arada bir de bizi unutmayıp bir selam ver oda yeter bize. öpüyüyorum bebişini de senide..
asigülcüm sende artık gün sayıyorsun. ne bereketli oldu son günler, hamile haberleri, doğum haberleri, rabbim seni de kavuştursun bebeğine sırada sen varsın.listenin kraliçesi sensinbaş köşedesin
wie iğneyikaçlık kullanıyosun canım sabah akşam yazmışsında banada doktor sabah 0.6 akşam 0.6 yı uygun gördü ama bu dozda burda kullanan yok sanırım
limonum günaydın sen nasılsın canım çalışmalar nasıl gidiyor.
benimde kız hastaydı geçen akşam hastanedeydik boğazları enfeksiyon yapmış. kuzucum ateşler içinde yanıyodu.
şimdi Rabbim'e şükürler olsun iyileşti şuruplara devam tabi.
iki gün bende yoktum izinliydim.
bugün yaptım iş başı.
çalışmak istemiyorruuuuuuuuuuuuuuuuuum ben yaa
günaydın güzel hatunlar
canımm hayırlı olsun bebiş geliyormuş çok güzel bir haber
görüştüğün hemotoloji prof.una gelince kesinlikle katılmıyorum söylediklerine
evet mthfr mutasyonları direk bir pıhtılaşma değil ama b vitaminleri ve folikasit
yetersizliğiyle birlikte ortaya çıkan bir pıhtılaşma faktörü.
iğne tek başına yeterli bir tedavi değil yüksek doz folikasitte kullanılması gerekiyor ki
bunu sayfaları başından beri okuyan arkadaşlar bilir bu tedavi yöntemiyle bebeğine kavuşan
bir çok arkadaş var..hepsi bir tarafa eğer bu bir sorun değilse iğne, aspirin ya da
herhangi bir tedaviye gerek yoksa neden düşüyor bu bebekler?
2-3 hatta daha fazla düşük yapmış bizler gen taraması yaptırdığımızda neden bu sonuçlar çıkıyor
topikteki ilk sayfalara baktığımda görüyorumki şen, ceren, papatyasüreyya ve diğer bir çok kişi
mthfr mutasyonuna sahip ve hepsi heparin iğne, aspirin ve yüksek doz folikasit tedavisiyle kavuştu bebeğine
ve bende bu tedavi yöntemine yürekten inanıyorum..
Selam canım, teşekkür ederim.. Benim gittiğim doktorun söylediği de seninde yazdığın gibi mthfr mutasyonunda en önemli etkenin folik asit olduğu, Ömür boyu kontrollerle folik asit takviyesi yapılması gerektiği, bir de mthfr mutasyona bağlı olarak oluşan homosistein yüksekliğinde de B vitamini kullanılmasının gerekli olduğunu söyledi.. gerçi ben de bu doktora gitmeden 2 ay önce başka bir hematoloji profuda aynı şeyi söylemişti, benexol ve folbiol kullanarak 22 olan homosistein düzeyimi 5 e indirdim ve sonraki ay hamile kaldım..
Limonluçay canım inan bende şaşırdım kime inanacağımı.. Ama şimdilik kadın doğumcumun ve bu hematoloğun dediklerini uygulayacağım.. Bakalım inşallah bir sorun çıkmaz..
Çok öpüyorum seni... Allah hakkımızda hayırlısını versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?