merhaba arkadaşlar
ben birşey soracaktım...
homosistein mthfr mutasyonunda mı yükseliyor yoksa tek başınada yükselebilir mi?
daha önce yazdığım gibi ben de hiç pıhtılaşma gözlenmedi...
ama 4. hamileliğimde 0.3 mg iğne kullanarak allahın izniyle başarı elde etmiştik...
ama erken doğumla kaybettim(
şimdi pıhtılaşma testlerime bakıyorum her test yapılmış sadece homosistein yok...
testlerimi hangi dr a gösterdiysem ayriyeten homosisteine de bakalım demediler...
ya şimdi kafam karıştı onada baktırmak mı gerek...
e_melis hayırlı olsun bebeğin bende profa gidiyorum iki düşüğüm oldu mthfr 677 heterozigot çıktı üç ay boyunca hamilelikten önce folbıol verdı doktorum şimdi üçüncüye hamileyim üç gündürde iğne oluyorum ama her doktor aynı tedaviyi uygulamıyor açıkçası her şey yolunda gitsinde artık ne uyguluyorlarsa uygulasınlar...
merhaba arkadaşlar
ben birşey soracaktım...
homosistein mthfr mutasyonunda mı yükseliyor yoksa tek başınada yükselebilir mi?
daha önce yazdığım gibi ben de hiç pıhtılaşma gözlenmedi...
ama 4. hamileliğimde 0.3 mg iğne kullanarak allahın izniyle başarı elde etmiştik...
ama erken doğumla kaybettim(
şimdi pıhtılaşma testlerime bakıyorum her test yapılmış sadece homosistein yok...
testlerimi hangi dr a gösterdiysem ayriyeten homosisteine de bakalım demediler...
ya şimdi kafam karıştı onada baktırmak mı gerek...
bende zaten dr araştırmaktayım ama profta olsa herkesin tedavisi, fikri başka oluyor...fadikçim merhaba nasılsın
sen beni dinle kafanı hiç bulandırma ve profa git işin ehli her zaman daha iyidir...
merhaba canım...Merhaba canım,
MTHFR 677 DE mutasyonu olanlarda ve kan yağları yüksek olanlarda homosistein düzeyine özellikle bakılıyor.. Bu genetik bir test değil, kanda ölçülebilen bir protein yapan aminoasit.. Doktorun istemediyse bence yaptırmana gerek yok canım. kafanı karşıtrıma hiç.. En kısa zamanda bebiş haberlerini duyarız inşallah...
ah canım başka topiklerde de bulamadım...fadicım anadolu yakasında rısklı gebelık uzmanı aramıssın bende sordum ama burdan kımse bılmıyo zaten farkındaysan arkadasların cogu sehır dısı (ıst. dısı yanı ) bızım bu yakda bı marmara vardı oda taaa pendıge tasındı bıde cok kalabalık bı hastane yanı doktor senı tanımıyo her gıttıgınde.
ama cok arastırmacıydı acıkcası taa oraya gıtmeyı goze almadıgım ıcın bıde ben devlet hastanelerıne karsı antıpatım var hatta nefret ettım düşük olayından sonra.
ben uskudarda yunusemre hastanesıne gıttım dusukten sonra hamaıle kal gel dedı.
cevremde 8 - 10 arkadas gıttı hepsıde acayıp memnunlar. hamıle karısam oraya devam etmeyı dusunuyorum ama sen eger bulursan buralarda rısklı gebelık uzmanı banada haber ver ok ozelden yaz beklıyorum.
mrb bende 677 heterozigotum hangi iğneyi kullanıyosunuz coraspin içiyomusunuz
E MELİS
Canım bende mthfr 1298 ve drum coraspin +folik gebe kalınca iğne başlıcaz dedi tıptakiler coraspin kullanma gebelikle iğne başlancak dedi bu birinci kafa karışıklığım. burda homosistein mevzusunu öğrenip baktırdım 15 çıktı yani tam üst sınırda hematolog bişi sölemedi bu duruma direk kdğma yönlendirdi. orda da benexol falan yazmadı bu da ikincisi folikplus kullanıyorum günde 2 tane yüksek doz folik asitten kastınız nedir tam olarak?
esindiricim kan pıhtılaşması testi sonrasında doktorum bana sadece herhangi bir folikasit kullan (ki o da folikplus oldu )hamile kalınca sadece corasprin kullanıcaksın iğneye gerek yok demişti. bi de lütfü beye görüneyim dedim ankarada bu konuda önde gelen doktor diye forumda okumuştum. O da corasprin ve mutlaka folbiol, hamilelikte ise iğne dedi. folikplus kullanıyodum deyince onu bırak folbiola başla dedi. bende faktör V heterozigot mutasyon var.
forbiol her ne kadar ucuz bir ilaç olsada folik plustan daha etkili...şu folbiol ve folik plus meselesi de karıştırıyor kafamı hangisini kullancağımı şaştım off
canım senin durumun nedir bilmiyorum...fadik
benım bı arkd. 3sene ozel unlu bı kadon dog. gıttı. muaynesı 200 fılandı 2 sene gıttı prolaktın falan fılan dedılr yumurtlama takıbı bılmem ne 2 sene soyuldu resmen.
yeter artık gıtmıcem dedı yunusemerede emıne hanıma 2 kere gıttı hamıle kaldı ve o kadar memnun kı kadın ısının ehlı dıyo. 4 kıloydu cocugu normal dogum yaptırdı dusun hastane calısanlarından da menunlar.
bi arkdasım da orda calısıyodu oda bana ılle oraya gıt dıyo yesım hnm varmıs suan hamıle memnun.
dedıgım gıbı bır cok arkadasım bu hastaneden memnunlar. cocuk yogun bakım unıtesıde varmıs.hastane cok buyk deıl ama herkes cok memnun bılmıyorum benımde aklım karısık bende marmaraya gıtmek ıstıyorum ama cok uzak bakalım hayırlısıyla bı hamıle kalabılseydım yunusemreye gıtmeyı dusunuyorm sonra duruma göre bı bakıcam.
canım sadece faktör V mi var?
fadik
bende faktör v leıden 1691 heterozıgotum 1 dusuk yaptım hergun ıgne dedıler 3 aydır denıyorz hamıle kalmadım hala bu ayda grıple gectı bakalım nolcak
yınede bana haber verırsen sevınrım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?