Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba canım,
MTHFR 677 DE mutasyonu olanlarda ve kan yağları yüksek olanlarda homosistein düzeyine özellikle bakılıyor.. Bu genetik bir test değil, kanda ölçülebilen bir protein yapan aminoasit.. Doktorun istemediyse bence yaptırmana gerek yok canım. kafanı karşıtrıma hiç.. En kısa zamanda bebiş haberlerini duyarız inşallah...

e_melis hayırlı olsun bebeğin bende profa gidiyorum iki düşüğüm oldu mthfr 677 heterozigot çıktı üç ay boyunca hamilelikten önce folbıol verdı doktorum şimdi üçüncüye hamileyim üç gündürde iğne oluyorum ama her doktor aynı tedaviyi uygulamıyor açıkçası her şey yolunda gitsinde artık ne uyguluyorlarsa uygulasınlar...

Canım teşekkür ederim, senin de bebişin hayırlı olsun.. Gerçekten her doktor farklı bir şey söylüyor.. İnşallah bebişlerimiz sağlıklı bir şekilde doğarlar..

fadicım anadolu yakasında rısklı gebelık uzmanı aramıssın bende sordum ama burdan kımse bılmıyo zaten farkındaysan arkadasların cogu sehır dısı (ıst. dısı yanı ) bızım bu yakda bı marmara vardı oda taaa pendıge tasındı bıde cok kalabalık bı hastane yanı doktor senı tanımıyo her gıttıgınde.
ama cok arastırmacıydı acıkcası taa oraya gıtmeyı goze almadıgım ıcın bıde ben devlet hastanelerıne karsı antıpatım var hatta nefret ettım düşük olayından sonra.
ben uskudarda yunusemre hastanesıne gıttım dusukten sonra hamaıle kal gel dedı.
cevremde 8 - 10 arkadas gıttı hepsıde acayıp memnunlar. hamıle karısam oraya devam etmeyı dusunuyorum ama sen eger bulursan buralarda rısklı gebelık uzmanı banada haber ver ok ozelden yaz beklıyorum.

fadikçim merhaba nasılsın
sen beni dinle kafanı hiç bulandırma ve profa git işin ehli her zaman daha iyidir...
bende zaten dr araştırmaktayım ama profta olsa herkesin tedavisi, fikri başka oluyor...
bu yüzden ben de güvenilir iyi birini bulayım dedim ama dr ların nerdeyse hepsi avrupa yakasında....
bu arada canım sende mi istanbuldasın...
sakıncası yoksa dr un ismini verirmisin...

merhaba canım...
demek yapılan testlere göre bana homosisteine gerek görmemişler...
neyse bende hele iyi bir dr bulayım olmassa birde ona soralım...
cevabın için sağol arkadaşım...

ah canım başka topiklerde de bulamadım...
riskli gebelik uzmanlarının nerdeyse hepsi karşıda...
bize çok uzak trafik olmadan bile baya zaman alıyor hele birde trafik olsa kalıyorsun yolda...
ama eğer sen köprüye yakınsan belki karşıyada gidebilirsin...

benim bu 4. hamileliğimde marmara üniv. hastanesini çok düşündüm ama o zamanlar taşınma aşamasındaydı...
ben marmaraya hiç gitmedim ama üniv hastanelerinin bu konularda normal hastaneden daha iyi olduduğunu düşünüyorum...
ben düşükler için araştırmaya çapaya gitmiştim...herşeyim normal çıkmıştı son olarak birde rahime bakalım ne var ne yok dediler...
tanı amaçlı laparoskopi ve histereskopi oldum...
ben işlemi öğlesine yapılcak prosodür olarak hep gördüm...
ama meğer perde varmış o anda ameliyatla alınmış...
bir sorun olduğunu düşünseydim profa gidip ameliyatımı onun yapmasını isterdim...
gerçi ameliyattan sonra ofis histereskopide yaptılar iyi geçmiş sorun yok dediler ama yinede insanın aklına takılıyor...
canım kısacası ben çapadan memnun kaldım ilgiler güzel...
normal devlet hastanesi gibi değildi..
ama hamilliğimde uzak olduğu için hiç gitmedim...
doğumdan sonra bu salı gitiğimdede neden hamileyken gelmedin diye kızdılar...
ve eski yapılan testlere baktılar ve artık yapılacak bir şeyin de yok, herşeyi yapmışız, hamile kalınca muhakkak buraya gel sıkı takipte olacaksın dediler...

marmarada da aynı ilgi olur mu bilmem ama ben denemeyi düşünüyorum...
çünkü hamileyken çapaya gidemiyorum...
birde artık durumum daha ciddi olduğu için prof dr bulmak istiyorum...

canım etrafımda arasam belki iyi bir hastane bulabilrim ama bize riskli gebelik uzmanı lazım...
4. hamielliğimde bunu daha iyi anladım...
normal takip yapan drlar ve hastaneler bizim durumumuzdan anlamıyorlar...

tamam canım eğer dr bulursam senide bilgilendiririm...

Son düzenleme:
E MELİS
Canım bende mthfr 1298 ve faktör V heterozigot mutasyon var drum coraspin +folik gebe kalınca iğne başlıcaz dedi tıptakiler coraspin kullanma gebelikle iğne başlancak dedi bu birinci kafa karışıklığım. burda homosistein mevzusunu öğrenip baktırdım 15 çıktı yani tam üst sınırda hematolog bişi sölemedi bu duruma direk kdğma yönlendirdi. orda da benexol falan yazmadı bu da ikincisi folikplus kullanıyorum günde 2 tane yüksek doz folik asitten kastınız nedir tam olarak?

Son düzenleme:

esindiricim kan pıhtılaşması testi sonrasında doktorum bana sadece herhangi bir folikasit kullan (ki o da folikplus oldu )hamile kalınca sadece corasprin kullanıcaksın iğneye gerek yok demişti. bi de lütfü beye görüneyim dedim ankarada bu konuda önde gelen doktor diye forumda okumuştum. O da corasprin ve mutlaka folbiol, hamilelikte ise iğne dedi. folikplus kullanıyodum deyince onu bırak folbiola başla dedi. bende faktör V heterozigot mutasyon var.

canım sadece faktör V mi var?

şu folbiol ve folik plus meselesi de karıştırıyor kafamı hangisini kullancağımı şaştım off
forbiol her ne kadar ucuz bir ilaç olsada folik plustan daha etkili...
çünkü forbiol sadece folik asit içeriyor ama folik plusta bildiğim kadarıyla başka vitaminlerde var..
bu yüzden forbiol günde bir tane yeterli olurken folik plustan 3 tane almak gerekiyormuş...
arkadaşlar mthfr 1298 mutasyonunda yüksekdoz folik asit ihtiyacı olduğunu söylediler...
bu yüzden forbiol daha iyi diye düşünüyorum...
tabi dr a sormaktada fayda var...
bir de ben de yüksek dozdan kasıt ne tam anlayamadım....

fadik
benım bı arkd. 3sene ozel unlu bı kadon dog. gıttı. muaynesı 200 fılandı 2 sene gıttı prolaktın falan fılan dedılr yumurtlama takıbı bılmem ne 2 sene soyuldu resmen.
yeter artık gıtmıcem dedı yunusemerede emıne hanıma 2 kere gıttı hamıle kaldı ve o kadar memnun kı kadın ısının ehlı dıyo. 4 kıloydu cocugu normal dogum yaptırdı dusun hastane calısanlarından da menunlar.
bi arkdasım da orda calısıyodu oda bana ılle oraya gıt dıyo yesım hnm varmıs suan hamıle memnun.
dedıgım gıbı bır cok arkadasım bu hastaneden memnunlar. cocuk yogun bakım unıtesıde varmıs.hastane cok buyk deıl ama herkes cok memnun bılmıyorum benımde aklım karısık bende marmaraya gıtmek ıstıyorum ama cok uzak bakalım hayırlısıyla bı hamıle kalabılseydım yunusemreye gıtmeyı dusunuyorm sonra duruma göre bı bakıcam.

canım senin durumun nedir bilmiyorum...
düşük falan yaptın mı sadece pıhtılaşmamı var yoksa başka sorunlarda varmı...

eğer sadece pıhtılaşmaysa iğneni ilacını ayarlayıp o hastaneyede devam edebilirsin...
ama önceden muhakkak durumun hakkında riskli gebelik uzmanıyla görüş...
böyle normal hastanelerde bu deneyimler olmayabiliyor...
benim başıma geçtiği için iyi biliyorum ve güvenemiyorum...

benim son gitiğim dr uda herkes çok öneriyordu...hep meteddiler...
ama kadın riskli gebelikten hiç anlamıyormuş...

canım yinede sen bana bakma bende problemler biraz fazlaymış...
sen durumun hakkında bilgi sahibisindir...
gereken önlemleri aldıktan sonra takiplerin ordada olur...
rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...

fadik
bende faktör v leıden 1691 heterozıgotum 1 dusuk yaptım hergun ıgne dedıler 3 aydır denıyorz hamıle kalmadım hala bu ayda grıple gectı bakalım nolcak
yınede bana haber verırsen sevınrım

fadik
bende faktör v leıden 1691 heterozıgotum 1 dusuk yaptım hergun ıgne dedıler 3 aydır denıyorz hamıle kalmadım hala bu ayda grıple gectı bakalım nolcak
yınede bana haber verırsen sevınrım

azra3437cım bana da aynı şeyi dediler. biz de 3aydır deniyoruz sonuç yok. corasprini bu ay yumurtlama döneminde 3-4 gün kullanmadım bakalım bişey değişecek mi ?hamile kalalım da doktor nası olsa ayarlanır canım.

gnd arkadaşlar.büşracım bebişini allah analı babalı büyütsün.çok tatlısınız ikinizde maşallah.uzun zamandır giremiyorum kızlar.iş yerinde bu hafta son haftam.malum yoğundum bayadır işleri yetiştirmek için.son 1 ayımı da evde geçirmek istiyorum.bebek alışverişi ve temizlk olayları malum.yarın 35.haftaya giriyoruz.bu arada geçmişe biraz baktım.herşey yolunda gibi.ama aysudeyi göremedim.umarım herkes iyidir.yeni hamileler var.inşallah sağlıkla bebeklerimizi alırız kucağımıza.benim doktorum normal doğum yapamayacağımı söyledi pıhtılaşmadan dolayı.gerçi bebiş zaten ters duruyormuş.bu konuda da biraz üzüldüm.acaba neden ters?bebekte bir sorun mu var diye içim içimi yiyor.doktor fetal hareket takibi verdi.çok şükür normal sayıda.ama ultrasauntta bebeğin kafasını göremedik.ters ve çok yukarda.bu arada oğlumuzun adı batuhan olacak sanırım.sonuyokcum ismini yazmak istersin belki.bebek düşünen,yeni düşük yapan arkadaşlar,ya da hamile olan ve endişeleri olan arkadaşlar kalbinizi ferah tutun.iğnelerle gerçekten sonuca ulaşılıyor.benimde 2 kaybım var.bu 3.gebeliğim.mthfr 677 homozigotum.coraspin+clexan 0,4 lük kullanıyorum.35.haftaya kadar geldik şükür.inşallah sizlerde olumlu şeyler yaşayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…