Kızlar hepinize merhaba,
Geçtiğimiz günlerde aynı konuda yine yazmıştım size, özetleyeyim;
6 haftalık oldu bebiş, biliyosunuz MTHFR 677 ve 1298 heterozigotum, aynı zamanda da haşimoto hipotiroidi hastasıyım. 3 aydır coraspin kullanıyorum. 2 tane kadın doğum doktoruna gittim, her ikisi de iğneye kesinlikle gerek olmadığını söyledi. Benim yine de içim rahat etmedi, dün de bizim konuda araştırmaları olan Ankara - Güven Hastanesinde bir hemotoloji profesörüne gittim.. Kızlar bana kesinlikle şöyle diyor, "MTHFR 677 - 1298 HOMOZİGOT YA DA HETEROZİGOT HİÇ FARK ETMEZ, PIHTILAŞMA FAKTÖRLERİ ARASINDA YER ALMAMAKTADIR. BU FAKTÖR PIHTILAŞMA FAKTÖRLERİ ARASINDAN ÇIKARTILMIŞ.. BU FAKTÖR İÇİN KESİNLİKLE İĞNE VEYA CORASPİN KULLANMAMAMI SÖYLEDİ. Bir de biz kadın doğum doktorlarını uyarıyoruz sürekli, düşük sebepleri araştırılırken mthfr yi istemeyin diyoruz ancak yine de bazı doktorlar istiyor ve iğne kullandırtıyorlar, bunun size bir yararı yok diyor.
Benim kullandığım coraspin için ise MTHFR den dolayı doktorun kullandırtıyorsa konuş kesinlikle bunun için gerek yok, ancak başka bir sebep için kullandırtıyorsa kendi takdiridir diyor..
Kafanızı karıştırmadım umarım kızlar ama sizinle paylaşmak istedim.
Kızlar hepimizin hakkında hayırlısı olsun.. İnşallah bebişe sağ salim kavuşurum.. Bu arada cuma günü kalp atışlarını duyacağız. Doktor kesesi günüyle uyumlu, herşey iyi gidiyor diyor..
Hepinizi çok öpüyorum..
merhabalar bende hamile kalmak istiyorum ama bende mthft a1298 homozigot mutasyon saplanmış bu neden bilen varmı
iyi geceler canımiyi geceler omman senın tedavın ne su anda
aslında doktor verdi iç dedi ama kullanmıyorumiyiyim cok sukur bende iğne kullanıyorum kollarım hep morardı sen folık asıt almıyor musun
aslında doktor verdi iç dedi ama kullanmıyorum
çok kilo aldırıyo
unutuyorum zaten
aslında kullansam iyi olur ama
aslında doktor verdi iç dedi ama kullanmıyorum
çok kilo aldırıyo
unutuyorum zaten
aslında kullansam iyi olur ama
merhaba canım.ben her sabah bir tane folik asit alıyorum.eleviti kullanmanı dr.mu söyledi?
Canım benim rahatsızlığımda heterezigot.Acaba sana neden gerek yok dedi.Bence başka bir doktorada git..Benim bu rahatsızlığım doğuştan hepiniz gibi ama ilk bebeğimde hiç bişi olmadı çünkü bilmiyorduk hiç birşeyde kullanmadım.8 yaşında kızım var gayet sağlıklı.Kızımdan sonra 2 gebelik ex yaşadım.Şimdi kalana kadar aspirin+folik asit.Kaldıktan sonrada iğne kullanıcam.Ve doktorum sadece göbekten iğne yapmamı söyledi.Göbek löp yağ dokusu olduğu için acıma ve morarma olmuyormuş.Kol veya bacağı önermiyor..ecrincim hoşgeldin canım bende mhhft 1298 homozigot sadece bu var şu anda folbiol ve aspirin kullanıyorum bebek içinde çalışmalara devam canım senin bi tedavin varmıı benim doktorum hamile kalınca iğneye gerek olmadığını söylüyoo bakalım bende hamile kalmak istiyorum canımm
iyi olmana sevindim. uzun süre göremeyince merak etmiştim.tek sorun işle ilgili olusun, bir şekilde halledilir nasılsa.şekerinin de önemsiz olması iyi haber. en azından bide onu kafana takmayacaksın indimi çıktımı diye.merhaba nuraycım iyi olduğunu bilmek iyi geldi banada .... yokum bayadır çok haklısın iş değişikliği nedeniyle baya yoğunum eski işyerime geri döndüm çok şükür ama burda beni bekleyen işler yüzünden baya yoğun günler geçiriyorum.. yani anlayacağın sadece iş telaşı başka bi durum yok şükür.. doktorlar şekerime kafayı takmışlardı en sonunda o yöndede içim rahatladı endokrin uzmanı yok bişeyin gebelik diyabeti diyemem senin durumuna daha çok yeme içmenle alakalı olabilir diyor sanırım öyle kaçırıyorum biraz galiba...bir haftadır o hastane senin bu hastane benim gezdiğim için çok yorulmuşum geceleri uyuyamayan ben yattığım yeri bebeğiniyorum valla... sen nasılsın canım benim iyi olduğunu ara ara okumuştum ama sormak nasib olmadı hiç...
dinlen canım en iyisini yapıyorsun. benim de yatmaktan ağrıyor belim sırtım.herşeye katlanıyoruz işte yeterki bebeklerimize kavuşalım sağlıkla ..ara ara böyle aşağıya doğru baskı hissediyorum korkuyorum ya kasılma olursa, ya dikiş açılırsa... evham yapıyorum biraz. yatmak ve sürekli evde olmak çok yıprattı sinirlerimi.merhaba
nuray iyiyim canım,midem haftada iki kere vukuatlı,onun dışında iyiyim çok şükür,kasılmalarda azaldı....genelde dinleniyorum bende yemek dışında hiçbişey yapmıyorum,zaten bel ve boyun fıtığım olduğu için biraz fazla ayakta kalınca belim çooook ağrıyor......Allahım sağlıcakla kurtarsın hepimizi inş.
Canım benim rahatsızlığımda heterezigot.Acaba sana neden gerek yok dedi.Bence başka bir doktorada git..Benim bu rahatsızlığım doğuştan hepiniz gibi ama ilk bebeğimde hiç bişi olmadı çünkü bilmiyorduk hiç birşeyde kullanmadım.8 yaşında kızım var gayet sağlıklı.Kızımdan sonra 2 gebelik ex yaşadım.Şimdi kalana kadar aspirin+folik asit.Kaldıktan sonrada iğne kullanıcam.Ve doktorum sadece göbekten iğne yapmamı söyledi.Göbek löp yağ dokusu olduğu için acıma ve morarma olmuyormuş.Kol veya bacağı önermiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?