ben araştırıp duruyorum hep hormon ilaçları kullanıyolar ama benim kullanmam yasak ki hormon ilaçlarınıcanım yaa üzüldüm ama yılmak yok.inşaallah bebeişini kucağına alıcaksın.pko hakkında hiç bilgim yok canım
sagol canım ya rabbim hayırlısını göstersin bekleyip görücezkızlar hepinize günaydınlar hayırlı haftalar..
asigül canım Allah analı babalı büyütsün. yaşı uzun olsun inşallah canım. tebriklerr.
kvrck canım benim bozma moralini Rabbim çok büyük sadece ondan iste canım. Rabbim tez zamanda senin ve tüm isteyenlerin gönüllerinin muratlarını verir inşallah.
wie ve essebe kızlar sizin için ufak bi tahmin yapıcam müsadenizle.
wie canım bence senin bebeğin kız olacak.,
essebe senin de bi oğluşun olacak
gibime geliyor benim içime doğan bunlar.
öpüyorum hepinizi...
selam canım bende ilk düşükte gittim ciddiye almadılar zorla yaptırdım testleri kan pıhtılaşması çıktıhanımlar günaydın size bir sorum olacak ben bir düşük yaşadım 7 haftalıktı ve nedenlerini araştırmaya çalışıyorum ama hangi doktora gidersem gideyim ilk diye sallamıyorlar. yumurtalıklarıma vs bakıldı bişey yok dendi.Bende internetten araştırdığım kan pıhtılaşması testlerini zorla yaptırdım.Sonra özelde bir doktora gittim testleri göstermek için doğru düzgün bakmadan sende kan pıhtılaşması olamaz kilolu hanımlarda oluyor dedi bu ne derece doğru?
hanımlar günaydın size bir sorum olacak ben bir düşük yaşadım 7 haftalıktı ve nedenlerini araştırmaya çalışıyorum ama hangi doktora gidersem gideyim ilk diye sallamıyorlar. yumurtalıklarıma vs bakıldı bişey yok dendi.Bende internetten araştırdığım kan pıhtılaşması testlerini zorla yaptırdım.Sonra özelde bir doktora gittim testleri göstermek için doğru düzgün bakmadan sende kan pıhtılaşması olamaz kilolu hanımlarda oluyor dedi bu ne derece doğru?
selam canım bende ilk düşükte gittim ciddiye almadılar zorla yaptırdım testleri kan pıhtılaşması çıktı
boyum 1.72. kilom 71 hiçte kilolu değilim çok saçma bu kiloyla bağlantılı olamaz
işteyim canım su an test sonuçlarım yanımda değil eve gider gitmez test sonuçlarımı paylaşacagım gercekten burada daha cok bılgı sahibi oldum.canım evet ilkinde bakmıyolar çünkü doğanın dengesi hiç bi sağlık sorunu olmadan düşükler yaşanabiliyo her 4 bayandan biri bu şekilde düşük yaşıyomuş. İnşallah pıhtılaşma yoktur. gerçi olsa bile bi çok arkadaş iğne/asprin yoluyla hamilelik sağlıklı doğum yaşadılar topicte okumuşsundur.
kilolu hanımlarda pıhtılaşma görünüyo diye bişey hiç duymadım böyle bi genleleme olucağını da hiç sanmıyorum lütfü bey bu genetik bi rahatsızlık doğumla gelen genlerin söz konusu dedi. kaldı ki ilk hami
le kaldığımda kilolu da değildim.
test sonucunda ne yazıyo canım burda doktordan daha bilgili ve etkili tavsiye vericek çok arkadal var.
günaydınnn hatunlar, iyi haftalar....
asigül canımm gözünüz aydın..
sağlıklı, mutlu, uzun, huzurlu, renkli bir yaşamı olsun miniğinizin,tabiki sizinle..
günaydın canım nasılsın umarı herşey yolundadır.
işler nasıl gidiyor canım.
offf geldik gene sabah sabah bu soğukta işe.
hiç çalışasım gelmiyo bu soğuk kış günlerinde
ciceklara+ canım nasılsın?
görüşemiyoruz uzun zamandır kızçe nasıl çıktımı dişi?
iyilik hayatım ne olsun aynı anda birbirimize yazmışız bende sana yazıp göndermiştim şimdi
evet canım ya biz köpek dişlerini beklerken alttan bi tane daha azı dişimiz çıkmış akşam gördüm.
11 tane dişimiz oldu.
hatta dün akşam ilk sakızımızı bile çiğnedik.
nasıl tatlı çiğniyo bi görsen canım yaa
canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. aspirini ne kadar süre kullandın kac gunde bır aldın.folik plus kullanmaya başladım günde iki tane.Ecopirin daha önce duymamıştım o nedir?eylül.yn canım Rabbim aynı acıyı bi daha yaşatmasın.
keşke gittiğin hastaneye 2 yada 3 düşüğüm oldu deseydin.bende ilk bebeğimi 8 haftalıkken kaybetmiştim.
ama bütün tahlillerimi özel hastanede yaptırdım.
ve çok bi sorun olmamasına rağmen 9 ay boyunca kan sulandırıcı iğne kullandım önlen amaçlı.
şu an Rabbim'e milyonlarca kez şükürler olsun 14 aylık bi kızım var.
bence ikinci bi hamileliği düşünmeden 3 ay öncesi aspirin ve folik asit takviyesi al.
ben ikinci hamileliğimden önce yaklasık bir yıl boyunca ecopirin 100 mg ve folbiol kullanmıştım günde birer adet.
hamile kalıp kalp atışını görüncede iğneye başlamıştık.
8. haftada kanamam gelince doktorum aspirini kesti ve sadece iğne ile tamamladık hamileliğimi çok şükür.
canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. aspirini ne kadar süre kullandın kac gunde bır aldın.folik plus kullanmaya başladım günde iki tane.Ecopirin daha önce duymamıştım o nedir?
canım ecopirin; babypirin, coaraspirin gibi bi ilaç (100 mg)
bence folicplus değilde folbiol kullan günde bir tane. çünkü folic plus içindeki folik asit ile folbiol farklı.
folbiol sadece folik asit.
folic plus ise içinde başka vitaminlerde var.
sonunçta bizim ağırlıklı olarak folik asite ihtiyacımız var.
hayatım ben nisan 2008 de kürtaj olmuştum. kürtajdan sonra hemen başladım ilaçlara.
14 ocak 2009 ise son adet tarihimdi. bebek 12 haftalık olana kadar folbiole devam ettik.
sekizinci haftada da aspirini kesmiştik.(kanamam olmuştu)
canım homosisteinim en son 6,9 du ama 4 sene önce 11,6ydı.aynı ilaçları bende kullandım 3. düşükle son düşük arası 3 sene son 1 yıl felan hamile kalamadım aynı şeyi banada dedi tamamen stres ısrarla rahim filmi dememe rağmen istemedi boşuna acı çekmekmi istiyorsun diyor.bu hafta kontrolüm var.deneyecekmişim bir yerde dururmuş genetik ve metabolizmayla ilgili olduğu için diyor.ama her 2 düşüğümde de 1 ay hastanede yattım suyum geldikten sonra iğne aynı 0,3 fraxaparin bir yandan kontrole felan gitmeden başka bir doktora lütfü beye gideyim diyorum ama bilmiyorum kafam karışık zaten iyi değilim.rüyalarımda bebeğim olmuş onu emziriyor görüyorum.geçen gün gerçek gibiydi.sürekli dua ediyorum bunlarda geçecek diye inş....
canım peki sen bu diyete birebir uydunmu yoksakaçamakların oldumu yasaklardan falan arada yediklerin oldumu mesela 4 sene boyunca hiç baık yemedinmi çikolata falan yemedinmi merak ediyorum ben tam yapamıyorum bu diyeti ya biyerde durur diye bişeymi Allah bilir herşeyi ama bu kadar rahat nasıl söylüyo bu sözü sen bilirsin ama önemli olan önce Allaha sonra doktoruna güveneceksin sen bu doktora güveniyosan hala devam et yoksa değiştir bence canım anlıyorum seni aynı şeyleri bende yaşadım rüyalarına falan girmesi gayet normal benimde bi ara çok giriyodum yatıyodum bebekle kalkıyodum bebekle kafayı sıyırcaktım artık ama şu anda iyiyim çok şükür takma fazla kafana canım Allah büyük merak etme bizde alıcaz bebeklerimizi kucağımıza sen 1 sene hamile kalamadı m demişsin peki nasıl hamile kaldın benim göğsümden süt geliyo ama prolaktin çok yüksek çıkmıyo herkes bebek istediğin için psikolojik diyo ama napcam bilmiyorum
çok sağol canım.allah burdaki herkese kendini hamile listesinin en üstünde görmeyi nasip etsin.canım sıra sana geldi demek maşallah hakkındır tabii o listede adını en başta görmek... allah hayırlısıyla yavrunu kucağına almayı nasip etsin kuzu..:80:
hamile listemiz hızla artıyo maşallah. Darısı bekleyenlerin başına ben de dua ediyorum bol bol adımı bu listede görmek için hayırlısı bakalım
beni hiç sormayın ankaraya gittiğimden beri hastanelerdeyim önce etlik zübeyde hanıma gittim infertilite bölümüne yönlerdirdiler beni doktor muayene etti çok fazla enfeksiyon varmış 3 tane vajinal tablet verdi bide rahim agzında genişleme var bu yüzden bebekler düşebiliyordur dedi
peki kan pıhtılaşması dedim ben tahlil yaptırmak istiyorum adam hayır ben bunları kan pıhtılaşmasına baglı olduğunu düşünmüyorum dedi rahim genişliğindendir ona operasyon yapmak gerek dikiş atılcak dedi ve bi sorun daha eklendi 13. günde oldugum için bi ultroson istedi malesefki sol tarafta pko var sağ taraftata olvgunlaşmış bir yum urta sık ilişki istedi ama ne mümkün doktor 2 ay ilişki olmazsa direk aşılama istedi eşim kızdı tabi hemen kalkıp zekai tahir buraktaki muammer beye gittik
genetik incelemeler yapıldı ve mthfr lerde heterizogot ve başka bi kaç testte homozigot çıktı çok fazla üzüldük
muammer bey hemen çinko folic asit ve 15 günde bir kan sulandırıcı iğne verdi hamile kalıncada iğne devamlı 2 ay içinde hamile kalamazsan aşılamaya geçelim dedi
ertesi gün esat orhona randevü aldık gittik
adam muayene etti pko yüzünden sol yumurtalığımın artık iş görmez hale geldiğini söyledi hemen bebek sahibi olmalıymışım ama sinir oldum adama diyoki ben kan pıhtılaşmaqsından dolayı düşük olacagına inanmıyorum sen bi hamile kal sonra olurda bebek 5 6 7 aylık gibi falan düşerse ondan sonraki hamilelikte yaparız iğne sinir etti beni
beynimiz resmen allak pullak oldu en son karar verdikki
lütfü önderığluna gidicez hemen randevu aldık adam çok sert ama çok möantıklı konuştu tabi canımda sıkıldı yani durumu ern güzel o açıkladı sorun şu ki
sol tarafımdaki pko yumurtlamamı tamamen durdurmuş ama sag taraftaki çalışıyor ama yavaşlamış lütfü bey şiddetle uyardı acele etmelisin sağ yumurtalığında işlevini yitirebilir
tamamda bunun tedavisi var dedik ben topikjten biliyorum
ama klomen dkh falan kullanmam yasak çünkü ben trombofili hastasıyımtek çarem zayıflamak belki etki eder bi kaç tahlil istedi benden onlarıda yaptırıcam
durum böyle işte kızlar şansa bakın ki hem pko hem trombofili bu trombofili belası yüzünden pkomdan tedavi olamıyorum olamıycamda
çok canım sıkkın
kızlar burda aynıo zamanda pko ile ugraşanda var mı
ddilek sende toparlandın değilmi?Şİmdi durumun nasıl canım
merhaba canım.Aynı durumdayız inan.Özellikle S.Hocanın tavrından sonra şaşırdım kaldım kime gitsem ne yapsam düşünüyorum düşünüyorum kafayı yiycem.Eşim zaten bıkmış hastane doktor dedimmi tepesinden ateş çıkıyo tabiri caizse o yüzden onunlada paylaşamıyorum.En sonunda şu anki doktoruma gittim biraz içim rahatladı ama yinede kafamda bi ton soru işareti var tabi.Bazen eşimi bana gülerken görünce farkediyorum ki dalmışım gitmişim yineHistereskopi ve belkide laparoskopi yaptırıcam ama rahimde geçirilen operasyonlar bu seferde rahim ağzı yetmezliğine neden oluyo diyenleri okudum burda.Dikiş falan gerekiyomuş bilmiyorum hakkımızda hayırlısı bi an önce kurtulalım inşallah bu yorucu süreçten ve mutlu sona bizde ulaşalım
rahminle fazla oynatmamak gerekiyo doğru söylüyosun ama laparoskopi ameliyatının iyi yanı rahme fazla etkilemeden işlemi gerçekleştirmek organlara çok bi zararı yok ve günümüzdeki ameliyatlar çok ilerledi güvenebilirsin takma canım kafana o şunu dedi o bunu dedi diye düşünme çokta didikleme bana kalsa bende senin gibiyim ama eşim beni durulttu onun sayesinde yendim ben bu alışkanlığımı herşey güzel olucak inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?