inşallah canım ya bende bilmiyorum inan ne yapacagımı bide burdaki şartlarda çok zor doktora gidip gelmem kısmet bakalım bekliycezçok sağol canım.allah burdaki herkese kendini hamile listesinin en üstünde görmeyi nasip etsin.
iki kayıptan sonra ne zaman listeyi görsem ağlardım.ama bir gün bu listede benimde adım yazacak der dua ederdim.şükürler olsun ki şimdi listenin en üsüne geldim.ama zorlukla ama stresle.tek istediğim sağlıkla doğması artık.
yani bu listede olan herkes listeye girmeyi bekleyenlerdi bir zamanlar.o yüzden burdaki herkesin mutlaka zamanı geldiinde bu listede adının olacağına inanıyorum.ve hep dua ediyorum.
canım ankara da bayağı araştırma yapmışsın.lütfü beye gitmene de çok sevindim.ben durumumu ilk ona mail atmıştım.o bana umut olmuştu.sende biraz durumlar değişik ama ne olursa olsun umutsuzluk ve yılgınlık asla olmamalı.hep hayallerin olumlu olmalı.inan ki etkiliyor.
pko hakkında hiç bilgim yok ama inan 3-4 kilo bile vücudu rahatlatıyor.zaten çok kiloluda değilmişsin ama heralde yumurtalık çevresi yağ bağlıyor veya bağlamış olabilir diye demiştir.çünkü o yağ tabakasıda hamileliği zorlaştırıyor.zayıf insanlarda da olabiliyor.
hemen başla çalışmalara ama çok ta kafanı takma.herkesin nasıl oluyorsa seninde olur.
mutlu haberi en kısa zamanda paylaşırsın bizle.
Allah hepinizden razı olsun... Allah hepinize, buradaki tüm arkadaşlara, tüm isteyenlere, tüm bekleyenlere, tüm arzu edenlere hasılı her canlıya anne baba olmayı en kısa sürede kolayca nasip etsin...
Resimlerine gelince ilk fırsatta onu da paylaşacağız inşallah...
kızlar şuan hatırladığım bir isim yok ama pko varkende gebe kalan çok arkadaşım var. gebelik için doktorunun önerilerine uymalısın. pko için soğan kürü öneririm. ibrahim saraçoğlunun sitesinde tarifi varcanım benim de 3 düşüğüm var.son düşükten sonra gitttim.dediler ki pko var sende.daha önce yoktu.ben şüpheleniyordum zten.tüylenmem arttı.döngülerim 28 günden32 ye çıktı.ama son gittiğim doktor bana çok moral vedi.35 günü geçip te 40 günü bulmadığı sürece yumurtlama var demektir ve ilaca gerek yok.. dedi.ama bana da hiç korunmamamı her düşükten sonra.2 ay bekleyip hemen yeniden bebek düşünmem gerektiğini söyledi.ayrıca bende de mthfr 677 heterezigot var.her gebelik öncesi yoğunb vitamini ve folik takviyesi,aspirin.hamilelik olşunca da iğne ye başlanacak dedi.
canım doktorun biri folbiol birisi folik plus yazmıştı. Ben folik plusda kalsiyum vs varmış o yuzden tercıh etmıstım bır gun folık plus bır gun folbiol kullansam cok karma yapmıs olurmuyum acaba
kvrck merhaba canım nasılsın. uarım bugün moralin biraz daha iyidir
ddilekim sen nasılsın neler yapıyosun hayatım.
emine bacım senden ne var ne yok son günlerin artk seninde Allah'ın izniyle. heyecan durumu nasıl
inşallah canım ya bende bilmiyorum inan ne yapacagımı bide burdaki şartlarda çok zor doktora gidip gelmem kısmet bakalım bekliycez
sen nasılsın az kalmış bebişe
çok güzel bişey okudum şimdi sizlerel paylaşmak istedim
Kelebek ve Çiçek.. (RaVZa)
Bir zamanlar bir fani Allah'tan bir çiçekle bir kelebek diler.Fakat Allah bunlar...ın yerine ona bir kaktüs ve bir tırtıl verir.Adam üzgündür.Dileği yanlış anlaşılmıştır.Bi anlam veremez.Sonra bi hikmeti olduğunu düşünür ve sorgulamamaya karar verir.Bir zaman sonra adam öylece bıraktığı dileğinin ne durumda olduğunu merak eder , bakmaya gider.Fakat gördüklerine inanamaz.Dikenli ve çirkin kaktüsten güzel bi çiçek ortaya çıkmıştır.Göz zevkini bozan tırtıl harika bir kelebeğe dönüşmüştür.
Eğer Allah'tan birşey isterseniz ve O size başka birşey verirse güvenin.O'nun her zaman size , ihtiyaç duyduğunuz şeyi uygun zamanda vereceğine emin olun.İstekleriniz her zaman ihtiyacınız olan şeyler değildir.Ve O'nun verdiğine her zaman razı olun.İstediğimiz şeyler olmuyorsa kendimize pay çıkaralım....Devamını Gör
hayırlısı olsun canım bizde merakla bekliyoruz..kızlar hepinize günaydınlar hayırlı haftalar..
asigül canım Allah analı babalı büyütsün. yaşı uzun olsun inşallah canım. tebriklerr.
kvrck canım benim bozma moralini Rabbim çok büyük sadece ondan iste canım. Rabbim tez zamanda senin ve tüm isteyenlerin gönüllerinin muratlarını verir inşallah.
wie ve essebe kızlar sizin için ufak bi tahmin yapıcam müsadenizle.
wie canım bence senin bebeğin kız olacak.,
essebe senin de bi oğluşun olacak
gibime geliyor benim içime doğan bunlar.
öpüyorum hepinizi...
Herkese iyi geceler!
Asigül'ün eşiyim. Burada o kadar çok değer verdiği arkadaşlarının olduğunu bildiğim için ve birazda onun isteğini yerine getirmek için size yazmak istedim. Muhakkak kendisi size anlatacaktır.
Perşembe gecesi benim evham ve ısrarıma dayanamadı bebeğin sağlığına baktırmak için Tıp fakültesine gittik. Şükür ki kuzumuz iyiymiş. Biliyorsunuzdur normal doğuma karar vermiştik. Ancak doğum başlamış, sancısı 10-20 lerden 60-80 lere çıkmış birazda açılma olmuş. Bırakmadılar bizi gece orada kaldı. Sabah asıl doktorumuz sevgili hocam Prof. Dr. Ali ACAR muayene etti, bırakmak istemese de bizim isteğimizi kırmadı eve gitmemize izin verdi. Ara ara sancılar giriyordu. Biraz istirahat etti doğuma hazırlık yaptı kontrollerini yaptı ve gece beklediğimiz gibi ağrıları arttı. Dün gece 01:00 gibi Tıp fakültesine yattık. Sancılar gece daha da arttı. Orada geceledik. Sabah yine Doktorumuz muayene etti açılma artmış ancak yeterli değilmiş. Akşama kadar bekleyelim doğum olmazsa sezeryanla alırız dedi. Ağrılar o kadar çok arttı ki ben dışarıda eşimden fazla doğurdum diyebilirim. Tıp fakültesi olunca yanına almadılar ona destek olamadım. Saat 15:00 gibi doğuma aldılar 15:10 da bebeğin çıktığını söylediler. Elbiselerini verdik, bekledik ki ne bekleyiş. 15 dk bana saatler gibi geldi. kucağıma verdiler kara bi oğlan. olduğum yere yığılmamak için kendimi zor tuttum gözlerim ağlamaklı, kokladım cennet kokulu kuzuyu. Allahım herkese her bekleyene her isteyene en kısa zamanda nasip etsin. Elimden aldılar ama hasretine nasıl dayanırım ben onun. bir kaç saat sonra tekrar gördüm, uyuyordu öylece. Eşim bu zor süreçten çıkmış yorgun ve halsiz birtanemi de gördüm içim rahatladı. bebiş 3200 gr erkek. Şimdi faültedeler. yarın büyük ihtimalle çıkaracağız. Merak eden dostlarına haber vermek de bana düştü. Allah herkese nasip etsin. Tüm buradaki dostlarından, sizlerden Allah razı olsun...
asigül doğurmuş allah analı bbalı büyütsün inş hayırlı bir evlat olur ve dertsiz kedersiz mutlu günleriniz olsun oğluşunuzla maşallah
nergisssssssssenden bir ricam var canım.
asigülcüğüm doğurduğuna göre beni umut listesinde bu hafta doğracaklar ın en üstüne alırsan çokk sevinirim.allah kısmet ederse doğurmadan kendimi o listenin başında görmek istiyorum.kopyalayıp saklayacağım.en azından 1 günlüğüne biile koysan olur.hiç bir arkadaşım alınsın istemem.ama içimde uhte kalsın istemiyorum.
rabbim herkesi bu listenin sonundan ilk sıraya sağlıkla sıhatle gelmeyi,bebişlerini kollarına almayı nasipetsin.
beni hiç sormayın ankaraya gittiğimden beri hastanelerdeyim önce etlik zübeyde hanıma gittim infertilite bölümüne yönlerdirdiler beni doktor muayene etti çok fazla enfeksiyon varmış 3 tane vajinal tablet verdi bide rahim agzında genişleme var bu yüzden bebekler düşebiliyordur dedi
peki kan pıhtılaşması dedim ben tahlil yaptırmak istiyorum adam hayır ben bunları kan pıhtılaşmasına baglı olduğunu düşünmüyorum dedi rahim genişliğindendir ona operasyon yapmak gerek dikiş atılcak dedi ve bi sorun daha eklendi 13. günde oldugum için bi ultroson istedi malesefki sol tarafta pko var sağ taraftata olvgunlaşmış bir yum urta sık ilişki istedi ama ne mümkün doktor 2 ay ilişki olmazsa direk aşılama istedi eşim kızdı tabi hemen kalkıp zekai tahir buraktaki muammer beye gittik
genetik incelemeler yapıldı ve mthfr lerde heterizogot ve başka bi kaç testte homozigot çıktı çok fazla üzüldük
muammer bey hemen çinko folic asit ve 15 günde bir kan sulandırıcı iğne verdi hamile kalıncada iğne devamlı 2 ay içinde hamile kalamazsan aşılamaya geçelim dedi
ertesi gün esat orhona randevü aldık gittik
adam muayene etti pko yüzünden sol yumurtalığımın artık iş görmez hale geldiğini söyledi hemen bebek sahibi olmalıymışım ama sinir oldum adama diyoki ben kan pıhtılaşmaqsından dolayı düşük olacagına inanmıyorum sen bi hamile kal sonra olurda bebek 5 6 7 aylık gibi falan düşerse ondan sonraki hamilelikte yaparız iğne sinir etti beni
beynimiz resmen allak pullak oldu en son karar verdikki
lütfü önderığluna gidicez hemen randevu aldık adam çok sert ama çok möantıklı konuştu tabi canımda sıkıldı yani durumu ern güzel o açıkladı sorun şu ki
sol tarafımdaki pko yumurtlamamı tamamen durdurmuş ama sag taraftaki çalışıyor ama yavaşlamış lütfü bey şiddetle uyardı acele etmelisin sağ yumurtalığında işlevini yitirebilir
tamamda bunun tedavisi var dedik ben topikjten biliyorum
ama klomen dkh falan kullanmam yasak çünkü ben trombofili hastasıyımtek çarem zayıflamak belki etki eder bi kaç tahlil istedi benden onlarıda yaptırıcam
durum böyle işte kızlar şansa bakın ki hem pko hem trombofili bu trombofili belası yüzünden pkomdan tedavi olamıyorum olamıycamda
çok canım sıkkın
kızlar burda aynıo zamanda pko ile ugraşanda var mı
tabi kuzucum rabbim saglıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsinde gerisi boşcanım ya hiç heyecan yok desem inanırmısınız.
zaten doğum şekli hakkında da dr daha birşey söylemedi.çarşamba belli olacak hayırlısıyla.
tek isteğim sağlıkla sıhatle doğması.
lütfen dua edin bu sefer kucağıma alayım.
evet canım banada aynı şeyi söyledi folibol ve aspirin kulşlanıyorumcanım ben de 2 arklı hocaya gittim biri günde 3 kez folic plus,diğeri ise günde 1 tane folbiol al dedi.ben folbiol kullanıyorum.çünkü folbiol kullanmamı isteyen doktor dedi ki 10 tane folic plus taki folik asit miktarı 1 folbiol daki folik asitt miktarı ile aynı neredeyse.senin gibi (mthfr 677 heterezigot) hastaların en temel ihtiyacı folik asit.izlerdeki problem bir emilim bozukluğuymuş ve yoğun folik ve b vitaminine ihtiyacımız varmış.
onuniçin ben folbiol kllanıyorum.yine de karar senin
tabi bende biliyorum pko varkende hamile kalanlar ama daha ne kadar bekliycemki canım sıkılıyorkızlar şuan hatırladığım bir isim yok ama pko varkende gebe kalan çok arkadaşım var. gebelik için doktorunun önerilerine uymalısın. pko için soğan kürü öneririm. ibrahim saraçoğlunun sitesinde tarifi var
sagol canım ya inşallah herşey yoluna girerslm canım gecmıs olsun ya insallah hersey yoluna gırer
canım bunlarda mutasyon a rastlanması kan pıhtılaşması anlamına geliyor işte genelde doktorlar hamileliğe kadar aspirin6 düsukten sonra bu kagidi verdi dr.oldugu gibi yaziyorum hiç anlamadim bunlar ne demek
(fakteur V leiden, mutation G20210A sue le facteur ll, mutation 677T sur la MTHFR)
fransadayim ben.
sur=uzerinde
mutation+mutasyon
bu rakamlardan bisey anlamadim noolur bilgisi olan beni bilglendirsin çok rica ediyorum.
sagol canım ya inşallah herşey yoluna girer
canım bunlarda mutasyon a rastlanması kan pıhtılaşması anlamına geliyor işte genelde doktorlar hamileliğe kadar aspirin
hamilelikten sonrada kan sulandırıcı iğne veriyorlar
sagol canım ya inşallah herşey yoluna girerslm canım gecmıs olsun ya insallah hersey yoluna gırer
canım bunlarda mutasyon a rastlanması kan pıhtılaşması anlamına geliyor işte genelde doktorlar hamileliğe kadar aspirin6 düsukten sonra bu kagidi verdi dr.oldugu gibi yaziyorum hiç anlamadim bunlar ne demek
(fakteur V leiden, mutation G20210A sue le facteur ll, mutation 677T sur la MTHFR)
fransadayim ben.
sur=uzerinde
mutation+mutasyon
bu rakamlardan bisey anlamadim noolur bilgisi olan beni bilglendirsin çok rica ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?