evettttttemineeeeeee sıra sana mı geldiiiiiii.........hayırlısı ile seninde güzel haberlerini bekliyoruz canım......
6 düsukten sonra bu kagidi verdi dr.oldugu gibi yaziyorum hiç anlamadim bunlar ne demek
(fakteur V leiden, mutation G20210A sue le facteur ll, mutation 677T sur la MTHFR)
fransadayim ben.
sur=uzerinde
mutation+mutasyon
bu rakamlardan bisey anlamadim noolur bilgisi olan beni bilglendirsin çok rica ediyorum.
6 düsukten sonra bu kagidi verdi dr.oldugu gibi yaziyorum hiç anlamadim bunlar ne demek
(fakteur V leiden, mutation G20210A sue le facteur ll, mutation 677T sur la MTHFR)
fransadayim ben.
sur=uzerinde
mutation+mutasyon
bu rakamlardan bisey anlamadim noolur bilgisi olan beni bilglendirsin çok rica ediyorum.
canım bana da aynı testler yapılmıştı hadgisinde mutasyon var diyor....
canım üzülme demeye dilim varmıyor çünkü nasıl yorulup yıprandığını çok iyi anlıyorum geçen yıl her aşama da ayrı bir sorun çıkmıştı benim de karşıma ve ben o anlarda sürekli ey derdim benim büyük bir rabbim var diyordum ondan sonraki süreç daha rahat (zihnen) daha rahat geçmişti rabbim yardımcın olsun elinden geldiği kadar kendini yıpratmamaya çalış bu bizim sınavımız ve inş. hakkıyla geçmek nasip olsunbeni hiç sormayın ankaraya gittiğimden beri hastanelerdeyim önce etlik zübeyde hanıma gittim infertilite bölümüne yönlerdirdiler beni doktor muayene etti çok fazla enfeksiyon varmış 3 tane vajinal tablet verdi bide rahim agzında genişleme var bu yüzden bebekler düşebiliyordur dedi
peki kan pıhtılaşması dedim ben tahlil yaptırmak istiyorum adam hayır ben bunları kan pıhtılaşmasına baglı olduğunu düşünmüyorum dedi rahim genişliğindendir ona operasyon yapmak gerek dikiş atılcak dedi ve bi sorun daha eklendi 13. günde oldugum için bi ultroson istedi malesefki sol tarafta pko var sağ taraftata olvgunlaşmış bir yum urta sık ilişki istedi ama ne mümkün doktor 2 ay ilişki olmazsa direk aşılama istedi eşim kızdı tabi hemen kalkıp zekai tahir buraktaki muammer beye gittik
genetik incelemeler yapıldı ve mthfr lerde heterizogot ve başka bi kaç testte homozigot çıktı çok fazla üzüldük
muammer bey hemen çinko folic asit ve 15 günde bir kan sulandırıcı iğne verdi hamile kalıncada iğne devamlı 2 ay içinde hamile kalamazsan aşılamaya geçelim dedi
ertesi gün esat orhona randevü aldık gittik
adam muayene etti pko yüzünden sol yumurtalığımın artık iş görmez hale geldiğini söyledi hemen bebek sahibi olmalıymışım ama sinir oldum adama diyoki ben kan pıhtılaşmaqsından dolayı düşük olacagına inanmıyorum sen bi hamile kal sonra olurda bebek 5 6 7 aylık gibi falan düşerse ondan sonraki hamilelikte yaparız iğne sinir etti beni
beynimiz resmen allak pullak oldu en son karar verdikki
lütfü önderığluna gidicez hemen randevu aldık adam çok sert ama çok möantıklı konuştu tabi canımda sıkıldı yani durumu ern güzel o açıkladı sorun şu ki
sol tarafımdaki pko yumurtlamamı tamamen durdurmuş ama sag taraftaki çalışıyor ama yavaşlamış lütfü bey şiddetle uyardı acele etmelisin sağ yumurtalığında işlevini yitirebilir
tamamda bunun tedavisi var dedik ben topikjten biliyorum
ama klomen dkh falan kullanmam yasak çünkü ben trombofili hastasıyımtek çarem zayıflamak belki etki eder bi kaç tahlil istedi benden onlarıda yaptırıcam
durum böyle işte kızlar şansa bakın ki hem pko hem trombofili bu trombofili belası yüzünden pkomdan tedavi olamıyorum olamıycamda
çok canım sıkkın
kızlar burda aynıo zamanda pko ile ugraşanda var mı
çok güzel bişey okudum şimdi sizlerel paylaşmak istedim
Kelebek ve Çiçek.. (RaVZa)
Bir zamanlar bir fani Allah'tan bir çiçekle bir kelebek diler.Fakat Allah bunlar...ın yerine ona bir kaktüs ve bir tırtıl verir.Adam üzgündür.Dileği yanlış anlaşılmıştır.Bi anlam veremez.Sonra bi hikmeti olduğunu düşünür ve sorgulamamaya karar verir.Bir zaman sonra adam öylece bıraktığı dileğinin ne durumda olduğunu merak eder , bakmaya gider.Fakat gördüklerine inanamaz.Dikenli ve çirkin kaktüsten güzel bi çiçek ortaya çıkmıştır.Göz zevkini bozan tırtıl harika bir kelebeğe dönüşmüştür.
Eğer Allah'tan birşey isterseniz ve O size başka birşey verirse güvenin.O'nun her zaman size , ihtiyaç duyduğunuz şeyi uygun zamanda vereceğine emin olun.İstekleriniz her zaman ihtiyacınız olan şeyler değildir.Ve O'nun verdiğine her zaman razı olun.İstediğimiz şeyler olmuyorsa kendimize pay çıkaralım....Devamını Gör
canım sagol desteğin içincanım üzülme demeye dilim varmıyor çünkü nasıl yorulup yıprandığını çok iyi anlıyorum geçen yıl her aşama da ayrı bir sorun çıkmıştı benim de karşıma ve ben o anlarda sürekli ey derdim benim büyük bir rabbim var diyordum ondan sonraki süreç daha rahat (zihnen) daha rahat geçmişti rabbim yardımcın olsun elinden geldiği kadar kendini yıpratmamaya çalış bu bizim sınavımız ve inş. hakkıyla geçmek nasip olsun
çok güzelmiş canım paylaştığın için teşekkürler
eveeeeeeeeeeeet gelelim benden haberlere....
kızlar bugün itibari ile yeni bir tedavi sürecinin içerisine girmiş bulunmaktayım
eşimde sperm sorunu çıktığı için bu konuda çok iyi oldğunu düşündüğümüz kaan aydos hocamızla başladık bu sefer aynı zamanda bende de tetkikler yapılıyor tabiki bugün reglimin 3. günü idi bir takım hormon tahlilleri verdim ve 16 aralık perşembe günü rahim filmim var bu beni biraz korkututor tabiki ama yapacak bişey yok sanırım kaderde bu varsa bunu da çekecez taaaaaki amacımıza ulaşana kadar...
geçen yılki tedavi sürecindeki sorunlardan sonra çok daha tuhafım bu yıl :) bazen umutlu bazen heyecanlı bazen dalgın bazen boşvermiş ilgincim anlayacağınız .....rabbim bu yorucu yıpratıcı süreçte hepimizin yardımcısı olsun bebeğini bekeleyen bütün kullarına o cennet kokusunu koklatsın inş.
rabbim metanetimizi korusun ....
doktor iyi sallamış canımcım bende trombofili yani pıhtılaşmalı bir hatunum sorunum tespit edildiğinde 53 kiloydum ve boyumda uzun sayılır yani zayftım hiç güleceğim yoktu valla genetik sorunun kilo ile ne alakası varmış yaaa...hanımlar günaydın size bir sorum olacak ben bir düşük yaşadım 7 haftalıktı ve nedenlerini araştırmaya çalışıyorum ama hangi doktora gidersem gideyim ilk diye sallamıyorlar. yumurtalıklarıma vs bakıldı bişey yok dendi.Bende internetten araştırdığım kan pıhtılaşması testlerini zorla yaptırdım.Sonra özelde bir doktora gittim testleri göstermek için doğru düzgün bakmadan sende kan pıhtılaşması olamaz kilolu hanımlarda oluyor dedi bu ne derece doğru?
canım benim kıyamam sana benn... Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah ... herşey çok güzel olacak inşallah... Dert büyük Yaradan dertten de büyük....canım üzülme demeye dilim varmıyor çünkü nasıl yorulup yıprandığını çok iyi anlıyorum geçen yıl her aşama da ayrı bir sorun çıkmıştı benim de karşıma ve ben o anlarda sürekli ey derdim benim büyük bir rabbim var diyordum ondan sonraki süreç daha rahat (zihnen) daha rahat geçmişti rabbim yardımcın olsun elinden geldiği kadar kendini yıpratmamaya çalış bu bizim sınavımız ve inş. hakkıyla geçmek nasip olsun
kızlar bugün itibari ile yeni bir tedavi sürecinin içerisine girmiş bulunmaktayım
eşimde sperm sorunu çıktığı için bu konuda çok iyi oldğunu düşündüğümüz kaan aydos hocamızla başladık bu sefer aynı zamanda bende de tetkikler yapılıyor tabiki bugün reglimin 3. günü idi bir takım hormon tahlilleri verdim ve 16 aralık perşembe günü rahim filmim var bu beni biraz korkututor tabiki ama yapacak bişey yok sanırım kaderde bu varsa bunu da çekecez taaaaaki amacımıza ulaşana kadar...
geçen yılki tedavi sürecindeki sorunlardan sonra çok daha tuhafım bu yıl :) bazen umutlu bazen heyecanlı bazen dalgın bazen boşvermiş ilgincim anlayacağınız .....rabbim bu yorucu yıpratıcı süreçte hepimizin yardımcısı olsun bebeğini bekeleyen bütün kullarına o cennet kokusunu koklatsın inş.
kvrck cnm bende saskina döndum bilmiyorum ya cok safim ya cahilimdr a soruyoruz her dusukte adeta yalvarircasina kaninda sorun yok sende sorun yok rahimde sorun yok yok yok. sidiye kadar su var sende demediler. daha egcen sali kurtaj oldum en sonuncuyu;( dosyama bakarken bu kagidi buldum ( nacak sizlerden bilgi alabilecegime inaniyorum artik. daha gecen sali sorduk hastanede. dr. a en sonki hamilelgimde 0.8 lik igne + aspirin vermsilerdi niye evrdiniz o igneyi diyoruz kandami sorun var diyoruz? kanda sorun yok bebegi beslesin diye onlem tedbir amacli verdik diyor bu kagittan haberimi yok anlamiyorumki artik beynim durdu. belki bu foruma girmeseydim bu kagidin ne kadar onemli oldugunu anlamaiycaktm bile saolun canlarim.
beni hiç sormayın ankaraya gittiğimden beri hastanelerdeyim önce etlik zübeyde hanıma gittim infertilite bölümüne yönlerdirdiler beni doktor muayene etti çok fazla enfeksiyon varmış 3 tane vajinal tablet verdi bide rahim agzında genişleme var bu yüzden bebekler düşebiliyordur dedi
peki kan pıhtılaşması dedim ben tahlil yaptırmak istiyorum adam hayır ben bunları kan pıhtılaşmasına baglı olduğunu düşünmüyorum dedi rahim genişliğindendir ona operasyon yapmak gerek dikiş atılcak dedi ve bi sorun daha eklendi 13. günde oldugum için bi ultroson istedi malesefki sol tarafta pko var sağ taraftata olvgunlaşmış bir yum urta sık ilişki istedi ama ne mümkün doktor 2 ay ilişki olmazsa direk aşılama istedi eşim kızdı tabi hemen kalkıp zekai tahir buraktaki muammer beye gittik
genetik incelemeler yapıldı ve mthfr lerde heterizogot ve başka bi kaç testte homozigot çıktı çok fazla üzüldük
muammer bey hemen çinko folic asit ve 15 günde bir kan sulandırıcı iğne verdi hamile kalıncada iğne devamlı 2 ay içinde hamile kalamazsan aşılamaya geçelim dedi
ertesi gün esat orhona randevü aldık gittik
adam muayene etti pko yüzünden sol yumurtalığımın artık iş görmez hale geldiğini söyledi hemen bebek sahibi olmalıymışım ama sinir oldum adama diyoki ben kan pıhtılaşmaqsından dolayı düşük olacagına inanmıyorum sen bi hamile kal sonra olurda bebek 5 6 7 aylık gibi falan düşerse ondan sonraki hamilelikte yaparız iğne sinir etti beni
beynimiz resmen allak pullak oldu en son karar verdikki
lütfü önderığluna gidicez hemen randevu aldık adam çok sert ama çok möantıklı konuştu tabi canımda sıkıldı yani durumu ern güzel o açıkladı sorun şu ki
sol tarafımdaki pko yumurtlamamı tamamen durdurmuş ama sag taraftaki çalışıyor ama yavaşlamış lütfü bey şiddetle uyardı acele etmelisin sağ yumurtalığında işlevini yitirebilir
tamamda bunun tedavisi var dedik ben topikjten biliyorum
ama klomen dkh falan kullanmam yasak çünkü ben trombofili hastasıyımtek çarem zayıflamak belki etki eder bi kaç tahlil istedi benden onlarıda yaptırıcam
durum böyle işte kızlar şansa bakın ki hem pko hem trombofili bu trombofili belası yüzünden pkomdan tedavi olamıyorum olamıycamda
çok canım sıkkın
kızlar burda aynıo zamanda pko ile ugraşanda var mı
kızlar adet öncesi ve sonrası kahverengi akıntı oluyor.moralim bozuldu.neden olabilir acaba?sizde de böyle bir durum var mı?
canım acaba iltahap belirtisi olabilir mi acaba?dr.a gitmeyi düşünüyorum bu hafta.canım bendede oluyor yaa neden bilmiyorum hemen sökülmüyor adetim
evetttttt
çok bekledim dimi ama .hak ettim.darısı sizlere inşallah.
canım bende çok net anlamadım ama pıhtılaşma var bence.ancak iğne dozunu senin iyi ayarlayamıyorlar gibime geliyor.imkanın varsa türkiyye ye geldiğinde burda bu işin uzmanı olan bir dr git ve sadece o dr dediğini uygula.bu yurt dışındaki dr konuya pek hakim değil anladığım kadarıyla.
Slm canım iyiyiz çok şükür geldik geldik sonunda 13haftamiza aslinda 14 oluyor ama neler cektik bebisimle beraber bu haftalara gelebilmek için bana imkansız gigi geliyodu ama RAbbime şükür şimdilik bı sorunumuz yok sen ne yapiyosun bakım ne zaman gidiyosun Dr a ???ayy nasıl ümitlenmiştik senle dımı hani teste soluk bı çizgi çıktığında dekki ozaman zamanı değilmiş Rabbim şimdi nasip etti sana darısı butun isteyenlerin basına inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?